Annem ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum

illa kalp kirmadan olsun isterseniz biraz yalan söyleyin. bankamatik arızalanmış parayı almadı. veyahut eşinizi hoş sebeplerle evde tutup, annenize bugün rahatsızız biraz malesef gelemeyeceğiz deyin. bu kadar çok red alınca belki anneniz vazgeçer.

eşofman yorumunuzu yeni gördüm. anneniz içten içe evlenmenizi kendine dert etmiş olabilir mi? istememiş miydi evlenmenizi?

Nolur bi akıl verin. Mesela ne demeliyim anneme. Kalbini kırmak istemiyorum. Bana istediği gibi yaklaşabilmesini istemiyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum. İnanın konu insanın kendi ailesi olunca çaresiz kalıyor. Mesela akşama eğitim harcını yatırıp makbuzunu götürmek istemiyorum. Artık dur demenin vakti geldi ama ne söyleyip reddedebilirim
Annen tam bir liseli gibi davraniyor

Kızlar ben 2 aylık evliyim. 7 ay nişanlılık sürecim oldu. Annem, eşimin ailesiyle ilk tanıştığında da bu kadar çömez insanları karşımıza getireceğini senden hiç beklemezdim dedi. Tabi ben umursamadım eşimi sevdiğim için takmadım bile. Daha sonraki süreçte de eşim ne zaman ailesiyle veya yalnız başına gelse yüzüne aşırı samimi ve içten davrandı ama gittikleri gibi arkalarından bişeyler söylerdi. Neyse zaten umursamadığım için kulaklarımı tıkadım düğünü bekledim. Evlendik her şey güzel gidiyor. Annem ya bize gelmek istiyor ya da onlara gidelim istiyor. İnanın haftanın en az 4-5 günü birlikteyiz. Buna rağmen kayınvalideme gittiğimizi duyduğu anda gördün mü seninki nasıl annesinden vazgeçemiyor diyor. Bir yere gittiğimizde kayınvalidemin de yanımızda olduğunu öğrendiği zaman sen kayınvalidenle gezmek için mi evlendin diyor. Halbuki kayınvalidem biz arayıp sormasak biz gidip gelmesek bi yerlere birlikte gitmek istemesek sesini bile çıkardığı yok.
Bide yeni evliyiz haliyle borçlarımız var. Sürekli bizden beklenti içinde gibi hissediyorum. Mesela bizi oturmaya çağırıyor. Eşim de aksi gibi benim anneme çok düşkün. Çünkü yüzüne karşı aşırı samimi davranıyor. Annem çağırdığı gibi işi varsa bile bırakıp gitmek istiyor. Fakat şu konu beni çok rahatsız ediyor. Her gittiğimizde bi sipariş veriyor. Ufak tefek şeyler olsa gam yemicem çamaşır deterjanına kadar ev ihtiyaçlarını bize aldırıyor. Ben sana parasını veririm diyor sonra adı bile geçmiyor o paranın. Biz de ev geçindiriyoruz borcumuz olmasa problem bile değil ama artık koymaya başladı. Açıktan lise okuyor bana dedi ki akşama eşinle çıkın atmden benim eğitim harcımı yatırın ben beceremiyorum dedi tamam dedim. Sonra makbuzunu da getirirsiniz bi zahmet diyor yaa. Gerçekten sıkıldım artık. İnsanlar kayınvalidelerinden böyle şeyler çekerler benim kendi annem bunları yapıyor. Market, çarşı, pazar, doktor, düğün gittiği her yere biz götürelim istiyor bütün masraflarını biz karşılayalım istiyor. Babam başında olmasa bi nebze anlıcam. Babamın işleri de iyi maddi sıkıntıları yok hatta bizi satın alırlar maddi güç olarak öyle söyleyeyim. He bide biz evimize bişey aldığımız zaman doğal olarak uygun yollusunu tercih etmeye çalışıyoruz gördüğü an eleştiriyor utanmasa ıyyy bunu mu alabildiniz ala ala diyecek. Eşime de gördüklerimi söyleyemiyorum annem sonuçta onun annemi zıtlamasını istemem. Babam da anneme benzemeye başladı her işine koşturmak istiyor beni ve eşimi. Kendisi esnaf kargoya verilecek siparişi olsa beni arayıp hemen git al diyor. Ben biraz sesimi çıkarsam hayırsız evlat damgası yiyorum. Hatta bir keresinde babama eşimi resmen bedava eleman yaptın dedim şakayla karışık artık rahatsız olduğumu anlasınlar diye. Annemle ikisi bir olup biz senin içinde hain olduğunu tahmin edebiliyoduk erken çıkardın ortaya Allah senin eline düşürmesin senin evlatların da sana yapsın dediler. Kızlar gerçekten ben delirmek üzereyim. Bunu söylemek istemezdim ama maalesef öz annem ve babam tarafından kullanıldığımız ortada. Ben eşime farkettirmeden ve onların beddualarını almadan bu durumdan nasıl kurtulabilirim ne olur yardımcı olun.
Benzer durumları ben de aile içinden biriyle yaşadım yıllarca. Ne haparsam yapayım iyiliklerim unutulup nankörlük gördüm. Hiiç hayra geçmedi. Ciddi mesafe koydum kafam bir nebze rahat. Güçlü ve dik durmadığım in yıllarca üzülen ben oldum. Eşiniz de yardım aever biriymiş ne güzel.. Kayınvalide problemi de yaşamıyorsunuz bu da harika. Evinize, yeni kurduğunuz çekirdek ailenize sarışım tutunun ve kim olursa olsun huzırunuzu bozma ihtimali olan herkesle aranıza mesafe koyun. Çünkü bemim tecrübelerimden şunu öğrendim ne kadar fedakarşık yaparsanız yapım bazı insanlara asla yetmiyor. Ve artık onlar yetişkin ve bir ailesi var diye düşünmeyen herkesten uzak durmak gerektiğine inanıyorum. Kendi hayatınızın, kurduğunuz ailenin tadını çıkarın derim. Ve herzaman güçlü olup yapmak istedemiğiniz hiçbirşeyi yapmayın. Eşinizle mutlu huzurlu bir hayat dilerim

illa kalp kirmadan olsun isterseniz biraz yalan söyleyin. bankamatik arızalanmış parayı almadı. veyahut eşinizi hoş sebeplerle evde tutup, annenize bugün rahatsızız biraz malesef gelemeyeceğiz deyin. bu kadar çok red alınca belki anneniz vazgeçer.

eşofman yorumunuzu yeni gördüm. anneniz içten içe evlenmenizi kendine dert etmiş olabilir mi? istememiş miydi evlenmenizi?
Sanırım istemiyordu. Devir çok kötü doğru insan nerde bulacaksınız babanızın parası yeter artar size vs şeyler diyordu ama benim yaşlarımda bi tanıdık evlendiği zaman da baak gördün mü x evleniyor hem de mesleği şuymuş vs vs şeyler diyordu. Büyük ihtimalle annem benim zengin biriyle evlenip koca parası yememi hatta kocamın parasını ona da yedirmemi istiyordu ama ben parayı değil sevgiyi saygıyı seçtim para sağlık olduğu sürece mutlaka kazanılır dedim sanırım sorunu bu annemin

Eee senin aslan gibi kocan var aşık olup gittin artık o alsın

biraz intikam peşinde gibi konuşmaları, bilerek ve isteyerek sizi üzmek için ve sonunda haklı çıkmak istercesine yapıyor sanki.

Bence boşuna kendinizi her dediklerini yaparak üzüyorsunuz, amaçları belli, siz yaptıkça dozu artıracaktır.

İşte nasıl koyacağız mesafeyi. Eşimle bunları konuşmak istemiyorum ailem hakkında kötü düşünmesini istemiyorum ama mesafe koymaya mecburum. Mesela arayıp gelmek istediğinde veya bizi çağırdığında ne demeliyim fikirlerinize ihtiyacım var çünkü kendimi çok sıkışmış hissediyorum
gelip gitmeye bişey diyemem ama
bişey istediğinde param yok anne bende sana diyecektim şunu alır mısın diyin
ne derse desin sakın üzülmeyin
eninde sonunda yine siz kötü olacaksınız çünkü

İşte nasıl koyacağız mesafeyi. Eşimle bunları konuşmak istemiyorum ailem hakkında kötü düşünmesini istemiyorum ama mesafe koymaya mecburum. Mesela arayıp gelmek istediğinde veya bizi çağırdığında ne demeliyim fikirlerinize ihtiyacım var çünkü kendimi çok sıkışmış hissediyorum
Kırmayalım incitmeyelim diye kırk kere düşünüyoruz ama insanlar bizi kırarken, veya ne hissedebileceğimizi hiç umursamadan bildiklerini okuyorlar ve çook rahat oluyolar malesef.

Sanırım istemiyordu. Devir çok kötü doğru insan nerde bulacaksınız babanızın parası yeter artar size vs şeyler diyordu ama benim yaşlarımda bi tanıdık evlendiği zaman da baak gördün mü x evleniyor hem de mesleği şuymuş vs vs şeyler diyordu. Büyük ihtimalle annem benim zengin biriyle evlenip koca parası yememi hatta kocamın parasını ona da yedirmemi istiyordu ama ben parayı değil sevgiyi saygıyı seçtim para sağlık olduğu sürece mutlaka kazanılır dedim sanırım sorunu bu annemin
sağlıklı bir bağlanma veya duygu halinde olmayabilir. kendince de sizi yıldırmak, pişman etmek istiyor belki de her ne olursa olsun mutluluğunuza destek olmak yerine. eğer alacağınız tepkiye dayanacak gücünüz varsa açık açık konuşun. değilse de geçiştirin, erteleyin, bahaneler üretin. sık görüştükçe sizin ayrı bir aile olduğunuzu idrak etmesi zorlaşır bence ve yaptıklarının şiddeti artar

Hep atlatın, bu gün işimiz var, hastayız, halim yok... konuşurken ay sonu sıfırı tükettik, para kalmadı tüh.. gibi gibi bahaneler. bir süre sonra vazgeçer.

biraz intikam peşinde gibi konuşmaları, bilerek ve isteyerek sizi üzmek için ve sonunda haklı çıkmak istercesine yapıyor sanki.

Bence boşuna kendinizi her dediklerini yaparak üzüyorsunuz, amaçları belli, siz yaptıkça dozu artıracaktır.
Evet O doz hep artar genelde

Gerçekten neyin intikamını almak istiyor diye benim de aklımdan geçti ama düşünmeye bile çekindim biliyor musunuz sonuçta bi anne evladından neyin intikamını almak isteyebilir ki ya da ben anneme ne yapmış olabilirim de bana böyle şeyler söyleyebiliyor hiç düşünmeden

sağlıklı bir bağlanma veya duygu halinde olmayabilir. kendince de sizi yıldırmak, pişman etmek istiyor belki de her ne olursa olsun mutluluğunuza destek olmak yerine. eğer alacağınız tepkiye dayanacak gücünüz varsa açık açık konuşun. değilse de geçiştirin, erteleyin, bahaneler üretin. sık görüştükçe sizin ayrı bir aile olduğunuzu idrak etmesi zorlaşır bence ve yaptıklarının şiddeti artar
Acaba benim evden ayrılmam mı psikolojisini bozdu diyeceğim ama zaten şehir dışında okuyordum. Okurken de her hafta yanıma gelirdi başkalarının puanlarını bölümlerini överdi. Annemin bana düşman olabileceğini düşünmek istemiyorum yaa ben onu ne kadar çok seviyorum bunca kırgınlığıma rağmen hala onu üzmek istemiyorum. Ama şöyle bi durum da var maddi olarak onlara bağımlı olduğum zamanlarda her şeyin en güzelini almamı isterdi. Yurtta bile kalamazsın deyip ilk seneden ev tuttu ben istemeden para yollardı sakın parasız kalma derdi. Yine acımasız eleştirileri vardı ama bazı yönlerini de görmezden gelemiyorum. Kafam allak bullak oluyor düşündükçe

Gerçekten çok kırıcı. Benim babamın da durumu çok iyi ama onlar da zamanında çok sıkıntılar çekmişler. Annem sanki hiç sıkıntı çekmemiş gibi resmen ayy nasıl dayanıyorsun gibisinden şeyler söylüyor. Daha şimdiden bana diyor ki sakın hamile kalayım deme kalırsan da devlet hastanesinde doğum yapmaya kalkma benim eşim dostum da görmeye gelecek diyor. Ben senin bademciklerini bile özelde aldırdım kocana söyle şimdiden işle kafasına diyor. Bekarken bi yere gittiğinde bana da hediye getirirdi geçen gün kardeşime gittiği bi yerden eşofman takımı almış 1000 tl vermiş geldi gerine gerine anlattı. Tamam bana da alsın demiyorum ama sanki bana nispet yapmaya çalışıyor yaa. Durumumuz olmadığını bile bile sen de alsana kendine öyle her şeyden kısma daha çok gençsin diyor. Ben de şakayla karışık hayırdır evlenince evlatlıktan atıldım mı bana bişey almadın mı dedim. Eee senin aslan gibi kocan var aşık olup gittin artık o alsın dedi yaa. Gerçekten ağlayarak yazıyorum şu an çok sinirlerim bozuk ne yapıyor bu kadın anne bu yaa anne insan evladına böyle şeyler yapar mı
Üzülmeeeee, acı veriyor ama bazı insanlarım bakış açısı böyle. O da kendi hayat tevrübelerinden sonra bu şekilde bir hayat görüşü benimsemiş de geç. Zor biliyorum o kadar benzer şeyler yaşadım ki. Baktım sonu yok.döndüm arkamı. Karşımdakinin kalbini anlamam 40 yaşımo buldu. Farkettiğimde canım, kalbimok acııdı. Siizn, ama bu anne yaa anne! Cümlenizin bir benzerini kurdum sonra kabul verdim, o böyle biri dedim ve önüme kendi hayatıma baktım. Ben değil o beni kaybetmişti. O düşünüp üzülsün dedim. Zerre üzülmüyor tabi o ayrı 😂

İki kardeş misiniz? Sadece sen mi çalışıyorsun?
Evet ben evlendikten sonra çalışmaya başladım yani şurda bi kaç haftalık çalışma hayatım var. Üniversiteden sonra nereye başvursam sen öyle bi yerde çalış diye mi biz seni okuttuk derlerdi. Sonra da çalışan arkadaşlarımı örnek gösterip insanlar paralarını kendileri kazanıyor sen güzel bi iş bulamadın derlerdi. Kardeşim de üniversite okuyor daha. Ama o benim yaptığım hataları yapmadı şu an hem çalışıyor hem okuyor. İşten çıkmasını istediklerinde annemleri dinlemiyor bile

Gerçekten neyin intikamını almak istiyor diye benim de aklımdan geçti ama düşünmeye bile çekindim biliyor musunuz sonuçta bi anne evladından neyin intikamını almak isteyebilir ki ya da ben anneme ne yapmış olabilirim de bana böyle şeyler söyleyebiliyor hiç düşünmeden
Sen bir şey yapmadın. Aksine her ihtiyaç, dıyulduğunda eşin de sen de elinizden geleni yapmışsınız. Sizinle ilgili değil bu. İNsanların, nasıl biri olma tercihleri sadece. Bencil olmak veya olmamak seçimi. Bazı insanlar karşı tarafa ne yaptıklarını farketmezler bakmazlar çünkü

Evet ben evlendikten sonra çalışmaya başladım yani şurda bi kaç haftalık çalışma hayatım var. Üniversiteden sonra nereye başvursam sen öyle bi yerde çalış diye mi biz seni okuttuk derlerdi. Sonra da çalışan arkadaşlarımı örnek gösterip insanlar paralarını kendileri kazanıyor sen güzel bi iş bulamadın derlerdi. Kardeşim de üniversite okuyor daha. Ama o benim yaptığım hataları yapmadı şu an hem çalışıyor hem okuyor. İşten çıkmasını istediklerinde annemleri dinlemiyor bile
Bir arkadaş da atanır atanmaz evlenmeye karar vermişti. Ailesi demiş ki “hemen evlenme, gününü görelim.” Sizinkiler de öyle düşünüyordu demek ki

Annen herşeyi yapabilme ve söyleyebilme gücünü kendinde nasıl buluyorsa aynı şekil sen de kendinde bul, param yok demesini bil mesela, gelmek istiyorsa işimiz var demesini bil, eşine söylüyorsa eşine sen iş çıkar, kendi işlerinize yoğunlaşın. Bırak bütün sülaleni arayıp hayırsız desin, yaptıkların gözüküyor mu zaten, bir minnet bir teşekkür? Eşine belli etmiyor olman çok güzel bir davranış bence ama ilerde eşinin elbet gözü açılır, bu defa sıkıntının önünü sen alamazsın.

Acaba benim evden ayrılmam mı psikolojisini bozdu diyeceğim ama zaten şehir dışında okuyordum. Okurken de her hafta yanıma gelirdi başkalarının puanlarını bölümlerini överdi. Annemin bana düşman olabileceğini düşünmek istemiyorum yaa ben onu ne kadar çok seviyorum bunca kırgınlığıma rağmen hala onu üzmek istemiyorum. Ama şöyle bi durum da var maddi olarak onlara bağımlı olduğum zamanlarda her şeyin en güzelini almamı isterdi. Yurtta bile kalamazsın deyip ilk seneden ev tuttu ben istemeden para yollardı sakın parasız kalma derdi. Yine acımasız eleştirileri vardı ama bazı yönlerini de görmezden gelemiyorum. Kafam allak bullak oluyor düşündükçe
anneniz size düşman demrk istemedim. eminim ki sizi çok seviyordur. ama ilişkiyi canlı tutabilmek için belki bu ‘düşmanca’ tavırlara ihtiyaç duyuyor. sizin ona olan bağınızı ve baglılığınızı korumak için belki de. kasti olarak yaptığını da düşünmüyorum. çeşitli sebeplerle böyle bir ebeveynlik türü benimsemiş. eminim ki o bunda bir sıkıntı görmez, görmediği için de bu manipülatif eylemlerini gözden geçirmeyi, belki psikolojik destek almayı kabul etmeyecektir.

X