- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.888
- 218
- Konu Sahibi biyologanne
-
Ilk dogumumu annemde yaptim. Ustelik esimden 3.5 ay ayri kaldim. Esim isi dolayisiyla doguma gelemedi. Bu dogumumu esimle evimde yapmak istiyorum.
Gitme sende ;gelicekse kendi gelsinBuradaki sartlari begenmedigi icin yanina cagiracak.. ama burada da kadinlar dogum yapiyor. Yani yanima gelse bana yardimci olsa daha iyi olur. Ama gelecegini sanmam. Esim konusunda da haklisiniz.
doğuma yakın bir zamanda söylersen annenin tepkisi daha büyük olur sanırım. bunları söyleyip yapabildiğine göre.. eşini arayıp farklı farklı konuşabilecek kapasitede sanki...
bu nedenle annene söyle. gelemeyeceğini havaların soğuduğunu, oğlunun hasta olabileceği gibi bahaneler bul... mayısa kadar da birşeyler bulursun. yağmur yağar, sıcak çok olur vs...
nıye annenınızın yanında dogum yapıyorsunuz ben onu anlamadım.
hastanede dogum yapın cıkıstadada herkez evıne gıtsın yanı.
Sorunum annem.. annem ozunde iyi bir insan. Bizim icin ne fedakarliklar yapti hala da yapiyor. Suanda 14 haftalik hamileyim ama hala anneme soyleyemedim. Bir cok sebebi var.
1. Annemden hala cok korkuyorum. 18 yasima kadar siddet gordum. Evde en cok onunla ben tartisirim ama icimde degisik bir korku var ve atamiyorum bunu.
2. Daha yeni dedem oldu ve anneannem kanser. Annem cok evhamli. Surekli beni sormasini ve simdi ogluna bakmazsin imalarini istemiyorum. Cunku oglum dogdugundan beri kocamla bana hep kotu ebeveyn gozuyla bakiyor. Ozellikle kocama.. kocam ki gecelerce besik sallamis, isten 9da gelmesine ragmen direk ogluyla ilgilenen bir baba.
3. Hemen bize gel diyecek. Oglumda annemde dogum yaptim. Hamileligimde ve dogumdan sonra benimle cok ilgilendi. Ama 40'i cikmasina ragmen evime gitmeme izin vermedi. Surekli kocami sucladi, iyi bir babaysa o fedakarlik yapip sizi burada birakir. Kisin yollarda cocugu usutmez vs diye.. ki sonunda ozel arabayla kendileri birakmislardi beni.
Arti olarak ogluma hamileyken yaz tatilinde annemlere gitmistik. Esim annemlerde 3 gunden fazla kaldigi icin "ben evimde 3 gunden fazla damat istemiyorum. Anasinin evine gitsin" diye bagirmisti. Ustelik esim de evdeydi.. esim evdeyken surekli yuzu asik. Esim oda hapsinde gibi yasiyordu. Odadan ciksa rahatsiz oluyorum, basim acik oluyor vs diyordu. Sabah esim sonra da ben banyo yaptik diye "hamile hamile sey mi yapiyorsunuz. Ne kadar zararli vs" demisti.. yazin en sicak zamanlarinda banyo yapmak anormal mi yani.. ustelik esime surekli tembel, eskiden sunu yapmadi, sunu almadi surekli kotuler. AdamcagiZ bir gozune giremedi. Kizkardesim de hosgeldin eniste bile demez. Bir hafta olsun yanina bile cikmaz.
Cok uzattim ama paylasmak istedim.. annem boyleyken hamile oldgumu soylemeye korkuyorum. Doguma yakin soylemeyi dusunuyorum. Dogumu da evimde yapmak istiyorum. Annem buna cok kizacak, belki de yillarca hatirlatacak. Ama annem ogrenirse illa dogum icn beni cagiracak. Bu dogumumu esimin yaninda yapmak istiyorum.. sizce ne yapayim?
Zaten hamile kaldigim icin cok kizacak. Oglumda da kizmisti. Yok niye korunmadin vs.. hala da der, korunuyorum diyordun hamile kaldin diye. Ben de onu dusunuyorum. Simdi soylemeZSEM bunu da esimden bilir diye.. bazen annemi 3 gun aramam, kocan mi aratmiyor vs der. Ki kocamin umrunda bile degil..
Annen niye esine boyle dusman
Evde doğururum da yine de böyle bir annenin yanında doğum yapmam.
Eşinizin gururunu da düşünün aynı zamanda..
Anneden yana çok bahtsızmışsınız ama çok iyi bir eşle ödüllendirilmişsiniz..
Annemle bu konuda cok tartistim. Hicbir sey duzelmedi. Annem ben en iyisini bilirim, herkes cok kusurlu tarzinda bi insan.Ailemin eşime bu kadar saygısızlık yapmasına izin vermezdim.
Aslinda annem iyi birisidir.. evlenene kadar cok skintiliydi iliskimiz.. ama sonrasinda duzeldi. Ama bu sefer de esimi sevemedi.
Doğumu eşinizin yanında yapın tabi ki adama yazık yani nasıl davranıyorlar baksana.. Çocuğunu bile rahat sevememiştir ilk günlerinde.. ama annenizden saklamayın böyle bir şeyi.. Gitmek zorun da değilsiniz. Rahat olamıyoruz dersiniz. Çok istiyorsa anneniz gelsin yanınıza.
Korunmadım istiyorduk rabbim de verdi çok şükür dersin sende canım. Buna da karışmasın bir zahmet...Söylemezseniz daha kötü olur ve emin olun kocanızı suçlar.. Bu kötülüğü yapmayın eşinize.
Annen yanlis yapiyor.sen sevmissin saygi duymasi lazım.bir ailw kurulmus.esininde vir gururu var ki cok sabirli bir adammis.sonucta sorumsuz bir adamda degil.arabasi olmasin ne olcak...ne zengin adamlar var karisina nasil davraniyor üzüyor.esini bu kadar ezdirme..Cunku esimi bastan begenmediler. Atanamamisti bir sene issiz kaldi, dogru duzun esya alamadi, gelinim kiralikti.. arabasinin olmamasi bile sorun oldu. Ama simdi her sey cozuldu. Hala unutamiyor. Bastan bana yalan soyledi, isim var dedi diyor.. evet dedi.. cunku atanamadigini soylese izin vermeyecekti. Ki beni istediklerinde annem evlenmeme izin vermedi, babamin musadesiyle evlendim. Esim issizken bile hicbir ihtiyacimi eksik etmedi. Kira fatura hepsini biz hallettik.. kimseye muhtac olmadik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?