Annem kardeşimi daha çok seviyor

canım bu coğrafyada kader bu herhalde ama inan sen o evden gidince o anne o oğluyla kalıp dağınıklığından pisliğinden davranışlarından şikayet edecek sende keyifle izleyeceksin😀 ben ortaokulda falandım hastalandım yatıyordum erkek kardeşim bulaşık makinesini boşaltte ve bir bardak kırdı annem eve gelip bardak parçası bulunca benim kırdığımı düşünüp bu kız evde sağlam bardak bırakmadı diye bağırırken kardeşim gidip anne ben kırdım dedi annemde ay benim oğlum makine mi boşaltmış diye cevap verdi 😅 bunu hiç unutamam artık umrunda mı dersen inan zerre umrumda değil hayatıma müdahil olamaz artık 🙏🏻 kardeşim allahtan muhteşem biridir de bunların sonucunda aramız hala iyi. bunun bir de miras versiyonu çıkacak senin ona bırakmanı isteyecek sonra asla ben ayrım yapmıyorum diyecek 🤷🏻‍♀️

Ben 16 yaşındayım kardeşim 11 yaşında babam ayrım yapmaz ama annem sürekli kardeşimi kayırıyor kardeşim bütün gün evi dağıtır yemek yese tabağını lavaboya koymaz her tarafı pisletir sonra annem bana evi toplattırır ve yine laf söyler yok düzgün toplamamışsın şurayı silmemişsin diye herşeye mana bulur ama kardeşime hiç laf etmez azcık diklensem o erkek sen kızsın diyor sadece annemde değil anne tarafı akrabaarım da öyle bayramda köye gitsek kardeşimi paşam aslanım diye severler ona daha fazla para verirler bana gelince kız dediğin parayı napçak diyolar kalk hizmet et diyolar ne yapsam laf söylüyolar kardeşimle de aramız iyi değil büyüğü gibi davranmıyor bana küfür ediyor hakaret ediyor ama ben kızmaya kalkınca annem hemen kardeşimi savunuyor

bi de kardeşim hiç birşeyde iyi değil ne dersleri iyi ne bi resim müzik yeteneği var hiç bi bok beceremez özel okulda okuyo ona rağmen notları çok düşük sınıf sonuncusu ve annem hiç birşey söylemiyor kardeşim ödevini yapmasa annem kalkıp yapıyor ben onun yaşındayken ödevimi yapmasam beni gebertirdi kaç farklı şeyle dövdü beni küçükken oklava terlik şarj kablosu kemer vileda sapı ohoo daha neler neler yediğim dayağın haddi hesabı yok ama kardeşime elini kaldırmaz bile
ki ben hep annemin gözüne girmek için çok çalışırdım sınavlarda falan 85 altı not almazdım evde anneme yardım ederdim yine de yaranamazdım hep bi mana bulurdu her şeyimi eleştirirdi ben de liseye geçince saldım artık derslerim ortalama ama demediğini bırakmıyor ki resim yeteneğim de var çok güzel çizebiliyorum belki sanat lisesi okuyabilirdim ama annem istemedi anadolu lisesindeyim bu yıl alan seçimleri yapıldı benim doktor olmamı dolayısıyla sayısal okumamı istiyor ama ben ingilizce seçtim onu da kabul etmiyordu ama imza kağıdı falan verdiklerini söylemedim annemin imzasını kendim atıp verdim ona bile laf etti

bu sene bi kaç seans psikoloğa gittim o sayede biraz daha farkettim annem beni sürekli sen yapamazsın fln diye hakaret ettiği için hiç birşey yapamıyorum tek başıma bi kafeye gidip oturamam tek başıma alışveriş yapamam gidip tanımadığım biriyle konuşamam bi dışarı çıksam ay acaba çirkin miyim ay kıyafetim kötü mü diye düşünürüm sınıfta sunum yapamam hoca tahtaya kaldırsa elim ayağım titriyor nefesim daralıyor sınıfta doğru düzgün samimi arkadaşım yok hep tek dolaşıyorum en yakın arkadaşlarımdan bile çekiniyorum biyere gezmeye gidelim mi desem rahatsız olur mu diye düşünüyorum asla rahat olamıyorum en ufak şeyleri bile düşünmekten uyuyamıyorum çok bunaldım dayanamadığım için yazmak istedim

İşte sırf bu yüzden başarılı olup kendini kurtarmalısın.
İyi bir eğitimin iyi bir işin olduktan sonra o sen kızsın yapamazsın diyenlere inat çok da güzel bir hayat yaşarsın.

Sakına benim yaptığım hataları yapma, annene daha fazla bir şey de alma. Dün gece para İçin kardeşi tarafından dövülen üniversite Prof. Olarak yazıyorum. Annem de bagımlı oğlunu değil beni suçladı. Ben aileme ev bile aldım, wn iyi marka kıyafetler inciler boncuklar telefonlar her şey. Annem artık marka beğenmez istediği alınmazsa hayatı bana zindan edecek hale getirdi. Ben yurt dışındayım hayatım boyunca kendi çabamla okudum buradan iş buldum geldim. Eşim vefat etti çocuğum küçük diye annem de geldi. Kardeşim içkisi sigarası uğruna herşey yapar annemin gözünde dünyanın en üstün kişisi ama işsiz güçsüz ailemden sürekli para almak İçin okuyormuş gibi görünüp birkaç diploma alan 35 yaşında paşa. Neyse ne yapıp edip annem oğlunu da yanımıza getirdi dil öğrensin diye. Gelmemesi için mücadele verince her zaman benim oğlum seni geçecek o senden iyi olacak sen bize muhtaç olacaksın benim oğlum can oğlum aman her şeyini yaparım köle kızım çalış kazan biz yiyelim modu gelişti. Tabi kardeşimin kıyafetleri ekstra telefon yol sigara paraları benden ailemden dil kursu masrafları istediğinde para göndermeler falan. Neyse dün gece annemin emekli maaşından kardeşim için verdiği parayı içki parası Yapacak sonra yine benden alacak diye hepsini vermedim diye kardeşim 4 kere boğazıma yapıştı, annem ben dayak yerken izleyip ben evimden defol git diye kardeşimi kovunca annem babamı arayıp oğlumu evden kovduya Çevirdi olayı. Ben doktorayı bitirdiğim gece kardeşimortalığı birbirine katıp beni hüngür hüngür ağlattı ama kardeşim elementery İngilizce belgesi aldı diye annem tüm dünyayı arayıp belge gösterdi. Herkesin doğum günlerinde hediye boğan benim doğum günümü kendim birşeyler yaparsam kutlayan oldum hep. Neyse çok derin mevzular çok ayrıntı dolu şeyler demem o ki, o kardeşin bu ilgiyle hiç bir şey olmayacak sen de ailenin elinde oyuncak olacaksın böyle devam edersen. Ben bu kadar okumama rağmen ailemden kopamadığımdan başıma gelmedik kalmadı. Hala annem yanımda ve kardeşim şimdi sokakta yarın döner dolaşır gelir ve benim kısır döngü devam eder
çocuğunuz da varmış nolur onu bu ortamda büyütmeyin gerekirse evinizi değiştirin gerekirse hepsini hayatınızdan çıkartın. bu
Sakına benim yaptığım hataları yapma, annene daha fazla bir şey de alma. Dün gece para İçin kardeşi tarafından dövülen üniversite Prof. Olarak yazıyorum. Annem de bagımlı oğlunu değil beni suçladı. Ben aileme ev bile aldım, wn iyi marka kıyafetler inciler boncuklar telefonlar her şey. Annem artık marka beğenmez istediği alınmazsa hayatı bana zindan edecek hale getirdi. Ben yurt dışındayım hayatım boyunca kendi çabamla okudum buradan iş buldum geldim. Eşim vefat etti çocuğum küçük diye annem de geldi. Kardeşim içkisi sigarası uğruna herşey yapar annemin gözünde dünyanın en üstün kişisi ama işsiz güçsüz ailemden sürekli para almak İçin okuyormuş gibi görünüp birkaç diploma alan 35 yaşında paşa. Neyse ne yapıp edip annem oğlunu da yanımıza getirdi dil öğrensin diye. Gelmemesi için mücadele verince her zaman benim oğlum seni geçecek o senden iyi olacak sen bize muhtaç olacaksın benim oğlum can oğlum aman her şeyini yaparım köle kızım çalış kazan biz yiyelim modu gelişti. Tabi kardeşimin kıyafetleri ekstra telefon yol sigara paraları benden ailemden dil kursu masrafları istediğinde para göndermeler falan. Neyse dün gece annemin emekli maaşından kardeşim için verdiği parayı içki parası Yapacak sonra yine benden alacak diye hepsini vermedim diye kardeşim 4 kere boğazıma yapıştı, annem ben dayak yerken izleyip ben evimden defol git diye kardeşimi kovunca annem babamı arayıp oğlumu evden kovduya Çevirdi olayı. Ben doktorayı bitirdiğim gece kardeşimortalığı birbirine katıp beni hüngür hüngür ağlattı ama kardeşim elementery İngilizce belgesi aldı diye annem tüm dünyayı arayıp belge gösterdi. Herkesin doğum günlerinde hediye boğan benim doğum günümü kendim birşeyler yaparsam kutlayan oldum hep. Neyse çok derin mevzular çok ayrıntı dolu şeyler demem o ki, o kardeşin bu ilgiyle hiç bir şey olmayacak sen de ailenin elinde oyuncak olacaksın böyle devam edersen. Ben bu kadar okumama rağmen ailemden kopamadığımdan başıma gelmedik kalmadı. Hala annem yanımda ve kardeşim şimdi sokakta yarın döner dolaşır gelir ve benim kısır döngü devam eder
çocuğunuzda varmış ne olur onu bu ortamda büyütmeyin😔 bir fedakarlık şemasının içine girmişsiniz çıkışta çok yakın elinizde her şey var ama bir türlü çıkamıyorsunuz. gerekirse evinizi ayırın onlara vereceğiniz parayı bakıcıya verirsiniz en azından çocuğunuz düzgün bir ortamda büyür. siz üst soyunuzdan mesul değilsiniz alt soyunuzdan mesulsünüz. çok zor bir hayatınız olmuş ama çıkış elinizde 🌺

40 yasina dayandim...Ayrım yapmayan aile ben hiç görmedim...ben tek kızım ama işlem iki oğluna tapiyor beni yok sayıyorlar...her işlerine kosturmama rağmen en gereksizi benim...çok ağladım tartıştım yüzlerine vurdum sonuç değişmedi saldım artık...Ne halleri varsa görsünler ...şimdi mecburiyet dışında neredeyse hiç gorusmuyoruz...en azından gozum görmesin

çocuğunuz da varmış nolur onu bu ortamda büyütmeyin gerekirse evinizi değiştirin gerekirse hepsini hayatınızdan çıkartın. bu

çocuğunuzda varmış ne olur onu bu ortamda büyütmeyin😔 bir fedakarlık şemasının içine girmişsiniz çıkışta çok yakın elinizde her şey var ama bir türlü çıkamıyorsunuz. gerekirse evinizi ayırın onlara vereceğiniz parayı bakıcıya verirsiniz en azından çocuğunuz düzgün bir ortamda büyür. siz üst soyunuzdan mesul değilsiniz alt soyunuzdan mesulsünüz. çok zor bir hayatınız olmuş ama çıkış elinizde 🌺
Annem kardesimi sokaga attin diye bak seni oldurmedi oglum, benim oglum bir tane sana daha yapacaklari ilerde diye iki gundur beni mahvetti. Cocugumun yaninda sinir krizleri gecirip iki gundur agliyorum anneme kizitorum Annem de sen en kotu seyleri hak ediyorsun ac susuz kapimda suruneceksin oglum en iyi olacak diye kafayi yedirtiyor. Annem de tamam gidecegim dedi ama gitmek bilmiyor, en son kardesim sokakta ac diye Bana hala bir taraftan laf sayarak eve getirttiler. Kafayi yiyecegim, anlamiyorlar. Herseyi ben yaptim demek zorunda kaliyorum belki anlarlar diye sen kimsin oglumuz icin sana katlandik diyorlar. Ben bu toksik ailenin icinde kisilip kaldim. Allah kimsenin basina vermesin, resmen benden nefret edip sorumsuz aile parasi yiyen adamin her hareketli I yuceltiyorlar. Bir kisi de cikip sen o kiza nasil el kaldirdin demedi hatta yalancisin bir sey yapmadim bile dedi kardesim. Burada son 1,5 ayim yeni is gorusmelerim var daha bir de oyle sikintilarim var. Maddi olarak beni bitirmek icin de ellerinden geleni yaptilar, kardesimin de borclarini odeyip her istediginde para cikartiyorlar, tasinacagim nasil ustesinden kalkacagimi bilmiyorum ama bu sefer son noktam oldu ben insanlarin nasil bu kadar vicdansiz olduguna inanamiyorum. Onlara sorsaniz ben kalpsiz vicdansizim. Kafayi yiyecegim. Oglum her seye sahit daha 5 yasinda, bu ortamdan onu kurtarabilmek tek istegim. Bu gunler gececek insallah, anne baba ahi aldigimdan ben de perisan olacakmisim ailem de mutlu olacakmis bu nasil bir kafa ben anlayamiyorum

Benim psikologum bana demisti ki "Mutlu olan insan kimseden bir sey beklemeyen insandir" kendini mutlu etmeyi bilir sen annenden sevgi duyarlilik bekledikce daha cok uzulursun beklentini azalt ve dersine cok calis kurtul o evden

X