Annem hayatı babama dar ediyor dayanamıyorum

aysima_yonca

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2025
6
3
1
22
Merhabalar. 22 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Ailem başka şehirde ben başka şehirdeyim. Yaz tatillerinde veya ara tatillerde eve döndüğümde psikolojim inanılmaz bozuluyor. Annemin ne söylediklerini ne de yaptıklarını aklım almıyor artık.

Ben yaklaşık 7 8 yaşındayken babam böbrek taşı düşürüyordu. O zamanlar o kadar iyi hatırlıyorum ki annem sadece gülüyordu. Ben çocuk halimle babamın o eski model telefonunu kurcalayıp birilerini aramaya çalışmıştım.

12 yaşımdayken duvardan düşmüştüm ağlıyordum ve annem sadece camdan bakıp gülüyordu.

Korona zamanlarının sonunda beni evden atmıştı. Senin gibi bir evladım yok benim demişti. Tam üniversitelerin açılacağı zamanlardı. Bir hafta babaannemlerde kalıp sonra üniversite yurduna yerleşmiştim. Bir daha eve dönmek gibi bir niyetim yoktu ama babam telefonda yalvarınca eve dönmeye karar verdim.

6 şubat depremi zamanlarında babam kalp krizi geçirmişti. Ben ve kardeşim evde değildik. Annem bilerek ambulansı çağırmamış. Yengemler neden ambulansı çağırmadın diye sorduklarında gülerek "Ben o ambulansın siren sesini sevmiyorum" dedi. Babam kendi kendine hastaneye gitmiş. Öğrenir öğrenmez hemen döndüm eve. Birkaç gün sonra anjiyoya alındı. Anjiyodan sonra babam eve geldiğinde annem babama sen artık eksiksin sakatsın demişti. O gün sadece susmuştum. Çünkü annemin ne dediğini bilmeden konuşmasına çok alıştık. Sürekli he diyip geçiştiriyorduk. Ahlakının komple bozuk olduğuna emindik. Kafası gidip geliyor diyordu babam.

Şubat tatilinde yine eve geldim. 1 hafta evde kaldım. Bugün yurda geri dönüyorum. Çünkü annem bir kez daha babama sakat dedi. Bir defa değil birkaç defa dedi. Babama baktım. Sadece susuyordu. Alışmıştı. Ama ben cinnet geçirdim. Neden mutfakta keskin bir bıçak yoktu ki? Birkaç dakika onu o an öldürsem ne olur diye düşündüm. Mutfağa gitmek için ayağa kalktım ama geri oturdum. Ve kavga etmeye başladım. Çünkü biz sustukça daha çok babamın üzerine gidiyordu. Söyleminde hala ısrarcıydı. "Baban zaten sakat yalan mı" diyordu. Seni öldürürüm diyerek üzerine yürüdüm. Babam beni tuttu.

Bu arada annem dindar birisi. Bütün namazlarını kılar. Bütün kandillerde kuran okur. Ama içine şeytan kaçmış gibi hayatı bize zehir ediyor. Babanla problemi ne diyecek olursanız babam kamyon şoförü ve hava şartlarından dolayı kış aylarında çalışamıyor. Maddi olarak çok zorlanan bir aileyiz. Ben aldığım burslarla okuyorum. Annemi devlet hastanelerinde tedavi ettirmek istiyoruz ama ısrarla kendisinin değil bizim deli olduğumuzu söylüyor. Maalesef ki bi psikologa verebilecek paramız yok. Babama boşan diyoruz elalem ne der diye kabul etmiyor. Ama benim de kardeşimin de babamın da hayatını mahvediyor.

Bu kadar şeyden sonra merak ettiğim tek bir şey var. Rabbim senin adaletin yok mu?

Namaz kılıp kuran okuyan herkes dindar olmuyor yalnız. Anneniz yalnizca yapılması gereken temel ibadeti yerine getiriyor.

Anneniz psikolojik sıkıntılı belli ki patavatsız . Tedaviden başka seçeneği yok. Gitmiyorsa zorla goturceksiniz. Babanız bişey yapmıyorsa size laf sorgulama düşmez öyle alışmış sabrediyor, bensiz ne yapar diye düşünüyordur. meslek sahibi olur gorusmezsiniz olur biter. Babanızi yalnız birakmayin

Rabbinin yapacağı şey değil kulun seçimleri sorumlu babanız ses çıkarmıyor elalem ne der diye boşanmıyor bunda Rabbin ne suçu var? Babanız razıysa bu duruma siz de kendinizi düşünün gitmeyin o eve okulu bitirin bir şekilde o eve dönmeden çalışma hayatına atanın kendinizi kurtarın kendisinin sorunlu olduğunu kabul etmeyen insanı düzeltemezsiniz.

Annenizi psikiyata götürün öncelikle devlette iyi psikiyatrlar var ikna edin güzel dille, anneniz hasta gibi duruyor muhtemelen nörolojik sıkıntısı var kırmayın bilerek yapmıyor böyleleri

Tam tersi olsaydı yani mağdur olan anneniz olsaydı yorumlar şöyle olacaktı.
“Ayrılmamış . Sizi de o ortamda tutmuş . Psikolojinizi bozmuş . Kadın suçlu . Anne suçlu “ diye coşacaktı .
Bakalım erkeğe kıyıp da aynı şeyler söylenecek mi merak ettim .
Ki erkeklerin tek başına devam etmesi çok daha kolay . Sizi de alıp gidip annenize nafaka verip kendine çocuğu ile beraber yeni bir hayat kurması gerekiyordu .
Ki o çocuğu niye yapmış bu kadından diye sorulacak mı acaba ?
Yoksa erkeğe yine avantaj mı verilecek
yorumları merak ettim .

Haklısınız. Annemin temel ibadetlerini yapması onu dindar yapmıyor. Ancak kastettiğim şey kocasına ve çocuklarına böyle davranması dine aşırı ters. Bunu vurgulamak istemiştim.

Asla tedavi olmayı kabul etmiyor. Kabul etmeyeceğini bile bile bir kere daha tedavi olması için konuşacağım. Ama zorla kime ne yaptırabiliriz.

Onunla şu anda da görüşmemeye çalışıyorum. Ama babamı çok özlüyorum ve o eve öyle ya da böyle gidiyorum. Ve her seferinde babama hakaret ediyor. Ben üzülüyorum babam da bana üzülüyor. Bu döngünün içinden çıkamıyoruz.

Mevlanin adaleti ile ne alakası var babanız o kadını ambulans çağırmayıp gülerken boşasaydi bunları yaşamazdı . Tercih meselesi yani

Annenizi psikiyata götürün öncelikle devlette iyi psikiyatrlar var ikna edin güzel dille, anneniz hasta gibi duruyor muhtemelen nörolojik sıkıntısı var kırmayın bilerek yapmıyor böyleleri
Psikolojiyle ilgili çok bir bilgim yok ama sanırım bipolar. Ya da bazı insanlar sorun olmadan yaşayamaz ya. Onun gibi bir şeydir belki de. Ya da en kötü ihtimalle sizin dediğiniz gibi nörolojiktir.

Kırmayın falan diyorsunuz ama benim gençliğim bu kadın yüzünden mahvoldu. Kardeşim de hem okula hem işe gidiyor eve uğramamak için. Anlayacağınız biz hiç iyi değiliz.

Ciddi ağır hasta bence anneniz

Evet sorunlu olduğunu kabullenmeyen birini asla düzeltemiyoruz. Yorumlarda birkaç kişi daha neden boşanmıyor demiş. Hem annemin hem babamın ikinci evliliğinden olan çocuklarıyız biz. Babam boşanımca çocukların psikolojisi daha kötü olur diye düşünuyor olabilir. Belki de ikna etmemiz gereken kişi annem değil babamdır .

Tek kusurlu anneniz değil mi? Peki acaba babanız annenize neler yaptı? Babam kışın çalışmıyor maddi sıkıntı çekiyoruz diyorsunuz, bu durumda anneniz evi nasıl geçindiriyor, ihtiyaçlarınıza nasıl yetişiyor? Evi geçindıren erkek diye düşünülür ama evi geçindiren kadındır ev ekonomisini yöneten düzenleyen kadındır. Sizi büyütmeye çalışırken babaniz ne kadar yardımcı oldu acaba?Kadın size yetişmeye çalışırken aklını bozdu belki de. Bu konuda annenizi de dinlemek gerekir.

bence babanız kardeşiniz ve siz sizin okuduğunuz yerde yaşayın. Anneniz de o evde biraz yalnız kalsın çünkü eziyeti herkese. Babanızın boşanması lazım.

işte sevmiyor babanızı kimseyi
sevse ben hastayım diye düşünüp doktora gider kabul eder çabalar

neden boşanmıyor babanız biraz pasif korkak bir adam herhalde

evleri kendilerinin mi? annenizi boşasa anneanne falan var mı?
babanız da bişey yapmıyorsa eve gitmeyip babanızla dışarıda buluşacaksınız yapacak bişey yok

Anneniz çok emin babanız tarafından boşanmayacağını biliyor. Benim annemde depresyon hastasıydı Türkiye’deki kadınların çoğu öyle . Ne demek ben doktora gitmem . Şımarıklık anneniz bu arara gitsin çalışsın boş durmaktan millete sarıyor. Başını kaşıyacak vakit bulamaz çalışırsa

Tedavi olmazsan işe girince ilk işim babamı yanım almak dersen annen daha çok delirir mi acaba.Annenizin iyi bir dr kontrolünü yaptırmanız lazım.Beyin filimide çektirin bazen beyinde zararsız tümörler sebep olabiliyor

Peki acaba babanız annenize ne yaptı derken ne kastettiniz bilmiyorum ama evimizde fiziksel bir şiddet yok. Gerçekten var olan tek sorun parasızlık. O noktada da babam yazın kazandığı parayla bütün bir yılı öyle ya da böyle geçindirebiliyor. Annem sürekli olarak babamı diğer kardeşleriyle kıyaslıyor. Çoğu zaman yakındığı şey de ev sahibi olmamamız.

Ekonomik koşulların herkes için zorlayıcı olduğu şu dönemde parasızlık gibi bir sebep asla babama sakat demesi için geçerli bir sebep olamaz.

ikisinin de ikinci evlilikleri. babam hem elalem ne der diye korkuyor hem de boşanınca çocuklar daha kötü etkilenir diye düşünüyor.

Evimiz kira. Hayır annemin gidecek bir yeri yok. Anneannem falan asla kabul etmez.

Belki de yukarıda birinin yazdığı gibi bizim annemi o evde bırakıp gitmemiz gerekiyordur.

Yoo babanın anneni alıp anneannenin evine bırakması gerekiyor. Siz yetişkinsiniz boşanmadan etkilenmezsiniz ama annenden etkileniyorsunuz.
Annen hasta. Baban da onu tedavi ettirmemiş kendi uğraştığı gibi sizi de uğraştırıyor.

Akli melekelerinin yerinde olmadığı aşikâr bağırıp çağırmakta fayda vermez, bir mütehassıstan yardım almak lazım. Sıradan karı koca kavgası değil bu belli bir hastalığı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…