• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

60 yaşında iki maaşını krediye verip ogluna dublex ev alan üstüne de para yetistirmek icin evde boncuk işleyen kadın gerçekten fedakardir. Bunları görüpte evde yan gelip yatan bi işe koşturmayan gelinde firsatcidir bu kadar açık.

kvde ye ev Kredisi bitsin sonra gider diyeceğine calissin kendi ödeyip bitirsin erkenden o zaman borcunu.bulmus böyle kv kullaniyor işte:KK62:

Kızlar gelinin zulüm gördüğü kv-gelin konusu değil bu yanlış gelmişsiniz

Savunacak bi tarafı yok gelin hanimin

Anlayamıyorum annenin durumu iyiymiş madem demi evler falan bahsediyorsun.
Annen de sonuna kadar fedakar bir insan..
oğlunu torunlarını ve gelini düşünüyor kredi ödensin diye.
Nasıl olsa diğeri de kendi evi... Ödesin madem bunların kredisini ama kafası rahat olsun madem..
Anlayamıyorum..
Neden el işi falan yapıyor madem.
Diğer evlerden kira falan almıyor mu? Boş mu duruyor evler?

Şöyle söyleyeyim. Abim maaşıyla faturaları ve evin geçimini sağlıyor fazlasını yapamıyor maalesef. Annem de diğer daireden aldığı kiralarla ki zaten öyle çok yüksek değil tutarı semtleri öyle lüks değil yani fazla kira getiris yok. 3 çocuk okula gidiyor. Büyük yeğenimin dersaneye gidiyor onu ödüyor. Küçüğü okulda hafta sonları kursa gidiyor onu ödüyor filan. Ama işte annemin cebine yine bir şey kalmıyor harçlık olsun diye.

Aslında yorumum çok gerçekçi.

Başınıza gelirse belki hak verirsiniz yaşamadan bilinmez diye düşünüyorum.

14 sene dile kolay.

Başından kabul etmeseymiş ama kimse bu noktaya geleceğini bilemezmiş belki. Yaşadıklarını bilemiyoruz.

Ben yorumunuzu pek gerçekçi bulmadım. Bahsettiğiniz herşey kv siyle zorla yaşamak zorunda kalan bir gelin için geçerli.

Konudaki gelin ayrı eve çıkma imkanı varken kv siyle oturmayı tercih etmiş biri.

Dolayısıyla yaşadığı herşeye baştan lades demiş oluyor.

Kv den şikayetçiymiş madem ayrı eve çıksaymış?

Kvnin ödediği kiraya, aldığı eve tamah etmeseymiş ?

Malım mülküm olsun diye kv siyle yaşamaya razı geliyorsa biraz olsun yardımcı olmaya da çalışacak en azından kendi sorumluluklarını yerinine getirecek.

Burada torununa isim koymak isteyen kvler için adını koymayı çok istiyorsa kendi doğursun bi tane diyoruz.

Konumuz olan gelin kendi doğurduğu çocuklarının bile bakımını üstlenmiyor, nefes nefese pazar poşetleriyle gelmiş kadına sırtını dönüp gidiyor bunun adı merhametsizlik sorumsuzluk aman ölme evin borcu bitsin diyecek kadar da hadsiz.

Yapmayın Allah aşkına

Bu arada, başka evler olmasına rağmen; başından beri ayrı ev isteyen gelin, neden halen annenizin yanında kalmaya devam ediyor çok açık.. hem hizmetçisinden uzak kalacak, hem de anneniz kendi maaşını onların kredisi yerine kendine harcayacak... Bunu da içine sindiremiyor tabi..!
Siz de evi kendi üzerinize alın bence.. annenin üzerine olursa, şayet annenize bir şey olursa, evin yarısı yine geline gidecek.!
Yoksa bu gidişle herşeyi onların avucuna bırakırsınız.!
Yazık değil anne-babanızın yıllarca verdikleri emeklere.? Kimbilir ne şartlarda aldılar?

Umut her açıdan bakmaya çalışıyorum. annesinin durumu iyi canım başka ev ve yazlık vs de varmış. Hani çaresi de değil. Çıksın madem. Ama çıkmıyor. Neden peki?
Asil soru abiyle gelin neden cikmiyor? Anne böyle baskaca evler varken neden buyuk bir ev alip borca girmiş? Anne biz obur eve geçelim deseydiler de kadin borca girmeseydi. Bence gelin halinden cooookkk memnun ama borc biyince memnuniyet de bitecek cocuklar da büyümüş olacagi icin asil sorun o zaman baslayacak.

bunu daha sonra aleyhinde koz olarak kullanacağını bilseydi söylemezdi bence.
Sen de insanların daha önceki hayatlarını yerer gibi konuşuyorsun.
Yani "önceden çalışıyordu şimdi neden çalışmıyor" demeye getiriyorsun.

Tamam arkadaşım ben yeriyorum gelinin yaptıklarını göz ardı et hep biz suçluyuz oldu mu? Sen burada anlatılanlar kadar biliyorsun madem gelini nasıl bu kadar savunabiliyorsun.

Ben yorumunuzu pek gerçekçi bulmadım. Bahsettiğiniz herşey kv siyle zorla yaşamak zorunda kalan bir gelin için geçerli.

Konudaki gelin ayrı eve çıkma imkanı varken kv siyle oturmayı tercih etmiş biri.

Dolayısıyla yaşadığı herşeye baştan lades demiş oluyor.

Kv den şikayetçiymiş madem ayrı eve çıksaymış?

Kvnin ödediği kiraya, aldığı eve tamah etmeseymiş ?

Malım mülküm olsun diye kv siyle yaşamaya razı geliyorsa biraz olsun yardımcı olmaya da çalışacak en azından kendi sorumluluklarını yerinine getirecek.

Burada torununa isim koymak isteyen kvler için adını koymayı çok istiyorsa kendi doğursun bi tane diyoruz.

Konumuz olan gelin kendi doğurduğu çocuklarının bile bakımını üstlenmiyor, nefes nefese pazar poşetleriyle gelmiş kadına sırtını dönüp gidiyor bunun adı merhametsizlik sorumsuzluk aman ölme evin borcu bitsin diyecek kadar da hadsiz.

Yapmayın Allah aşkına
Evet dediklerini anlatılanlar çerçevesinde böyle biliyoruz.
ama hangi anne doğurduğu çocuğuna bakmaz. Hangi kadın evine bakmaz. O zaman bunun akli sorunları var derim ben tedavi olması lazım. O 3 tane çocuk nasıl çıkmış..
Annesnin de hataları kesinlikle vardır. Kesinlikle diyorum bak. Fedakar olabilir, mal, mülk para vermiş olabilir ama insanoğlu sonuçta ve gelinle mutlaka anlaşmazlıkları vardır, gelinin de hoşuna gitmeyen. Sonuçta alan memnun satan memnun gibi olmuş.
Evden çıkmıyormuş torunlarını özleyeceği için.. Bence ortamı görmek lazım en gerçek yorumlar için.

Ben size ne olduğunu söyliyim.
Gelinde abide annenizi sömürüyor. Ve muhtemelen 14 yıldır hiç laf etmeyen gelincik 5 yıl sonra kredi borcu bitince söylenmeye başlayacak ve annenizi kapının önüne koyacak ozaman çocuklarda büyümüş olur zaten..
:KK9::KK9::KK9::KK9:

[QUOTE=". Hatta bir keresinde rahmetli babam abimi karşısına aldı oğlum sana ayrı ev açalım, bütün eşyalarını alacağım üstüme düşen her şeyi ben yapacağım dedi. Ev tutalım sana dedi abim ben hem kira verip hem ev geçindiremem ayrı ev istemiyorum dedi.''[/QUOTE]

hani abiniz evi ben geçindiremem demişti ayrı eve çıkma talebi olan yengenizi babanız desteklediğinde
bence siz konunun gidiş durumuna göre yorum yapıyorsunuz ve topiğiniz lehinize gelişiyor..
yoksa bizim ilk yorumlarımız en tarafsız olanlardı.

Asil soru abiyle gelin neden cikmiyor? Anne böyle baskaca evler varken neden buyuk bir ev alip borca girmiş? Anne biz obur eve geçelim deseydiler de kadin borca girmeseydi. Bence gelin halinden cooookkk memnun ama borc biyince memnuniyet de bitecek cocuklar da büyümüş olacagi icin asil sorun o zaman baslayacak.
yani gelinin bunu dile getirip getirmediğini bilmiyrouz ki canım.
konu Sahibi bir tek annesini övmüş. E be bu kadının 1 tane bile güzel tarafı yoksa abisi neden bunu karısı diye tutuyor evde??

Tamam arkadaşım ben yeriyorum gelinin yaptıklarını göz ardı et hep biz suçluyuz oldu mu? Sen burada anlatılanlar kadar biliyorsun madem gelini nasıl bu kadar savunabiliyorsun.
Gelini savunmuyorum neden savunayım ki? Ne çıkarım var.
Ben ne düşünüyorsam onu yazıyorum.
Mutlu olacaksan gelini dyerden yere vurayım. Sorunu çözecek mi?

hayır burada gelini körü körüne savunanları anlamadım açıkçası. kayınvalide de haklı olamaz mı? o da bir kadın değil mi? burada ço kcadı gelinler de görmedik mi konu açıp bütün üyelerce haksız bulunan?
kız herşeyi olabildiğince açıklığıyla anlatmış. kendi maaşıyla ev alıp ev kredisini ödeyen üstüne evin masraflarını yapan bir kadının evinde yaşayıp da haklı nasıl olunuyor anlayamıyorum. madem giln mutsuz gitsin o zaman ama gider mi rahatı yerinde lüksünü bozamaz.

[QUOTE=". Hatta bir keresinde rahmetli babam abimi karşısına aldı oğlum sana ayrı ev açalım, bütün eşyalarını alacağım üstüme düşen her şeyi ben yapacağım dedi. Ev tutalım sana dedi abim ben hem kira verip hem ev geçindiremem ayrı ev istemiyorum dedi.''

hani abiniz evi ben geçindiremem demişti ayrı eve çıkma talebi olan yengenizi babanız desteklediğinde
bence siz konunun gidiş durumuna göre yorum yapıyorsunuz ve topiğiniz lehinize gelişiyor..
yoksa bizim ilk yorumlarımız en tarafsız olanlardı.[/QUOTE]
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Şöyle söyleyeyim. Abim maaşıyla faturaları ve evin geçimini sağlıyor fazlasını yapamıyor maalesef. Annem de diğer daireden aldığı kiralarla ki zaten öyle çok yüksek değil tutarı semtleri öyle lüks değil yani fazla kira getiris yok. 3 çocuk okula gidiyor. Büyük yeğenimin dersaneye gidiyor onu ödüyor. Küçüğü okulda hafta sonları kursa gidiyor onu ödüyor filan. Ama işte annemin cebine yine bir şey kalmıyor harçlık olsun diye.
hayata bak be.
tüm masrafları karşılayan bir annenin yanından kim ayrılmak ister ki?
çocuklarının dersane parasını bile ödeyemeyecek insanlar paşa gibi hayat sürüyor,daha da kıymet bilimiyorlar.

evleri beğenmemişlerdir muhtemelen.
hazır ödenme imkanı var iken gelin hanım beğendiği bir evi aldırmıştır.
sürekli 5 senennin hesabını neden yapsın ki?
ne çirkin haince bir plan.
açıkcası ben sessiz kalamazdım bu kadar sinsiliğe

[QUOTE=". Hatta bir keresinde rahmetli babam abimi karşısına aldı oğlum sana ayrı ev açalım, bütün eşyalarını alacağım üstüme düşen her şeyi ben yapacağım dedi. Ev tutalım sana dedi abim ben hem kira verip hem ev geçindiremem ayrı ev istemiyorum dedi.''

yoksa bizim ilk yorumlarımız en tarafsız olanlardı.[/QUOTE]

Ben konunun başında nasıl yazdıysam hala aynı şeyleri söylüyorum. Abim istemedi tek başına geçindiremem diye gelin de ısrar etti babama ev al bize diye babam da alamam diyince vazgeçti düşüncesinden.

[
yoksa bizim ilk yorumlarımız en tarafsız olanlardı.
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:[/QUOTE]
daha ben ne diyeyim kk yorumcuları her rüzgarda yön değiştiriyor vallahi pes:KK57:
hanımefendinin ilk beş yorumuyla son beş yorumunu alıntılasam zaten yorum sapmasından içeri atarlar .
yani ipek yorum yapıyor da ipekte kaynana adayı sorgulamadan bodoslama yazdığımızı düşünüyorsunuz..
ister inanın ister inanmayın burda tarafsız yorum yapan insanlar var.en azından konu sahibinin değiştirdiği yorumlara göre şekillenmiyoruz kesinlikle.

yani gelinin bunu dile getirip getirmediğini bilmiyrouz ki canım.
konu Sahibi bir tek annesini övmüş. E be bu kadının 1 tane bile güzel tarafı yoksa abisi neden bunu karısı diye tutuyor evde??
Istese cikmislardi bence. Kim boyle firsatlar varken cikmaz ki? Ancak hayatindan memnun birisi olacak ki çıkmasın. Ve evet iyle gelinler var. En yakını eşimin teyzesinin gelini. Teyze cok bunaldigi için ayrilsinlar istiyor ama gelin ev isi cocuk bakımı kendi ustunde degil rahat diye istemiyor. Bunlar olmayacak seyler değil.

Mutsuz olan insan koskoca 14 yilda bir yolunu bulurdu. Bulamazsa mutsuz olan insan 3 cocuk yapmazdi. Hicbir sey yapamiyoraa artik bosanmak isterdi. Bana gelinin de abinin de tutulacak hiçbir tarafi yok gibi geliyor.

cocuklarimcanlarim tek şunun cevabını ver. defalarcadır soruyorum he rşeye cevap yazıyorsun bunu es geçiyorsun.
Bu kadını kim doğurdu büyüttüyse yazıklar olsun , kendinden çıkan çocuğa bile bakmıyor.
evini temizlemiyor.
yemek yapmıyor..
eşinin annesine kötü davranıyor..
abin zaten pişman evlendiğine.
evde temsili bir kadın figürü.
Neden boşanmıyorlar? Herkes rahatlar o zaman. nasıl olsa evde her şeyi yapan annen.
Bu kızın 1 tanecik iyi yönü yok mu? tek 1 tane.

hayata bak be.
tüm masrafları karşılayan bir annenin yanından kim ayrılmak ister ki?
çocuklarının dersane parasını bile ödeyemeyecek insanlar paşa gibi hayat sürüyor,daha da kıymet bilimiyorlar.

evleri beğenmemişlerdir muhtemelen.
hazır ödenme imkanı var iken gelin hanım beğendiği bir evi aldırmıştır.
sürekli 5 senennin hesabını neden yapsın ki?
ne çirkin haince bir plan.
açıkcası ben sessiz kalamazdım bu kadar sinsiliğe
kız zamanında evden çıkmak istemiş kayınbaba da desteklemiş abi kabul etmemiş bi görün artık bence.dubleks ev dubleks ev yeminle ulan istanbuldaki Kandemir Kandemir söylemi gibi..

Back