annem ve hamileligimi soyleyememe sorunu

Kıyamıyorsunuz değil mi annenize.
Evlenene kadar size çektirdikleri, evlendikten sonre eşiniz..
Ve doğum sırasında yaptıkları..
Baksanıza hamileliğinizi, müjdenizi paylaşmaya korkuyorsunuz..

Aslinda annem suanda bana ve torununa cok iyi davraniyor.. ama esim yokmus, hicmis gibi davraniyor..
Mujdeyi verdigimde sevinmeyecek cunku ilkinde sevinmemisti. Beni suclayacak. Ve ogluma bakmadigima dair imalardq bulunacak. Psikolojik baski yani..

Aslinda annem suanda bana ve torununa cok iyi davraniyor.. ama esim yokmus, hicmis gibi davraniyor..
Mujdeyi verdigimde sevinmeyecek cunku ilkinde sevinmemisti. Beni suclayacak. Ve ogluma bakmadigima dair imalardq bulunacak. Psikolojik baski yani..

Benim size annenizi kötülemek gibi bir niyetim yok.
Başta bunu söyleyeyim.
Ama anneniz size iyi davransaydı bu en mutlu zamanınızda sizi bu kadar tedirgin etmezdi.
Ve artık siz evlisiniz.
Bu kadar iyi olan ve ona saygısızlık etmeyen eşinize bu şekilde davranmaya hiç hakkı yok.
Çocuk kararınıza karışmaya hiç hakkı yok.
Siz suç işlemediniz hamile kalarak.
Size kendinizi suçlu hissetirmesi ne kadar acı..

Anneniz sağlıklı değil ben size daha çok kızdım sizde tavrınızı koyun karşmasın

Annem yonetici, sert ve her seyi ben bilirim mizacli bir kadin. Ve guven.duygusu yok. Ne desek inanmoyor. Tek bana degil. Abi ve ablama.da yapiyo bunu. Onlara da ayni sekilde karisip, guvenmiyor. Onlarin da eslerini sevmiyor mesela. Esimi de beni onlardan ayirmis biri olarak goruyor.

Mesela oglum yemek yemeyen bir cocuk.. doktoru dedi ki cizgi filmle yedirmeyin.. zorlamayin. Birakin ac kalsin, kendisi istediginde yedirin. Esime demedigini birakmadi. Cocugu oldureceksiniz, siz ne bicim anne babasiniz.. ki biz ogluma yemeyi sunuyorduk o yemiyordu. Sonunda oglumu alip kendi evine goturmudtu aglayarak. Biz esimle ikimiz kaldik oyle..

saklarsan ilerde daha çok kafana kakar ki.
doğrusunu söyle ama en doğrusunu, onda kalmak istemediğine kadar. eşini evinde kabul etmeyen insan annen bile olsa seninle işi olmaz kimse kusura bakmasın.

istediğini yap kimseden onay almadan ama asıl sorun söyleyip söylemem mevzusu değilasıl sorun annenle kocanın arasını düzeltmek, temel sorunları kaçırma...bu konu üzerinde çalış

hey yahu ben babadan sen anadan dertli,söyleme gebeliğini söylediğinde de açık çek yaz ben geçen seferki gibi olsun istemiyorum eşimin yanındayım busefer sadece haber vereyim dedim de bence.

istediğini yap kimseden onay almadan ama asıl sorun söyleyip söylemem mevzusu değilasıl sorun annenle kocanın arasını düzeltmek, temel sorunları kaçırma...bu konu üzerinde çalış

O konuda ben de esim de cok ugrastik. Duzelmiyor. Esim ne yapsa batiyor. Sabit fikirli. Bilmyorum ben olsam kizima iyi davranan damada oglum gibi davranirim..

Evliligimizin ilk zamanlarinda bayramin ilk gunu kayinvalidemdeydik. Esim annemk aradi, bayram kutlamasi icin. Annem sonra dedi ki o konusmada bana abla dedi.. ben esimin yanindaydim hic de oyle bir sey demedi. Kac kere annedemesine ragmen hala anne demiyor diyor..

hey yahu ben babadan sen anadan dertli,söyleme gebeliğini söylediğinde de açık çek yaz ben geçen seferki gibi olsun istemiyorum eşimin yanındayım busefer sadece haber vereyim dedim de bence.

O kotu olaylari hatirlatir ama bizjm oyle bir luksumuz yok. Yoksa burnumuzdan gelir. Ben dogumu nerede yapacagima karar vermedim diyecegim. Doguma yakin da kendi evimde yapacagimi soyleyecegim.

annene yeteri kadar tavrını koyup, eşini savunduğundan emin misin?gereken saygı kocama gösterilmezse ben de ailemle şartlar düzelene kdar görüşmezdim

bir de sende de hala annenin otoritesi var, halen sende de korku var aslında, düşüncelerini değiştirmelisin.

anneniz hamileliğinizi öğrendikten sonra annenize eşim müsade etmiyor diyeceksiniz olup bitecek ha belki anneniz küsevek, darılacak ama sonunda anlaycak artık sizde bir ailesiniz. İlk doğumda gitmişsiniz eşinizi bırakmışsınız arkada ama şimdi oğlunuz da var o ne olacak. olmaz evinizde oğlunuzun kocanızın yanında kalın. Anne olup gelip yardım ederse ne ala etmezse de allah güç verir ki anlatımınıza göre ilgili de bir eşiniz var kimseye ihtiyacınız yok. Aileler bazen nerede durmaları gerektiğini bilmiyorlar malesef, siz kendi ailenize sahip çıkın, allah kolaşlık versin. Saygılar

Ben sert yazacağım yine, çünkü hatalı sizsiniz.

1. Anneniz iyi bir anne değil. Size şiddet uygulamış, bu mesajınıza göre çocuğunuza da yanlış davranıyor, iyi bir anneanne de değil.

2. Annenizin eşinize ettiği laflardan sonra tası tarağı toplayıp evden ayrılsaydınız bir daha böyle bir şeyi yaşamazdınız. a) Anneniz daha dikkatli davranırdı veya b) Rest çektiğiniz için evine kalmaya falan gitmezdiniz. Sonuç olarak eşinize bir daha saygısızlık yapamazdı.

Ben sürekli eşini ezdiren erkekler hakkında hoş olmayan şeyler yazıyorum burada, sizi bundan ayırmıyorum.

3. Ne yapsak olmadı, düzelmiyor yazıyorsunuz ama hiçbir şey yapmamışsınız. Anneniz haklı. Siz bu kadar zayıf davranırsanız o da bu kadar sert ve yönetici konumda davranır. Yumuşak konuşmalar, gerçekleri saklamalar bunlar herhangi bir yöntem veya tepki değil.

4. Çocuk sorumluluğu alabilecek kadar olgunlaştığınızı düşünmüşsünüz ki yapmışsınız ama daha kendi doğumunuzu nerede yapacağınıza rahatça karar veremiyorsunuz, bildiremiyorsunuz.

Kusura bakmayın ama annenize ben doğumu eşimin yanında istiyorum bile diyemiyorsunuz.
Hayır anneniz çok mükemmel bir anne olur kırmak istemezsiniz amenna ama dayak saygısızlık her şey var annenizde.
Eşinize dediği onca laftan sonra hala bi gel derse gideceksiniz o ışığı aldım sizden
Bu sitede erkek böyle anne sözü dinleyince o kocayı boşayın hemen deniliyo biliyorsun dimi

valla ne güzel söylemişsiniz helal olsun, bunu yapan bir erkek olsa yerden yere vurulmuştu şimdi.
A aptalasik çok güzel sıralamış, ben bukadar net yazamazdım doğrusu siz kendi ailenize sahip çıkın önce eşinizin arkasında durun. böyle bir saygısızlığa maruz kalan bir gelin olsaydı o kaynana ile ipler atılmıştı şimdiye kadar. yine eşinize bravo ..... hamileliğinizin tadını çıkarın, evinizde güzel güzel hazırlığınızı yapın anneniz gelmek isterse buyursun gelsin gelmezse de canı sağ olsun selamı uzaktan gelsin.

canim yazdiklarini okuyunca aklima geldi kendi dogumum. Ben de dogum icin annemin yanina gittim . Dogudaydim o zaman hastane iyiydi doktorum da cok iyiydi o ilin en iyisinden birisiydi ama ben anem.benim.yanima gelmek zorunda kalmasin gelene gidene annem.hizmet etmesin diye anneme kiyamadigim icin sirf onu dusundugum icin yanina gittim. Dogum yaptigimin aksami esim de geldi . 20 gun kaldi annemde. Annemdeki surat annemin lafina bakarak surat yapan babam neler yasadim. Annem evde rahat giyinemiyor diye yaptiklari onu gormezden gelmeleri sinir bozucu gunlerdi bizimde uzun sure olmamisti cocugumuz ikimizde cok seviniyoduk burnumdan geldi. Cocuguma da bana da gul gibi bakti orasi ayri hakkini hic bir zaman odeyemem

ama esim hicbir sekilde saygisizlik etmedi simdi annemlere 1 saat uzaktayim esim hicbizamn geldiklerinde lafini etmiyor esimde biliyordu dogum zamani istenmedigi . Aynisini.kaynanam bana yapsaydi birdaha gorusmezdim sanirim esime karsi bu konuda cok mahcubum neyse uzattim sana diyecegim annene soyle sonradan.ogrenirse uzulur daha kotu olur ama sinirlarini da ciz yani dogumunu nerde istiyorsan orda yap senin de bi ailen var esinde yardimci oluyormus daha ne kendini sikma bu kadar tamam mi canim :)

annene yeteri kadar tavrını koyup, eşini savunduğundan emin misin?gereken saygı kocama gösterilmezse ben de ailemle şartlar düzelene kdar görüşmezdim
Evlendigimiz ilk sene sirf bu yuzden annemlere gitmiyordum.. aramalarimi azaltmistim. Ama annem esime daha da kinlendi. Huyu bu. Degismiyor. Ama esimi en asgari duzeyde muhatap ediyorum. 50 yasindaki kadin, degismiyor iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…