- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
Ayrıca abim boşansın dedim mi ben, olayları nereye çekiyorsunuz. Gelinin kendine biraz çekidüzen vermesi bu kadar mı zor.
Nasıl annenin evi. Abinin evi yasalar önünde. Kredi bitince gelin kapıya koyarsa ne hak iddia edebilecek?Ayrıca abim boşansın dedim mi ben, olayları nereye çekiyorsunuz. Gelinin kendine biraz çekidüzen vermesi bu kadar mı zor.
Kurs parasını ben ödedim çünkü o dönem abim biraz sıkışıktı ve evlilerdi. O yüzden aramızda lafı olmaz böyle bir şeyin biz bir aileyiz ha o ha ben ne fark eder dedim.
ama ipekcim anlaşılan o ki sadece oturmuş bu kadın ya.Her şeyin bir bedeli var. Ama oturması da azımsanacak bir şey değil.
Nasıl annenin evi. Abinin evi yasalar önünde. Kredi bitince gelin kapıya koyarsa ne hak iddia edebilecek?
En başından neden abinin üstüne yaptı madem?
Ben "ailesi neden kızlarının kursunu ödemiyor" derken, gelin tarafını kastetmiştim.. Yani onların hiç mi bir hayrı olmadı.?
Madem kız kiraya gitmiyor, ev alınsın istiyordu ve babanızın durumu yoktu.. Kızın ailesi alsaydı o zaman, evi de kızlarının üstüne yapsalardı.. eşitlikse bu da eşitlik.!
ooo oo oo başka daire varsa annen çıkmıyor, kendi çıkmıyor. en nihayetinde ona bir şey olursa yine size kalacak. gelin de biliyor bunu. çıksın o zaman diğe daireye. satın yazlığı alın yakın bir ev sana ya da abine.Annemin evi çünkü annemin üzerine olan ev satıldı üstüne de kredi çekilip alındı yani abimin o evin alınmasında pek katkısı yok. Ama tabii yasalar önünde ev abimin ve annemi yapacağı bir şey yok bu durumda. Bunu da sanırım sırf ben öldükten sonra rahat etsinler borçla harçla uğraşmasınlar diye yaptı. Bana da babamdan kalan ortak evi vermek istiyor abim, dublex, bir daire daha ve yazlık var şu anda. diğer daire ve yazlık annemin üstüne. Onlarda abimin olsun ben zaten hiçbir şey istemiyorum o evi de benim üzerime verirse annemin üstüne yapmak istiyorum ama annem yine bir şekilde gidip onlara verecek diye de çekiniyorum.
kendi hakkın ne ise al neden abine bırakıyorsun.Annemin evi çünkü annemin üzerine olan ev satıldı üstüne de kredi çekilip alındı yani abimin o evin alınmasında pek katkısı yok. Ama tabii yasalar önünde ev abimin ve annemi yapacağı bir şey yok bu durumda. Bunu da sanırım sırf ben öldükten sonra rahat etsinler borçla harçla uğraşmasınlar diye yaptı. Bana da babamdan kalan ortak evi vermek istiyor abim, dublex, bir daire daha ve yazlık var şu anda. diğer daire ve yazlık annemin üstüne. Onlarda abimin olsun ben zaten hiçbir şey istemiyorum o evi de benim üzerime verirse annemin üstüne yapmak istiyorum ama annem yine bir şekilde gidip onlara verecek diye de çekiniyorum.
Umut her açıdan bakmaya çalışıyorum. annesinin durumu iyi canım başka ev ve yazlık vs de varmış. Hani çaresi de değil. Çıksın madem. Ama çıkmıyor. Neden peki?ama ipekcim anlaşılan o ki sadece oturmuş bu kadın ya.
bu fedakarlık mıdır?gerçekten başkaca hiçbir sıkıntısı yok ise,eline bol para geçiyor ise,istediğini yiyip içebiliyor ve çocuklarına alabiliyor ise ,bizler gibi çalışıp didinmeden paşalar gibi bir hayat sürüyor ise sadece aynı evde yaşamayı kabul etti diye fedakarlık mı yapmış oluyor?
cidden bu kadını fedakar mı görüyorsun?
ooo oo oo başka daire varsa annen çıkmıyor, kendi çıkmıyor. en nihayetinde ona bir şey olursa yine size kalacak. gelin de biliyor bunu. çıksın o zaman diğe daireye. satın yazlığı alın yakın bir ev sana ya da abine.
annen zorla duruyor o evde bence.
yani ben de böyle düşünüyorum açıkcası.Ben size ne olduğunu söyliyim.
Gelinde abide annenizi sömürüyor. Ve muhtemelen 14 yıldır hiç laf etmeyen gelincik 5 yıl sonra kredi borcu bitince söylenmeye başlayacak ve annenizi kapının önüne koyacak ozaman çocuklarda büyümüş olur zaten..
Aslında ailesi çok iyi insanlar, haklarını yiyemem babası rahmetli oldu nur içinde yatsın. Ama köy yerinde ancak kendi yağlarında kavruluyorlardı.
Anlayamıyorum annenin durumu iyiymiş madem demi evler falan bahsediyorsun.Anmem zorla durmuyor aslında ayrı eve çıkarsa krediyi ödemeyemez sonuçta kendi evinin ihtiaçlarını karşılaması gerekiyor. bu durumda da abim krediyi ödeyemez ve ev ellerinden gider diye düşünüp kendince hala fedakarlık ediyor.
Hadi şehir hayatına alışmadı, çalışmayı sevmedi diyelim..
Köylü bir kızın ev işini dahi yapmayacak kadar tembel olması, hatta çocuklarına bakmaması çok ilginç.!! pes diyorum.!
Bir de, ilk mesajımı sonuna kadar okuyun derim..: ) tabi siz bilirsiniz.. öneri sadece.!
ben pek çok yorumumda değindim yine yazayım annesinin gönüllü tercihi bu.Umut her açıdan bakmaya çalışıyorum. annesinin durumu iyi canım başka ev ve yazlık vs de varmış. Hani çaresi de değil. Çıksın madem. Ama çıkmıyor. Neden peki?
bunu daha sonra aleyhinde koz olarak kullanacağını bilseydi söylemezdi bence.Gelin genelde burada yaşamış abilerinin yanında, kendisi anlatıyordu o zaman çalışmak zorundaydım çünkü yengemler çalışmazsam beni yanlarına kabul etmiyorlardı diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?