Annemi Kaybettim... Ananem ne yapacak bilmiyorum...

Teyzenin şuan tek kalması da sakıncalı Allah korusun başına bir şey gelebilir ikisi de engelli olmaz ki böyle , çok üzüldüm şuan.
 
Çok üzüldüm adınıza. Her ne olursa olsun yaşayan çocukları varken bakmak size düşmez. Sizde hepsine bakamayacğınızı bakımevine vereceğinizi söyleseniz insafa gelmezlermi?
 
Başınız sağolsun.. Size düşmez, verin çocukları baksın diyenler, kabul etseler zaten getirip konu sahibine bırakmazlardı.. Anneannenizi onların eline verip olmayan vicdanlarına bırakmayın.. Ya hepsini bi yerde toplayıp para vermelerini sağlayın onunla bakıcı tutun ya da bakım evine verin.. Bu dünya kimseye kalmaz, herkesin ettiği iyilik veya kötülük kalır yanına..
 
O zaman bakılması gereken bir anane bir teyze ve onlara bakmakla yükümlü 3 kardeş var...2 dayiniz 1 teyzeniz dururken onlara bakmak sizin haddinize bile değil. Yikilmasinlar sizin üstünüze, sakın izin vermeyin...
 
Başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşAllah

Biz bile o kadar üzüldük ki durumunuza, nasıl bu kadar kayıtsız kalabilirler anlamıyorum

Arkadaşların dediği gibi önce bi aile grubu açın. "İsterseniz gelin konuşalım, gelemiyorsanız eğer buradan konuşup çözelim "diyin.
Hem iş hem anneannenizin bakımını tek başınıza yapamadığınızı söyleyin. Ya dönüşümlü bakalım ya da bakıcı tutalım diyin.


Bakmaktansa emin olun bakıcı tutmaya razı olacaklardır.
 
Basin sagolsun.o kadar coxugu var onlar bakacak/ baktiracak bi zahmet.
Acikca sôyle fazla uzatmadan
 
Teyzeler, dayılar, kız kardeşin, hepiniz birlikte yatılı bakıcı tutacaksınız. Maddi olarak destek olsunlar en azından. Sesini çıkarmazsan kimse duymaz görmez.
 
Allah rahmet eylesin anneciğine...
Annelerine bakmak zorunda çocukları, her ay birisi ödesin bakıcı parasını dönüşümlü veya senelik toptan hesapla herkese düşen parayı al bir bakıcı. Annen ölmüş senin oturup kafanı toplamaya bile zaman vermemişler yazık..
 
Rapor falan çıkarıp bakıcı parası alınıyor bı danışın isterseniz sosyal yardımlaşmaya. Üzerine de her çocuğu bı miktar verip bakıcı parasını tamamlasinlar. Oturup ciddi ciddi konuşun, acım var benim yasımı tutamadım daha diyin. Bakamiyorlarsa ellerini ceplerine atacaklar bı zahmet. Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun inşallah anneciginizin.
 
Çok üzüldüm acınız çok taze Allâh rahmet eylesin sabırlr versın. Annanenız annenızden emanet aıle buyuklerı ile konuşup hepsı ortak pra verıp bakıcı tutulmalı bşka türlü oluru yok gıbı. Herkes taşın altına elını koysun bı zahmet
 
Herkese cevap veremiyorum kusuruma bakmayın. Genç kız diyenler olmuşta 36 yaşındayım bende yaşlandım artık. Evlenecektim bu sene kaldı öyle... Çok teşekkürler destekleriniz için.
Siz evlenin, kendi hayatınızı kurun. Herkes baksın ebeveynine. Babanızın ihtiyacı olursa onunla ilgilenirsiniz siz. Ki günümüzde 60lı yaşlar orta yaş sayılıyor. Eğer bir sağlık problemi yoksa babanız için de endişelenmeyin
 
İşin cok zor. Benzer bir durum yaşadım, depresyona girdim. İşim riske girdi ve hicbir güvencem yoktu. Ölücem gözüyle bakıyordum kendime kesin intihar edecektim. En sonunda küçük çaplı bir sinir krizi geçirerek sorumluluğu diğerlerine bırakıp gittim.
Aniden hayatımızın düzeni değişiyor ve diğer herkes eski hayatina devam ederken biz karmaşık bir yumağın içinde boğuluyoruz. Yaşlı ve hasta bakmak oyle lafla nasihat vermekle olmuyor tek basina yaşayan bakan bilir. Hele ki bakıcı tutacak paran yoksa benim gibi çıldırırsın.
 
Başınız sağolsun. Acınız tazeyken ananeyi size bırakmak vicdansızlık. Daha yemek getirilip acılı aileye bakılır.
 
Başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşAllah

Biz bile o kadar üzüldük ki durumunuza, nasıl bu kadar kayıtsız kalabilirler anlamıyorum
cidden mi anlamıyorunuz?

yani çünkü benim etraftan gördüğüm şayet çocuklar anne-babaya bakıyorsa %80-90 oranda onu 1 tane çocuğu yapıyor
gerisi sallamıyor, işte belki arada evine gidip bi çay şeker ya da bayramda düğünde üst baş alıyorsa anca o, bazısı onu da yapmıyor

kalan %10-20'de ancak çocuklardan birden fazlası dönüşümlü ya da bakıcı tutup ortak vererek filan bakıyor...o da maaşı filan olan anne-babalar için mesela her ay kim bakıyorsa maaşı o alıyordu. (şu anda maaşlar da o kadar komik ki muhtemelen kimse maaşı için de bakmaz artık). yani bu %10-20 dediğim oran da giderek düşerse hiç şaşmam.

benim yengemin annesi vardı kadıncağızı her kış yengem gider evine getirirdi
kaloriferli dairede kışı geçirirdi, baharda tekrar kendi memleketine kendi evine götürürlerdi, orada oğulları var
bu kış yengemin kızı doğum yapacağı ve kızının evine daha başka bir yere (baya mesafe var) gideceği için baştan dedi abilerine annemi ben bu sene alamam evimde olmayacağım, siz alın diye

ne oldu hiçbiri de almamış evine
kadın evinde ölmüş 3 gün sonra cesetini buldular evde (demek 3 gün eve gidip bakan da olmamış).. 1 kış diyorum bakın 1 kış bakmadılar kadına öldü gitti.
 
başınız sağolsun.
benim anneannem de sağken yaşıyorken
Hasta iken annemgil
teyzemgil birleşip bakıcı kadın yardımcı tuttular
Annemin hali yoktu belli bi süre yetişememeye başladı
Teyzemin de vertigosu vardı .
Sizin akrabalar da öyle yapabilir.
Teyzeleriniz dayılarınız..
İmkan varsa tabi.
 
Öncelikle başınız sağolsun.
Anne 10 evlada bakarmışta 10 evlat bir anneyi sığdıramazmış. Ne acı.
Teyze ve dayılarınıza söyleyin, bakıcı parasını kendi aralarında bölüşüp size göndersinler, sizin evde bakıcıyla devam etsin. Yarın bir gün miras için kapıda bekleyecekler bari bunu yapsınlar.
 
Bakamadığınizi böyle devam ederse huzur evine vereceginizi ( verin demiyorum) çocuklarina söyleyin ne alaka size birakiyorlar.
 
ben olsam bütün çocuklarının olduğu bir grup açıp, ananeyi bakım evine vereceğimi benim bakamayacağımı söylerdim. ya gelir alırsınız ya da huzur evine bırakacağınızı söyleyin. sizin göreviniz değil. herkes üstüne düşeni yapsın.
 
Ama adamlar istese de bakamaz çünkü kadinlar istemiyor büyük ihtimalle. Ama aynı kadınlar anneleri olsa bakarlar.

Dusunce yapiniz inanilmaz yanlis. İnsana kendi annesi yuk gelmez 9 ay karninda tasimis seni. Ama kimse koca annesine bakmak zorunda degil. Kadinlar biliyor kayinvalide eve gelse kocaları her gun defolup gidecek is ayagina, anneleriyle ilgilenmeyecekler bile. Tuvaletinden yemegine yikamasina kadar her sey o kadinlara kalacak ve butun gun evin icine tikilacaklar. Cocuk, ev isi de onlarin ustunde.

Konu sahibi en guzeli babana soyle baban teyze ve dayilarla konussun. Sen gencsin diye seni dikkate almayabilirler. Baban agizlarinin payini versin. Ve basin sagolsun..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…