Sonu gelmez. Sırada bedava çocuk bakıcılığı var, maması var bezi var, çamaşırı var, okul masrafları var. Bitmez ciğerim bitmez. Memnun edemezsin. En azından biraz musluk kısılmalı ki akanın kıymet bilinsin.
Ya bana çok tuhaf geliyor, birinci kat ikinci üçüncü kat mevzu. Ya beleş daire seçeneği var orada, katı nasıl dert olabiliyor?
Annemler vaktinde, kardeşimle beni de düşünerek bir yayla evi yaptırıyorlar. İki kız kardeşiz, ben bipolar. :) Konudaki gibi.
Bu yayla evi de baya hoş bir manzaraya sahip hani görenin dibi düşüyor öyle bir konumda. Üç katlı yaptırdılar ve en üst katına annemler oturdu. Şimdi 2. ve 1. kata hangi kardeş oturacak ne yapacak belli değil o sıra ama annem "Bunlar sizin kızlar, hangisinde nasıl oturursunuz aranızda anlaşın kuzum" diyor.
Kocaman, bahçeli, ağaçları birinci katın balkonunun içine kadar giren bir ev.
Taa ne zamandı, sohbet ediyoruz yayla evinde ailecek. O zaman evli filan da değilim.
Böcek uçmuş gelmiş 3. kata kardeşim de çok korkar böcüklerden, yerinden zıpladı kız. :) Oradan da konu yayla evinde oturmaya döndü "X böcülerden korka korka nasıl oturacak ki?" diye. Kardeşim "Bahçe katı (1.kat) bana çıkarsa yandım ben" dedi gülüştük. Daha hangi ev kimin olsun gibi bi konuşmamız yokken böylece konuşma açıldı.
Dedim ki "X, ben otururum kuşum, üst kat senin olsun". O sohbet anında biz katları kardeşimle paylaştık, benimsedik.
Şimdi bakacak olursanız, yayla evi 1. katın manzarası asla 3 ve 2. katın manzarası gibi değil, onların önü apaçık, değeri yüksek. Yani bizim o yayla evine gelenin ilk dikkatini çekecek daireler annemlerin oturduğu 3. kat ve kardeşime bıraktığım 2. kat. Benim kat bahçe içine açılıyor hemen.
Ya kardeşim böcüden ürküyor tamam bitti "Al kuzum üst katları" dedim. Zerre daire değeri, para hesabı, görüşü vırtı zırtı geçmedi. :)))
Gerçekten bu benim anlayabileceğim türden bir konu değil bana çok açgözlü, bencil kötü niyetli geliyor.
Bilgiler benziyor:
Biri bipolar iki kız kardeş.
3 katlı evde paylaşılan daireler.
Ama aile bağları, kardeşlik ilişkisi, mal mülk lafları olarak zerre benzemiyor. :)