Canım yazdıklarını okudum bu kadar acele etmene ve panik yapmanız çok tuhafıma gitti... Üstelik sen eğitimli bir insansın ve bu dönemde evlilik yaşı 30' u bulmuşken bu panik niye!!! yaşın daha küçük mutlaka karşına iyi ve düzgün bir insan çıkacak sabırlı ol, çevrene karşı gözlerini ve kulaklarını kapat lütfen hayatın tadını çıkar ve lütfen yanlış karar verme... Bu panikle evlenmek için evlenecekmiş sin gibi geldi bana, rahat ol ve Allah ' a çok dua et mutlaka olacaktır....
bence annenin söylemesinden ziyade evlilik durumunu kafanda sen büyütmüşsün yaşın daha çok küçük.
yeğenimle aynı yaştasın birden o gözümün önüne geldi.
bak ben 33 yaşındayım 29umda evlendim(3,5 yıl nişanlılık 1 yılda öncesi var) iyiki bu yaşımda evlenmişim diyorum.
doğru insan belki hemen çıkar karşına belki 10 yıl sonra bunu bilemezsin,hem evlilik aceleye gelecek bir durum değil önce onu tanımalısın ilk ilişkinde uzun sürenin ardından bitmiş ya evli olsaydın o anda ayrılmak zorunda kalmış olacaktın.
evlenene kadar herkes ne zaman niye evlenmiyorsun der evlendikten sonra ne zaman çocuk yapıcaksın diye sorar sonra ikinci çocuk ne zaman der,bu sorular bitmez.
annen söylediğinde gül geç.bazen kızıyorum tür baskılara inan takılacak birşey değil hayat senin hayatın yanlışlar yapma kendine bir kariyer belirlemişsin bunu devam ettir inşallah karşına doğru zamanda doğru bir insan çıkar.
yahu daha 23 yaşındasın canım takma anneni konuşur konuşur susarbak ben 32 yaşındayım busene inş. evlenicem hiçte evde kaldım diye düşünmüyorum kaldımı artık öyle şeyler
keşke 23 yaşımda olsam ve o evlenmeiş halimde olsam. amaan herşey olur hayatını yaşa. eninde sonunda olacak emin ol nekdr geç okdr iyi.
benim yaşım 28, iyi bir işim de var, senin yaştakiler yine nişanlanıyormuş falan, benim arkadaşlarım kucağına 2. bebeği alıyor neredeyseben artık düğüne falan değil, bebek görmeye gidiyorum anlayacağın senin yaşında ben daha üniversiteyi bitirmemiştim, kaldı ki iş şöyle dursun maşallah sana.
acele etme, annenlerin de ne acelesi var anlamadım. hadi benimkiler diyor artık, ne de olsa 28 bitti, ama senin işin bile olsa biraz tadını çıkar, okul bitmiş hemen iş olmuş, keyfini sür, bir de o çocuğu tanımaya devam et, seni zorla evlendirecek değiller ya. ben de özeniyorum senin gibi, dışarıda herkes mutlu çift olarak görünüyor, hamilelere eşleri kıyamıyor ya da kucaklarında bebeklerine odaklanıyorlar falan, sense sap gibi her zamanki yalnızlığınla onlara özenerek bakıp eşlik etmeye çalışıyorsun
hakkımızda hayırlısı olsun.
nasip diye bişey var canım yaa, annen yanlış yapıyor ve sende bu yanlışı bilerek üzülüyorsun..neden...
şuan senin yerinde olmayı mesleğini eline almış ayakları sağlam basan bi kadın olmayı arzulayan binlerce kadın var...evlenmek ne ki...nasıl olsa bigün olacak...öyle veya böyle elbette olacak...kim kalmış baba evinde...herkes nasibi onu bulunca evlenir yuvasını kurar...
annenin dediklerine üzülüp kendini harap etme canım benim...
ben seni daha güçlü gördüm daha önce, böyle zayıf kalma annene karşı...kaldı ki görende yaşın 30 u falan geçti sanacak...daha 23 sün yaa hayret bişey...
üstelik annene çok kızıdım şuan, ne demek sen erkeğini elinde tutmayı beceremiyorsun falan, ne kadar kırıcı bi laf bu...ya nişanlı değilsin evli değilsin, neye göre elinde tutacaksın ki...
evli erkekler bile elde tutulmazken bu devirde, ne demek yani...
biri senle olacaksa seni sevdiği için olmalı, senle olmak zorunda hissettiği için değil...bunu annene belirt...
nasip kısmet bu işler...senin istediğin zamanda değil allahın uygun gördüğü zamanda olur anne de...
23 neki Allah tan evden uzaktasın annenlerle yaşasaydın her gün moralin bozulurdu.
Hem senin yine sevdiğin var sadece geçmişte kötü deneyimler yaşamışsın...
İşin var,sevdiğin var daha ne....
ay aslı tam olarak o işte yaşadığım duygu herkes mutlu bi ben sap gibi geliyor. gören de 35 i geçtim sanacak Allah affetsin ama anneme alınmadan duramıyorum.
bilmez miyim o duyguları, yaş itibariyle senden kat be kat fazlasını bilirim, hala da bir süre daha öyle devam edecege benziyorum
hem sen sap değilsin ki, burada görüştüğün biri var sonucta, onu daha iyi tanımaya, ilişkini yaşamaya, hayatın, gençliğinin tadını çıkarmaya bak.
aslı evet hayatımda biri var ama maalesef anneme onu söyleyemiyorum bu tavrı yüzünden. sadece çok yakın bir iş arkadaşım olarak biliyor onu. ayy ne olacak benim bu annem of offf
rengina en büyü korkum da o baskılar yüzünden yanlış bir karar almak. dha bu akşam okudum burda 2 aylık evli bir arkadaş boşanıyor. kimse bunun için evlenmez ki...
Allah hayırlısını tez zamanda versin ne diyeyim
Allah hayirli kismetler nasip etsin canim
yalniz bi$ey sorucam yanli$ anlamazsan
21 ya$inda eczacilgi bitirmeyi nasil ba$ardin, uni ye kaç ya$inda girdinki
okul 4 yillik deilmi:) maa$alalh sen de bu zeka varken bo$ver kocayi i$ine gucune bak
herseyin bi zamani var , ya$in evde kalmi$ demek için çokkk kuçuk ..