• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem titizlik hastası. Artık Dayanamıyorum... Lütfen Bir Akıl Verin...

Aynen canım her zor anda terk edelim birbirimizi. Anneler de engelli doğarsa çocukları bıraksınlar. Nereye gidiyoruz ya ?? Sizin gibi düşünen insanlar dört duvar arasında yalnız ölecekler biliyor musunuz
Kadın psikolojik hasta. Nasılki kalbi ağrısa hastaneye gider ameliyat vs olur, bu da bir hastalık ve çok ileri seviyede olduğu için bir süre yatışlı tedavi şart, en azından belli seviyeye toparlayınca eve geçebilir. Kadın kızı harici insan görmüyor. Kızına Allah korusun birşey olsa marketten ekmek alıp yiyebilecek durumda bile değil kadın.Hasta yani

Aynen canım her zor anda terk edelim birbirimizi. Anneler de engelli doğarsa çocukları bıraksınlar. Nereye gidiyoruz ya ?? Sizin gibi düşünen insanlar dört duvar arasında yalnız ölecekler biliyor musunuz
Bir insan sırf hasta diye terk edilmez ancak koskocaman kadın tedaviyi kabul etmiyorsa ne yapılabilir? Silah zoruyla psikiyatra mı götürecek kızcağız ne yapacak?

Konu sahibi konunu okurken dehşete kapıldım. Kurallarına uyulmadığında ne yapıyor peki? Mesela ben bugün banyo yapmayacam dedin diyelim sinir krizi geçirip etrafa veya kendine zarar mı veriyor ne yapıyor? Eğer öyleyse mahkeme kararıyla zorla hastaneye yatırtabilirsin. Veya tedavi olmazsan evden gidicem dersen ne der mesela?

Kadın psikolojik hasta. Nasılki kalbi ağrısa hastaneye gider ameliyat vs olur, bu da bir hastalık ve çok ileri seviyede olduğu için bir süre yatışlı tedavi şart, en azından belli seviyeye toparlayınca eve geçebilir. Kadın kızı harici insan görmüyor. Kızına Allah korusun birşey olsa marketten ekmek alıp yiyebilecek durumda bile değil kadın.Hasta yani
Turna okb hastalıktır, tedavi edilebilir ama okb tedavisini reddeden bir annenin çocuğuna yıllarca "baban senin yüzünden gitti, senin yüzünden bu hale geldim, senin yüzünden blabla" diye eziyet etmesi hastalık değil, dümdüz kötülüktür...
Kötülüğün tedavisi yoktur.

Turna okb hastalıktır, tedavi edilebilir ama okb tedavisini reddeden bir annenin çocuğuna yıllarca "baban senin yüzünden gitti, senin yüzünden bu hale geldim, senin yüzünden blabla" diye eziyet etmesi hastalık değil, dümdüz kötülüktür...
Kötülüğün tedavisi yoktur.
Tabiki öyle. Bence konu sahibi kendi psikoloğa gitsin farkındalık geliştirip tasındı . Bir noktada annesi mecburen tedaviye alınır zorunlu ya da isyeği ile zaten.

Klasik bir okb değil. Kadın okb'nin en uç noktasında. Okb görmesem inanacağım yorumunuza.
Dünyadaki bütün okb vakalarına hakim değilsiniz demek bu durumda. Ben kişinin hatalı olduğu kısmını inkar etmiyorum ki. Başlangıcı elinde değil, sonrasında tedavi olmak ya da çabalamak kişinin elinde. Uç noktası da olsa okb sonuçta. Sadece hastalıkla ilgili bir şeyler söyledim, tanımadığım insan hakkında detaylı yorum yapmadım.

Hiç ama hiç sağlıklı bir ortamda değilsiniz.
Sizin bu durumu kabul edip 22 yaşında soyunup, 40 dk boyunca annenize kendinizi yıkatmanız da hiç normal değil.
Kabul etmeyin! Bu acımanın ötesine geçmiş bir durum bence sizin de destek almanız lazım.

22 yaşında okuyor musun, çalışıyor musun? Okumuyorsan üniversite sınavına girip bir yurda yerleş. Çalışmıyorsan işe gir ayrı eve çık.
Annen sana çok büyük zarar veriyor. İyileşmek istese doktora gider. İyileşmek istemiyor, çünkü o zaman seni suçlamak için bahanesi kalmaz. Hep yanında kal diye manipüle ediyor seni. Oyuna gelme canım.

Yalnız ölecek ama hayatını istediği gibi özgürce yaşayacak. Öldükten sonra geç bulunmak inan umrumuzda değil, önemli olan yaşarken gönlünce yaşamak. Bu boş duygu sömürüsü ile senelerce insanları manyak ailelerine mahkum ettiniz.
size özgür hayatınızda mutluluklar. Benim için hayat dayanışma üzerine kurulu. Bu manyak ailelere mahkum olmak demek değil.

Bir insan sırf hasta diye terk edilmez ancak koskocaman kadın tedaviyi kabul etmiyorsa ne yapılabilir? Silah zoruyla psikiyatra mı götürecek kızcağız ne yapacak?

Konu sahibi konunu okurken dehşete kapıldım. Kurallarına uyulmadığında ne yapıyor peki? Mesela ben bugün banyo yapmayacam dedin diyelim sinir krizi geçirip etrafa veya kendine zarar mı veriyor ne yapıyor? Eğer öyleyse mahkeme kararıyla zorla hastaneye yatırtabilirsin. Veya tedavi olmazsan evden gidicem dersen ne der mesela?
Sizin gibi hayata siyah beyaz bakmıyorum. Benim için hayat dayanışma üzerine kurulu. Ya sev ya terk et değil benim felsefem. Elbet bir yolu bulunur. Size de tavsiye ederim esmek olmak yardımcı olmaya çalışmak bunlar Erdemli davranışlar

Sizin gibi hayata siyah beyaz bakmıyorum. Benim için hayat dayanışma üzerine kurulu. Ya sev ya terk et değil benim felsefem. Elbet bir yolu bulunur. Size de tavsiye ederim esmek olmak yardımcı olmaya çalışmak bunlar Erdemli davranışlar
Her olaya “elbet bir yolu bulunur” demek kolay. Ben de her problemini anlatana öyle deyip geçebilirim sonuçta çok basit bir şey. Konu sahibinin elbet bir yola değil gerçek önerilere ihtiyacı var. Hasta ve hasta olduğunu kabul etmeyen, tedavi olmayı reddeden bir insanla ne yapılabilir? Önerilerinizi bekliyoruz. Terk etsin gitsin demiyorum ama o elbet bir yolu bulunurdaki “yol” nedir?

Söylemek istediğim bu. Kızı da annesini terk ederse ne olacak? Gençliğine bak hayata bir defa geliyorsun demek bencilce bir davranış. Hem ne malum kimin kime muhtaç olacağı… buradaki yorumların çoğu o şekilde. Anne hastaysa ilgilenme , kocada bir problem varsa hemennn ayrıl, koca ailesiyle asla görüşme, bebeğin engelli riski varsa aldır…. Eee ot gibi yaşamak bu. Halbuki destek olmak varlığınla yardımcı olmak bunlar gerçekten insanın ruhuna iyi gelen şeyler

Her olaya “elbet bir yolu bulunur” demek kolay. Ben de her problemini anlatana öyle deyip geçebilirim sonuçta çok basit bir şey. Konu sahibinin elbet bir yola değil gerçek önerilere ihtiyacı var. Hasta ve hasta olduğunu kabul etmeyen, tedavi olmayı reddeden bir insanla ne yapılabilir? Önerilerinizi bekliyoruz. Terk etsin gitsin demiyorum ama o elbet bir yolu bulunurdaki “yol” nedir?
İlk yorumumu oku. İlk yazdığım şey öneri. O yolu bulmak kolay değil fakat insanların her zorlukta pes etmeleri doğru değil.

Back
X