Annem ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum

İş sizde bitiyor. Nasıl ki erkek olunca iş eşinde bitiyor diyorsak sizde de aynısı. Bir şeyden haberdar olmayan eşinizi ezdirmeyin. Aramayın gitmeyin, mesafe koyun

Gerçekten çok kırıcı. Benim babamın da durumu çok iyi ama onlar da zamanında çok sıkıntılar çekmişler. Annem sanki hiç sıkıntı çekmemiş gibi resmen ayy nasıl dayanıyorsun gibisinden şeyler söylüyor. Daha şimdiden bana diyor ki sakın hamile kalayım deme kalırsan da devlet hastanesinde doğum yapmaya kalkma benim eşim dostum da görmeye gelecek diyor. Ben senin bademciklerini bile özelde aldırdım kocana söyle şimdiden işle kafasına diyor. Bekarken bi yere gittiğinde bana da hediye getirirdi geçen gün kardeşime gittiği bi yerden eşofman takımı almış 1000 tl vermiş geldi gerine gerine anlattı. Tamam bana da alsın demiyorum ama sanki bana nispet yapmaya çalışıyor yaa. Durumumuz olmadığını bile bile sen de alsana kendine öyle her şeyden kısma daha çok gençsin diyor. Ben de şakayla karışık hayırdır evlenince evlatlıktan atıldım mı bana bişey almadın mı dedim. Eee senin aslan gibi kocan var aşık olup gittin artık o alsın dedi yaa. Gerçekten ağlayarak yazıyorum şu an çok sinirlerim bozuk ne yapıyor bu kadın anne bu yaa anne insan evladına böyle şeyler yapar mı
canım benim anne var anne var... sen yine iyi ben annemin bana bir şey aldığını bilmem, hep onu gezdirmece ona bişeyler alma vs

geçenlerde bir kaç hafta iş seyahatine gittim diye babam kedime baktı, benden temizlikçi tutacağım diye para istedi :))) ki babam baktı kediye kendi hiç ilgilenmedi bile...

bazen de şey diyor kendine bişeyler alsana hala bunları mı giyiyorsun vs vs ama bişey aldığımda da kıskanır alırsın tabi bana gelince alamazsın paran yok bana gelince der :) bişey aldığımda söylemem çünkü mutlaka kendine de ister

ha bak bir örnek daha geçen bir akrabasının düğününe gittm kendi zahmet edip gelmedi beni zorla gönderdi bir de çeyrek altın aldırdı dedim ben mi alcam e o kadar kedine baktık al ne olacak dedi :))) neyse babam ondan gizli gönderiyor parasını bana düşünsene babam annemden gizli bana para gönderiyor şaka gibi millette ne anneler var görüyorum eskiden üzülüyordum artık kabullendim boş verdim ve mesafe koydum böyle çok daha iyi...

Üzülmeeeee, acı veriyor ama bazı insanlarım bakış açısı böyle. O da kendi hayat tevrübelerinden sonra bu şekilde bir hayat görüşü benimsemiş de geç. Zor biliyorum o kadar benzer şeyler yaşadım ki. Baktım sonu yok.döndüm arkamı. Karşımdakinin kalbini anlamam 40 yaşımo buldu. Farkettiğimde canım, kalbimok acııdı. Siizn, ama bu anne yaa anne! Cümlenizin bir benzerini kurdum sonra kabul verdim, o böyle biri dedim ve önüme kendi hayatıma baktım. Ben değil o beni kaybetmişti. O düşünüp üzülsün dedim. Zerre üzülmüyor tabi o ayrı 😂
ben de çok ama bu anne ya anne cümlesi kurdum...

dediğiniz gibi bir süre sonra kabulleniliyor. tabi yine annesiyle çok yakın birini görünce benim içim burkuluyor ama napalım :)

Gerçekten çok kırıcı. Benim babamın da durumu çok iyi ama onlar da zamanında çok sıkıntılar çekmişler. Annem sanki hiç sıkıntı çekmemiş gibi resmen ayy nasıl dayanıyorsun gibisinden şeyler söylüyor. Daha şimdiden bana diyor ki sakın hamile kalayım deme kalırsan da devlet hastanesinde doğum yapmaya kalkma benim eşim dostum da görmeye gelecek diyor. Ben senin bademciklerini bile özelde aldırdım kocana söyle şimdiden işle kafasına diyor. Bekarken bi yere gittiğinde bana da hediye getirirdi geçen gün kardeşime gittiği bi yerden eşofman takımı almış 1000 tl vermiş geldi gerine gerine anlattı. Tamam bana da alsın demiyorum ama sanki bana nispet yapmaya çalışıyor yaa. Durumumuz olmadığını bile bile sen de alsana kendine öyle her şeyden kısma daha çok gençsin diyor. Ben de şakayla karışık hayırdır evlenince evlatlıktan atıldım mı bana bişey almadın mı dedim. Eee senin aslan gibi kocan var aşık olup gittin artık o alsın dedi yaa. Gerçekten ağlayarak yazıyorum şu an çok sinirlerim bozuk ne yapıyor bu kadın anne bu yaa anne insan evladına böyle şeyler yapar mı
şunu okuduktan sonra kalp kırmamayı düşünmeyin derim istediğiniz kişiyle evlendiniz diye size işkence ediyor anneniz mesafe koyun kendi işini kendi halledebildiği sürecede kendinizi kullandırmayın

Kızlar ben 2 aylık evliyim. 7 ay nişanlılık sürecim oldu. Annem, eşimin ailesiyle ilk tanıştığında da bu kadar çömez insanları karşımıza getireceğini senden hiç beklemezdim dedi. Tabi ben umursamadım eşimi sevdiğim için takmadım bile. Daha sonraki süreçte de eşim ne zaman ailesiyle veya yalnız başına gelse yüzüne aşırı samimi ve içten davrandı ama gittikleri gibi arkalarından bişeyler söylerdi. Neyse zaten umursamadığım için kulaklarımı tıkadım düğünü bekledim. Evlendik her şey güzel gidiyor. Annem ya bize gelmek istiyor ya da onlara gidelim istiyor. İnanın haftanın en az 4-5 günü birlikteyiz. Buna rağmen kayınvalideme gittiğimizi duyduğu anda gördün mü seninki nasıl annesinden vazgeçemiyor diyor. Bir yere gittiğimizde kayınvalidemin de yanımızda olduğunu öğrendiği zaman sen kayınvalidenle gezmek için mi evlendin diyor. Halbuki kayınvalidem biz arayıp sormasak biz gidip gelmesek bi yerlere birlikte gitmek istemesek sesini bile çıkardığı yok.
Bide yeni evliyiz haliyle borçlarımız var. Sürekli bizden beklenti içinde gibi hissediyorum. Mesela bizi oturmaya çağırıyor. Eşim de aksi gibi benim anneme çok düşkün. Çünkü yüzüne karşı aşırı samimi davranıyor. Annem çağırdığı gibi işi varsa bile bırakıp gitmek istiyor. Fakat şu konu beni çok rahatsız ediyor. Her gittiğimizde bi sipariş veriyor. Ufak tefek şeyler olsa gam yemicem çamaşır deterjanına kadar ev ihtiyaçlarını bize aldırıyor. Ben sana parasını veririm diyor sonra adı bile geçmiyor o paranın. Biz de ev geçindiriyoruz borcumuz olmasa problem bile değil ama artık koymaya başladı. Açıktan lise okuyor bana dedi ki akşama eşinle çıkın atmden benim eğitim harcımı yatırın ben beceremiyorum dedi tamam dedim. Sonra makbuzunu da getirirsiniz bi zahmet diyor yaa. Gerçekten sıkıldım artık. İnsanlar kayınvalidelerinden böyle şeyler çekerler benim kendi annem bunları yapıyor. Market, çarşı, pazar, doktor, düğün gittiği her yere biz götürelim istiyor bütün masraflarını biz karşılayalım istiyor. Babam başında olmasa bi nebze anlıcam. Babamın işleri de iyi maddi sıkıntıları yok hatta bizi satın alırlar maddi güç olarak öyle söyleyeyim. He bide biz evimize bişey aldığımız zaman doğal olarak uygun yollusunu tercih etmeye çalışıyoruz gördüğü an eleştiriyor utanmasa ıyyy bunu mu alabildiniz ala ala diyecek. Eşime de gördüklerimi söyleyemiyorum annem sonuçta onun annemi zıtlamasını istemem. Babam da anneme benzemeye başladı her işine koşturmak istiyor beni ve eşimi. Kendisi esnaf kargoya verilecek siparişi olsa beni arayıp hemen git al diyor. Ben biraz sesimi çıkarsam hayırsız evlat damgası yiyorum. Hatta bir keresinde babama eşimi resmen bedava eleman yaptın dedim şakayla karışık artık rahatsız olduğumu anlasınlar diye. Annemle ikisi bir olup biz senin içinde hain olduğunu tahmin edebiliyoduk erken çıkardın ortaya Allah senin eline düşürmesin senin evlatların da sana yapsın dediler. Kızlar gerçekten ben delirmek üzereyim. Bunu söylemek istemezdim ama maalesef öz annem ve babam tarafından kullanıldığımız ortada. Ben eşime farkettirmeden ve onların beddualarını almadan bu durumdan nasıl kurtulabilirim ne olur yardımcı olun.
bence farklı şehre taşının.

ben de çok ama bu anne ya anne cümlesi kurdum...

dediğiniz gibi bir süre sonra kabulleniliyor. tabi yine annesiyle çok yakın birini görünce benim içim burkuluyor ama napalım :)
Evet o burkuşma ben de olurdu ama artık o, da azaldı iyice.. Mesafe koyduğum kişide hala tık, yok. Umrunda da değil 😂 canı sağ olsun ama uzak olsun :)))

Boş ayna ve boşluk hissi diye iki kitabı önereceğim size.
Umarım vakit bulup okursunuz.

Öncelikle yapmanız gereken her aradığında açmamak yani şöyle açmak ama siz istediğinizde geri dönmek aa işim vardı aa duymadım gibi gibi.
Her aradığında size hemen ulasmamali yani.
Onun dışında haftada 3 4 gün gitmek fazla haftada bire düşürün onu.
Karı koca çıkın gezin dolaşın paranız yoksa parkta gezin müze gezin vs yapılacak bir sürü şey var.
Sizden talep ettiği şeyleri de uygun biçimde reddetmek bu ay dardayiz paramız yok, işte unuttuk almayı gibi gibi.
Eşinize de anneyi kotulemeden uygun biçimde anlatın.

Anneniz kompleksli biri.Sizin zengin gösterişli biriyle evlenmenizi ve bu şekilde eşe dosta hava atabilmeyi istemiş.
Bu olmayınca da kendince damadima şunu aldırdım kızım gelirken bunu aldı gibi gibi şeylerle kendi egosunu tatmin ediyor.
Muhtemelen bunu sağda solda anlatıyordur.
Muhtaç olduğu icin değil övünmek için aldirtiyor o şeyleri yani.

Nolur bi akıl verin. Mesela ne demeliyim anneme. Kalbini kırmak istemiyorum. Bana istediği gibi yaklaşabilmesini istemiyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum. İnanın konu insanın kendi ailesi olunca çaresiz kalıyor. Mesela akşama eğitim harcını yatırıp makbuzunu götürmek istemiyorum. Artık dur demenin vakti geldi ama ne söyleyip reddedebilirim
Hic baska isiniz yok mu? Oncelikle haftada 4-5 kez gorusmeyi kesin. Aksama deyin ki esimin arkadaslari gelecek oturmaya. Uygun degiliz. Bir dahaki sefere, biz cikiyoruz bir yere davetliyiz. Cok detay vermeyin. Bir gun deyin ki midemi bozmusum, usutmusum, hastayim, ya da covid olabilirim size bulasmasin. Bahaneden cok ne var ki.

İnanın gemileri yakıp hayırsız evlat olmayı seçmeyi düşündüm ama annem çok gözü kara bi insandır. Bütün akrabaları arayıp bizim kızımız yılan çıktı deyip beddua yağmuruna maruz bırakabilir bizi. Ne bileyim bide annem sonuçta nasıl bunları yapar ben mi yanlış anlıyorum acaba diye kafam allak bullak oluyor. Çıkmazdayım. Ailemi her şeye rağmen seviyorum ama çok kırgınım, kızgınım
Akrabalar kendi evladını kötüleyen anne hakkında iyi düşünmezler bence

Anneniz alttan alta sizi dolduruyor eşinize ve eş ailesine karşı birgün eşinize karşı gereksiz bir çıkış yapıp sorunlar yaşamaya başlarsınız bu seferde diyecek ki bak biz sana demiştik. Anneniz bencil bir insan ve evladı mutlu diye sevinmek yerine sürekli maddi manevi zorluyor.

Her çağırdığında gitme bir şey sipariş verip parasını sormazsa sizde yüzsüzlük yapıp fiyatı bu kadar diye belirtin. anneniz bile olsa kendinizi ispatlamak zorunda değilsiniz

2 aylık evlilikte haftada 4 5 gün anneye gitmek nedir allah aşkına. Kv ya da anne farketmez kim olursa olsun mesafe mesafe mesafe. Siz bu sekilde mesafeniziz ayarlayamaz iseniz yarın aranızdaki muhabbet tez bir ayrılığa dönüşecek

Kızlar ben 2 aylık evliyim. 7 ay nişanlılık sürecim oldu. Annem, eşimin ailesiyle ilk tanıştığında da bu kadar çömez insanları karşımıza getireceğini senden hiç beklemezdim dedi. Tabi ben umursamadım eşimi sevdiğim için takmadım bile. Daha sonraki süreçte de eşim ne zaman ailesiyle veya yalnız başına gelse yüzüne aşırı samimi ve içten davrandı ama gittikleri gibi arkalarından bişeyler söylerdi. Neyse zaten umursamadığım için kulaklarımı tıkadım düğünü bekledim. Evlendik her şey güzel gidiyor. Annem ya bize gelmek istiyor ya da onlara gidelim istiyor. İnanın haftanın en az 4-5 günü birlikteyiz. Buna rağmen kayınvalideme gittiğimizi duyduğu anda gördün mü seninki nasıl annesinden vazgeçemiyor diyor. Bir yere gittiğimizde kayınvalidemin de yanımızda olduğunu öğrendiği zaman sen kayınvalidenle gezmek için mi evlendin diyor. Halbuki kayınvalidem biz arayıp sormasak biz gidip gelmesek bi yerlere birlikte gitmek istemesek sesini bile çıkardığı yok.
Bide yeni evliyiz haliyle borçlarımız var. Sürekli bizden beklenti içinde gibi hissediyorum. Mesela bizi oturmaya çağırıyor. Eşim de aksi gibi benim anneme çok düşkün. Çünkü yüzüne karşı aşırı samimi davranıyor. Annem çağırdığı gibi işi varsa bile bırakıp gitmek istiyor. Fakat şu konu beni çok rahatsız ediyor. Her gittiğimizde bi sipariş veriyor. Ufak tefek şeyler olsa gam yemicem çamaşır deterjanına kadar ev ihtiyaçlarını bize aldırıyor. Ben sana parasını veririm diyor sonra adı bile geçmiyor o paranın. Biz de ev geçindiriyoruz borcumuz olmasa problem bile değil ama artık koymaya başladı. Açıktan lise okuyor bana dedi ki akşama eşinle çıkın atmden benim eğitim harcımı yatırın ben beceremiyorum dedi tamam dedim. Sonra makbuzunu da getirirsiniz bi zahmet diyor yaa. Gerçekten sıkıldım artık. İnsanlar kayınvalidelerinden böyle şeyler çekerler benim kendi annem bunları yapıyor. Market, çarşı, pazar, doktor, düğün gittiği her yere biz götürelim istiyor bütün masraflarını biz karşılayalım istiyor. Babam başında olmasa bi nebze anlıcam. Babamın işleri de iyi maddi sıkıntıları yok hatta bizi satın alırlar maddi güç olarak öyle söyleyeyim. He bide biz evimize bişey aldığımız zaman doğal olarak uygun yollusunu tercih etmeye çalışıyoruz gördüğü an eleştiriyor utanmasa ıyyy bunu mu alabildiniz ala ala diyecek. Eşime de gördüklerimi söyleyemiyorum annem sonuçta onun annemi zıtlamasını istemem. Babam da anneme benzemeye başladı her işine koşturmak istiyor beni ve eşimi. Kendisi esnaf kargoya verilecek siparişi olsa beni arayıp hemen git al diyor. Ben biraz sesimi çıkarsam hayırsız evlat damgası yiyorum. Hatta bir keresinde babama eşimi resmen bedava eleman yaptın dedim şakayla karışık artık rahatsız olduğumu anlasınlar diye. Annemle ikisi bir olup biz senin içinde hain olduğunu tahmin edebiliyoduk erken çıkardın ortaya Allah senin eline düşürmesin senin evlatların da sana yapsın dediler. Kızlar gerçekten ben delirmek üzereyim. Bunu söylemek istemezdim ama maalesef öz annem ve babam tarafından kullanıldığımız ortada. Ben eşime farkettirmeden ve onların beddualarını almadan bu durumdan nasıl kurtulabilirim ne olur yardımcı olun.
Anneniz şark kurnazlığı yapıyor asil asil farkında değilmiş gibi yapılan iş harcanan miktar bir şey değilmiş gibi gemisini yürütüyor

ay çok kötü durum valla açık açık konuşun bence ben sizin maddi köleniz bedava elemanınız değilim diye. ayrıca yeni evli çiftler baş başa kalmalı. sık sık misafir gelmesi veya misafirliğe gitmek bağlanma açısından sorun yaratabiliyormuş.

Nolur bi akıl verin. Mesela ne demeliyim anneme. Kalbini kırmak istemiyorum. Bana istediği gibi yaklaşabilmesini istemiyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum. İnanın konu insanın kendi ailesi olunca çaresiz kalıyor. Mesela akşama eğitim harcını yatırıp makbuzunu götürmek istemiyorum. Artık dur demenin vakti geldi ama ne söyleyip reddedebilirim
Şimdi eğitim harcı icin tamam demissiniz bir kere yatırın ama isteyin annenizden anne cok borcumuz var sıkıntıdayız diye. Ya da isteyemezsiniz bundan sonra ki taleplerindem hayır demeyi öğrenin eşinizde siz de. Niye almadınız derse anne cok borcumuz sıkışığız kusura bakma dersiniz. En azından anneniz daha çok farkeder bu durumu diye düşünüyorum

Boş ayna ve boşluk hissi diye iki kitabı önereceğim size.
Umarım vakit bulup okursunuz.

Öncelikle yapmanız gereken her aradığında açmamak yani şöyle açmak ama siz istediğinizde geri dönmek aa işim vardı aa duymadım gibi gibi.
Her aradığında size hemen ulasmamali yani.
Onun dışında haftada 3 4 gün gitmek fazla haftada bire düşürün onu.
Karı koca çıkın gezin dolaşın paranız yoksa parkta gezin müze gezin vs yapılacak bir sürü şey var.
Sizden talep ettiği şeyleri de uygun biçimde reddetmek bu ay dardayiz paramız yok, işte unuttuk almayı gibi gibi.
Eşinize de anneyi kotulemeden uygun biçimde anlatın.

Anneniz kompleksli biri.Sizin zengin gösterişli biriyle evlenmenizi ve bu şekilde eşe dosta hava atabilmeyi istemiş.
Bu olmayınca da kendince damadima şunu aldırdım kızım gelirken bunu aldı gibi gibi şeylerle kendi egosunu tatmin ediyor.
Muhtemelen bunu sağda solda anlatıyordur.
Muhtaç olduğu icin değil övünmek için aldirtiyor o şeyleri yani.
Hemen alacağım tavsiye ettiğiniz kitapları çok çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Yemeğe davet ettiğinde ekmeği bile aldık almayın diyen ama babamı ekmeğe yollayan canım annem. Gönlü güzel annem. Sizi uzmek için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın anneniz bana normal gelmedi. Sizi de hain diyerek manipüle etmeye çalışıyor.

Az görüşün

Tavrınızı net koyun

Anneniz fazla akıllı bir yaşlı teyze 😈

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim destekleriniz için yazdıklarınız o kadar iyi geldi ki anlaşılmaya çok ihtiyacım vardı. Bi ara gerçekten ben anneme layık bi evlat değil miyim acaba annemi mutlu edemiyor muyum diye düşünmeye başlamıştım. İyi ki aklımı toplayıp buraya yazmışım.
Dün annemin harç parasını yatıramadık eşimle. Şansımıza kaç atm gezdiysek hepsi arızalıydı. Bugün kendi çıktı ben halledicem diye tripli bi ses tonu vardı ama aldırmadım. O da yatıramamış uğradığım atmler arızalıydı diyor 😅
Yine sanki konuşmuşuz gibi akşama çaya gelirsiniz o zaman dedi. Yok anne sağol akşama evde değiliz eşimin arkadaşı davet etti oraya gideceğiz dedim. Ama ben babana çocuklar gelecekler demiştim zaten nerde bunlar deyip duruyordu dedi. Başka zaman geliriz inşallah söz verip de caymadık ya anne dedim siz bilirsiniz dedi kapadı. İçim çok huzursuz ama kendimi tutacağım.
Gerçekten fikirleriniz için çok teşekkür ederim kızlar

İşte nasıl koyacağız mesafeyi. Eşimle bunları konuşmak istemiyorum ailem hakkında kötü düşünmesini istemiyorum ama mesafe koymaya mecburum. Mesela arayıp gelmek istediğinde veya bizi çağırdığında ne demeliyim fikirlerinize ihtiyacım var çünkü kendimi çok sıkışmış hissediyorum
Az gorüs az konus annenle babanla. Işim.var esim yoğun diye bahane bul. Eşine de durumu cıtlat tM deme ama hafuften anlat bence o da saf yerine koyuqlmasın

X