• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ...

Bende hayattan bıktım bitane oğlum var 6 yaşında ailemle yaşıyorum başımda koca yok herşey bana ağır geliyor çocuk var diye calisamiyorum annemle evde sorunlarim var hep bana laf söylüyor ve benim çok zoruma gidiyor geceleri hep agliyorum neden böyle oluyor diye ben küçükken babami kaybettim annem ikinci evliliğini yaptı 4 tane üvey kardeslerim var bana davranidigi gibi onlara davranmiyor ama bezen diyorum annem benim gerçek annem degilmi acaba diyorum kendi kendime hayat bana çok zor geliyor evlenmeyi düşünüyorum belki ailemden uzak durursam kendimi daha iyi hissettecem diye duaundüşünü annem hiç yanımda olmuyor parasal konuda annem beni anlamak istemedi hiç nerden bulursan bul diyor para banane diyor insanın zoruna gidiyor evlenmek en dogrusumu benim için bu sıralar bunalımdayim ben ne yapacami bilemiyorum kafam çok karışık bana yardımcı olun lütfen
Çocuk var diye çalışmıyorum ne demek, tüm gün evde mi oturuyorsunuz çocuk da okula gidiyor
Bunalıma girmeyin çalışın.

Bukadar hazırcı olmayın hayatta. Evleneyim kocam baksın,boşanayım anneme gideyim. Sonra böyle sıkıntılar olur tabi. Çocuğu bahane etmeye gerek yok,çalışmak isteyen her türlü çalışır.

artık Kocaman bir bireysiniz oyüzden kendi ayaklarınızın üstünde durmak zorundasınız
En acilinden iş arayın annenizle konuşun çocuğa göz kulak olması için ayda belli miktar para da teklif edin bulacağınız işe göre
Çocuğumu 10 aylık bırakıp işe başlayan bir anne olarak diyorum ki 6 yaşındaki çocuk çalışmamak için bahane olamaz
Evlendiğiniz adamın çocuğunuza iyi davranacağını biliyormusunuz? Eğer umduğunuz gibi çıkmazsa ne olacak planınız var mı?
Evlilik riskini almak yerine çalışmayı tercih ederdim

Bende hayattan bıktım bitane oğlum var 6 yaşında ailemle yaşıyorum başımda koca yok herşey bana ağır geliyor çocuk var diye calisamiyorum annemle evde sorunlarim var hep bana laf söylüyor ve benim çok zoruma gidiyor geceleri hep agliyorum neden böyle oluyor diye ben küçükken babami kaybettim annem ikinci evliliğini yaptı 4 tane üvey kardeslerim var bana davranidigi gibi onlara davranmiyor ama bezen diyorum annem benim gerçek annem degilmi acaba diyorum kendi kendime hayat bana çok zor geliyor evlenmeyi düşünüyorum belki ailemden uzak durursam kendimi daha iyi hissettecem diye duaundüşünü annem hiç yanımda olmuyor parasal konuda annem beni anlamak istemedi hiç nerden bulursan bul diyor para banane diyor insanın zoruna gidiyor evlenmek en dogrusumu benim için bu sıralar bunalımdayim ben ne yapacami bilemiyorum kafam çok karışık bana yardımcı olun lütfen
Şimdi annenin eline bakıyorsun ve bir sürü laf işitiyorsun. Evlenince elin adamının eline bakacaksın ve şu andakinden çok daha fazla laf duyacaksın. Üstelik büyük ihtimal sen ne hissediyorsan çocuğun da uveybabasiyla aynısını hissedecek ve yaşayacak. Şu an çocuğun senin çalışmana engel olacak bir yaşta değil. Bana çalışmamak için bahane gibi geliyor. Zorda kalınca insanlar el kadar bebeleri varken bile çalışıyor. Senin çocuğun okul cağında. Hayatını bu sefer kime yaşlanayım diye mi yaşayacaksın ömrün boyunca.

Bosanmis çalışmayan kadına devlet kömür erzak çocuk parası veriyor diye biliyorum bide kira parası bi arastir istersen babasindan nafaka al

Bence öncelikle iş bul ve kötü bile olsa bir ev tut. Çocuğunu da araştırıp iş saatlerine uygun bir okula ver. 6 yaşında okul öncesi eğitim aldığını düşünüyorum. 1 sınıfsa beni düzeltin. Zamanla eşyasız evinize esya alırsınız. Cift kisilik bir yatak ikinize de yeter. Kimseye minnet etmeyin. Henüz gençken çalışın. Ileride daha büyük sorunlar yaşayacaksınız.

Yeniden evlenmek çözüm degil çocuğun büyük okula gittiğinde temizliğe bile gidebilirsin durumu düzeltip uygun bir eve çıkarsın kimseye minnetin olmaz çocuğunu oyle bir ortamda buyutme ...
Milet iki yaisnda ki çocuğu yanina alip temizlege gidiyor başlarında baba yok .. sen hayli hayli yaparsın ...evde yapilan isler var mandal boncuk vs

Çocuğunla birlikte yapabileceğin işlere bak
Çocuk bakıcılığı
Hasta bakmak
Ev yardımcılığı gibi
Annemlere yardıma gelen bayan çocuğunu getiriyor sorun olmuyor
Belki sizde bulabilirsiniz

Bir işe girip kendi duzeninizi kurmak daha iyi olmaz mı? Evleneceğiniz kişinin iyi biri olacağı kesin değil sonuçta

Biri 2 yasinda obuuru 4 aylik 2 bebegim var ve ben calisabiliyorsam siz hayli hayli calisabilirsiniz.
Sirtinizi baska bir adama yaslamak ne kadar dogru. Cocugunuzu baska bir adamin parasi ile brlki minneti ile buyuteceginize girin bir ise pasa pasa calisin. Cocugunuzs da bakkin annenizin dirdirindan da kurtulun

Güzel bir iş bulana kadar temizliğe git. O kadar çok yardımcı aranıyor ki. Alışınca kimse bırakmak da istemiyor. Yeter ki sen işini iyi yap. Çalışan kadınlar hep temizliğe birini alıyorlar. Mutlaka birini bulursun. Annen sana Nasıl para versin? Çalışıyor mu? Bir de diğer çocuklar var. O da kendisi senin durumuna düşerim diye korkuyordur.

merhaba umarım bu mesajı görürsünüz
nasıl oldunuz?
bazen sorunları yasarken gözümüzün önündeki çözümü göremiyoruz
dıştan bakmak lazım
eski eşinizin ailesi veya eşiniz maddi yardım yapıyor mu cocugunuz için?(yapmaları gerekıyor bu sizin yasal hakkınız avukatınız yoksa barodan ucretsız verıyorlar)
eğitim durumunuzu tam anlamıyla bılemedıgım ıcın ne desem bılemıyorum ama iş bulmanızı önerıyorum hanı ev textıl urunler satan yerler var ya madame .... englısh .... reklama gırmesın şimdi oralarda calısabılırsınız bir müddet para bırıktırdıkten sonra ayrı eve cıkıp bunaldıgınız durumdan kendınızı ve evladınızı kurtarabılırsınız
annenızın tavrına cok uzulmus olmalısın ve haklısınız okurken sınırlendım ben de
evlılıgı kurtulus olarak görmeyın
lütfen kendınızı iş bulmadan once gelıstrımek ıstersenız ismek ücretsız iş edındırme kursları var ordan sertıfıka alabılırsınız
inşallah bır yarıdmım dokunmustur
sen güçlüsün arkadasım çünkü bir annesin ..

Onca ise

Meslek yok onca ise basvurdum arayan olmadı ve çocuk eziliyor annem çok dövüyor onu yaramazlık yapiyap diye daha önce çalışıyordum zaten ama benim çocuk dediki anne işe gitme dedi o yüzden calisamiyorum şimdi anladiniz mi
dövüyor derken :KK57::KK57: elinden almıyor musunuz müsaade mi ediyorsunuz
insanlara yok başvurdum diyorsunuz bide baştan neden yazmıyorsunuz o zaman
16 yıldır aktif çalışanım 2 çocuğumu da küçükken bırakıp çalıştım
çocuk bensiz durmaz diye bişey yok koca çocuk birde 6 yaşında
konuşun anlatın sabretmesini söyleyin

E Eda5454 en son 18 Nisan da girmiş ve yazmamış
boşa yazmayalım arkadaşlar o malesef evlenmeyi koymuş kafasına
çok üzüldüm yavrucağa

6 yasındakı cocugunuzu tam gunluk devlet kresıne verebılırsınız
sız de en kötu hafta da 2 -3 gun temızlıge gıder harclıgınızı cıkartırsınız
gercekten hayatınıza duzgun bırı gırıdgınde de evlenırsınız
benım de kızım calısmamı ıstemıyor ama calısıyorum, oğlum ıstemıyor calısmıyorum ılgınc geldı bana
yanı kopuk geldı durunmlar bana

kusura bakmayın ama
kaç yaşına gelmişsiniz neden annenize muhtaç gibi davranıyorsunuz
çocuğunuzu verin anaokuluna temizliğe gidin yada evde çocuk bakın çalışana iş mi yok
evlilik çözüm mü ya kötü bir kocaya denk gelirseniz ya ilerde çocuğunuzu istemezse?

Back