• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

[
Ayrıca abim boşansın dedim mi ben, olayları nereye çekiyorsunuz. Gelinin kendine biraz çekidüzen vermesi bu kadar mı zor.

abin gerekli tepkileri verirse bir miktar düzelebilir.
annenin abinle diyoloğu nasıldır?
yorulduğunu filan aksettirmiyor mu?
veya annenin ayrı ev kuralım fikri yok mu?kadının resmen parasını kullanıyorlar yahu,kendilerinin hayattta alamayacağı bir ev sahibi oluyorlar annen sayesinde.
bile ölmesin borç bitene kadar diyebiliyorlar?
fikir ne ise zikir de o olur.
abinin de işine gelmiş ne güzel.
karı koca olarak aralarında bir sorun yok anladığım kadarıyla.
kurulan düzen annenin sırtında yürüyüp gidiyor oh mis gibi hayat.
gelinin rahat bir hayat sürdüğü gözardı ediliyor.
ama bunun yaşlılığı da var.annen gitgide daha da zorlanacaktır yazık kadına.
ama ah işte bu sonucu hazırlayan kendisi be canım.
bazı kadınlarda vardır ya kendini yok etme,imha etme pahasına hayatını paspas etmek.
annen de bu kafada bir kadın.
aman bi sorun çıkmasın,aman geçinsinler,aman torunlar büyüsün diye diye bugüne gelmişler.

Allah annene de böyle bir sınav vermiş, önce babandan sonra gelininden.. ama kendisinin biraz başkaları yerine kendini düşünmeye başlaması lazım, kaç yaşına gelmiş biraz rahat etsin yazık..

kimse kusura bakmasında kadın yıllarca kocasından çekmiş adam ölmüş tam rahat edeceğim derken oğlu ve gelini başlamış.. yazıktır yahu fakat bir gerçek daha var ki onları da bu rahatlığa anneniz alıştırmış..
dua edin de annenize bir şey olmasın yataklara düşmesin.. Allah korusun böyle bir durum yaşarsa anneniz o geliniz kapı dışarı eder kadını artık böyle bir devirde yaşıyoruz....

şuan evin borcu var diye annenizde yardımcı oluyor diye gelin hanım kabullenmiş durumda annenizi ama ilerisi için pekte öyle görmedim ben açıkçası...

Ayrıca abim boşansın dedim mi ben, olayları nereye çekiyorsunuz. Gelinin kendine biraz çekidüzen vermesi bu kadar mı zor.
Nasıl annenin evi. Abinin evi yasalar önünde. Kredi bitince gelin kapıya koyarsa ne hak iddia edebilecek?

En başından neden abinin üstüne yaptı madem?

yavyu dedi:
Benim görümceme sorsanız annesinden iyi kimseler yoktur bu dünyada. Ama sorsanız elinde bir süpürgesi eksik. Evladına kimse kıyamaz elbet.. Konu sahibi kusura bakmayın ama abinizi yetiştirememiş aileniz. Karısı hakkında söylediği ne demek öyle? Yazıklar olsun böyle kocaya ee o bu lafları söylerse siz de gelinin herşeyine karışırsınız tabi. Gelin kaynana birlikte yaşayanlarda kv hep her işi kendileri yaptığından torunlarına gelinlerinin bakmadığından ağlaşırlar zaten ama hiçbir anne evladını aç açık bırakmaz madem gelin kötü anne neden evlatlarına kıyafet vs. alıyor sürekli onlarla da ilgilenmez o zaman anlattığınız kadar ilgisizse. Bu tarz yaşanan hanelerde asıl olan ise şudur; gelin bir şey yapmak istese hemen kv müdahale eder ya da iyilikle bile bir laf etse o geline batar. Çünkü gelin her insan evladı gibi hayallerle kurduğu yuvasında hep başkaları ile birliktedir asla kendine ait bir mutfağa, özgürce davranacağı evi yoktur. Hiçbir eşyanın yerini değiştiremez bunu neden buraya koydun dese kv ister istemez alınır. Bu kadının her şey içinde kalır. Şimdi dünyaları ona verseler gençliği kv kp ile geçmiş ne yapsın. Suçlu kim? Eşi tabi ki. Diyorsunuz ki abim ayrı ev istemedi. Peki aileniz neden kabul etti? Onlar kabul etmeseydi birlikte oturabilirler miydi? Belki yengenize de çok uzun süre kalmıcaz taşınıcaz dedi de kabul ettirdi. Kim nerden bilebilir ki bu durumu. Ayrıca annenizde de hata büyük. O evlatlar o gelinin. Ama anneniz o çocukları sahiplenmiş belki de gelin şuan bunları inadına yapıyor. Eminim ki o gelin o evlatları istediği gibi yetiştirmek istemiştir ama başında sürekli yaptığının yanlış olduğunu hatırlatan birileri olmuştur. İyilik için bile dese o çocukların annesi o. Bunu nerden çıkardınız derseniz anneniz gelinin açıkları ortaya çıkmasın diye size gelmiyor yani anneniz hiçbir işte geline güvenmemiş hamur ya da kömür hiçbir işi gelinin yapmasına izin vermemiş...Kimse anasının karnından her işi bilerek doğmuyor ama 14 yıldır muhtemelen yaptığı hiç bir şey beğenilmeyen yaptığından memnun kalınmayan bir gelinden bahsediyoruz. Bu yazılanlar cümlelerinizin arasında gizli.

Abim evlenmeden önce yengemle birlikte gelip anneme babama biz aramızda konuştuk sizinle birlikte oturmak istiyoruz sizinde rızanız olursa derse ailem ne desin yok oturamazsınız mı desin o zamanda evden kovdu istemedi olur. Öyle değil işte hiçbir eşyanın yerini değiştiremez filan durumu yok bütün ev onun istediği gibi baştan döşendi. Bir istediği ikiletilmedi. Dublex ev diye tutturanda oydu. Annemler zaten 4 oda bir salon evde oturuyorlardı. Dublex istiyorum diyince ona da tamam dendi. Çocukları annem sahiplenmedi sahiplendirildi. Çocuk sabah kaltığında anne karnım acıktı diye annesinin yanına gidiyor ve çocuğa git babaanneni kaldır çok uykum var diye çocuk babaanneye gönderilirse başka ne olabilir. Bugüne kadar yaptığı hiçbir işi beğenmemezlik yapmadı. Belki siz kayınvalidenizden çok çektiğiniz için böyle düşünüyorsunuz ama bizde durum böyle değil.

Kurs parasını ben ödedim çünkü o dönem abim biraz sıkışıktı ve evlilerdi. O yüzden aramızda lafı olmaz böyle bir şeyin biz bir aileyiz ha o ha ben ne fark eder dedim.

Ben "ailesi neden kızlarının kursunu ödemiyor" derken, gelin tarafını kastetmiştim.. Yani onların hiç mi bir hayrı olmadı.?
Madem kız kiraya gitmiyor, ev alınsın istiyordu ve babanızın durumu yoktu.. Kızın ailesi alsaydı o zaman, evi de kızlarının üstüne yapsalardı.. eşitlikse bu da eşitlik.!

Her şeyin bir bedeli var. Ama oturması da azımsanacak bir şey değil.
ama ipekcim anlaşılan o ki sadece oturmuş bu kadın ya.:KK53:
bu fedakarlık mıdır?gerçekten başkaca hiçbir sıkıntısı yok ise,eline bol para geçiyor ise,istediğini yiyip içebiliyor ve çocuklarına alabiliyor ise ,bizler gibi çalışıp didinmeden paşalar gibi bir hayat sürüyor ise sadece aynı evde yaşamayı kabul etti diye fedakarlık mı yapmış oluyor?
cidden bu kadını fedakar mı görüyorsun?

Nasıl annenin evi. Abinin evi yasalar önünde. Kredi bitince gelin kapıya koyarsa ne hak iddia edebilecek?

En başından neden abinin üstüne yaptı madem?

Annemin evi çünkü annemin üzerine olan ev satıldı üstüne de kredi çekilip alındı yani abimin o evin alınmasında pek katkısı yok. Ama tabii yasalar önünde ev abimin ve annemi yapacağı bir şey yok bu durumda. Bunu da sanırım sırf ben öldükten sonra rahat etsinler borçla harçla uğraşmasınlar diye yaptı. Bana da babamdan kalan ortak evi vermek istiyor abim, dublex, bir daire daha ve yazlık var şu anda. diğer daire ve yazlık annemin üstüne. Onlarda abimin olsun ben zaten hiçbir şey istemiyorum o evi de benim üzerime verirse annemin üstüne yapmak istiyorum ama annem yine bir şekilde gidip onlara verecek diye de çekiniyorum.

Ben "ailesi neden kızlarının kursunu ödemiyor" derken, gelin tarafını kastetmiştim.. Yani onların hiç mi bir hayrı olmadı.?
Madem kız kiraya gitmiyor, ev alınsın istiyordu ve babanızın durumu yoktu.. Kızın ailesi alsaydı o zaman, evi de kızlarının üstüne yapsalardı.. eşitlikse bu da eşitlik.!

Aslında ailesi çok iyi insanlar, haklarını yiyemem babası rahmetli oldu nur içinde yatsın. Ama köy yerinde ancak kendi yağlarında kavruluyorlardı.

Annemin evi çünkü annemin üzerine olan ev satıldı üstüne de kredi çekilip alındı yani abimin o evin alınmasında pek katkısı yok. Ama tabii yasalar önünde ev abimin ve annemi yapacağı bir şey yok bu durumda. Bunu da sanırım sırf ben öldükten sonra rahat etsinler borçla harçla uğraşmasınlar diye yaptı. Bana da babamdan kalan ortak evi vermek istiyor abim, dublex, bir daire daha ve yazlık var şu anda. diğer daire ve yazlık annemin üstüne. Onlarda abimin olsun ben zaten hiçbir şey istemiyorum o evi de benim üzerime verirse annemin üstüne yapmak istiyorum ama annem yine bir şekilde gidip onlara verecek diye de çekiniyorum.
ooo oo oo başka daire varsa annen çıkmıyor, kendi çıkmıyor. en nihayetinde ona bir şey olursa yine size kalacak. gelin de biliyor bunu. çıksın o zaman diğe daireye. satın yazlığı alın yakın bir ev sana ya da abine.
annen zorla duruyor o evde bence.

kendi hakkın ne ise al neden abine bırakıyorsun.
bak sen de hala yersiz ve gereksiz bir fedakarlık yapma niyetindesin.
işte annen de aynısını yapmış.
yapmayın ,en büyük kötülük.
abin de alışmış rahata ne dersen de.
sana tavsiye sen annen gibi yapma canım.
abinin hayatını annen sırtlanmış.
borç içinde kıvransalardı kıymey bilemeleri daha kolay olabilirdi.
bu alınan dubleks evde ise annenin bir söz hakkı yok abinin üzerindeyse.

ama ipekcim anlaşılan o ki sadece oturmuş bu kadın ya.:KK53:
bu fedakarlık mıdır?gerçekten başkaca hiçbir sıkıntısı yok ise,eline bol para geçiyor ise,istediğini yiyip içebiliyor ve çocuklarına alabiliyor ise ,bizler gibi çalışıp didinmeden paşalar gibi bir hayat sürüyor ise sadece aynı evde yaşamayı kabul etti diye fedakarlık mı yapmış oluyor?
cidden bu kadını fedakar mı görüyorsun?
Umut her açıdan bakmaya çalışıyorum. annesinin durumu iyi canım başka ev ve yazlık vs de varmış. Hani çaresi de değil. Çıksın madem. Ama çıkmıyor. Neden peki?

ooo oo oo başka daire varsa annen çıkmıyor, kendi çıkmıyor. en nihayetinde ona bir şey olursa yine size kalacak. gelin de biliyor bunu. çıksın o zaman diğe daireye. satın yazlığı alın yakın bir ev sana ya da abine.
annen zorla duruyor o evde bence.

Anmem zorla durmuyor aslında ayrı eve çıkarsa krediyi ödemeyemez sonuçta kendi evinin ihtiaçlarını karşılaması gerekiyor. bu durumda da abim krediyi ödeyemez ve ev ellerinden gider diye düşünüp kendince hala fedakarlık ediyor.

Ben size ne olduğunu söyliyim.
Gelinde abide annenizi sömürüyor. Ve muhtemelen 14 yıldır hiç laf etmeyen gelincik 5 yıl sonra kredi borcu bitince söylenmeye başlayacak ve annenizi kapının önüne koyacak ozaman çocuklarda büyümüş olur zaten..
yani ben de böyle düşünüyorum açıkcası.
tek hesap bu kesinlikle.
ve Allah göstermesin annesi elden ayaktan düşse zaten işin rengi otomatikman değişecektir.

Aslında ailesi çok iyi insanlar, haklarını yiyemem babası rahmetli oldu nur içinde yatsın. Ama köy yerinde ancak kendi yağlarında kavruluyorlardı.

Hadi şehir hayatına alışmadı, çalışmayı sevmedi diyelim..
Köylü bir kızın ev işini dahi yapmayacak kadar tembel olması, hatta çocuklarına bakmaması çok ilginç.!! pes diyorum.!
Bir de, ilk mesajımı sonuna kadar okuyun derim..: ) tabi siz bilirsiniz.. öneri sadece.!

Anmem zorla durmuyor aslında ayrı eve çıkarsa krediyi ödemeyemez sonuçta kendi evinin ihtiaçlarını karşılaması gerekiyor. bu durumda da abim krediyi ödeyemez ve ev ellerinden gider diye düşünüp kendince hala fedakarlık ediyor.
Anlayamıyorum annenin durumu iyiymiş madem demi evler falan bahsediyorsun.
Annen de sonuna kadar fedakar bir insan..
oğlunu torunlarını ve gelini düşünüyor kredi ödensin diye.
Nasıl olsa diğeri de kendi evi... Ödesin madem bunların kredisini ama kafası rahat olsun madem..
Anlayamıyorum..
Neden el işi falan yapıyor madem.
Diğer evlerden kira falan almıyor mu? Boş mu duruyor evler?

Hadi şehir hayatına alışmadı, çalışmayı sevmedi diyelim..
Köylü bir kızın ev işini dahi yapmayacak kadar tembel olması, hatta çocuklarına bakmaması çok ilginç.!! pes diyorum.!
Bir de, ilk mesajımı sonuna kadar okuyun derim..: ) tabi siz bilirsiniz.. öneri sadece.!

Gelin genelde burada yaşamış abilerinin yanında, kendisi anlatıyordu o zaman çalışmak zorundaydım çünkü yengemler çalışmazsam beni yanlarına kabul etmiyorlardı diye.

Umut her açıdan bakmaya çalışıyorum. annesinin durumu iyi canım başka ev ve yazlık vs de varmış. Hani çaresi de değil. Çıksın madem. Ama çıkmıyor. Neden peki?
ben pek çok yorumumda değindim yine yazayım annesinin gönüllü tercihi bu.
her ne kadar sitem eder gibi gözükse de kendisini oğlunun hayatının idamesine adamış.
bu yetmemiş torunların büyütülmesine adamış.
bu da yetmemiş,büyük borca girmiş oğlu sıkıntı çekmesin diye ev borcu ödemeye adamış.
bilinçli bir tercih aslında.
kaba bir tarif var ama mevzu anne olduğu için uygunsuz kaçacak yazmayacağım ama.
fedakarlık yapmaya bu kadar gönüllü bir annenin varlığı ,adamı da gelini de zaman içinde iyice yayılmaya itmiştatlı bir hayat bu kim alışmaz ki.
karakterim uygun olsa benim alışmam 24 saati geçmez:))
şaka bir yana annenin bu aşırı verici gözetimci tutumumun eseri bir tablo var.
ve de asla oğlunu bırakacağını sanmam bu kadının.
daha torunlar büyüyecek,okutulacak.
evlendirilecek v.s.vs.

Gelin genelde burada yaşamış abilerinin yanında, kendisi anlatıyordu o zaman çalışmak zorundaydım çünkü yengemler çalışmazsam beni yanlarına kabul etmiyorlardı diye.
bunu daha sonra aleyhinde koz olarak kullanacağını bilseydi söylemezdi bence.
Sen de insanların daha önceki hayatlarını yerer gibi konuşuyorsun.
Yani "önceden çalışıyordu şimdi neden çalışmıyor" demeye getiriyorsun.

Back