dilekçiğim canım,
yazdıklarını öfkelenerek okudum...nasıl anneler var diyorum kendi kendime...hamile kalmadan önce sertifika alınmalı psikolojik olarak, başka çıkar yolu yok bu işin..
arkadaşlar baksnanıza, dilek, nasıl bir ortamda büyümüş ve İstanbul'da üniversiteyi kazanacak kadar da başarılı olabilmiş...seni çok takdir ediyorum...
anne-babanın sırf senin okumana izin vermesi yüzünden minnet duyman gerektiğini söyleyenler bence bir takvim bulup hangi yılda yaşadığımıza baksınlar!
canım, görünen o ki, anneni psikologa götürmen çok zor...sanırım sosyal güvencesi de yok, sen üniversitenin imkanıyla psikologa görünebilmişsin. akrabalarından seni takdir edenler olduğunu söylemişsin, bence onlarla kısmen konuyu paylaşmaya çalış. ama çok sinirlenmeden, anlat onlara, seni anlayacak biri çıkar. ama dğer taraftan da korktum şimdi, içlerinden biri gidip annene söylerse senin kız seni bize şikayet ediyor diye, o zman da kötü olabilir
sanırım son sınıfta okuyacaksın, bu iyi bir şey. çok zor biliyorum ama bir yıl daha dayanmaya çalış, sonra sen sağ ben selamet. o zaman ayrılacaksan ayrılırsın evden, şimdi doğru zaman değil canım.
sakın kızma, naçizhane fikrim, nolur anlamaya çalış, hoşlandığın bri varmış bu çok güzel. senin dertlerine ortak olmaya çalışması da güzel fakat dikkat et ne olur...seninle çok ilgilenirse, içinde bulunduğun ilgiye çok ihtiyacın olduğu bu dönem, kendini teslim etme birine canım. (teslim olmayı ruhsal anlamda söylüyorum) sonra ilgisi bir anda kesilirse veya arnızda sorun çıkarsa onun yokluğu da seni daha çok sarsar. anlıyor musun? özellikle duygusal bağlanmanın bu durumda etkisi daha sarsıcı olabilir. akıllıca davran canım lütfen..
seninle yaşımız yakın ben de 21 yaşındayım. seni az da olsa anlayabiliyorum.
sana söyleyebileceğim tek şey, aklını kullanman gerektiğidir dilekçim. sen okumuş, bilgili birisin. anneni duymazlıktan gelemezsin biliyorum zaten bu sefer beni umursamıyor diye de sinirlenir.
ama yalnız değilsin. devlet sana ihtiyacın olduğunda (en kötü durumda) elini uzatacaktır. dayak vs ile karşılaşırsan hiç korkma, bir polis merkezine git, anlat. yeni yasalarla bu durum artık ciddi suç haline geldi. ki sen zaten reşitsin. evden ayrılarak durumu çözemezsin ama annene bu konuda senin de elinin güçlü olduğunu bir şekilde anlat.
ağrı kesici ilaçlara bu kadar çok yüklenmen ilerde ciddi mide problemleriyle karşılaşmana sebep olabilir, dikkatli ol. zaten stres te mideye vurur. daha az kullanmaya çalış canım.
sana sabır ve huzur diliyorum arkadaşım...düzelecek emin ol...
sevgiler!