Annem Yüzünden Evde Kalmış Gibi Hissediyorum :(

Harmoni merak ettim bölümün ne?
Ne üzerine akademisyenlik yapıyon?Nasıl bir meslek sadece okuyarak maaş alınıyormuş deniyor...
Ben seni kıskandım hem bağımsızsın seni üzen kimse yok hem sevdiğin var kem güzel mesleğin....Ben şuan içinde hiçbirine sahip değilim.

eczacılık canm merak ettiğin birşey olursa özel mesaj atabilirsin :KK66:

bir tek konuyu okudum.yorumları okumadım.fikrimi yazıyorum.

23 yaşındasın ve evde kaldığını mı düşünüyorsun?hem de okumuş eğitimli bir insan olarak inanamıyorum gerçekten.annen kendi dönemiyle karıştırıyor herhalde.

ben de 23 yaşındayım.henüz evlilik fikriyle ilgim yok.biri çıksa evlenelim dese korkar kaçarım ya bir de nişanlanan evlenen kişilere imrenicem düşünemiyorum.tabi ki herkesin yapısı farklı ben kendimi bir evin sorumluluğunu alacak yapıda hissetmiyorum.sen kendini hazır hissediyorsundur belki ama 23 yaş daha çok erken ya.bir hayatın özgürlüğün tadını çıkar.ayrıca eczacılık okudun bir de profesör olursan kimse sana yaklaşmaz ne garip düşünce ya.gören de nobel ödülü aldın zannedicek herkes okuyor bu devirde artık kimse okumayan çalışmayan eş istemiyor ki anlamadım anneni.

elbet zamanı gelince olur ve bu dönemde en erken yaş olsa olsa 28 dir.asla annenin bu düşüncelerinden etkilenme kendin ne düşünüyorsun ne istiyorsun ona bak sen.

seni o kadar iyi anlıyorum ki..Ben de 26 yasındayım,ne zaman evleneceksın dıye soruyorlar..Sanki bizim elimizde olan bişey..Nasip kısmet bu işler..Allah ne zaman uygun gorduyse o zaman olacak bu..Senin de yasın cok küçük daha canım..Annene bu durumu net bir sekilde izah et,yaptıgı cok yanlıs..Elinde meslegın var,kendı ayaklarının ustunde duruyorsun,senınle gurur duyacagına seni bunalıma sokuyor..Bol bol dua et canım,hayırlı bır es nasıp etsın rabbım tüm bekar kızlarımıza..Gec olsun güc olmasın..

Arkadaşlar,

23 yaşında ve akademisyenim. Okula erken başladım erken bitirdim. 2 yıldır kendi ayaklarım üzerinde duruyorum. Bir yıldır da ailemden ayrı yaşıyorum başka bir şehirde.

Annem önceden hep acele etme erken diyordu. Ne olduysa 3-4 ay önce başladı. Mezun olmadan önce 4 yıllık bir ilişkim vardı o çok kötü bir şekilde bitti. Herkes (ailem de dahil) evleneceğiz gözüyle bakarken biz ayrıldık. Benden ayrıldıktan hemen sonra bir kız arkadaşı oldu ve 3-4 ay önce de evlendiler. Allah mesut etsin. Bu benim boşboğaz bir arkadaşım sayesinde annemin kulağına gitti ve annem o dakikadan sonra çığırından çıktı. Şaka yollu sürekli laf sokmaya başladı. İşte onca görüştün o adamla 4 seneni verdin sonra başkasına kaptırdın filan demeye başladı şakayla. Onun ardından bir erkek arkadaşım daha olmuştu o da çok sıkıntılı bir ilişkiydi zaten. Ondan da ayrılınca iyice arttırdı dozunu. Sen insanlarla anlaşmayı beceremiyosun. Erkeğini elinde tutmayı beceremiyosun bilmem ne demeye başladı.

Mezun olalım 2 sene oldu haliyle arkadaşlarım da nişanlanıyor evleniyor. Şu an yazarken bile gözlerim yaşarıyor. MAşallah Allah onları daha mutlu etsin. Ama ben de istemez miyim hayatımı biriyle birleştireyim mutlu olayım. Ama annem sürekli herkes evlendi sen birini bulamadın evlenemedin deyip duruyor. En son bu ayın başında arkadaşım nişanına çağırdı. Annem de yakından tanıyor onu. Hemen aradım haber vermek için. Anne arkadaşım nişanlanıyormuş aile arasındaymış ama beni de çağırdı yanında olmamı istdi filan dedim sevinçli sevinçli. İnsan bi hayırlı olsun filan der. Direkt "sen de iyice evde kaldın" diye yapıştırdı lafı. Nasıl incindim. Sonra yetmedi işte okudun eczacılığı bitirdin öyle bile dengini bulman zordu yetmedi bir de profesör olacaksın adamlar sana yaklaşmaya korkar insan azıcık geleceğini düşünür diye ciddi ciddi söylenmeye. Başladım bağırmaya suratına kapattım telefonu. Hüngür hüngür ağlattı beni.

Şimdi sevgilim var ama korkuyorum ona söylemeye yine biterse diye. Çok istiyorum ben de sevdiğim adamla birlikte olmayı onun helali olmayı. Kendimi aileme adamak çok istiyorum. Mutlu etmek mutlu olmak istiyorum her genç kız gibi. Ama daha nasip değil demek ki. Ne yapayım Rabbim uygun görmediyse.

Ama annemin tavrı beni çok kötü bir duruma soktu. Şu an bile hüngür hüngür ağlıyorum onun yüzünden. Her arkadaşım nişanlandığında evlendiğinde kalbime bıçak saplanıyor gibi oluyor. İçten içe kıskanıyorum. Çok dua ediyorum onlara da Rabbim mesut etsin diye. Ama annem böyle yaptıkça sanki ben hiç mutlu olmayacakmışım gibi geliyor.

Önceden babam desteklerdi beni ama artık o da başladı hayırlı bir kısmetin çıksa artık senin de filan demeye. Kızlar bişeyler söyleyin ya cidden ben kendimi çok kötü hissediyorum.

Çok yanlış davranıyorlar hemde çok. Herşey nasip kısmet işi, onlarda bunun farkında ki kaç yaşında insanlar, insan kendi evladına yapar mı hiç böyle ayıp vallahi. Yanlış bir evlilik yapsan allah korusun, o zaman da vah vah tüh tüh niye evlendin diye söylenip dururlar, kızmazlar kendilerine hiç.

İşinde gücünde birisin, kendi ayaklarının üzerinde de durabiliyorsun ve çok güzel yerlerede gelirsin inşallah. Boşver, duymamazlığa gel, akışına bırak herşeyi. Olcağı varsa olur zaten. Asıl zorlarsan olmaz. Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah. Üzme tatlı canını, aynı yaştayız dert etme güzelim :KK34:

annemde aynı seyı ablama yaptı zaamanında sımdı 4 yıllık evlı ve mutsuzz.. annemle ablamın kocası anlasamıolar annem genelde esı yokken ablama gıdıyor ve cok pısman.. ablamda her defasında senın ısrarınla evlendım dıyor ,haklıda.. oyuzden bu sennın hayatın nasıl yasamak ıstıyorsan ole yap.. yarın oburgun aceleyle evlendıgın zaman mutsuz oldugunda kım verıcek hesabını.. hem yasın daha cok genc.. acele etmee.

Bencede 23 yaş evlilşk küçük bir Yaş. Emin ol 30 Yaşına geldiğinde Daha Garklı Düşğneceksin. Bu Yaşda Beğendiğin Adamı Emin 30 Yaşına Geldiğinde Beğenmeyeceksin. Hayattan Beklentilerin Evlilikten beklentilerin Değişecek. O Yüzden Acele Etme. Vardır Bundada Bir Hayır De Geç

Annenizle her şeyinizi paylaşmak zorunda değilsiniz, özellikle kaldıramıyorsa... Bir zamanlar benim annem de 1-2 ayrılığıma şahit olmuş, garip bir şekilde "takıntı" yapmıştı, yok aradı mı yok sordu mu, yok haber yok mu diye; ben en sonunda "ben ayrıldım, sen de ayrıl/unut bir zahmet" dedim :KK14:

Yani anneler etkileniyor böyle şeylerden, alışkın değiller flörtlere, ayrılıklara... baktınız ki düzelmiyor zamanla siz de bazı şeyleri kendinize saklayın...

23 yaş gencecik bir yaş, siz de gelmeyin bu gazlara... yanlış bir şey yaparsınız size empoze edilen o panikle, sonra uğraş dur...
Evlenme hayali Türkiye'de bir çok kadına yanlışlar yaptırıyor, aman diyelim...

ah canim bosver ya yasin cok erken benimde yengem dayimin hanimi 15 yasindayken bana evde kaldin kimse seni almaz bu zayiflikla diyordu ne kadar nefret etsemde yengemden hemen hemen her aksam gorurdum anneannemle birlikde oturuyordu ve kimseye birsey anlatamiyordum kadin her aksam beni yalniz gorunce evde kaldin kimse almaz seni sevgilin varsa kac git okul mokul bos islerle ugrasiyorsun derdi sonra anneme demeye basladi 17 yasima gelince annemle tartismistik annem sinirle ayyy xxxx dogru soyluyor evde kaldin demisti birkac daha laf demisti bende o sinirle aglaya aglaya evden cikdim gezdim gezdim annem deliye donmus ne uzulmustu annem yavrum sen bebegimsin 30 dan asagi evlenmek yok demisti ama sozunu yine tutamadi 18 esimi bulunca anne evleneyimmi ben bu serseriyi cok seviyorum dedi kadin demezmi evlen tabi cocugum kac yasina geldin tursunu kurcam:KK43:ahhhh bu anneler kizlarinin evde kalma korkusu ve cevre kizlarina lakap takar korkusu onlarda emin ol bizden daha fazla hep korkular baska hicbir sey degil

ne güzel türkiyede erken lise bitrilip, erkenden 5 senelik bi bölüme giriliyor bitiryilio...17 de lise mezunu isen 22-23 de bitmis oluosun harika yaa...almanyada en erken uniyi ben btiridim ve 25dim:KK70:

hehe konuya gelince bence hic mi hic acele etmeyin. bende ayni dertte muzdarip oldum ve halada bekarim.bende yasadim o bebekle hava atip kizlarin koca gösterme merakini..hele ki onlar okumamis bitirememisse okullarini bana daha bi nispet yaptiklarini saniyorlar...oysa ki insallah ben hem akademisyen hemde evli olcam..evlenmek ne ki ya bekle az daha sabret

Son düzenleme:
X