Annemi Kaybettim... Ananem ne yapacak bilmiyorum...

Kötü degilsin, anneannen de sana baski yapmasin. Ailene kendini ezdirme. Git evine götür. Madem yarin geliyorlarmis, onlar gelmeden esyalarini hazirla giderken götürsünler. Aklin varsa daha da evine alma, birdaha cikaramazsin
Sen oldugu yere ziyaret et

Annesi yok vefat etmiş. Düzgün konuşun ayrıca. Damat kalmış tek evet. Konudan haberiniz yok yorum yapıyorsunuz.
Annesi varken dahi damada baktirilmaz gibi bir anlam çıkardım “başta” kelimesini kullandığınız için. Bunu kastetmemişsiniz şimdi oturdu

başınız sağolsun öncelikle, bol sabır diliyorum.
bakımı üstlenmeyin.
bakma yükümlülüğü önce çocuklarındır.evet ananenizi sokağa bırakamazsınız pek tabi.
ama gerekirse blöf yapın, bakmıyorum şuraya buraya bırakıyorum sonrasında da polise de haber vereceğim gidip alın diyin.

kolaya kaçmaya, yıkmaya çalışıyorlar, yemezler.
insanlar nasıl bu kadar kötü olabiliyor anlamıyorum. o kadın kaç çocuk doğurmuş bakmış, büyütmüş, şimdi yaşlılıkta hiçbir yere sığdıramıyorlar yazıklar olsun.

Başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun anneciğinizin.
Size de anneannenize de çok üzüldüm. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi burda en son size düşer. Anneannenizi mağdur etmek istemeyişinizi çok iyi anlıyor ve sizi takdir ediyorum. Belli ki çok iyi bir insansınız.
Büyüklerinizle güzelce konuşun. Dayılarınızın, teyzelerinizin çocukları yok mu? Onlara baktırıyorlar mı acaba? Gerekiyorsa bu işe önce dayı ve teyzeleri, sonra kuzenlerinizi de dahil ederek sırayla bakabileceğinizi söyleyin. Yük tek başınıza üstünüze almayın. Belli ki herkes çok uyanık direkt size yıkmaya çalışıyorlar.

Anneannenizi kirası ödenen, teyzenizin de kaldığı eve götürün. Orada sırayla baksın herkes.

Teyzemin çocukları var. ama onlar bayramdan bayrama gelirler. Hiç ananemin evinde temizlik, ananeme bakma felan hiç birşey yapmadılar. Kardeşim anaokulu öğretmeni yeni evlendi. O da izin alamıyor. Birde ananem alzheimer hastası. 86 yaşında.. Bizi tanıyor ama kendini çok ifade edemiyor. Allah razı olsun komşular felan konuştu dayımlarla bu kız bakamaz diye.. Bakalım ne yapacaklar.

Başınız sagolsun iki olayada cok üzüldüm Allah kurtarsın ne diyeyim bakana zor bakilana zor anne kaybı çok zor.Kor gibi şu an sizin için dünya yanıyor Bir devlet kurumu huzurevi ayarlanmalı yazık günah çok üzüldüm

Canım benim okurken gözlerim doldu kıyamam annen vefat etti daha acıyı yaşamadın, kendine taşıyamayacağın yükü yükleme gencecik kızsın yazık sanada

Başınız sağolsun acınız tazeyken bı de böyle şeylerle uğraşmak zor. Bana kalırsa üzerinize böyle büyük bı sorumluluk almayın sırayla baksin herkes anneanneye yada bakım evine yaptırmaktan başka çare yok gibi görünüyor

Başınız sağ olsun, Allah sabrını versin
Annenizin vefatından önce anane kiminle nerede kalıyordu ben onu anlayamadım? Anneniz yemek götürüyormuş ama kendisini idare edebiliyor muydu o zaman, yalnız mıydı? Evlatları varken en son toruna düşer bu konu. Kaldı ki siz acılı bi insansınız şuan bu nasıl bi bencillik yaptıkları? Tüm evlatlar elini taşın altına koymak zorunda. Ama anladığım kadarıyla buna yanaşan yok, siz de ananeye kıyamıyosunuz tabi..

Canım benim, anne kaybını yaşarken uğraşacağın son şey bile değil bu konu.
Baban ve sen asla sorumlu değilsiniz. Annen zaten yeteri kadar ilgilenmiş, şu saatten sonra da diğer evlatları bakacak.
Ben olsam dayımı teyzemi ararım, bizim acımız var, elimiz kolumuz kalkmıyor, evde de bakacak kimse yok, gelin alın derdim direkt.
Para pul olsa bakıcı tutulur, edilir. Ama ona da yanaşan yok. Senin de gücün tek başına yetmiyormuş. Artık gerisini onlar düşünsün.
Ayrıca kimse de kusura bakmasın annesini kaybetmiş birine al bak diye yaşlı getirilmez. Yükü hafifletilir cenazesi olanın, sizinkiler niye böyle yapıyorlar?

Başın sağolsun. Ne desem acın dinmez şu an. Ama zamanla azalıyor. Babamı 54 yaşında kaybettik. Ordan biliyorum.
Yalnız anneanneye de üzüldüm.
Ne hayırsız kötü evlatları varmış. Yaşlı kadın evini özler. Böyle yapacaklarına sırayla gitseydiniz. Sen de giderdin. Hafta 2-4 gün de bakıcı gelirdi. Hem annen rahmetli de 7/24 gştmezmiş. Resmen senin acından faydalanmış vicdansızlar. Olayı tazeyken çözmeni öneririm.

Babanız da evde anladığım kadarıyla. Pardon da ne münasebet adamın karısı ölmüş bir sürü çocuğu dururken o mu bakacak? Eğer babanız yoksa da yine aynı durum bir sürü evladı var kadıncağızın size mi düştü? İmkanınız olsa tabi ki bakın sokağa atılmaz ama bu durumda kimse almıyorsa maalesef bakım evi

Annem varken ayda bir 7 yada 10 gün bizde kalıyordu annem getiriyordu. O zaman annem yanımda olduğu için tek olmadığım için bakabiliyordum. Çok kısa boylu ve sinirsel engelli olan teyzem var onunla kalıyordu. Ama sinir hastası olduğu için ananeme yemek falan yediremiyor. Her şeye sinirleniyor. Bizimle kalmadığı zaman annem 2 3 günde bir yemek yapıp götürüyordu. Teyzemle idare ediyorlardı ama son zamanlarda annemin ölümüyle daha da kötüleşti. Yürüyemez hale geldi. Çalışmasam hiç sorun değil seve seve bakarım. Ama çalışınca tek olunca olmuyor. korkuyorum kendi başına ayağa kalkmaya çalışıyor, yerde bir şey görüyor eğilip onu almakla uğraşıyor. Yanında sohbet edecek kimsesi olmayınca saatlerce uyuyor. Önceden ben götürürdüm tuvalete falan kendi yürürdü koluna girerdim. Kadın 7 günde çöktü. Tek başına yürütemiyorum. Birlikte yaşadığı teyzemde bakamaz. Diğer teyzemin gelip diğer teyzeme yardımcı olması gerek annemin yaptığı gibi. Söyledim bakıcı tutun dedim ama ses çıkmadı henüz.

Evet babamda genç değil ki 66 yaşında, O adamı bırakıpta ananemlere kalmayada gidemem.

Anladım. Teyze ile idare etmeye çalışıyordu ama teyze de zaten zor durumda. Yani en mantıklısı sanırım hem ananeye hem de gerekirse teyzeye bile evde destek olacak birinin tutulması. Kardeşler bölüşsün masrafı, hatta siz de verin bir miktar gerekirse. Sonra lafı olmasın. Tekrar başınız sağ olsun

Neden bakım evi seçeneğini düşünmüyorsunuz ? Her hafta kontrol ederseniz ziyaret edersiniz o da orada güzel bakılır. Kimse sorumluluk almıyorsa herkes üç beş elini cebine atsın ortaklaşa ücretini karsilasin.

Çünkü o zaman ananemle beraber kalan teyzeme kimse bakmaz. Ev kirasını falan ödemezler. Ananem var diye onu da idare ediyorlar. Teyzemin de engelli maaşını kestiler. Teyzem öyle hiç bir şeyin farkında değil. Çocuk gibi öyle elinde tablet oynuyor. Sinirleniyor öyle. O yüzden o konuyu açmadım. Sadece ananeme bir kadın tutun dedim. Ama henüz kimseden bir cevap çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…