Annem, Kz kardeim ve ben

zeynep vural

GÜZEL KIZIM BÜYÜYOR
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
2.150
0
116
43
Denizli
öncelikle kk grubuna teşekkür ediyorum böyle bir site kurdukları için...
Benim sorunum annem ve kızkardeşim annemle babam 1996 yılında ayrıldılar o zamandan beri sürekli annemle ikimiz koşturduk hayatla savaştık ben üniversite okuyamadım kız kardeşim okusun diye ve liseden sonra işe başladım kızkardeşim ve erkek kardeşimi okuttuk annem ile birlikte kız kardeşim hemşire erkek kardeşim makine tasarım okudular
Ben sürekli onları gözlemledim izledim herzaman yanlarında olmaya çalıştım anne oldum baba oldum herşey oldum kendimi yıprattım yıllarca ve sonunda bende 2005 yılında evlendim aileme yük olmayayım diye herşeyimi kendim aldım mobilyasona varıncaya kadar evlendikten sonrada aileme baktım hem maddi hem manevi olarak
Şimdi kızkardeşim eline mesleğini aldı ve dünyanın parasını kazanıyor eve katkım olmasın annem benden para istemesin diye kredi cekip araba aldı aldığı maaşını ona veriyor annem ise hem çalışıyo hemde parasız ortalıkta dolaşıyo bana dert yanıyo param yok aldığım gidiyor diye bende dayanamıyorum destek cıkıyorum ona
bunca emeklerime rağmen kardeşim birgün olsun arayıp sormuyor napıyorsun demiyor
hasta olup yataklara düştüm bir geçmiş olsun demiyo cok gücenip bekliyorum gelsin arasın diye varsa yoksa arkadaşları geziyor tozuyor hiççç aramıyo ama işi düştümü
abla yardım et abla şöyle yap gecenlerde görücü gelcekmiş 10 aylıkda bir kızım var (allah bağışlarsa) onunla birlikte evi sildim süpürdüm annemle pasta börek hazırladık anne kardeşim nerde dedim kuaförde dedi ve akşam 8:30 eve geldi düşünün yani neyse herşeyi yaptım ettim yaranamadım
kadir gecesi günü oldu herkez kutluyor hal katır soruyor kardeşim aramadı bende ertesi gün mesaj attım beni abla yerine koymuyorsun artık bir ablan yok dedim
ogünden sonra annemde bana küstü birsürü şey söyledi
arife günü akşam erkek kardeşim geldi kızıma kıyafet almış onları verdi annemler nerde dedim aşağıda arabadalar dedi benim sinir dengem alt üst oldu neden dedim işte öyle dedi
tamam bende bayramda gelmem ozaman dedim bayram sabahı erkenden aradım annem bana demediğini bırakmadı sütümü helal etmiyorum belalar okudu bende telefonu eşime verdim ağlamaya başladım ve 3 haftadır annemi görmüyorum oda arayıp sormuyor
kardeşime böyle yaptım diye beni evlatlıktan silmiş
şimdi benim yerimde olsanız ne yapardınız sizi arayıp sormayan kardeşinizden özürdiler barışırmıydınız yoksa biraz görüşmemeyimi tercih ederdiniz bana akıl verin lütfen

Annenin tavrını anlayamadım, anlattıklarına göre sen kırılmakta haklısın.
Annen de kızkardeşinden şikayetçiymiş aslında, baksana annene para vermemek için kredi çekip araba almış..

Sen de kızkardeşe kızınca annen sana neden tavır alıyor..?
Demek ki annen için kızkardeşine tavır almayacaksın. Sonra sen kötü oluyorsun demek..
Kızkardeşin de başlı başına vurdumduymaz, her istediği olmuş bir şekilde, bundan sonrası için de aynısını istiyor.

Bunca sene, birbirinize destek olmuşsunuz, zor zamanlar atlatmışsınız, sen de çok fazla fedakarlık yapmışsın kutlarım..

Bence bundan sonra rahat edip, huzurlu günler geçirmenizin zamanı gelmiş hepiniz için..

Annenle ve kızkardeşinle konuşup arayı düzeltmeni ve bundan sonrası için de herşeylerine fazla karışmamanı önericem sana..

Bu zamana kadar üstüne düşmeyeni bile yapmışsın sen, artık kızkardeşin de kredi çekip araba alacak kadar ayaklarını yere bastığına göre, hayatlarına fazla kafanı takma artık sen de, bebeğin var..

Annedir kardeştir, ilk adımı yine sen at arayı düzelt ama bundan sonrası için de dediğim gibi kendi hayatını ilk sıraya al..

aynen böyle..kaydirigubbakcemile5

canım yorumun için cok sağol daha önce tartırşmalarımızda da hep ben gittim ben alttan aldım annem bana hep sen alttan alıver ölürmüsün yada sen büyüksün yapcaksın elbet gibi baskıda bulundu herseferinde ben gittim bişey yokmuş gibi artık dayancak gücüm kalamadı biraz ben ağırdan satmak istiyorum

Canım annen ve kardeşin. çok zor bir durum. et tırnaktan ayrılmaz derler ya öyle bir durum. ne kadar kırılsanda gücensende illaki eksikliklerini hissedersin. ilk adımı yine sen at ama bundan sonrası içinde kendini çok fazla heba etme. çok mu zormuş yani kandilde bir aramak, hal hatır sormak ablasını düşünmek. kardeşin ayakları üstünde durabilecek yaşa gelmiş, sen kendi ailene yuvana bak. allah bağışlasın kızına bak. haklısın kırılmakta gücenmekte ama bir adım daha at sonra aynı davranışlar sürerse ona göre hareket edersin.

Yani kadir gecesinde aramadı diye senin ablan değilim diye mesaj atman çok çok ağır olmuş bence. Bizim ailede kandillerde arama adeti yoktur bile. Sizin ailede böyle bir adet olabilir ama kardeşinin de yoğunluğuna gelip unutmuş olabilir. Arayıp sitem etseydin niye aramadın diye ama ben ablan değilim demek çok ayıp ve çok ağır olmuş.

senin yerinde olsam uzunca bir süre konuşmam her ikisiylede bırak akışına gitsin...

bilmiyorum şuanki durum ne ama sakın gitme.... bebeğin var onlar seni ve bebeğini özlesin...

bırak onlar gelsinn.....

ve artık sakın ne annene nede kardeşine yardım etme....

nasıl olsa annen hem gelip sana dert yanıyor sonra da kardeşini tutuyor....

kardeşin yere basmış parasınıda kazanıyor ohhhh tamam annende demekki hayatından memnun

sen karışma hatta araya mesafe koy......

bak daha tatlı olacaksınn

sana katılıyorum bebegem bugünki telefondan sonra asla ayaklarına gidip özürdilemicem
annem bugün eşime telefonda dediği söz kızkardeşim gençkızmış vaktini benimle geçiremezmiş sanki ben 100 yaşındayım aramızda 1,5 yaş var oysa ki herzaman gelsin arasın sorsun dememiştim arada hatırlasın demiştim ama suçlu oldum gene

canım benim haklsın.bencee uzunca bi süre görüşmee degerini anlasınlarr.kendi hayatını ilk sıraya al inan öyle daha tatlı olursunnn.sabret bi süree üzülmee

benim babam da 92 de vefat etti.ve ablam aynı siz gibi evin hem annesi,hem babası oldu.liseden sonra okumadı bi işe girdi hala o işte 18-19 yıldır.beni okuttu.evet babamın maaşı,evimiz ve arabamız vardı.ama bi emekli maaşıyla okumak çok çok zordu.ben evlenirken(ki önce beni evlendirdi sonra 7 ay sonra kendi evlendi),tüm çeyizimi yaptı.hiçbişeyim eksik kalmadı.ama ben de okul bitince 1 gün durmadım.hatta okurken bile çalıştım.yanıma bi kuruş almadan anneme verirdik ve annem verirdi harçlıklarımızı.iki kardeş birleşip bi araba aldık.ama arabayı onun üzerine yaptık.asla benim diye hissetmedim olamazdı da.onu evlenince satıp daha iyisini aldı.her zaman her yerde söylerim ablam olmasa ben buralara gelemezdim. diye.o da bilir.çoğu zaman beni kırsada sesimi çıkarmam çünki, bende belki anne babamdan çok hakkı var.bazen sabredemez ben de ona kızarım,çünki haklıyımdır.ama annem beni suçlar hep.heklı da olsam.bu da beni incitir.yine de o benim için çok önemli.bu günlerde beni çok kırsada,ben ona bi hayt borçluyum.sizi çok çok iyi anlayabiliyorum

Aman o da nasıl bir laf mış öylee
Birde bunu annen söylüyor. sizin daha iyi iletişim kurmanızı sağlamak yerine
Sende son bir haber gönder.
" Vaktinizi almamak için bundan sonra sizlerle görüşemeyeceğim.. siz değerli zamanlarınızdan bir zaman ayırabildiğiniz zaman ararsınız görüşürüzzz " de

diyorum ama yinede anne ,kardeş atılmazki be canımmm

anneniz size haksızlık etmiş arada çok fazla yaş farkı yok.neden sizi kardeşinize ezdiriyor.sitem etmek yerden göğe kadar haklısınız.siz bu güne kadar elinizden geleni yapmışsınız.bırakın bu sefer onlar hatasını anlasın

anneniz kusura bakmasın ama eğer kardeşiniz kendine araba alacak duruma geldiyse büyümüş demektir bal gibi de annenizle vakit geçirmek durumunda. sizin sorumlu olduğunuz bir de kendi eviniz var bi müddet boşvern aramayın bu vaktinizi eşiniz ve bebeğinizle değerlendirin. ne kadar az görüşürseniz o kadar değerli olursunuz. bakın kardeşinize annenize vakit ayırmadığı için belki de bu kadar kıymetli.en iyisi bu durumdan sonra yaptklarını anlayana kadar araya mesafe koymak

bence barışmaya felan çalışmadan uzun süre ne arayın ne sorun. ta ki onlar sizi arayana kadar. yokluğunuzn onlarda bıraktığı boşluğun iyice farkına varsınlar ki varlığınızın değerini anlasınlar.
kendi ailemden örnek vermek siterim size.
benden 4 yaş büyük bir ablam var. yıllar önce, şimdi sebebini bile hatyırlamadığüım bişeyden dolayı biraz birbirimize kırıldık, normalde iyi anlaşırdık ama şimdiki gibi yakın değildik. çünkü bana hep annelik taslar çok üstüme gelirdi ama dozunu bazen fala kaçırırıdı, yada belkide bana öyle geliyordu. herneyse..
küstük işte, uzun zaman ne o beni aradı ne ben onu aradım, bir müddet sonra onun hayatımda nekadar buyük bir yere sahip olduğunu, onu aslında nekadra sevdiğimi, benim için nekdar değerli olduğunu, onu kırmakla nekadar büyük hata ettiğimi anladım ve bütün cesaretimi toplayıp yanına gittim beni görür görmez boynuma sarıldı. ikimiz de ağlayarak öye kaldık dakkalarca. şimdi bunları yazarken bile gözlerimden yaşlar akıyor.o günü yeniden yaşar gibiyim.
o günden beri birbirimizi hiç kırmadık. o hep beni mutlu etmeye ben de onu mutlu etmeye çalıştık.
biliyorum ki ikimizde yaptıklarımızı karşılık beklemeden yapıyoruz. bu ayrılık ikimize de ders oldu. 14 yaşında bir kız kardeşimiz daha var.. o da bizim aramızdaki beklentisiz sevgiyle büyüdü . o da öyledir. üçümüz birbirimiz için ölürüz diyebilirm.

yani demem şu ki..eğer kırgınsan bir müddet hayatlarından çık. eğer onlar için değerliysen değerini anlar ve sana gelirler.. eğer değerli değilsen zaten gelmezler ve de bu durmda gelmemleri senin için daha iyi bence.
naçizane bir düşünce bu.. en iyisini bilen yine sennsin aslında...
herşeyin daha güzel olması dileğiyle...

Son düzenleme:
bence biraz zamana bırak yani düşünmemeye çalış arama bu zaman zarfında herkes kendince olaları düşünüp tartsın. annenin tavrınıda anlamış değilim. benim naçizane düşüncem hemen konuşmamandan yana ama tabi sen bilirsin...

Annende kızkardeşinde çok ama çok haksızlık etmiş sana,klava:
yazdıklarını okuynca gözlerim doldu yaa çok içlendim,:çok üzgünüm: annen kardeşin nasıl sana el gibi kapıdan gitmeler falan berbat yaaa çok kızdım...
Hiç ama hiç gitme arama sorma koskoca insanlar çocuklarmı kalp kırmak bedel ister, bırak canım vicdanları onlara sorar.. Kendileri gelir....
Ben kardeşimi okul sebebiyle başka şehirde olduğu için göremiyorum ama her gün dakikalarca tel de konuşuruz. Benim en iyi dostum herşeyşmi bilenimdir sen ailene bakmışsın okutmuşsun ben böyle şeylere nankörlere kızıyorum hemde çok.
Allah yardımcın olsun... İnşallah aklı başına gelir kızkardeşinin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…