Bakin burada cok onemli bir ayrim noktasi var.
Ben buna iyi insanla kotu insan olmak arasindaki fark diyorum.
İnsanlarin bir kismi, "ben zorluk yasadim, aman banane sen de yasa" derler. Bunlar kotu insanlar bence.
Diger bir kismi ise, " ben zorluk yasadim, ne kadar kotu oldugunu biliyorum, karsimdaki yasamasin, evladim yasamasin" derler. Bunlar ise iyi insanlar diye dusunuyorum.
Siz simdi her seyin farkina varmissiniz. Yolunuzu secmeniz gerekiyor. "Ben yasadim, esim de cocugum da yasasin" seceneginiz var, diger yandan, "ben sorunlu bir ailede buyudum, bunu esime cocuguma yasatmiycam" seceneginiz var. Soyle de bir avantajiniz var, yasadiginiz ve tecrube edindiginiz icin nelerin bir evlada kotu gelebilecegini en iyi siz bilirsiniz. Bu kotu deneyimlerinizi, cocugunuz ve esiniz icin iyi ve olumlu adimlar atabileceginiz tecrubeler olarak dusunun.
Farkindasiniz, sadece harekete gecmeniz lazim, kabul edin, arkaniza yaslanin, hayatinizin tadini cikarin.size verebilecegim tavsiyeler bunlar, umarim psikologunuzun faydasini gorursunuz.
Cok fazla dusunmemeye calisin, sorunlar dusundukce buyurler.muzik dinlerken bile ozellikle mutlu, umutlu sozleri olanlari dinleyin, film dizi izlerken, komedi turu tercih edin ve kendinizi hep bir sekilde mesgul etmeye bakin.
Bir bagimliliktan kurtulur gibi kendinize meydan okuyun. Bu konulara uzulmeden 1ay gecirdim, diye kendinizle gurur duyun, sonra sureyi yavas yavas uzatmaya calisin.