* Annem güzel annem *

Önderliğim gerçekten akıl sağlığını kaybetmemiş olması. Eğer bizi anlayıp, görür, duyarsa gerisi için çabalayacağına çok inanıyorum.
gerçekten başaracağına inanıyorum bende . Konuşma /yürüme gelir yine . Ama akıl sağlığı yok gibiydi dün 😢
Daha cok yeni kuzucum.
Gun gun degisir.

Buraya annemle ilgili o kadar konu açtım ki …

nerden başlasam ne anlatsam bilmiyorum. Kendimi yine buraya attım, belki de ‘bizim de bir tanıdığın başına geldi şimdi hayatını devam ediyor’ ‘düzeldi’ ‘en azından yürüyebiliyor’ vb. Cümleleri duyup rahatlamak için bilmiyorum …

Kalbimi sanki aldılar sıkıp bırakıyorlar , sığamıyorum hiç bir yere . Ne yapsam bilemiyorum..

annemin bir sürü hastalıkları var. 62 yaşında ,
Tiroid, şeker, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği,mds(ilik kemiği rahatsızlığı). Tüm bunlar ile yaşamaya alıştık, her gece kalkıp nefesini kontrol ediyorum, her eve girdiğimde önce ‘anne’ diyorum bana ses veriyor mu diye . Hep kalp krizi geçirir korkusu ile yaşarken , bu sabah 5’te beyin kanaması geçirdi annem…
Bana seslenmesine uyandım, şekeri düştü sandım ve koştum ‘hiç iyi değilim’ dedi, camları açtım ve neyin var söyle bana dedim, o sırada annem saçmalamaya yani sanki başka bir dilde konuşmaya başladı.. konuşma yetisi yok oldu. Bir kaç dakika içinde annemin sanki gittiğini gördüm 🤧hep okuduğum, duyduğum ‘inme inmiş’ ‘felç gelmiş’ olayını gözümün önünde yaşadım ..

5 dakika içinde ambulansı aradım, yarım saat içinde annem hastaneye ulaştı.. ameliyat ile kanama durduruldu ve temizlendi. Ama şu an narkozdan uyanmasına rağmen (yani tabii ki tamamen değil) tepkisiz yatıyor 😩 biliyorum çok erken bir şey demek için .. doktorlar da aynısını diyor fakat ya annem hep öyle kalırsa ? Allah’a şükürler olsun yaşıyor. Ben ona nefesimin sonuna kadar bakarım, 2 yaşında bir evladım var , ikizlere hamileyim, o da benim 4.bebeğim olur yeter ki yaşasın ama nasıl bir anda bütün hayatımız değişebiliyor.
son zamanlarda her bir şeyi stabil ilerliyordu , maşallah çok iyiyim diyordu. Gece uyumadan, bugün için patates salatası yapalım diye konuştuk..
Boğazım düğüm düğüm.
Silemiyorum gözümün önünden bugünkü görüntüsünü .. az önce hastaneye gittim öylece yatıyor bilinçsiz , habersiz ..
O kadar ihtiyacım var ki ona .. ne yapacağımı bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ Sağa mı koşayım, sola mı ? Bağırayım mı susayım mı ? Ağlayayım mı ne yapayım ben ?…
Ne olur duanızda yer verin anneme ve bütün hastalara . Allah kimseye yaşatmasın sevdikleriyle sınanmayı.
İsyan etmek istemiyorum ama kimseye bir zararı olmayan kendi halinde bir kadıncağız ya kurban olurum 😩
Allahım onu bize bağışlasın..

ne yazdım nasıl yazdım hiç bilmiyorum ..
okuyan , gönlünden iyi olmasını dileyen herkese teşekkür ederim ❤️

güncelleme :

10.07.2021- annem hala dünkü gibi. Bilinci açık değil. CTG yapılmamış henüz . 24 saat geçmesini beklemişler sanırım 1-2 saat içinde bakılacak.
🥺 bugün olumlu bir gelişme duymayı umuyordum. Allahım duy sesimizi.
Allah sifa versin toparlamasi zaman alicak elbet benim babamda ufak bi kanama gecirmisti doktor 3 ay basamak bile inmesi yasak demisti o yuzden hemen eski haline donucek diye dusunup kendinizi uzmeyin.Iyilesecek insallah rabbim tum hastalarla birlikte annenize de sifa versin.

Allah sifa versin toparlamasi zaman alicak elbet benim babamda ufak bi kanama gecirmisti doktor 3 ay basamak bile inmesi yasak demisti o yuzden hemen eski haline donucek diye dusunup kendinizi uzmeyin.Iyilesecek insallah rabbim tum hastalarla birlikte annenize de sifa versin.

Benim normal hayatlarına devam ediyor dediklerim ilk felç gibi oldular, konusamadilar. Ilk hafta biri, bir ay sonra digeri tamamen düzeldi.

söylediğiniz şeyler bana çok moral oluyor çpk teşekkür ederim ❤️ Fakat bence annemin durumu biraz daha farklı ,
ben elbette hemen kalksın otursun konuşsun yürüsün beklemiyorum, ama annem tam olarak komada gibi de uyumuyor . Zaman zaman gözlerini açıyor bilinçsizce sol elini ve ayağını oynatıyor kaldırıp indiriyor. Sanki koma değil,bilinci gitmiş, daha da açığı engelli bir insan gibi hareketler yapıyor. Anlamıyor , algılamıyor ..
ama henüz 24 saat oldu. Belki bununlada alakalı olabilir mi bilmiyorum 🤧 Ya da gitgide düzelebilir mi onu da bilmiyorum ..

söylediğiniz şeyler bana çok moral oluyor çpk teşekkür ederim ❤️ Fakat bence annemin durumu biraz daha farklı ,
ben elbette hemen kalksın otursun konuşsun yürüsün beklemiyorum, ama annem tam olarak komada gibi de uyumuyor . Zaman zaman gözlerini açıyor bilinçsizce sol elini ve ayağını oynatıyor kaldırıp indiriyor. Sanki koma değil,bilinci gitmiş, daha da açığı engelli bir insan gibi hareketler yapıyor. Anlamıyor , algılamıyor ..
ama henüz 24 saat oldu. Belki bununlada alakalı olabilir mi bilmiyorum 🤧 Ya da gitgide düzelebilir mi onu da bilmiyorum ..
Doktoru bu konu hakkında bişey söylemiyor mu peki? Beyin damarlarında bi sıkıntı olabilir mi? Benim kayınpederim 2 3 kez felc geçirdi 2.den sonra beyin damarlarında sıkıntı cikti, beyinsel olarak sıkıntıları vardı, ama ilk felcten sonra cok iyiydi bilinc olarak da fiziksel olarak da, o eski hayatına(icki sigara) devam ettiği için 2.felc de geldi

Canim zaten annen gibi olanlar düzeliyor, digerlerinde umut pek olmuyor.

Doktoru bu konu hakkında bişey söylemiyor mu peki? Beyin damarlarında bi sıkıntı olabilir mi? Benim kayınpederim 2 3 kez felc geçirdi 2.den sonra beyin damarlarında sıkıntı cikti, beyinsel olarak sıkıntıları vardı, ama ilk felcten sonra cok iyiydi bilinc olarak da fiziksel olarak da, o eski hayatına(icki sigara) devam ettiği için 2.felc de geldi

Canim zaten annen gibi olanlar düzeliyor, digerlerinde umut pek olmuyor.

doktor şu anda ne olumlu ne olumsuz hiç bir şey söylemiyor . ‘Normal’ diyor ama ne demek normal böyle mi kalacak kalmayacak mı ne yani .. bu belirsizlik beni mahvetti . Perşembe 65 kiloydum , bu sabah 63 olmuşum🤧 bir dakika bile aklımdan çıkmıyor 2 yaşındaki bebeğime çok zor konsantre oluyorum.. 24 saat geçmesini beklemişler tam olarak ctg yapılacakmış bilgisayarlı tomografi sanırım Türkçesi bilmiyorum 🤷🏻‍♀️. Akşam üstü eşim gidecek hastaneye, ona göre daha net bişeyler görülecekmiş. Ama ben ne duyacağımı bilmediğim için gidemeyeceğim 😢 allahım yardım etsin . Sesimi, dualarımı duysun .

Konu ile ilgilenmeyen kişileri bunaltmak istemiyorum, devamlı yorum yazıp , konuyu yukarı taşıyarak. Öncelikle bunun için özür dilerim fakat merak eden ve gerçekten benimle annem için dua edenler olduğunu bildiğim için kendimi de aktarmakla yükümlü hissediyorum .

yarım saat önce annemin yanındaydım. Bilmeyenler için, annem 9 aydır benim yanımda yaşıyor Almanya’da. Abim Türkiye’de.
Abimi görüntülü aradım ve abim anneme seslendi. Sesi duyduğunda gözlerini açtı annem, abim ona hepsinin geçeceğini, geleceğini söyledi. Beni anlıyorsan gözlerini aç kapa dedi. Annem yaptı ve gözlerini kapattığında gözlerinden yaş aktı 😢
Allah’a şükürler olsun bunun için bile Allah’a şükrediyoruz ve teşekkür ediyoruz . Henüz çok yeni,annemin zamana ihtiyacı var. İnşallah herşey daha iyiye gider ❤️🧿🙏🏻

Konu ile ilgilenmeyen kişileri bunaltmak istemiyorum, devamlı yorum yazıp , konuyu yukarı taşıyarak. Öncelikle bunun için özür dilerim fakat merak eden ve gerçekten benimle annem için dua edenler olduğunu bildiğim için kendimi de aktarmakla yükümlü hissediyorum .

yarım saat önce annemin yanındaydım. Bilmeyenler için, annem 9 aydır benim yanımda yaşıyor Almanya’da. Abim Türkiye’de.
Abimi görüntülü aradım ve abim anneme seslendi. Sesi duyduğunda gözlerini açtı annem, abim ona hepsinin geçeceğini, geleceğini söyledi. Beni anlıyorsan gözlerini aç kapa dedi. Annem yaptı ve gözlerini kapattığında gözlerinden yaş aktı 😢
Allah’a şükürler olsun bunun için bile Allah’a şükrediyoruz ve teşekkür ediyoruz . Henüz çok yeni,annemin zamana ihtiyacı var. İnşallah herşey daha iyiye gider ❤️🧿🙏🏻
Çok şükür. 🤲🏻 Hergün daha da iyi olacak inşallah.

Allah'ım en acillerinden şifalar versin inşallah tüm hastalara da anneciğine de.
Çok çok dua edicem. İyi gelişmeler olmuş. Allah'ımın izniyle daha da iyi olsun. Sağlıkla ve mutlulukla hep yan yana olun inşallah.
Öpüyorum ellerinden.

İnşallah biraz rahatlatabilirim sizi benim de amcam beyin kanaması geçirdi geçen yıl hiç bir hastalığı da yoktu aniden oldu.doktorlar ümit yok dediler 2 ay hastanede yattı bilincikapalı bir şekilde şuan evde fizik tedavi görüyor yürüyor yavaş yavaş hareket edebiliyor kendi yemeğini yiyor tıpkı bir çocuk gibi bakılıyor ama şükürler olsun ki yaşıyor ve dahada iyi olacak. Sizinde anneniz için duacıym Rabbim korktuğunuza uğratması şifasını versin

Allah yardimciniz olsun..ve sifa versin insallah..bende babami kaybedeli 5 sene oldu..en kiymetlim annem..sizi cok iyi anliyorum.oda kalp hastasi..ve ben uzaktayim..her gun en az gunde 3 kere konusuruz..rahat edemiyorum..cunki..sizi cok iyi anlayabiliyorum..ama sukurler olsun..hastaneye yetismissiniz..mudehale etmisler..dualarim sizinle..

Rabbim acil şifalar versin, size bağışlasın (Amin)

Agladim okurken Pinarim 🥺
Cok duygulandim.
Dualarimdasiniz❤

X