- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ablalar ben 20 yaşındayım. annemde 40 yaşında
bugün hamile olduğunu öğrenmiş. ağlıyo nasıl olur bu yaştan sonra aldırayım diyo
sonrada ona nasıl kıycam diyo bida ağlıyo. nasıl olur. anneme ne diyeyim. bana yardım edin nolur. yoksa yanına oturup ben de ağlıycam:a015:
ilk kürtajım derken baskadamı oldunuz yani kaç tane ben okudum çok üzüldüm 21 yasında anne oldum ve hiç pişman deilim insan onaltı yasında bile anne olsa ona bakmayı ögreniyo yani o sana kendini ögretiyo karar sizin tabiki yazmamın sebebi yargılamakta degil yanlış anlamyın ama şu an ikinciye hamileyim yarın görmeye gidicem İNŞALLAH hamilelikten galiba çok üzüldüm okuyunca ilk kürtaj filan oda bi canlı ya :gitme:42 yaşındayım ve hamileyim benimki ilk çocuk. eğer herşey sağlıklı gelişirse 43 yaşında doğuracağım. bana nedense çok geçmiş gibi gelmiyor. ben ilk kürtajımı 22 yaşında olmuştum. öğrenciydim ve doğurmayı bir dakika düşünmemiştim. doğsaydı 20 yaşında olacaktı koca bir kadın veya erkek. ama eminnim doğsaydı ben o yaşta pek birşey anlamayacaktım. bence annen doğursun bu sefer çok daha değişik gelecektir ona bu bebek. hem evde hazır bir yardımcısı da olacak. bir de düşün 10 sene sonra siz çoktan gitmiş olacaksınız ama o daha yanında kalacak.
benim teyzem benden 4 yaş buyuk ananem 48 inde dogurmus onu diger teyze cocuklarımdan yaşca kucuk ...
amcam 7 yaş buyuk benden babanem 44-45inde falan dogurmus ...
amca cocuklarımla amcamın yaş farkı 1 er 2 ser yaş ...
annem ben dogurduktan sonra hamileydi daha dogrusu hamileymiş haberi yokmus benim oglum 2,5 aylık falandı ama annem aldırmadı 4 aylıkken dusuk yaptı ...
bu yuzdendirki hiç bişey diyemiyorum
:hulya:
ilk kürtajım derken baskadamı oldunuz yani kaç tane ben okudum çok üzüldüm 21 yasında anne oldum ve hiç pişman deilim insan onaltı yasında bile anne olsa ona bakmayı ögreniyo yani o sana kendini ögretiyo karar sizin tabiki yazmamın sebebi yargılamakta degil yanlış anlamyın ama şu an ikinciye hamileyim yarın görmeye gidicem ıNŞALLAH hamilelikten galiba çok üzüldüm okuyunca ilk kürtaj filan oda bi canlı ya :gitme:
arkadaşlar farkındaysanız yazımda yargılamıyorum dedim zaten saglık açısından bi bebegin aldıralabilecegini biliyorum herhalde annenin hayatı tehlikedeyse önce bebek degil annedir bilmiyorum anneligi yada hamileligi yasadınızmı herkesin kendi yorumu benimkiside böyleydi katılıp katılmamanız için yazmadım zaten bence okuyun o kadar sizinde beni yargılamaya hakkınız yok bence dünyada bir sürü dogum kontrol yönyemi varEvet bir sürü doğum kontrol yöntemleri var, en güzeli iyi korunmak ve aldırmamak
ama hayat hiçbir zaman 2+2 = 4 şeklinde gitmiyor.
Hiç kimse isteğe bağlı kürtaj istemez ama şartlar gerektirmişse ve eğer yaşaman gerekiyorsa yaşıyorsun.
Ayrıca, bebekler genelde sağlıklı olamayabiliyor doğal seleksiyon sonucu kalbi durabiliyor, düşüyor vs. Bunların sonlanması da kürtajla oluyor.
Benim arkadaşımın 4 kürtajı var, 4 üde bebeğini kaybettiği için oldu.
O yüzden içeriğini bilmeden her kürtaj kelimesini "kürtaj mı oldun yazık yazık, o da bir canlı şeklinde" yorumlamamak lazım diye düşünüyorum
zaten kayıl diye yazmadım yargılamadıgmıda yazdım dikkatli okursanız eger ne kadar güzel demişsin herkes hayatını diledigi gibi yasayabilir diye evet herkes düşündügünü söyleyebilir belki aldırılan bebeklerede saglık problemleri hariç bir hak verilse onlar da diledigi gibi yasayabilirlerdi dimi ben keyfi kürtaja karsıyım saglık için olana asla kürtajın içeriginide biliyorum hangi zamanda yasıyoruz ve hamileyim kusura bakmayın bugünbebegimi gördüm ve evet hassasımmelesef toplumumuz herşeye olduğu gibi bu konularada ön yargı ile bakıyor, dışarıdan konuşmak içerini bile bilmeden konuşmak çok kolay, her insan kendi hayatını dilediğince yaşaması gerek buna kimsenin yargılamasına hakkı yok diye düşünüyorum, osmoz sana katılıyorum
zaten katıl diye yazmadım yargılamadıgmıda yazdım dikkatli okursanız eger ne kadar güzel demişsin herkes hayatını diledigi gibi yasayabilir diye evet herkes düşündügünü söyleyebilir belki aldırılan bebeklerede saglık problemleri hariç bir hak verilse onlar da diledigi gibi yasayabilirlerdi dimi ben keyfi kürtaja karsıyım saglık için olana asla kürtajın içeriginide biliyorum hangi zamanda yasıyoruz ve hamileyim kusura bakmayın bugünbebegimi gördüm ve evet hassasımmelesef toplumumuz herşeye olduğu gibi bu konularada ön yargı ile bakıyor, dışarıdan konuşmak içerini bile bilmeden konuşmak çok kolay, her insan kendi hayatını dilediğince yaşaması gerek buna kimsenin yargılamasına hakkı yok diye düşünüyorum, osmoz sana katılıyorum
benim annem 42 yaşında kardeşime hamile kaldı ben ozaman 18 yaşındaydım...abimde 21
annem menepoza girdiğini sandı ve öğrendiğinde 3 aylıktı...tabi bizler şok yaşadık ama anneme önce bi kardeş istemediğimi fakat allahın verdiği canı bizim almamızın canilik olduğunu söyledim..sonuçta annem doğum yaptı hemde tansiyon ve böbrek hastasıyken
rabbim bi yardım etti annem hamilelik boyuncca tansiyon bilmedi...şimdi 8 yaşında dünya tatlısi bi kardeşim var..abimde bende evlendik..şimdi annemlerin evinde bi ses bi neşe..iykide olmuş..rabbim böle dilemiş ve vermiş..hayırlı olsun kardeşim..