Annemi Kaybettim... Ananem ne yapacak bilmiyorum...

GDragon

Kalp Her Zaman SOLdan Atar
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2015
541
486
103
Annemi 2 Ocak'ta birden bire kalp krizinden kaybettim. Kardeşim kendini tamamen temizliğe verdi, ben ise home office çalışıyorum ve mecburen izin alamadım. İşim sabah 7.30’dan akşam 6’ya kadar sürüyor.

Ananemi dayımlar ve teyzemler bize bıraktılar, "Sizde kalsın" diye. Annem hayattayken, ananeme her 3 günde bir yemek getirip götürürdü, bazen de bize getirip 1 hafta kalırdı. Ben de ananemi tuvalete götürür, yıkardım, yemek yedirirdim, çünkü zorla yemek yiyordu. Annem, yanında durur, "Bir şey olmasın, ayağa kalkıp düşmesin" diye hep dikkat ederdi. Şu an ananem, teyzemle kalıyor, ancak teyzem küçük boylu ve %50 sinirsel engelli olduğu için ananeme yeterince bakamıyor. Diğer teyzem ise görümceleriyle kalıyor, onları bırakmıyor. Dayım emekli oldu ama sürekli nöbete gidiyor. Diğer dayım ise karısına hizmetçi tutuyor, özel bakıcı tutuyor, ama annesiyle ilgili hiçbir şey yapmıyor. Bu durum beni gerçekten çok zorluyor. Kardeşim de gidecek, 1 hafta izin alabildi işten, o da evli ve kendi evi var.

Ananeme nasıl bakacağımı bilemiyorum. Tek başıma bakmak gerçekten çok zor. Annem öldüğünden beri, ananem daha da kötüleşti. Artık ayakta duramıyor, sürekli altına işiyor. Çalışmasam hiç sorun olmaz, her şeyle ilgilenirim ama çalışmak gerçekten çok zorlaştırıyor. Evde çalıştığım halde rahat değilim sürekli iş için telefon geliyor. Birileri aradığında, ananem yerinden kalkmaya çalışıyor ilgilenemiyorum ve bu beni çok zorluyor. Annem öleli 8 gün oldu ve ben hâlâ acımı tam olarak yaşayamadım. Annemsiz nasıl yaşayacağımı düşünürken, kardeşleri ananemi bize bıraktılar. Yanında kaldığı teyzem yemek yediremiyor. Ananem öyle bir deri bir kemik kaldı ki...

Bakıcı tutmak istesem de bunu karşılayamam çünkü bakıcı maaşı, benim maaşımdan daha fazla. Çok canım acıyor. Bir yandan annemi kaybettim, bir yandan da ananem bu halde... Yanımda bir insan olsa yine bakarım ama tek olmuyor. Kafayı yedim. Bundan sonra ne olacak nasıl olacak diye düşünmekten. Annemi çok özlüyorum. Her gece anne diye çığlıklarla uyanıyorum.

Cano başın sağ olsun öncelikle.

Evlatları bana bıraktılar ne demek, bu senin görevin değil ki evlatlarının görevi. BU kadının çocuğu varsa onalr bakmalı. Eşşek kadar insanlar yaşlı bakımını genç bir kıza mı bıraktılar?? Bunlar ne biçim insan?? Konuya geleyim aç bir WA grubu , ağzına geleni say alıp annelerini baksınlar. Para da mı vermiyorlar? Anneanneme teyzem bakıyordu, annemler 6 kardeş her masrafı bölüşüp veriyorlardı. Leş gibi insanlar akrabaların, söyle annelerine baksınlar arada sırada kadınınd a ziyaretine git bak nasıl bakılıyor. Sen genç olduğun için kazıklamaya çalışıyorlar tuzağa düşme. Baban nerede?

Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun...

üstteki arkadaşa katılıyorum.. bi grup kurup ordan gerekli her şeyi herkese söyleyin. onlar bulmalılar bu işin çözümünü.. yazık kadın zaten evladını kaybetmiş, bide evlatları dururken torununun eline düşmüş, onun için de çok zordur şu an yaşamak.

Allah razı olsun hepinizden. Doktor olan dayım ananemin faturalarını ev kirasını felan karşılıyor. Ananemin emekli maaşı var onun üzerine katıyor. Babamla tek kaldık evde. Babamda sen bakamazsın diyor. Diğer dayım zaten ayrıldığı karısının peşinde ona yaranmaya çalışıyor hala.. Annesine bir katkısı yok. Doktor olan dayıma dedim bir bakıcı tut diye ama bir şey söylemedi. Karısı karşı çıkıyor sürekli.. Diğer teyzemde ne zaman gelir bilmiyorum..

Sizin göreviniz değil. Henüz acınız varken size bırakıp gitmeleri hoş değil. Götürüp bırakın birinin evine derim. Evde babanız var siz genç kızsınız. Yapacak birşeyiniz yok. Ya sırayla bakacaklar ya da parasıyla bakıcı tutacaklar.

Annenizin görevini devam ettirmenizi anlıyorum ama yaşlı bakmak çok çok zor. Dedem baktım ordan biliyorum. Çalışıyorsunuz daha zor. Karışmayın, sizden önce çocukları var. Acınızı yaşayın, emin olun acınızı doğru zamanda yaşamak bir nimet.

Öncelikle basiniz sag olsun.
Ananenizin evi falan var mı? Varsa gerekirse onu kiraya verin ve bakıcı ücretlerini oradan temin edin, hatta bana sorsanız satıp altın gibi bir şey alın ki hiçbir kardeşe de zırnık kalmasın (sinirim bozuluyor böyle durumlara sağlığında yardımı dokunmayan leş akbaba sürüleri öldüğü zaman mallarını affedersiniz kapışmaya koşa koşa geliyor...) bunun dışında devletin yaşlı bakım evlerini düşünmez misiniz?

başınız sagolsun. siz kendi acınızı yaşayın. şu anda yaşlı kadın bakacak durumda değilsiniz neden kabul ettiniz ölse ihmal etti öldürdü diye suçlamaya filan kalkarlar daylariniza gelip almalarını yoksa sosyal hizmetleri arayacaginizi söyleyin durumunuzu anlatin

Başınız sağolsun. Zaten başta dayilarin adam olsaydı annelerini damada baktirmazlardi. İnsan utanır. Biz kimiz damat kim derlerdi. Ama adamlar istese de bakamaz çünkü kadinlar istemiyor büyük ihtimalle. Ama aynı kadınlar anneleri olsa bakarlar. Teyzeler zaten el elinde orda da kaynanalar istemez erkekler varken benim oğlum mu bakacak diye. Maddi destek vermeleri lazım hiç olmazsa bakimi için biri tutulur. Allah kimsenin eline muhtaç etmesin kimseyi.

Böyle bir şey kabul edilemez. O kadar evlat içinde size mi düştü? Tam tersi olması gerekirken, sizin acınız varken bakmaları varken size mi bıraktılar bi de? Derhal tüm teyze ve dayılarınızı arayın, gelip götürsünler, sırayla 1 ay baksınlar. Anneannenizin kendi evi var mı ayrıca? Varsa oraya götürün, evlatları ilgilensin

ananenin kirasını ödeyen doktor bir dayı olduğuna göre bir ev yok herhalde
varsa belki köyde tarlası bahçesi onu bilemiyoruz da ev olsa neden kirasını dayı ödesin?
yaşlı bakım evlerine de ödeme yapmadan alıyorlar mı ki?

+ zaten teyzemle birlikte kalıyor demiş, ama o teyze de engelliymiş bakımı tam yapamıyormuş, belki de çalışmıyor da?
yapılacak olan şey kadın evinde kızıyla kalacak bir bakıcı tutulacak o kız da bakıcıyı kontrol edecek ki bi sıkıntı olmasın

ama 2 dayı bir teyze (diğer teyze çalışmıyor ise) bakıcı tutmak istese, 3 kişiler, korkarım 10ar bin liradan fazla vermeleri gerekir, bir dayı zaten kirayı veriyormuş yani aslında diğer 2 çocuğa düşer o zaman 15er binden fazla vermeleri gerekir. ne yazık ki çağımızda anasına 15 bin vermeyecek evlat da çok...ha verebilirler öyle kötü değil durumları deniyorsa o zaman diyecek böyle böyle, anne sizin anneniz, duru mda bu, bakın.

hem iyi olayım hem laf etmeyeyim, hem herkes üstüne düşeni kendiliğinden yapsın....maalesef öyle bir dünyada değiliz.

başınız sağolsun Allah rahmet eylesin
yukarıda arkadaşın dediği gibi bir whatsapp grubu açıp oradan yazın
baktınız ilgilenmiyorlar mı babanız girsin devreye
uyanıklara bakın siz.. genç kızın üzerine atıp kaba tabirle kaçmaya çalışmışlar

Ne yazacağımı bilemedim valla.

Sizin tek başınıza yapabileceğiniz bir konu değil bu.
Evlatlarını toplayın bir çözüm bulsunlar.
Sizde kalacaksa da bakıcı parasını kardeşler bölüşüp versinler.

Başınız sağolsun,insan vicdan yapıyor anlıyorum ama siz bakım için kendinizi heder ederken onlar rahat bir sekilde hayatlarına devam edecek, sorumluluğu size yüklemeleri çok yanlış.Gerekirse devlet kurumlarından yardım isteyin maaşı varsa huzur evine yatsın kadın ortalarda iyice perişan olacak.

Ananemin tarlası, köyde evi hiçbir şeyi yok. ananemin emekli maaşı var en düşük emekli maaşı dedemden kalma.. Dayım onun üzerine koyup kiraları faturaları ödüyor eşinden gizli. Diğer dayım hiç yardımcı olmuyor. Teyzemde o parayı veremez. Kocası emekli görümceleriyle birlikte yaşıyor. En azından teyzem ananemin yanında kalabilir sadece. Ama gelip kalmıyor. Ben de bakıcı tutamam o kadar kazanamıyorum. Ananeme bakarım bakmasına ama yanımda biri olması gerek. En azından ben çalışırken kadının yanında otursun. 4 günden beri altını ıslatıyor. Evde çarşaf kalmadı. Müdüre elektrik kesildi dedim de ananemle ilgilendim yıkadım. Yarın 7 mevlütümüz olacak kimse yok. Yarın gelecekler. İlk gün geldiler 2 gün kaldılar ama millete rezil olmayalım dediler başladılar ev temizliğine... sonra herkes evlerine dağıldı. Annem görse çok üzülürdü. Hep bakımı ya annemde yada maddi olarak hastaneye götürme falan işleri de diğer doktor dayımdaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…