İçinizin huzursuz olması yıllardır ugradiginiz manipülasyonla ilgili.Kızlar hepinize çok teşekkür ederim destekleriniz için yazdıklarınız o kadar iyi geldi ki anlaşılmaya çok ihtiyacım vardı. Bi ara gerçekten ben anneme layık bi evlat değil miyim acaba annemi mutlu edemiyor muyum diye düşünmeye başlamıştım. İyi ki aklımı toplayıp buraya yazmışım.
Dün annemin harç parasını yatıramadık eşimle. Şansımıza kaç atm gezdiysek hepsi arızalıydı. Bugün kendi çıktı ben halledicem diye tripli bi ses tonu vardı ama aldırmadım. O da yatıramamış uğradığım atmler arızalıydı diyor
Yine sanki konuşmuşuz gibi akşama çaya gelirsiniz o zaman dedi. Yok anne sağol akşama evde değiliz eşimin arkadaşı davet etti oraya gideceğiz dedim. Ama ben babana çocuklar gelecekler demiştim zaten nerde bunlar deyip duruyordu dedi. Başka zaman geliriz inşallah söz verip de caymadık ya anne dedim siz bilirsiniz dedi kapadı. İçim çok huzursuz ama kendimi tutacağım.
Gerçekten fikirleriniz için çok teşekkür ederim kızlar
Atm bozuktu yatiramadik yerine elimizde nakit yoktu sen de vermeyince yatiramadik deseydiniz. Annenizin size kizmasindan neden bu kadar korkuyorsunuz ki. Sizin artik sorumluluklarnizin oldugu baska bir aile var. Anneniz bile isteye sizin huzurunuzu kacirmaya, sizi kullanmaya ve sinsice asagilamaya calisirken bu durumu daha fazla beslemenizin nasil bir faydasi olabilir ki safi zarardan başka. Aksam 8den sonra telefonu kapatip ya da sesini kisip esinizle sadece birbirinizle ilgilenin. Prensip olarak 1 gece kv 1 gece anne ziyareti fazlaca yeter bile.Kızlar hepinize çok teşekkür ederim destekleriniz için yazdıklarınız o kadar iyi geldi ki anlaşılmaya çok ihtiyacım vardı. Bi ara gerçekten ben anneme layık bi evlat değil miyim acaba annemi mutlu edemiyor muyum diye düşünmeye başlamıştım. İyi ki aklımı toplayıp buraya yazmışım.
Dün annemin harç parasını yatıramadık eşimle. Şansımıza kaç atm gezdiysek hepsi arızalıydı. Bugün kendi çıktı ben halledicem diye tripli bi ses tonu vardı ama aldırmadım. O da yatıramamış uğradığım atmler arızalıydı diyor
Yine sanki konuşmuşuz gibi akşama çaya gelirsiniz o zaman dedi. Yok anne sağol akşama evde değiliz eşimin arkadaşı davet etti oraya gideceğiz dedim. Ama ben babana çocuklar gelecekler demiştim zaten nerde bunlar deyip duruyordu dedi. Başka zaman geliriz inşallah söz verip de caymadık ya anne dedim siz bilirsiniz dedi kapadı. İçim çok huzursuz ama kendimi tutacağım.
Gerçekten fikirleriniz için çok teşekkür ederim kızlar
Yaşadığınız duruma üzüldüm. Maalesef gereğinden fazla duygusal bir bağ ile bağlısınız özellikle annenize. Biliyorum o senin annen ve onu seviyosun, gönlü kırılsın istemiyorsun ama kendi duruşunu kırıcı olmadan ortaya koyuyordan ve karşındaki buna rağmen sana kötü sözler edip beddua ediyorsa bu sizi üzmesin. Niyetinizi bilen içinizi bilen bir Allah var. Anneler bile sizin ona karşı olan zaaflarınızı bilir ve evladını ordan vurabilir. Bu durumda asla kinlenmeyin bu size zarar. Ancak kimsenin de hayatınızı alt ust etmesine izin vermemelisiniz. Kararlı olun, mesela haftada en fazla 2 kez gelebiliriz sana anne çünkü benim de sorumluluklarım var ve ben her gün sana gelirsem kendi hayatıma düzen oturtamam gibi cümleler kur ama önce kendin sadık kal kararlarına. Umarım her seyi yoluna koyabilirsin kısa zamandaKızlar ben 2 aylık evliyim. 7 ay nişanlılık sürecim oldu. Annem, eşimin ailesiyle ilk tanıştığında da bu kadar çömez insanları karşımıza getireceğini senden hiç beklemezdim dedi. Tabi ben umursamadım eşimi sevdiğim için takmadım bile. Daha sonraki süreçte de eşim ne zaman ailesiyle veya yalnız başına gelse yüzüne aşırı samimi ve içten davrandı ama gittikleri gibi arkalarından bişeyler söylerdi. Neyse zaten umursamadığım için kulaklarımı tıkadım düğünü bekledim. Evlendik her şey güzel gidiyor. Annem ya bize gelmek istiyor ya da onlara gidelim istiyor. İnanın haftanın en az 4-5 günü birlikteyiz. Buna rağmen kayınvalideme gittiğimizi duyduğu anda gördün mü seninki nasıl annesinden vazgeçemiyor diyor. Bir yere gittiğimizde kayınvalidemin de yanımızda olduğunu öğrendiği zaman sen kayınvalidenle gezmek için mi evlendin diyor. Halbuki kayınvalidem biz arayıp sormasak biz gidip gelmesek bi yerlere birlikte gitmek istemesek sesini bile çıkardığı yok.
Bide yeni evliyiz haliyle borçlarımız var. Sürekli bizden beklenti içinde gibi hissediyorum. Mesela bizi oturmaya çağırıyor. Eşim de aksi gibi benim anneme çok düşkün. Çünkü yüzüne karşı aşırı samimi davranıyor. Annem çağırdığı gibi işi varsa bile bırakıp gitmek istiyor. Fakat şu konu beni çok rahatsız ediyor. Her gittiğimizde bi sipariş veriyor. Ufak tefek şeyler olsa gam yemicem çamaşır deterjanına kadar ev ihtiyaçlarını bize aldırıyor. Ben sana parasını veririm diyor sonra adı bile geçmiyor o paranın. Biz de ev geçindiriyoruz borcumuz olmasa problem bile değil ama artık koymaya başladı. Açıktan lise okuyor bana dedi ki akşama eşinle çıkın atmden benim eğitim harcımı yatırın ben beceremiyorum dedi tamam dedim. Sonra makbuzunu da getirirsiniz bi zahmet diyor yaa. Gerçekten sıkıldım artık. İnsanlar kayınvalidelerinden böyle şeyler çekerler benim kendi annem bunları yapıyor. Market, çarşı, pazar, doktor, düğün gittiği her yere biz götürelim istiyor bütün masraflarını biz karşılayalım istiyor. Babam başında olmasa bi nebze anlıcam. Babamın işleri de iyi maddi sıkıntıları yok hatta bizi satın alırlar maddi güç olarak öyle söyleyeyim. He bide biz evimize bişey aldığımız zaman doğal olarak uygun yollusunu tercih etmeye çalışıyoruz gördüğü an eleştiriyor utanmasa ıyyy bunu mu alabildiniz ala ala diyecek. Eşime de gördüklerimi söyleyemiyorum annem sonuçta onun annemi zıtlamasını istemem. Babam da anneme benzemeye başladı her işine koşturmak istiyor beni ve eşimi. Kendisi esnaf kargoya verilecek siparişi olsa beni arayıp hemen git al diyor. Ben biraz sesimi çıkarsam hayırsız evlat damgası yiyorum. Hatta bir keresinde babama eşimi resmen bedava eleman yaptın dedim şakayla karışık artık rahatsız olduğumu anlasınlar diye. Annemle ikisi bir olup biz senin içinde hain olduğunu tahmin edebiliyoduk erken çıkardın ortaya Allah senin eline düşürmesin senin evlatların da sana yapsın dediler. Kızlar gerçekten ben delirmek üzereyim. Bunu söylemek istemezdim ama maalesef öz annem ve babam tarafından kullanıldığımız ortada. Ben eşime farkettirmeden ve onların beddualarını almadan bu durumdan nasıl kurtulabilirim ne olur yardımcı olun.
Borç isteyin.Kızlar ben 2 aylık evliyim. 7 ay nişanlılık sürecim oldu. Annem, eşimin ailesiyle ilk tanıştığında da bu kadar çömez insanları karşımıza getireceğini senden hiç beklemezdim dedi. Tabi ben umursamadım eşimi sevdiğim için takmadım bile. Daha sonraki süreçte de eşim ne zaman ailesiyle veya yalnız başına gelse yüzüne aşırı samimi ve içten davrandı ama gittikleri gibi arkalarından bişeyler söylerdi. Neyse zaten umursamadığım için kulaklarımı tıkadım düğünü bekledim. Evlendik her şey güzel gidiyor. Annem ya bize gelmek istiyor ya da onlara gidelim istiyor. İnanın haftanın en az 4-5 günü birlikteyiz. Buna rağmen kayınvalideme gittiğimizi duyduğu anda gördün mü seninki nasıl annesinden vazgeçemiyor diyor. Bir yere gittiğimizde kayınvalidemin de yanımızda olduğunu öğrendiği zaman sen kayınvalidenle gezmek için mi evlendin diyor. Halbuki kayınvalidem biz arayıp sormasak biz gidip gelmesek bi yerlere birlikte gitmek istemesek sesini bile çıkardığı yok.
Bide yeni evliyiz haliyle borçlarımız var. Sürekli bizden beklenti içinde gibi hissediyorum. Mesela bizi oturmaya çağırıyor. Eşim de aksi gibi benim anneme çok düşkün. Çünkü yüzüne karşı aşırı samimi davranıyor. Annem çağırdığı gibi işi varsa bile bırakıp gitmek istiyor. Fakat şu konu beni çok rahatsız ediyor. Her gittiğimizde bi sipariş veriyor. Ufak tefek şeyler olsa gam yemicem çamaşır deterjanına kadar ev ihtiyaçlarını bize aldırıyor. Ben sana parasını veririm diyor sonra adı bile geçmiyor o paranın. Biz de ev geçindiriyoruz borcumuz olmasa problem bile değil ama artık koymaya başladı. Açıktan lise okuyor bana dedi ki akşama eşinle çıkın atmden benim eğitim harcımı yatırın ben beceremiyorum dedi tamam dedim. Sonra makbuzunu da getirirsiniz bi zahmet diyor yaa. Gerçekten sıkıldım artık. İnsanlar kayınvalidelerinden böyle şeyler çekerler benim kendi annem bunları yapıyor. Market, çarşı, pazar, doktor, düğün gittiği her yere biz götürelim istiyor bütün masraflarını biz karşılayalım istiyor. Babam başında olmasa bi nebze anlıcam. Babamın işleri de iyi maddi sıkıntıları yok hatta bizi satın alırlar maddi güç olarak öyle söyleyeyim. He bide biz evimize bişey aldığımız zaman doğal olarak uygun yollusunu tercih etmeye çalışıyoruz gördüğü an eleştiriyor utanmasa ıyyy bunu mu alabildiniz ala ala diyecek. Eşime de gördüklerimi söyleyemiyorum annem sonuçta onun annemi zıtlamasını istemem. Babam da anneme benzemeye başladı her işine koşturmak istiyor beni ve eşimi. Kendisi esnaf kargoya verilecek siparişi olsa beni arayıp hemen git al diyor. Ben biraz sesimi çıkarsam hayırsız evlat damgası yiyorum. Hatta bir keresinde babama eşimi resmen bedava eleman yaptın dedim şakayla karışık artık rahatsız olduğumu anlasınlar diye. Annemle ikisi bir olup biz senin içinde hain olduğunu tahmin edebiliyoduk erken çıkardın ortaya Allah senin eline düşürmesin senin evlatların da sana yapsın dediler. Kızlar gerçekten ben delirmek üzereyim. Bunu söylemek istemezdim ama maalesef öz annem ve babam tarafından kullanıldığımız ortada. Ben eşime farkettirmeden ve onların beddualarını almadan bu durumdan nasıl kurtulabilirim ne olur yardımcı olun.
Ben hayatta şunu öğrendim, taviz veren hep eziliyor, tepki veren el üstünde oluyor. Tepkilerimi net belli et ve hayırsız demelerinden çekinme.Kızlar ben 2 aylık evliyim. 7 ay nişanlılık sürecim oldu. Annem, eşimin ailesiyle ilk tanıştığında da bu kadar çömez insanları karşımıza getireceğini senden hiç beklemezdim dedi. Tabi ben umursamadım eşimi sevdiğim için takmadım bile. Daha sonraki süreçte de eşim ne zaman ailesiyle veya yalnız başına gelse yüzüne aşırı samimi ve içten davrandı ama gittikleri gibi arkalarından bişeyler söylerdi. Neyse zaten umursamadığım için kulaklarımı tıkadım düğünü bekledim. Evlendik her şey güzel gidiyor. Annem ya bize gelmek istiyor ya da onlara gidelim istiyor. İnanın haftanın en az 4-5 günü birlikteyiz. Buna rağmen kayınvalideme gittiğimizi duyduğu anda gördün mü seninki nasıl annesinden vazgeçemiyor diyor. Bir yere gittiğimizde kayınvalidemin de yanımızda olduğunu öğrendiği zaman sen kayınvalidenle gezmek için mi evlendin diyor. Halbuki kayınvalidem biz arayıp sormasak biz gidip gelmesek bi yerlere birlikte gitmek istemesek sesini bile çıkardığı yok.