- 24 Eylül 2010
- 5.878
- 18.914
- 448
- Konu Sahibi berlin8982
-
Peki ilk beyin kanaması geçirdiklerinde felç durumu söz konusu oldu mu ?Çok geçmiş olsun. Benim iki ayrı yakınım bundan 20-25 yıl önce beyin kanaması geçirdi. İkisi de tamamen iyileşti, bir daha da kanama vs tekrarlamadı. Hatta biri sigara tiryakisiydi, ona rağmen hasar kalmadı. İnşallah sizin annenizde de böyle olur.
Evet daha dün konuştukCanımmmmmmm yaaa daha yeni konusmustuk mdsnin iyi huylu cikmasina sevindik ah neler olmus oyle
Cok uzuldum ama gecicek be kuzucum bu da gecicek insallah
Amin çok teşekkürler. Geçmiş zaman iki olayda da çocuk olduğum için tam hatırlamıyorum. Ama birinde sanki yürümeyi unutmuş gibi hareketler yapınca bir şeylerin ters gittiğini anlayıp ambulans çağırmışlar.Peki ilk beyin kanaması geçirdiklerinde felç durumu söz konusu oldu mu ?
allah yaşatmasın bir daha
Evet .. gerçekten tek ihtiyacım ‘iyi olacak , korkmayın geçecek’ sözlerini duymak . Biliyorum Allah ne yazdıysa onu yaşayacağız ama bilmiyorum yine de umudumu kaybetmemek için belki de istiyorum duymak ben de bilmiyorumRabbim annenize şifa size de güç kuvvet versin. İyi şeyler duymaya ihtiyacınız var belli ki. Eşimin yakın akrabası 62 yaşında beyin kanaması geçirdikten sonra uzun bir iyileşme sürecinin ardından sağlığına kavuştu. Yürüyebiliyor, konuşabiliyor. Eskiye göre daha yavaş ama olsun. İnşallah anneniz de atlatır.
Rabbim şifa versin inşallah inşallah kolay atlatır bu kanamanın nerde olduğuna yoğunluğuna bağlı diyorlar sonrası için. Herkeste durum bir olmayabiliyor mesela benim eşim travmaya bağlı çarpma sonucu beyin kanaması geçirdi ama şuan normal hayatına devam ediyor çok şükür bir arkadaşımın babası evde otururken geçirdi kaybettiler. Yine bir akrabam geçirdi oda ameliyat falan oldu konuşması hemen düzelmedi ama gayet sağlıklı yaşamına döndü yavaş yavaş toparladı. Süreç uzun sıkmayın canınızı Allah'ım size bağışlasın yeterki düzelsin bir ayda beklenir iki ayda Allah dualarınızı kabul etsinBuraya annemle ilgili o kadar konu açtım ki …
nerden başlasam ne anlatsam bilmiyorum. Kendimi yine buraya attım, belki de ‘bizim de bir tanıdığın başına geldi şimdi hayatını devam ediyor’ ‘düzeldi’ ‘en azından yürüyebiliyor’ vb. Cümleleri duyup rahatlamak için bilmiyorum …
Kalbimi sanki aldılar sıkıp bırakıyorlar , sığamıyorum hiç bir yere . Ne yapsam bilemiyorum..
annemin bir sürü hastalıkları var. 62 yaşında ,
Tiroid, şeker, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği,mds(ilik kemiği rahatsızlığı). Tüm bunlar ile yaşamaya alıştık, her gece kalkıp nefesini kontrol ediyorum, her eve girdiğimde önce ‘anne’ diyorum bana ses veriyor mu diye . Hep kalp krizi geçirir korkusu ile yaşarken , bu sabah 5’te beyin kanaması geçirdi annem…
Bana seslenmesine uyandım, şekeri düştü sandım ve koştum ‘hiç iyi değilim’ dedi, camları açtım ve neyin var söyle bana dedim, o sırada annem saçmalamaya yani sanki başka bir dilde konuşmaya başladı.. konuşma yetisi yok oldu. Bir kaç dakika içinde annemin sanki gittiğini gördümhep okuduğum, duyduğum ‘inme inmiş’ ‘felç gelmiş’ olayını gözümün önünde yaşadım ..
5 dakika içinde ambulansı aradım, yarım saat içinde annem hastaneye ulaştı.. ameliyat ile kanama durduruldu ve temizlendi. Ama şu an narkozdan uyanmasına rağmen (yani tabii ki tamamen değil) tepkisiz yatıyorbiliyorum çok erken bir şey demek için .. doktorlar da aynısını diyor fakat ya annem hep öyle kalırsa ? Allah’a şükürler olsun yaşıyor. Ben ona nefesimin sonuna kadar bakarım, 2 yaşında bir evladım var , ikizlere hamileyim, o da benim 4.bebeğim olur yeter ki yaşasın ama nasıl bir anda bütün hayatımız değişebiliyor.
son zamanlarda her bir şeyi stabil ilerliyordu , maşallah çok iyiyim diyordu. Gece uyumadan, bugün için patates salatası yapalım diye konuştuk..
Boğazım düğüm düğüm.
Silemiyorum gözümün önünden bugünkü görüntüsünü .. az önce hastaneye gittim öylece yatıyor bilinçsiz , habersiz ..
O kadar ihtiyacım var ki ona .. ne yapacağımı bilmiyorumSağa mı koşayım, sola mı ? Bağırayım mı susayım mı ? Ağlayayım mı ne yapayım ben ?…
Ne olur duanızda yer verin anneme ve bütün hastalara . Allah kimseye yaşatmasın sevdikleriyle sınanmayı.
İsyan etmek istemiyorum ama kimseye bir zararı olmayan kendi halinde bir kadıncağız ya kurban olurum
Allahım onu bize bağışlasın..
ne yazdım nasıl yazdım hiç bilmiyorum ..
okuyan , gönlünden iyi olmasını dileyen herkese teşekkür ederim
Allah annenizi size bağışlasınBuraya annemle ilgili o kadar konu açtım ki …
nerden başlasam ne anlatsam bilmiyorum. Kendimi yine buraya attım, belki de ‘bizim de bir tanıdığın başına geldi şimdi hayatını devam ediyor’ ‘düzeldi’ ‘en azından yürüyebiliyor’ vb. Cümleleri duyup rahatlamak için bilmiyorum …
Kalbimi sanki aldılar sıkıp bırakıyorlar , sığamıyorum hiç bir yere . Ne yapsam bilemiyorum..
annemin bir sürü hastalıkları var. 62 yaşında ,
Tiroid, şeker, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği,mds(ilik kemiği rahatsızlığı). Tüm bunlar ile yaşamaya alıştık, her gece kalkıp nefesini kontrol ediyorum, her eve girdiğimde önce ‘anne’ diyorum bana ses veriyor mu diye . Hep kalp krizi geçirir korkusu ile yaşarken , bu sabah 5’te beyin kanaması geçirdi annem…
Bana seslenmesine uyandım, şekeri düştü sandım ve koştum ‘hiç iyi değilim’ dedi, camları açtım ve neyin var söyle bana dedim, o sırada annem saçmalamaya yani sanki başka bir dilde konuşmaya başladı.. konuşma yetisi yok oldu. Bir kaç dakika içinde annemin sanki gittiğini gördümhep okuduğum, duyduğum ‘inme inmiş’ ‘felç gelmiş’ olayını gözümün önünde yaşadım ..
5 dakika içinde ambulansı aradım, yarım saat içinde annem hastaneye ulaştı.. ameliyat ile kanama durduruldu ve temizlendi. Ama şu an narkozdan uyanmasına rağmen (yani tabii ki tamamen değil) tepkisiz yatıyorbiliyorum çok erken bir şey demek için .. doktorlar da aynısını diyor fakat ya annem hep öyle kalırsa ? Allah’a şükürler olsun yaşıyor. Ben ona nefesimin sonuna kadar bakarım, 2 yaşında bir evladım var , ikizlere hamileyim, o da benim 4.bebeğim olur yeter ki yaşasın ama nasıl bir anda bütün hayatımız değişebiliyor.
son zamanlarda her bir şeyi stabil ilerliyordu , maşallah çok iyiyim diyordu. Gece uyumadan, bugün için patates salatası yapalım diye konuştuk..
Boğazım düğüm düğüm.
Silemiyorum gözümün önünden bugünkü görüntüsünü .. az önce hastaneye gittim öylece yatıyor bilinçsiz , habersiz ..
O kadar ihtiyacım var ki ona .. ne yapacağımı bilmiyorumSağa mı koşayım, sola mı ? Bağırayım mı susayım mı ? Ağlayayım mı ne yapayım ben ?…
Ne olur duanızda yer verin anneme ve bütün hastalara . Allah kimseye yaşatmasın sevdikleriyle sınanmayı.
İsyan etmek istemiyorum ama kimseye bir zararı olmayan kendi halinde bir kadıncağız ya kurban olurum
Allahım onu bize bağışlasın..
ne yazdım nasıl yazdım hiç bilmiyorum ..
okuyan , gönlünden iyi olmasını dileyen herkese teşekkür ederim
Allah dayınıza ve size bir daha yaşatmasınBüyük dayım 73 yaşında yaşadı. Hatta çok olumsuz konuştular çok üzüldük yıprandık misler givi topladı. Sabahları yüzmeye gidecek kadar iyi suan bir kaç ay sağ tarafını hic kullanamamisti fizik tedaviyle kendini topladı. O da 4 gün yoğun bakımda tepkisiz yatmisti
Benim de babam 54 yaşındayken araba kullanırken kalp krizi geçirdi ve oracıkta maalesef vefat etti . Korkuyla yaşamak ne demek 11 senedir biliyorumAllah annenizi size bağışlasınAllah şifa versin, derdine derman versin. Güzel tedavi ve bakimla inşallah düzelir umutsuz olmayın. Dediğiniz gibi insanın hayatı birden bire değişebiliyor. Telefonda gayet normal olan babamın kalp krizi nedeniyle 2 saat sonra ölüm haberini aldım daha 58 yaşındaydı. O şoku uzun zaman anlatamadık. Aniden olan şeyler insanı çok yıpratıyor. Sizin şükür anneniz hayatta ve iyileşmesi durumunda eski hayatınıza devam edebilirsiniz.
İnşallah anneniz iyileşir hayatınıza devam edersiniz. Yazdıklarınızdan annenize olan sevginizden etkilenip yazdim bendeAllah şifasını versin
Canım ben iyi olacagina cok inaniyorum.Evet daha dün konuştukhayat çok garip di mi . Bence annemde sonucu alana kadar çok stres yaptı . Bilmiyorum ki tansiyonu neden bu kadar yükseldi acaba. Evet annemin tansiyon rahatsızlığı vardı fakat hiç bu denli yüksek olmadı acaba diyorum rüyasında filan bişry gördü heyecan mı yaptı bilmiyorum ki..
İnşallah iyileşir , uyandığında da bu olanları hatırlamaz. Hayatımıza devam ederiz
Önderliğim gerçekten akıl sağlığını kaybetmemiş olması. Eğer bizi anlayıp, görür, duyarsa gerisi için çabalayacağına çok inanıyorum.Canım ben iyi olacagina cok inaniyorum.
Zaman kaybetmeden hastaneye gitmis.
Ayrica benim ablam fizyoterapist cok hasta var iyilesen fizik tedavi ila ayaga kalkan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?