Kızlar ben 2 aylık evliyim. 7 ay nişanlılık sürecim oldu. Annem, eşimin ailesiyle ilk tanıştığında da bu kadar çömez insanları karşımıza getireceğini senden hiç beklemezdim dedi. Tabi ben umursamadım eşimi sevdiğim için takmadım bile. Daha sonraki süreçte de eşim ne zaman ailesiyle veya yalnız başına gelse yüzüne aşırı samimi ve içten davrandı ama gittikleri gibi arkalarından bişeyler söylerdi. Neyse zaten umursamadığım için kulaklarımı tıkadım düğünü bekledim. Evlendik her şey güzel gidiyor. Annem ya bize gelmek istiyor ya da onlara gidelim istiyor. İnanın haftanın en az 4-5 günü birlikteyiz. Buna rağmen kayınvalideme gittiğimizi duyduğu anda gördün mü seninki nasıl annesinden vazgeçemiyor diyor. Bir yere gittiğimizde kayınvalidemin de yanımızda olduğunu öğrendiği zaman sen kayınvalidenle gezmek için mi evlendin diyor. Halbuki kayınvalidem biz arayıp sormasak biz gidip gelmesek bi yerlere birlikte gitmek istemesek sesini bile çıkardığı yok.
Bide yeni evliyiz haliyle borçlarımız var. Sürekli bizden beklenti içinde gibi hissediyorum. Mesela bizi oturmaya çağırıyor. Eşim de aksi gibi benim anneme çok düşkün. Çünkü yüzüne karşı aşırı samimi davranıyor. Annem çağırdığı gibi işi varsa bile bırakıp gitmek istiyor. Fakat şu konu beni çok rahatsız ediyor. Her gittiğimizde bi sipariş veriyor. Ufak tefek şeyler olsa gam yemicem çamaşır deterjanına kadar ev ihtiyaçlarını bize aldırıyor. Ben sana parasını veririm diyor sonra adı bile geçmiyor o paranın. Biz de ev geçindiriyoruz borcumuz olmasa problem bile değil ama artık koymaya başladı. Açıktan lise okuyor bana dedi ki akşama eşinle çıkın atmden benim eğitim harcımı yatırın ben beceremiyorum dedi tamam dedim. Sonra makbuzunu da getirirsiniz bi zahmet diyor yaa. Gerçekten sıkıldım artık. İnsanlar kayınvalidelerinden böyle şeyler çekerler benim kendi annem bunları yapıyor. Market, çarşı, pazar, doktor, düğün gittiği her yere biz götürelim istiyor bütün masraflarını biz karşılayalım istiyor. Babam başında olmasa bi nebze anlıcam. Babamın işleri de iyi maddi sıkıntıları yok hatta bizi satın alırlar maddi güç olarak öyle söyleyeyim. He bide biz evimize bişey aldığımız zaman doğal olarak uygun yollusunu tercih etmeye çalışıyoruz gördüğü an eleştiriyor utanmasa ıyyy bunu mu alabildiniz ala ala diyecek. Eşime de gördüklerimi söyleyemiyorum annem sonuçta onun annemi zıtlamasını istemem. Babam da anneme benzemeye başladı her işine koşturmak istiyor beni ve eşimi. Kendisi esnaf kargoya verilecek siparişi olsa beni arayıp hemen git al diyor. Ben biraz sesimi çıkarsam hayırsız evlat damgası yiyorum. Hatta bir keresinde babama eşimi resmen bedava eleman yaptın dedim şakayla karışık artık rahatsız olduğumu anlasınlar diye. Annemle ikisi bir olup biz senin içinde hain olduğunu tahmin edebiliyoduk erken çıkardın ortaya Allah senin eline düşürmesin senin evlatların da sana yapsın dediler. Kızlar gerçekten ben delirmek üzereyim. Bunu söylemek istemezdim ama maalesef öz annem ve babam tarafından kullanıldığımız ortada. Ben eşime farkettirmeden ve onların beddualarını almadan bu durumdan nasıl kurtulabilirim ne olur yardımcı olun.