Annem kardeşimi daha çok seviyor

yasadigin seyler gercekten uzucu. benim ailem cok cok muhafazakar ama hic kiz erkek ayrimi olmadi evimizde. ben de burslu kazandim hep ozel okullari, babam da lise bitince yurtdisina kursa gonderdi dil ogrenmem icin odul olarak.. ayrica erkek kardesim de caliskandir. sizin evde cok cok buyuk dengesizlik var. mutlaka ama senin isin iyi vs deyip o bahane ile abine destek cikacaklar. anne babana tabi ki hediye alabilirsin ama bence de bu kadar yagdirma. yukarida dedikleri gibi o erkek deyip her turlu seyi duzerler, ama sana para vermemek icin on takla atarlar. yarin abinin cocuklarina yagdirip, seninkileri gecistirince icine cok dokunur. o yuzden tabi ki ailene hediye alabilirsin ama birikimini kendine ve ilerideki cekirdek ailene/cocuklarina yap. kendini kullandirma.
Doğru söylüyorsunuz teşekkürler

Sen okuyup o aileden kurtulmaya bak. Onlar ne derse ne yaparsa yapsın sen çok değerlisin. Önceliğin kendi ayakların üzerinde durmak olsun. Zaten az kalmış liseyi bitirmene de.
E kurtulsam bile bunca zaman yaşadıklarım yanlarına kar mı kalacak diyorsan zaten bu tarz ailelerde erkekler aşırı kayrılmaktan haklılık şeması geliştiriyor ve o aileye kök söktürüp sürekli canlarını sıkıyor sonrasında. Ailen kendi sonlarını kendisi hazırlıyor farkında değil. Umarım o gün geldiğinde onlara acımazsın da yaptıklarının sonucunu yaşarlar

Ya hiç bu açıdan düşünmemiştim, tahmin edersiniz hayat tecrübem çok az ve yeni yeni görüyorum her şeyi. Çok mantıklı geldi bu düşünce ben biraz saf davranıyorum ozlelikle aileme karşı, dışarıda çok daha uyanığım galiba 😂 evet burs alıyorum, bazen özel ders veriyorum, çok ufak meblağlar da olsa internet üstünden ders notu vs tarzı şeylerle kazanıyorum, bazen dövize çevirip artirdigim oldu vs yani kendi çarkımı çevirecek kadar anca aslında ama elimde tutmayı ve mantıklı harcamayı biliyorum daha doğrusu öğreniyorum. yani bir yılda telefon alacaktım çoğunu babamdan istedim üstünü ben tamamladım onun dışında para istememisimdjr diyebilirim. Kendileri birkaç kez gönderdi birşeyleri bahane ederek ben istemiyorum diye

Evet çok defa söyledim şunu yapmıştınız ben o yatak için günlerce ağladım siz abime aldınız bana eskisini verdiniz, pazarda gördüğüm kıyafete bile imrenirdim kızıp döveceksiniz diye soyleyemezdim, bayramlar burnumdan gelirdi bayramlarda tiksindim sizin yüzünden, o yüzden simdi bayramda değil sonrasında geliyorum bayramda dersim bile olmuyor yurtta oturuyorum dedim.

Biraz o zaman cahilligimize gelmiş felan diyorlar vicdan yapmış gibi davranıyorlar bak şimdi senin konumuna onun konumuna felan diyorlar , bu noktaya direk kendileri getirdiler sanıyorlar ben kaç gece uykusuz kaldım kaç gün gözüm kan canagina dondu gözüme buz tutarak ders çalıştım, bacağımda kolumda kırıklarla antrenman yaptım haberleri yok. Ama mesela telefonuma peşpeşe birkaç bildirim sesi gelse hemen oğulları birşey ima ediyor eline almaya çalışıyor bazen karşı cikiyoeum bazen engelliyorum tartışma çıkarıyorum nasıl hala böyle bir şeye cesaret edersin vs. Öyle durumlarda hala oğullarını savunuyorlar. Ama takmamaya çalışıyorum. Senede göreceğim max 1-2 ay, ileride o da olmayacak inşallah. kafa yapilarini bu kadar degistirebiliyorum...
Bir ailenin öğrenci kızına para yollamamasi hiç normal degil. Tabiiki temel ihtiyaclari i karsilamalari lazim ellerinden geldiğince .sana destek olmadıkları gibi kusura bakma paranı yiyorlar.ne demek öğrenci kıza para göndermemek ?!?!
Saçmalama tabikii telefonunu montunu botunu çantanı kitabını alacaklar bunları sağlamak onların görevi .vermedikleri yetmezmiş gibi bide ustune çanta sandalye almana müsade ediyorlar.

biliyorum annem istemedi ben aldım diyeceksin ama benim ailem olsa hemen geri götürürdü ne alaka sen niye sandalye alasın daha etin ne butun ne derlerdi. Yani annende ah vah demistir ama oturmuştur sandalyeyede.

ayni senin gibi bir arkadasimvardı eli para görünce ailesi başka şehre çalışmaya gitmesine bile müsade etmedi.

ogrenviliginde bikere bile paran var mı diye sormayan aile çocuk başka şehirde iş bulunca ayılıp bayilmaya annesi hasretinden bayilmaya başladı .sağlıklı bir anne /aile kızım bana hediye falan alma gençsin lazım olur zaten faydamız yok bari parani bize akıtma biriktir der.

kizinin beğenilen biseyi alma huyu varsa onun yanında bişi beğenmez su çok güzel bu çok güzel ay komsudada var demez.esyasi beğenildiginde hemen hediye eden bir arkadaşım var .hiç birşeyin beğeniyorum demem hemen al senin olsun diye ısrar eder diye .annen nasıl kiyipta paranı harcatiyor anlamiyorum.sende uyanık ol .

Para falan harcama annen lazımsa çalışsın kendi alsın çantasını alt tarafı gidecegi yer komşudur .annen acikca yazıyorum uyanık geldi.acaba ilerde iyi kazandıracak bir mesleğin olmasaydı annen baban gene akillanirmiyidi?
Daha öğrenciyken bile onlara fayda sağlamaya başlamışsın .tabiiki eskisinden iyi davranırlar elin para tutmasaydı gene bu kadar bile syagili olirlarmiyidi.hic kusura bakma o babanda babayim diye gezmesin.okuyan kızına insan azda olsa harçlık gönderir .o basının cagresine bakıyor diye kenara çekilmez .sonuçta gurbette okuyosun .seni üzmek için değil gözünün açılması için yazdım .

Doğru söylüyorsunuz teşekkürler
diger bir tavsiyem de anne baban yanlis davransana da, eger cok problemli kisiler degilse, arani bozma. sinirlarini ciz, yeri gelince kati ol, gereken yerde hurmet vs goster ama sinirlarini bilsinler. bizim ulkemizde kadinlar malesef eziliyor, ozellikle evlenince eger ailenin destek olmayacagini bilirlerse (esinin sozunden cikma, esinin ailesi senin ailen oldu kafasinda vs), o zaman kendini koruman zorlasabilir. bazen destek cikmasalar bile varliklari yetebiliyor. evlenecegin insana da her ayrintisini anlatma, insani gun geliyor sinir aninda en zayif yerinden vurabiliyorlar. kabaca bilsin ama her ayrintisina vakif olmasin diger insanlar...

Ya hiç bu açıdan düşünmemiştim, tahmin edersiniz hayat tecrübem çok az ve yeni yeni görüyorum her şeyi. Çok mantıklı geldi bu düşünce ben biraz saf davranıyorum ozlelikle aileme karşı, dışarıda çok daha uyanığım galiba 😂 evet burs alıyorum, bazen özel ders veriyorum, çok ufak meblağlar da olsa internet üstünden ders notu vs tarzı şeylerle kazanıyorum, bazen dövize çevirip artirdigim oldu vs yani kendi çarkımı çevirecek kadar anca aslında ama elimde tutmayı ve mantıklı harcamayı biliyorum daha doğrusu öğreniyorum. yani bir yılda telefon alacaktım çoğunu babamdan istedim üstünü ben tamamladım onun dışında para istememisimdjr diyebilirim. Kendileri birkaç kez gönderdi birşeyleri bahane ederek ben istemiyorum diye

Evet çok defa söyledim şunu yapmıştınız ben o yatak için günlerce ağladım siz abime aldınız bana eskisini verdiniz, pazarda gördüğüm kıyafete bile imrenirdim kızıp döveceksiniz diye soyleyemezdim, bayramlar burnumdan gelirdi bayramlarda tiksindim sizin yüzünden, o yüzden simdi bayramda değil sonrasında geliyorum bayramda dersim bile olmuyor yurtta oturuyorum dedim.

Biraz o zaman cahilligimize gelmiş felan diyorlar vicdan yapmış gibi davranıyorlar bak şimdi senin konumuna onun konumuna felan diyorlar , bu noktaya direk kendileri getirdiler sanıyorlar ben kaç gece uykusuz kaldım kaç gün gözüm kan canagina dondu gözüme buz tutarak ders çalıştım, bacağımda kolumda kırıklarla antrenman yaptım haberleri yok. Ama mesela telefonuma peşpeşe birkaç bildirim sesi gelse hemen oğulları birşey ima ediyor eline almaya çalışıyor bazen karşı cikiyoeum bazen engelliyorum tartışma çıkarıyorum nasıl hala böyle bir şeye cesaret edersin vs. Öyle durumlarda hala oğullarını savunuyorlar. Ama takmamaya çalışıyorum. Senede göreceğim max 1-2 ay, ileride o da olmayacak inşallah. kafa yapilarini bu kadar degistirebiliyorum...
Sunuda dicem kızına harçlık bile vermeyen anne baba iş sevgili mesajlaşma mevzuları olunca anladığım kadarıyla aslan kesiliyor.
Erkek adam kızının sevgilisinden önce boğazından geçen ekmeği ve cebindeki harçlığı düşünür .acaba der isteyipte alamadığı yiyemedigi bişey var mı yada maddi yokluktan bı adam yanaşır mi kızıma sana istediği alırım yaparım diye.kizimda bu niyetle yaklsan adama kanar mı ?mecburiyetten onla bunla gezer mi ( ailesi para göndermediği için çok fazla sevgili yapan veya kızın yoksul olduğunu nalayinca parayla yaklaşıp mecbur bırakan insana vordum) oyuzden babalık adamlik kızına maddi manevi sahip çıkmakla olur telefonda kimle konusuyo diye bekçilik yapmakla değil.

Ben İngilizce öğretmeniyim , derslerine sıkı sıkı çalış . İlerleyen zamanlarda seninle zümre olalım inşallah💕 . O zamana kadar anne ve babanın davranışlarını kişiselleştirme . Başka türlü bilmiyorlar çünkü . Önemli olan derslerin . Değiştirmeyeceğin şeyler için üzülme .

Çok benzerlerini yaşadım trdekk kızların bir çoğu gibi. Şuan tıp fakültesi öğrencisi bir Dr adayıyım aynı zamanda milli sporcuyum. Benden 4-5 yaş büyük abime aman paşa aman ağa yok ilk oğlan torun diyerek büyüttüler özellikle baba tarafım ve annem. Babam çok ayrımcı değildi ama yine de içinde vardı belki de yetiştirilme tarzı ve bilinçaltıdır bilmiyorum. Bir gün parkta erkeklerin olduğu tarafa topumuz kaçtı topu almaya gidince babam balkondan beni görüp içeri girmiş annem bana seslendi ben de yemek vakti diye heyecanlı heyecanlı eve girdim. Babam kapının arkasından ben odama kaçıp kapıyı kapatana kadar ayı gibi cüssesiyle beni dövdü erkeklerle oynadığım için. O günden sonra parka inmedim asla içimden gelmedi. Bazen de çok iyi biri olur veya öyle görünür bilmiyorum. Abimi spora yazdırılar günlerce ağladım sen kızsın dediler sonra baktılar ateşli havale geçiriyorum ağlamaktan beni de yazdırdılar daha ilkokula yeni başlamıştım. Sonra abim bıraktı ben devam ettim tıp kazanana kadar. Milli yakima girdim yüzlerce madalya aldım. Onları utandırdım. Ailemin olduğu şehirden 10 saat uzaklıkta bir şehirde tıp yazdım, sehrimdeki fakülteye puanım yetmesine rağmen daha düşük puanlı yer yazdım. KYK yurdunda kalıyorum. Gözlerinde değerim o kadar arttı ki her duyan gurur duyuyor çünkü spor yapıp maçlara gidip, okula bile düzgün gitmememe rağmen tıp kazanmamla. Ki son sene pandemi vardı okul yoktu, dershane vs gitmedim abim yıllarca dershane özel ders parası verdirdi ben para bile istemedim onlardan, kitap paramı bile zamanında spordan dolayı kazandığım paralarla aldım o birikimimi bitirdim. Yani diyeceğim o ki büyük başarılar elde et okul olur spor resim fark etmez, utansinlar gurur duysunlar. O kadar değişiyor ki tavırları. O zaman da sen onlara o yüzü verme. Şuan ben anneme hediyeler istediği şeyleri felan alıyorum özel ders vererek para kazanıyorum ve burs alıyorum ondan artanlarla. Oğlu yüzüne bakmıyor.....
Şu an paran var yüzüne bakıyorlar peki paran olmasaydı onlara ihtiyacın olsaydı yine de böyle mi davranacaklardı? Hiç sanmıyorum. Yerinde olsam onların sevgi ve onayı için para harcamazdım. İlerde sana hiçbir şey vermedikleri gibi bu sefer durmadan onlara bir şeyler alman görevin haline gelebilir ama onlar biriktirdikleri parayla abine ev araba alırlar üzülürsün. Zaten öğrencisin sana harçlık vermeleri gereken ihtiyacın var mı diye düşünmeleri gereken noktada hala sandalye isteyebiliyorlar utanmadan ama sanırım sen hala olayların tam ayırdında değilsin.

Çok benzerlerini yaşadım trdekk kızların bir çoğu gibi. Şuan tıp fakültesi öğrencisi bir Dr adayıyım aynı zamanda milli sporcuyum. Benden 4-5 yaş büyük abime aman paşa aman ağa yok ilk oğlan torun diyerek büyüttüler özellikle baba tarafım ve annem. Babam çok ayrımcı değildi ama yine de içinde vardı belki de yetiştirilme tarzı ve bilinçaltıdır bilmiyorum. Bir gün parkta erkeklerin olduğu tarafa topumuz kaçtı topu almaya gidince babam balkondan beni görüp içeri girmiş annem bana seslendi ben de yemek vakti diye heyecanlı heyecanlı eve girdim. Babam kapının arkasından ben odama kaçıp kapıyı kapatana kadar ayı gibi cüssesiyle beni dövdü erkeklerle oynadığım için. O günden sonra parka inmedim asla içimden gelmedi. Bazen de çok iyi biri olur veya öyle görünür bilmiyorum. Abimi spora yazdırılar günlerce ağladım sen kızsın dediler sonra baktılar ateşli havale geçiriyorum ağlamaktan beni de yazdırdılar daha ilkokula yeni başlamıştım. Sonra abim bıraktı ben devam ettim tıp kazanana kadar. Milli yakima girdim yüzlerce madalya aldım. Onları utandırdım. Ailemin olduğu şehirden 10 saat uzaklıkta bir şehirde tıp yazdım, sehrimdeki fakülteye puanım yetmesine rağmen daha düşük puanlı yer yazdım. KYK yurdunda kalıyorum. Gözlerinde değerim o kadar arttı ki her duyan gurur duyuyor çünkü spor yapıp maçlara gidip, okula bile düzgün gitmememe rağmen tıp kazanmamla. Ki son sene pandemi vardı okul yoktu, dershane vs gitmedim abim yıllarca dershane özel ders parası verdirdi ben para bile istemedim onlardan, kitap paramı bile zamanında spordan dolayı kazandığım paralarla aldım o birikimimi bitirdim. Yani diyeceğim o ki büyük başarılar elde et okul olur spor resim fark etmez, utansinlar gurur duysunlar. O kadar değişiyor ki tavırları. O zaman da sen onlara o yüzü verme. Şuan ben anneme hediyeler istediği şeyleri felan alıyorum özel ders vererek para kazanıyorum ve burs alıyorum ondan artanlarla. Oğlu yüzüne bakmıyor.....
Sizinle gurur duydum ❣️ Gözlerim doldu okurken ne mutlu size. Başarılarınızın devamını dilerim. umarım kutlu hekimlik görevinize başladığınızda kız cocuklarına destekleriniz olur. ne harika bir başarı hikayesi 🥰

Ben 16 yaşındayım kardeşim 11 yaşında babam ayrım yapmaz ama annem sürekli kardeşimi kayırıyor kardeşim bütün gün evi dağıtır yemek yese tabağını lavaboya koymaz her tarafı pisletir sonra annem bana evi toplattırır ve yine laf söyler yok düzgün toplamamışsın şurayı silmemişsin diye herşeye mana bulur ama kardeşime hiç laf etmez azcık diklensem o erkek sen kızsın diyor sadece annemde değil anne tarafı akrabaarım da öyle bayramda köye gitsek kardeşimi paşam aslanım diye severler ona daha fazla para verirler bana gelince kız dediğin parayı napçak diyolar kalk hizmet et diyolar ne yapsam laf söylüyolar kardeşimle de aramız iyi değil büyüğü gibi davranmıyor bana küfür ediyor hakaret ediyor ama ben kızmaya kalkınca annem hemen kardeşimi savunuyor

bi de kardeşim hiç birşeyde iyi değil ne dersleri iyi ne bi resim müzik yeteneği var hiç bi bok beceremez özel okulda okuyo ona rağmen notları çok düşük sınıf sonuncusu ve annem hiç birşey söylemiyor kardeşim ödevini yapmasa annem kalkıp yapıyor ben onun yaşındayken ödevimi yapmasam beni gebertirdi kaç farklı şeyle dövdü beni küçükken oklava terlik şarj kablosu kemer vileda sapı ohoo daha neler neler yediğim dayağın haddi hesabı yok ama kardeşime elini kaldırmaz bile
ki ben hep annemin gözüne girmek için çok çalışırdım sınavlarda falan 85 altı not almazdım evde anneme yardım ederdim yine de yaranamazdım hep bi mana bulurdu her şeyimi eleştirirdi ben de liseye geçince saldım artık derslerim ortalama ama demediğini bırakmıyor ki resim yeteneğim de var çok güzel çizebiliyorum belki sanat lisesi okuyabilirdim ama annem istemedi anadolu lisesindeyim bu yıl alan seçimleri yapıldı benim doktor olmamı dolayısıyla sayısal okumamı istiyor ama ben ingilizce seçtim onu da kabul etmiyordu ama imza kağıdı falan verdiklerini söylemedim annemin imzasını kendim atıp verdim ona bile laf etti

bu sene bi kaç seans psikoloğa gittim o sayede biraz daha farkettim annem beni sürekli sen yapamazsın fln diye hakaret ettiği için hiç birşey yapamıyorum tek başıma bi kafeye gidip oturamam tek başıma alışveriş yapamam gidip tanımadığım biriyle konuşamam bi dışarı çıksam ay acaba çirkin miyim ay kıyafetim kötü mü diye düşünürüm sınıfta sunum yapamam hoca tahtaya kaldırsa elim ayağım titriyor nefesim daralıyor sınıfta doğru düzgün samimi arkadaşım yok hep tek dolaşıyorum en yakın arkadaşlarımdan bile çekiniyorum biyere gezmeye gidelim mi desem rahatsız olur mu diye düşünüyorum asla rahat olamıyorum en ufak şeyleri bile düşünmekten uyuyamıyorum çok bunaldım dayanamadığım için yazmak istedim
Sırf bu sebebten çalış oku ayaklarının üzerinde kal .

Ben 16 yaşındayım kardeşim 11 yaşında babam ayrım yapmaz ama annem sürekli kardeşimi kayırıyor kardeşim bütün gün evi dağıtır yemek yese tabağını lavaboya koymaz her tarafı pisletir sonra annem bana evi toplattırır ve yine laf söyler yok düzgün toplamamışsın şurayı silmemişsin diye herşeye mana bulur ama kardeşime hiç laf etmez azcık diklensem o erkek sen kızsın diyor sadece annemde değil anne tarafı akrabaarım da öyle bayramda köye gitsek kardeşimi paşam aslanım diye severler ona daha fazla para verirler bana gelince kız dediğin parayı napçak diyolar kalk hizmet et diyolar ne yapsam laf söylüyolar kardeşimle de aramız iyi değil büyüğü gibi davranmıyor bana küfür ediyor hakaret ediyor ama ben kızmaya kalkınca annem hemen kardeşimi savunuyor

bi de kardeşim hiç birşeyde iyi değil ne dersleri iyi ne bi resim müzik yeteneği var hiç bi bok beceremez özel okulda okuyo ona rağmen notları çok düşük sınıf sonuncusu ve annem hiç birşey söylemiyor kardeşim ödevini yapmasa annem kalkıp yapıyor ben onun yaşındayken ödevimi yapmasam beni gebertirdi kaç farklı şeyle dövdü beni küçükken oklava terlik şarj kablosu kemer vileda sapı ohoo daha neler neler yediğim dayağın haddi hesabı yok ama kardeşime elini kaldırmaz bile
ki ben hep annemin gözüne girmek için çok çalışırdım sınavlarda falan 85 altı not almazdım evde anneme yardım ederdim yine de yaranamazdım hep bi mana bulurdu her şeyimi eleştirirdi ben de liseye geçince saldım artık derslerim ortalama ama demediğini bırakmıyor ki resim yeteneğim de var çok güzel çizebiliyorum belki sanat lisesi okuyabilirdim ama annem istemedi anadolu lisesindeyim bu yıl alan seçimleri yapıldı benim doktor olmamı dolayısıyla sayısal okumamı istiyor ama ben ingilizce seçtim onu da kabul etmiyordu ama imza kağıdı falan verdiklerini söylemedim annemin imzasını kendim atıp verdim ona bile laf etti

bu sene bi kaç seans psikoloğa gittim o sayede biraz daha farkettim annem beni sürekli sen yapamazsın fln diye hakaret ettiği için hiç birşey yapamıyorum tek başıma bi kafeye gidip oturamam tek başıma alışveriş yapamam gidip tanımadığım biriyle konuşamam bi dışarı çıksam ay acaba çirkin miyim ay kıyafetim kötü mü diye düşünürüm sınıfta sunum yapamam hoca tahtaya kaldırsa elim ayağım titriyor nefesim daralıyor sınıfta doğru düzgün samimi arkadaşım yok hep tek dolaşıyorum en yakın arkadaşlarımdan bile çekiniyorum biyere gezmeye gidelim mi desem rahatsız olur mu diye düşünüyorum asla rahat olamıyorum en ufak şeyleri bile düşünmekten uyuyamıyorum çok bunaldım dayanamadığım için yazmak istedim
Yalniz olmadigini bil yeter.

Annenin hatalı tavrı yüzünden kardeşine kin tutma. Kardeşini çok kötülemişsin.
Sen kardeşini sev, koru, ablalık yap.
Annen eninde sonunda anlar hatasını, anlamasa da bu kardeşinin suçu değil.

Eski kafa ataerkil aile yapısı. Oğullarını böyle büyüten kadınlar dolayısıyla, oğulları büyüyüp tek başına kaldığında iki yumurta kıramayacak, çamaşırını yıkayamayacak, kendi başına pek bir fonksiyonu olmayan, kendilerini kadınlardan üstün gören, ezik ama bir o kadar da kendini bir şey sanan bireylere dönüyor. Kadınlarda böyle eziyet çekerek büyüdüğü için, çalışmakla kalmayıp bir de ev çekip çeviriyor. Eskiden en azından kadınlar çalışmazdı. Şimdi hem işe git hem ev çevir hem çocuk büyüt olayına döndü. Paşaları da ayaklarını uzatsın öküz gibi çay höpürdetsin. Hayatlarında yaptıkları ekstrem tek şey askere gitmek onu da 50 sene anlatırlar ki eskiden askerlik bir şeyler öğretir, katardı. Şimdi parayı basan ona da gitmiyor. Bu şekilde büyütülmeyip eşine yardımcı olan erkekleri tenzih ederim. Ancak bu ülkede bu realite hala var.

Bazı büyükler kız çocukların değerini yaşlanınca anlıyorlar:)

Sakına benim yaptığım hataları yapma, annene daha fazla bir şey de alma. Dün gece para İçin kardeşi tarafından dövülen üniversite Prof. Olarak yazıyorum. Annem de bagımlı oğlunu değil beni suçladı. Ben aileme ev bile aldım, wn iyi marka kıyafetler inciler boncuklar telefonlar her şey. Annem artık marka beğenmez istediği alınmazsa hayatı bana zindan edecek hale getirdi. Ben yurt dışındayım hayatım boyunca kendi çabamla okudum buradan iş buldum geldim. Eşim vefat etti çocuğum küçük diye annem de geldi. Kardeşim içkisi sigarası uğruna herşey yapar annemin gözünde dünyanın en üstün kişisi ama işsiz güçsüz ailemden sürekli para almak İçin okuyormuş gibi görünüp birkaç diploma alan 35 yaşında paşa. Neyse ne yapıp edip annem oğlunu da yanımıza getirdi dil öğrensin diye. Gelmemesi için mücadele verince her zaman benim oğlum seni geçecek o senden iyi olacak sen bize muhtaç olacaksın benim oğlum can oğlum aman her şeyini yaparım köle kızım çalış kazan biz yiyelim modu gelişti. Tabi kardeşimin kıyafetleri ekstra telefon yol sigara paraları benden ailemden dil kursu masrafları istediğinde para göndermeler falan. Neyse dün gece annemin emekli maaşından kardeşim için verdiği parayı içki parası Yapacak sonra yine benden alacak diye hepsini vermedim diye kardeşim 4 kere boğazıma yapıştı, annem ben dayak yerken izleyip ben evimden defol git diye kardeşimi kovunca annem babamı arayıp oğlumu evden kovduya Çevirdi olayı. Ben doktorayı bitirdiğim gece kardeşimortalığı birbirine katıp beni hüngür hüngür ağlattı ama kardeşim elementery İngilizce belgesi aldı diye annem tüm dünyayı arayıp belge gösterdi. Herkesin doğum günlerinde hediye boğan benim doğum günümü kendim birşeyler yaparsam kutlayan oldum hep. Neyse çok derin mevzular çok ayrıntı dolu şeyler demem o ki, o kardeşin bu ilgiyle hiç bir şey olmayacak sen de ailenin elinde oyuncak olacaksın böyle devam edersen. Ben bu kadar okumama rağmen ailemden kopamadığımdan başıma gelmedik kalmadı. Hala annem yanımda ve kardeşim şimdi sokakta yarın döner dolaşır gelir ve benim kısır döngü devam eder

Sakına benim yaptığım hataları yapma, annene daha fazla bir şey de alma. Dün gece para İçin kardeşi tarafından dövülen üniversite Prof. Olarak yazıyorum. Annem de bagımlı oğlunu değil beni suçladı. Ben aileme ev bile aldım, wn iyi marka kıyafetler inciler boncuklar telefonlar her şey. Annem artık marka beğenmez istediği alınmazsa hayatı bana zindan edecek hale getirdi. Ben yurt dışındayım hayatım boyunca kendi çabamla okudum buradan iş buldum geldim. Eşim vefat etti çocuğum küçük diye annem de geldi. Kardeşim içkisi sigarası uğruna herşey yapar annemin gözünde dünyanın en üstün kişisi ama işsiz güçsüz ailemden sürekli para almak İçin okuyormuş gibi görünüp birkaç diploma alan 35 yaşında paşa. Neyse ne yapıp edip annem oğlunu da yanımıza getirdi dil öğrensin diye. Gelmemesi için mücadele verince her zaman benim oğlum seni geçecek o senden iyi olacak sen bize muhtaç olacaksın benim oğlum can oğlum aman her şeyini yaparım köle kızım çalış kazan biz yiyelim modu gelişti. Tabi kardeşimin kıyafetleri ekstra telefon yol sigara paraları benden ailemden dil kursu masrafları istediğinde para göndermeler falan. Neyse dün gece annemin emekli maaşından kardeşim için verdiği parayı içki parası Yapacak sonra yine benden alacak diye hepsini vermedim diye kardeşim 4 kere boğazıma yapıştı, annem ben dayak yerken izleyip ben evimden defol git diye kardeşimi kovunca annem babamı arayıp oğlumu evden kovduya Çevirdi olayı. Ben doktorayı bitirdiğim gece kardeşimortalığı birbirine katıp beni hüngür hüngür ağlattı ama kardeşim elementery İngilizce belgesi aldı diye annem tüm dünyayı arayıp belge gösterdi. Herkesin doğum günlerinde hediye boğan benim doğum günümü kendim birşeyler yaparsam kutlayan oldum hep. Neyse çok derin mevzular çok ayrıntı dolu şeyler demem o ki, o kardeşin bu ilgiyle hiç bir şey olmayacak sen de ailenin elinde oyuncak olacaksın böyle devam edersen. Ben bu kadar okumama rağmen ailemden kopamadığımdan başıma gelmedik kalmadı. Hala annem yanımda ve kardeşim şimdi sokakta yarın döner dolaşır gelir annem ayılıp bayılır ortalığı kaldırırlar yine ve benim altımda üstümden gelip eve alırlar. Bu sefer yapmıyacagım dediğim herşeyi hala yapıyorum, tüm duyduğum hakaretlere yaşadıklarıma rağmen hala anneme acıyorum gönderemiyorum çünkü hasta tek gidemez, kardeşim de burada kalacakmış benden üstün olacakmış işte, hayatını kurtarmak İçin gelmiş ama tabi onun iş güç hiçbiriyle alakası yok, tel derdi bizimkilerin mirasına konup onu bitirmek, annem benim ona sevgimi kullanıyor hala tüm bu sıkıntılar devam ediyor.

Klasik türk annesi. Erkek erkek diye tutturuyorlar. Yaslaninca o bakacak zannediyorlar ama o kadar boktan erkek evlat yetistiriyorlarki yaslaninca kizın eline kaliyorlar. Kizlar da bakıyor merhametten.

Benim bı tanıdığımda kızına aynı böyle davranıyor. Bizim yanımızda oğlunu farklari yok oda iş yapıyor evde der ama iş oğluna gelince asla laf söyletmez ablasına. Yaslarida aynı sen ve kardeşin gibi. Takma derslerine odaklan kendi basaracagina inandığım bölüme odaklan. Yapacağın bı bölümde vakit kaybetme. Hayırlısı olsun inşallah hakkinda

X