• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

Evet abim de başından beri hatalı belki ama şöyle de bir durum var. Abim daha söz olmadan önce konuşmuş annemlerle oturmak istiyorum diye hiç tereddütsüz kabul etmiş gelin. Baştan kabul etmeseydi abim de belki şartlarını sağlayıp evlenirdi.
Zaten gelin sucsuz demiyorum. En buyuk suçlu abiniz. Herkes biraz suclu. Abi annenizi somuruyor gelin de ayni sekilde anneniz de buna izin veriyor.

Annenizin yerinde olsam cok bunaldim. Babandan kalan eve gidin orda yasayin derdim. Normal olan da bu zaten ama ne abiniz ne de gelin bunu asla kabul etmez

Anneme de çok kızıyorum madem zoruna gidiyor artık yapılanlar yapma diyorum. Ama 60 yaşındaki insanı alışkanlıklarından vazgeçirmek kolay değil.

konu sahibi sizi çok suçlamıyorum burada tek bir suçlu var o da anneniz kabul edin kendi istiyor kendi çekiyor, o zaman niye konuşuyor.

bazı üyeler derken kafama taş geldi, cevap vereyim:KK66:
gelin ben değilim, avukatı da değilim, gelini savunmak şurada seni germek bana bir şey kazandırmaz.
Ne okuyorsam kendi düşüncelerime göre yorum yapıyorum.
bu benim konuyu çarptırdığımı ya da anlamadığımı göstermez. Bakış açısı diyelim.
bence gelini de böyle anlamıyorsunuz siz. İlla sizin baktığınız pencereden baksın istiyorsunuz. Azıcık da siz eğilin onun pencersine bir bakın manzara ne.
basireti bağlanmış yoksa kaçar mı hiç böyle bir fırsat ama şu da var ki böyle derler sonra psikolojik baskı yaparlar laf söz hiç bitmez.

Psikolojik baskı yapacak insan ikiletmeden kabul eder miydi sizce?

konu sahibi sizi çok suçlamıyorum burada tek bir suçlu var o da anneniz kabul edin kendi istiyor kendi çekiyor, o zaman niye konuşuyor.

Annemin suçlu olduğunu bende çok iyi biliyorum ve bunu anneme de söyledim. Kendi kendine eziyet ediyor, acaba diyorum babamdan çok eziyet çekti vakti zamanında bağışıklık mı yaptı nedir annemi de çözemedim ki ben.

Baştan kabul etti şu anda dublex ev alındığından ve borcunu annem ödediğinden beri demiyor onun öncesinde ayrı eve çıkmak istedi baştan kabul ettiği halde evlendikten 2-3 ay sonra ayrı eve çıkmak istediğini belirtti. O zamanda babam tamam bütün eşyanızı alıcam ev tutalım dedi ama tek kişinin maaşıyla zor geçiniriz bende çalışmak istemiyorum dedi ve ret etti. Babama bize ev alacaksın diye diretti babamda alacak gücüm yok şu an, ya bu şekilde oturursunuz ya da ev tutarım dayayıp döşerim orada oturursunuz dedi. Ne desin ki adam başka.

Tamam rahmetli babacığınız, Allah rahmet etsin bu arada, durumu açıkça söylemiş..
Demek ki net olmak gerekiyor..
Anneniz şikayet ettiği şeyleri yapmayacak..
Yapacaksa da şikayet etmeyeceksiniz.
Gelininizden sizin istediğiniz gibi davranmasını beklemeyeceksiniz.
Defalarca aynı şeyleri yazdım.
Siz düşüncelerinizde sabitsiniz.
Kendinize ve annenize acımaktan başka bişey söylemiyorsunuz.
Bu şekilde davranmamanızı tavsiye edeceğim.
Çözüm bu değil.
Gelinden davranışlarını değiştirmesini de beklemek değil..
Artık abiniz yönetimi eline alacak.
Annenizin üzerinden yükü kaldıracak.

Ahh cnaım yaşın küçük mü senin.
Lafla icraat farklı şeylerdir.
Gelin de 14 yıl önce yapar diye düşünmüş de 14 yıl içinde düşünceleri değişmiş.
eşinin de değişmeyeceğinin garantisi var mı?

36 yaşındayım 13 yıldır eşimi tanıyorum. Annem bize geldiğinde kalması için zorlar eşim. Hatta babamın vefatından sonra annemle de konuştu anne burada kal dedi tamam temelli istemiyorsan da dönüşümlü kal hem bak buradaki torunlarında seni özlüyor dedi ama annem gelip kalsada birkaç gün duramıyor.

Evet abim de başından beri hatalı belki ama şöyle de bir durum var. Abim daha söz olmadan önce konuşmuş annemlerle oturmak istiyorum diye hiç tereddütsüz kabul etmiş gelin. Baştan kabul etmeseydi abim de belki şartlarını sağlayıp evlenirdi.
abinin hatası,eşini de alıp kendine ait bir düzen kurma basiretini göstermemesi.
ve de rahata kendisinin de alışması.
annesine kredi ödetiyor sonuçta abin.
bu hoşgörülecek bir davranış değil.
ev içerisinde annenin ezildiğini de yorulduğunu da emin ol senden daha iyi görüyordur.
ama işte pasifize kişiliği ve umursamazlığı sebebiyle görmezden geliyordur.
Anneme de çok kızıyorum madem zoruna gidiyor artık yapılanlar yapma diyorum. Ama 60 yaşındaki insanı alışkanlıklarından vazgeçirmek kolay değil.
malesef işte hep bunu yazdık.
bak canım annen sana serzenişte bulunur gider yine o evde dört dörlük hizmete koşar.
muhtemelen de hiçbir şey belli etmez ne abine ne geline.
sen sinirlendiğinle kalırsın.
ama annen dile kolay kurdukları tek taraflı vericiliğe dayalı bu ilişki düzenin bozacak hiçbirşey yapmaz kolay kolay.

Buna benzer durumu bizim apartmanda biri yasiyor. Kadina kocasindan ev kalıyor sonra oglu gecinemiyorum diyerek coluk cocuk kadinin yanina yerleşiyor. Gelin kayinvalide anlasamiyor ve kadini evden atmaya çalışıyorlar. En son evi satmaya calisiyordu oğul.

Sizin anneniz kiymetlidir ama baslarindan atmaya calismazlar hem maasi var hem cocuklara bakiyor hem de ev alıyor. Kim gider ki bu kadının yanından

Tamam rahmetli babacığınız, Allah rahmet etsin bu arada, durumu açıkça söylemiş..
Demek ki net olmak gerekiyor..
Anneniz şikayet ettiği şeyleri yapmayacak..
Yapacaksa da şikayet etmeyeceksiniz.
Gelininizden sizin istediğiniz gibi davranmasını beklemeyeceksiniz.
Defalarca aynı şeyleri yazdım.
Siz düşüncelerinizde sabitsiniz.
Kendinize ve annenize acımaktan başka bişey söylemiyorsunuz.
Bu şekilde davranmamanızı tavsiye edeceğim.
Çözüm bu değil.
Gelinden davranışlarını değiştirmesini de beklemek değil..
Artık abiniz yönetimi eline alacak.
Annenizin üzerinden yükü kaldıracak.

Ahh ahhh abim yönetimi bu saatten sonra eline zor alır gibi geliyor.

Ahh ahhh abim yönetimi bu saatten sonra eline zor alır gibi geliyor.
yönetimin birinde olması gerekiyor yani?
abin neden ayrılımıyor bu kötü kadından peki?
ayrılsa tüm sorun çözülecek aslında.
Yemek yapan var, çocuklara bakan var, gece bile çocuklar uyanıp annesine gitmiyor.
evde varlığı yokluğu bir.
Neden o gelin o evde peki? boşandırın abinizden.

yani şöyle birşey söylemek istiyorum anneniz kendini feda etmiş resmen.
Hayatı resmen oğlu ve onun ailesi üzerine kurulmuş gibi birşey.
Ben böyle annelere kayınvalidelere kızmıyor değilim açıkcası, çünkü bende de var ona yakın bi kv.
Bütün hayatı oğlu ve onun çocukları üzerine kızları umru değil. Niye abine kredi çekmiş senin ihtiyacın olsa yapar mı?
Kusura bakmayın ama fazla iyilikten maraz doğar derler diye bir söz vardır. Bu işte aynen öyle olmuş. He annenin iyi niyetle davranmış, evladına yapması gerekeni yapmış ona bişey diyemem.
Ama sorumsuz bir gelin içinde kendini bu kadar paralamak anlamsız. Madem sizin yanınıza da gelemiyor ve gelmek istemiyor, o da evde tavrını koysun yapmasın. Bak nasıl yapıyor o zaman gelin hanım. :KK67:

Buna benzer durumu bizim apartmanda biri yasiyor. Kadina kocasindan ev kalıyor sonra oglu gecinemiyorum diyerek coluk cocuk kadinin yanina yerleşiyor. Gelin kayinvalide anlasamiyor ve kadini evden atmaya çalışıyorlar. En son evi satmaya calisiyordu oğul.

Sizin anneniz kiymetlidir ama baslarindan atmaya calismazlar hem maasi var hem cocuklara bakiyor hem de ev alıyor. Kim gider ki bu kadının yanından

Gerçekten beni kötü görümce olmakla dahi suçlarılar burada ama bende insanım ki bugüne kadar annemin benimle dertleştiiği ya da bana anlattığı hiçbir şeyi yansıtmadım geline hatta tavırlarımda bile bir değişiklik olmadı. Araları bozulur annem benimle dertleşti bana anlattı diye. Ama bir gün anneme gelinde yanımızda arada bize de gelsene anne çocuklar bile küsüyor anneannem dayımlarda kaldığı kadar bizde kalmıyor diye dedim. Gelinin lafı amannn dur dur sizde kalmasın şimdi evin borcu bitsin de öyle gelir hala gelmiş bana gelini savunuyorlar. Taş olsa çatlar bu laflar karşısında ama ben yine de şakaya vurup geçtim. Belki de burada hata yaptım söylediği her şeyi geçiştirmekle.

yönetimin birinde olması gerekiyor yani?
abin neden ayrılımıyor bu kötü kadından peki?
ayrılsa tüm sorun çözülecek aslında.
Yemek yapan var, çocuklara bakan var, gece bile çocuklar uyanıp annesine gitmiyor.
evde varlığı yokluğu bir.
Neden o gelin o evde peki? boşandırın abinizden.

Lütfen gerçekten size derdimi anlatmaktan yoruldum belli ki ne anlatırsam anlatayım anlamaacaksınız. O kadar şartlanmış ki düşünceleriniz gelin her zaman iyidir fedakardır neden çünkü kayınvalidesiyle oturup vedakarlık yapmıştır.

Gelin evlenmeden önce çalışırken, evlendikten sonra çalışmayı bırakmış.!
Abiniz de, "ben maaşımla hem ev geçindirip, hem de kira ödeyemem. Annemin yanında yaşarsak olur" demiş.
Gelin hanım bunu -belki çok da istemeyerek- ama evlenmeyi KABUL etmiş.!!!!
Evlendikten sonra "işe gitmek" için bilgisayar ve ingilizce kursuna gitmek istemiş.
Abinizin borcu olduğundan, kardeşi ya da çocuğu evlenirken yardım eden her aile üyesi gibi, sizde gelinin kurs parasını karşılamışsınız.. Ama eğitim almasına rağmen gelin hanım "ben rahatımı bozamam" deyip çalışmaktan vazgeçmiş ama masraflarından ve konforundan vazgeçmemiş.! Sanırım size kurs parasını da iade etmemiş.? (bu arada, neden gelinin kursunu kendi ailesi ödemedi de, siz ödediniz merak ettim.?)
Babanızın vefatından sonra, anneniz çocuğu ve gelini rahat etsin diye dubleks ev alıyor ve hem kendi maaşını, hem de babanızdan aldığı maaşı krediye ödüyor. Bir de görmeyen gözlerle incik-boncuk işi yapıyor.!
Üstüne bütün evi tek başına çekip-çeviriyor. Gelin -kendi öz çocukları- gidip onu uyandırınca bile, tekrar uyuyup ilgilenmiyor.
Sanki anneleriymiş gibi; çocukların bakımını, okulunu, yemeğini, yatıp-kalkmasını anneniz yapıyor.
Gelin hanım bir üstüne annenize "git de ekmek al, pazara git, şunu-bunu yap, sonra kızına gidersin" diye emir veriyor.!!!!

Kusura bakmayın ama gelin annenizi resmen evin hizmetçisi bellemiş..!!!
Kendi çocuğuna bile bakmayan, alış-verişini bile ona yaptıran terbiyesizin birisi..
Tamam belki kayınvalide evine gelin gitmek istemiyordu zamanında.. (madem bu eve geldim, beni böyle kabul etsinler, kv evinde iş yapamam gibi saçma düşüncelere sahipti.?)
O zaman bunu abinize söyleseydi ve abiniz ev alana kadar evlenmeseydi madem..!!
Kendisi ' herşeyi bilerek ve isteyerek' evlenmeyi kabul etmiş.!! Bakmış aile yumuşak, kv derdi yok, kimsenin sesi çıkmıyor..
İstediği gibi oynamış hem abinizle, hem sizinle, hem de annenizle .!!
Madem ev annenizin evi, kendi de çalışıp abinizle birlikte ayrı yaşamak yerine, annenize sığınmayı kabul etmiş.!!!
Siz de, gidip annesini ziyaret eden ve günlerce annesinde kalan her evlat gibi; gidin bir süre "annenizin evinde" yaşayın.!!
1 hafta- 15 gün.. Bakalım sizin yanınızda, daha ne şekillerde davranıyor..!!
Gerekirse davranışlarını kameraya çeker, abime gösteririm.. Herkes haddini bilsin biraz..!!
He araları bozulmasın derseniz, annem istediği kadar 'torunlara yazık..vs' desin.. tutar kolundan getiririm kendi evime..
Gelin artık kendi k.çını kendi toplasın..!! Kendi çocuğuna kendi baksın.!! Biraz analık yapsın da öğrensin analığı.!!
Biri anneme hizmetçi muamelesi yapacak, valla saçını-başını yolarım.!! Ay çok sinir oldumm.....!!!!:KK62:

(Bu arada, herkese cevap verme mecburiyetinde değilsiniz.. boşverin yani..:KK66:)

Son düzenleme:
Abiniz de, "ben maaşımla hem ev geçindirip, hem de kira ödeyemem. Annemin yanında yaşarsak olur" demiş.
Evlendikten sonra "işe gitmek" için bilgisayar ve ingilizce kursuna gitmek istemiş.
Abinizin borcu olduğundan, kardeşi ya da çocuğu evlenirken yardım eden her aile üyesi gibi, sizde gelinin kurs parasını karşılamışsınız.. Ama eğitim almasına rağmen gelin hanım "ben rahatımı bozamam" deyip çalışmaktan vazgeçmiş ama masraflarından ve konforundan vazgeçmemiş.! Sanırım size kurs parasını da iade etmemiş.? (bu arada, neden gelinin kursunu kendi ailesi ödemedi de, siz ödediniz merak ettim.?)
Babanızın vefatından sonra, anneniz çocuğu ve gelini rahat etsin diye dubleks ev alıyor ve hem kendi maaşını, hem de babanızdan aldığı maaşı krediye ödüyor. Bir de görmeyen gözlerle incik-boncuk işi yapıyor.!
Üstüne bütün evi tek başına çekip-çeviriyor. Gelin -kendi öz çocukları- gidip onu uyandırınca bile, tekrar uyuyup ilgilenmiyor.
Sanki anneleriymiş gibi; çocukların bakımını, okulunu, yemeğini, yatıp-kalkmasını anneniz yapıyor.
Gelin hanım bir üstüne annenize "git de ekmek al, pazara git, şunu-bunu yap, sonra kızına gidersin" diye emir veriyor.!!!!

Kendi çocuğuna bile bakmayan, alış-verişini bile ona yaptıran terbiyesizin birisi..
Tamam belki kayınvalide evine gelin gitmek istemiyordu zamanında.. (madem bu eve geldim, beni böyle kabul etsinler, kv evinde iş yapamam gibi saçma düşüncelere sahipti.?)
Kendisi ' herşeyi bilerek ve isteyerek' evlenmeyi kabul etmiş.!! Bakmış aile yumuşak, kv derdi yok, kimsenin sesi çıkmıyor..
Madem ev annenizin evi, kendi de çalışıp abinizle birlikte ayrı yaşamak yerine, annenize sığınmayı kabul etmiş.!!!
Siz de, gidip annesini ziyaret eden ve günlerce annesinde kalan her evlat gibi; gidin bir süre "annenizin evinde" yaşayın.!!
Gerekirse davranışlarını kameraya çeker, abime gösteririm.. Herkes haddini bilsin biraz..!!
He araları bozulmasın derseniz, annem istediği kadar 'torunlara yazık..vs' desin.. tutar kolundan getiririm kendi evime..
Gelin artık kendi k.çını kendi toplasın..!! Kendi çocuğuna kendi baksın.!! Biraz analık yapsın da öğrensin analığı.!!
Biri anneme hizmetçi muamelesi yapacak, valla saçını-başını yolarım.!! Ay çok sinir oldumm.....!!!!:KK62:

Kurs parasını ben ödedim çünkü o dönem abim biraz sıkışıktı ve evlilerdi. O yüzden aramızda lafı olmaz böyle bir şeyin biz bir aileyiz ha o ha ben ne fark eder dedim.

Benim görümceme sorsanız annesinden iyi kimseler yoktur bu dünyada. Ama sorsanız elinde bir süpürgesi eksik. Evladına kimse kıyamaz elbet.. Konu sahibi kusura bakmayın ama abinizi yetiştirememiş aileniz. Karısı hakkında söylediği ne demek öyle? Yazıklar olsun böyle kocaya ee o bu lafları söylerse siz de gelinin herşeyine karışırsınız tabi. Gelin kaynana birlikte yaşayanlarda kv hep her işi kendileri yaptığından torunlarına gelinlerinin bakmadığından ağlaşırlar zaten ama hiçbir anne evladını aç açık bırakmaz madem gelin kötü anne neden evlatlarına kıyafet vs. alıyor sürekli onlarla da ilgilenmez o zaman anlattığınız kadar ilgisizse. Bu tarz yaşanan hanelerde asıl olan ise şudur; gelin bir şey yapmak istese hemen kv müdahale eder ya da iyilikle bile bir laf etse o geline batar. Çünkü gelin her insan evladı gibi hayallerle kurduğu yuvasında hep başkaları ile birliktedir asla kendine ait bir mutfağa, özgürce davranacağı evi yoktur. Hiçbir eşyanın yerini değiştiremez bunu neden buraya koydun dese kv ister istemez alınır. Bu kadının her şey içinde kalır. Şimdi dünyaları ona verseler gençliği kv kp ile geçmiş ne yapsın. Suçlu kim? Eşi tabi ki. Diyorsunuz ki abim ayrı ev istemedi. Peki aileniz neden kabul etti? Onlar kabul etmeseydi birlikte oturabilirler miydi? Belki yengenize de çok uzun süre kalmıcaz taşınıcaz dedi de kabul ettirdi. Kim nerden bilebilir ki bu durumu. Ayrıca annenizde de hata büyük. O evlatlar o gelinin. Ama anneniz o çocukları sahiplenmiş belki de gelin şuan bunları inadına yapıyor. Eminim ki o gelin o evlatları istediği gibi yetiştirmek istemiştir ama başında sürekli yaptığının yanlış olduğunu hatırlatan birileri olmuştur. İyilik için bile dese o çocukların annesi o. Bunu nerden çıkardınız derseniz anneniz gelinin açıkları ortaya çıkmasın diye size gelmiyor yani anneniz hiçbir işte geline güvenmemiş hamur ya da kömür hiçbir işi gelinin yapmasına izin vermemiş...Kimse anasının karnından her işi bilerek doğmuyor ama 14 yıldır muhtemelen yaptığı hiç bir şey beğenilmeyen yaptığından memnun kalınmayan bir gelinden bahsediyoruz. Bu yazılanlar cümlelerinizin arasında gizli.
+ 1000 :KK9:

İşte tam da anlatmak istediğim sıkıntılar bunlar yoksa ben kimsenin çalışıp çalışmasını laf etmiyorum madem öyle bizimle ne diye dalga geçti ayrı ev açın kursa gönderin iş bulup çalışıcam kendi evim olsun dedi sonra da yok ben çalışmayacağım senin gibi koşturamam sen de kendine yazık ediyorsun bu kadar koşturmakla diye bana akıl verdi. Ama bir yerlerden fedakarlık etmek gerek diye düşünüyorum hep bana rap bana olmuyor haatta.

Lütfen gerçekten size derdimi anlatmaktan yoruldum belli ki ne anlatırsam anlatayım anlamaacaksınız. O kadar şartlanmış ki düşünceleriniz gelin her zaman iyidir fedakardır neden çünkü kayınvalidesiyle oturup vedakarlık yapmıştır.
Her şeyin bir bedeli var. Ama oturması da azımsanacak bir şey değil.

Back