Gelin evlenmeden önce çalışırken, evlendikten sonra çalışmayı bırakmış.!
Abiniz de, "ben maaşımla hem ev geçindirip, hem de kira ödeyemem. Annemin yanında yaşarsak olur" demiş.
Gelin hanım bunu -belki çok da istemeyerek- ama evlenmeyi KABUL etmiş.!!!!
Evlendikten sonra "işe gitmek" için bilgisayar ve ingilizce kursuna gitmek istemiş.
Abinizin borcu olduğundan, kardeşi ya da çocuğu evlenirken yardım eden her aile üyesi gibi, sizde gelinin kurs parasını karşılamışsınız.. Ama eğitim almasına rağmen gelin hanım "ben rahatımı bozamam" deyip çalışmaktan vazgeçmiş ama masraflarından ve konforundan vazgeçmemiş.! Sanırım size kurs parasını da iade etmemiş.? (bu arada, neden gelinin kursunu kendi ailesi ödemedi de, siz ödediniz merak ettim.?)
Babanızın vefatından sonra, anneniz çocuğu ve gelini rahat etsin diye dubleks ev alıyor ve hem kendi maaşını, hem de babanızdan aldığı maaşı krediye ödüyor. Bir de görmeyen gözlerle incik-boncuk işi yapıyor.!
Üstüne bütün evi tek başına çekip-çeviriyor. Gelin -kendi öz çocukları- gidip onu uyandırınca bile, tekrar uyuyup ilgilenmiyor.
Sanki anneleriymiş gibi; çocukların bakımını, okulunu, yemeğini, yatıp-kalkmasını anneniz yapıyor.
Gelin hanım bir üstüne annenize "git de ekmek al, pazara git, şunu-bunu yap, sonra kızına gidersin" diye emir veriyor.!!!!
Kusura bakmayın ama gelin annenizi resmen evin hizmetçisi bellemiş..!!!
Kendi çocuğuna bile bakmayan, alış-verişini bile ona yaptıran terbiyesizin birisi..
Tamam belki kayınvalide evine gelin gitmek istemiyordu zamanında.. (madem bu eve geldim, beni böyle kabul etsinler, kv evinde iş yapamam gibi saçma düşüncelere sahipti.?)
O zaman bunu abinize söyleseydi ve abiniz ev alana kadar evlenmeseydi madem..!!
Kendisi ' herşeyi bilerek ve isteyerek' evlenmeyi kabul etmiş.!! Bakmış aile yumuşak, kv derdi yok, kimsenin sesi çıkmıyor..
İstediği gibi oynamış hem abinizle, hem sizinle, hem de annenizle .!!
Madem ev annenizin evi, kendi de çalışıp abinizle birlikte ayrı yaşamak yerine, annenize sığınmayı kabul etmiş.!!!
Siz de, gidip annesini ziyaret eden ve günlerce annesinde kalan her evlat gibi; gidin bir süre "annenizin evinde" yaşayın.!!
1 hafta- 15 gün.. Bakalım sizin yanınızda, daha ne şekillerde davranıyor..!!
Gerekirse davranışlarını kameraya çeker, abime gösteririm.. Herkes haddini bilsin biraz..!!
He araları bozulmasın derseniz, annem istediği kadar 'torunlara yazık..vs' desin.. tutar kolundan getiririm kendi evime..
Gelin artık kendi k.çını kendi toplasın..!! Kendi çocuğuna kendi baksın.!! Biraz analık yapsın da öğrensin analığı.!!
Biri anneme hizmetçi muamelesi yapacak, valla saçını-başını yolarım.!! Ay çok sinir oldumm.....!!!!