Annem sözlümle bizi ayırmaya çalışıyor

Önce okulu bitirin, eliniz ekmek tutsun sonra evlilik düşünün. Acele etmeyin evlenmek için, sonra yağmurdan kaçarken doluya tutulursunuz. Kimseye sonsuz güvenmeyin, herkes değişebilir. Anneniz normal değil, atanana kadar alttan alın. Şu an o evde yaşıyorsunuz, inatlaşarak siz zararlı çıkarsınız. Görüştüğünüzü bir süre saklayın, suyuna gidin. Bir de sakın evinizde olan biteni sevgilinize anlatmayın, bazı erkekler ailesiyle arası bozuk olan kadına baskı yapmayı çok severler. Evlenince o mülayim sandığınız adam bambaşka birine dönüşebilir. Önce meslek ve düzgün maaş, sonra gerisi gelir.

Öncelikle sevgilim değil sözlüm hanımefendi. Okuduğum bölüm benim ikinci üniversitem. Daha önce de kapandım annem yüzünden açıldım. Oturmuş bir mesleğim de var meslek değiştirmek isteme kararım tamamen benim fikrindir istesem okumayabilirim de

Bir daha sizi dovmeye kalkarsa daep raporu alip ele gune rezil edin.
Aha annemin hacılığı bu kadar diyip
Daha önce abim darp etti darp raporu aldım şikayetçi oldum hiçbir şey olmadı. Aynısını anneme yapsam yine hiçbir şey olmayacak büyük ihtimalle

Babam da annemden pek farklı değil o da evlenmemi istemiyor atanıp para kazanmam lazımmış
Adam haklı, önce çalışın sonra evlenin. Pembe hayallerden vazgeçin, sonra eşim bana para vermiyor diye konu açarsınız.

Okul çok geçe kalmış aile mi engel oldu yine. Bir yaştan sonra çocuk çalışmıyorsa eve sığamıyor. Çalışsa da sığamıyor. Paramedik ataması da zor. Abimin eşi yıllarca denedi gardiyanlık vs denediği halde olmadı. En son dgs ile hemşirelik tamamladı atama bekliyor. Aile izin vermediyse nasıl söz oldu

Belki ailen seni tanıdığı için böyle söylüyor ve ayakların yere bassın istiyor. Bir polis maaşı ile geçim olacak mı bakalım. Ben de çoook genç yaşta evlendim 23 yaşıma girmemiştim. Ailem asla istemiyordu. Ve şimdi okudum şiddet varmış. Buna asla izin verme. Gerekirse şikayet et. Susma

Son düzenleme:
Ailenizin sizden atanıp para beklentisi olabilir.Bu arada annenizle babanızın ilişkisi nasıl? Birbirlerini severler mi ?yoksa kavga gürültü oluyor mu?(bu arada sözlünüze bu durumdan bahsetmeyin .)

Keşke hac hakkını hiç gitme imkanı olmayan bir garibana devretseymiş. İbadet mi etmiş oldu şimdi? Ne ağzı duruyor ne eli ayağı. Sözlü şiddet fiziksel şiddet uyguluyor. İşiniz zor, aynı evde yaşayıp uzak durmak mümkün değil.

Yalnız bende de bu kapanmayla ilgili soru işareti oluştu. Sözlünüz ağzıyla dememiştir ama davranışlarıyla belli etmiş olabilir. Emin misiniz hep istediğinize ve kendi kendinize kapandığınıza?

Bu konuyu bir de keşke anneniz anlatsa. Yalan söylüyorsunuz demiyorum ama acaba size çok normal görünen aleyhinize olan durumlar mı var? Çok güvenip de türlü türlü rezillikler çeken çok üye var burada. Adamların hepsi namazında niyazında diye anlatılıyor ama arkada her pisliği yapıyorlar. Yağmurdan kaçıp doluya tutulmayın. Ya annem ya sözlüm diye bir şey yok. Hiç bir şeye mecbur değilsiniz.

Adam haklı, önce çalışın sonra evlenin. Pembe hayallerden vazgeçin, sonra eşim bana para vermiyor diye konu açarsınız.
Ne saçmalıyorsunuz 26 yaşındayım bir mesleğim var ikinci üniversitemi okuyorum. 18 yaşında muamelesi yapmayın benim yaşadığım hayatın 1 dakikasını yaşamadınız

İkinci üniversitem. Kendi aramızda yüzük taktık. İzin verip vermemeleri çok da umrumda değil bu saatten sonra 30 a merdiven dayadım. Paramedikten atamam olmazsa diğer mesleğimi yapacağım

Ailenizin sizden atanıp para beklentisi olabilir.Bu arada annenizle babanızın ilişkisi nasıl? Birbirlerini severler mi ?yoksa kavga gürültü oluyor mu?(bu arada sözlünüze bu durumdan bahsetmeyin .)
Ben kendimi bildim bileli anlaşamıyorlar

Valla bana cok eksik carpıtarak anlatmıssın gibi geldi.
Hicbi anne cocugunun bi erkek icin kisisel degerlerini degistirmesini istemez. Acıkcası bana sırf sevgiliniz icin kapanmıssınız gibi bi izlenim yarattı. Konu din degil aslında sizin bi erkek icin fedakarlık ve degisim potansiyeliniz korkutucu göründü bana. Anneni cok carpıtarak anlattıgını düsünüyorum.

İkinci üniversitem. Kendi aramızda yüzük taktık. İzin verip vermemeleri çok da umrumda değil bu saatten sonra 30 a merdiven dayadım. Paramedikten atamam olmazsa diğer mesleğimi yapacağım
Valla bir şey desem kötü olacak. Onu lisede yapanla dalga geçiyorduk. 26 yaşında akıl karı değil.

Eskiden semra kaynana vardi. Pastane sozu diyordu sizin gibi kendi kendine yuzuk takanlara. Hayir madem kafaniza gore yuzuk takip sozlendiniz, o zaman sorun ne? Gidip kiyin nikahi evlenin zaten umrumda degil demissiniz. Biz ne yapabiliriz simdi?

pastane yüzüğünün bir anlami yok ki.
yurtdisinda yasiyorsaniz yüzüğü parmaginiza taktığınız gibi "we are engaged" diye esi dostu arayabilirsiniz. hakkikaten de nişan sayilir. ama bizim ulkemizde böyle değil.
evlenme teklifini kabul edince degil babaniz "gencler aralarinda anlasmis" diyip "verdik gitti" ye baglarsa söz olur. Aile büyükleri bir araya gelip yüzük takip kurdele keserse "nişan" olur.
sizin bu hesaba göre liseli üniversiteli her cift sözlü demek lazim, ama degil sadece sevgililer.
siz de sözlü degil sadece sevgilisiniz.
Ama dediginiz gibi 30a merdiven dayamissiniz. yerinizde olsam bir süre ayiya dayi der atanmaya calisirdim. param cebime girdikten sonra bütün onemli esyalarimi, belgelerimi guvenilir birinin evine yavas yavas istifler, sonra da tekrar konuyu açardım. yasanan en ufak şiddet olayinda polisi arar - o cümbüşte o hengamede evi terkederdim.
kendiniz bir sure bir yerde yasayin - araya sevgiliyi katmadan. sonra bir hal caresine bakarsiniz

Ben kendimi bildim bileli anlaşamıyorlar
kendinizi bildiniz bileli de anneniz bu kadındır diye düşüniyorum

kadın madem böyle değişik (!) bir arkaşımız
ne diye daha okul bitmeden kendi kendinize sözleniyorsunuz neden erkek arkdaşınızı reklam ediyorsunuz?

hayır okulunuz bitsin, atanın, gidin evlenin isterseniz aynı evde olmayacaksınız (büyük ihtimalle doğuya filan atanırsınız sağlıkçı olduğunuz için ilk atamada)

yani anlamıyorum madem böyle sorunlu şiddet vs olan bir aile ve yaşım geçiyor kfasındasıız madem koşa koşa da evleneceksiniz (ben olsam 2-3 sene çalışayım da paramı yiyeyim derdim)
hadi ona da bahaneniz var paramı yedirmezler kendilerine isterler diyorsanız

deidğim gibi sessiz sedasız okulu bitirp atanıp ne yapacaksanız öyle yapsaydınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…