Annem Evlenmemi İstemiyor

Valla ne yalan söyleyeyim ben de feminist miyim bilemem ama güzellik ve fizik olarak en fazla vasat altı olabilirim.Ama ne yalan söyleyeyim erkekte dış görünüş ÖNEMLİ! En azından benim için. Öyle çok uçuk isteklerim hiç olmadı ama benden uzun olsun,simsiyah sırma saçlı olsun.Kısa saç severim ama.Bakın burası çok önemli kel olması kısa boylu olmasından daha kötü bence bir erkeğin.Ben de anneniz gibi düşünüyorum maalesef hem her erkek kel olmaz benim babamın saçı var çok şükür bir de göbeği gitse. Ama sinir oluyorum erkekte dış görünüş önemsiz diyenlere. Onlar maşallah başka kadınları övüyorlar biz az biraz saçı olsun,göbekli olmasın deyincemi SUÇ.

Kastamonuluyum, Kastamonuluların sadece akrabaları ile evlendiği ilk defa sizden duydum. Nereli olduğu önemli değil, insan olması önemli. Benim eşim aslen doğulu, ama görüp görebileceğim en nazik, en kibar, en fedakar, en uyumlu insanlardan biri. Üstelik yakın akrabaları sizin dediğiniz gibi akraba evliliği yapıyor ve eşime göre çok ama çok farklılar. Dediğim gibi önemli olan kişiliği, karakteri.

Valla ne yalan söyleyeyim ben de feminist miyim bilemem ama güzellik ve fizik olarak en fazla vasat altı olabilirim.Ama ne yalan söyleyeyim erkekte dış görünüş ÖNEMLİ! En azından benim için. Öyle çok uçuk isteklerim hiç olmadı ama benden uzun olsun,simsiyah sırma saçlı olsun.Kısa saç severim ama.Bakın burası çok önemli kel olması kısa boylu olmasından daha kötü bence bir erkeğin.Ben de anneniz gibi düşünüyorum maalesef hem her erkek kel olmaz benim babamın saçı var çok şükür bir de göbeği gitse. Ama sinir oluyorum erkekte dış görünüş önemsiz diyenlere. Onlar maşallah başka kadınları övüyorlar biz az biraz saçı olsun,göbekli olmasın deyincemi SUÇ.

Ben dış görünüş önemsiz demedim, suç demedim yanlış anlamışsınız dediğimi 🙏🏻 tabii ki yüzüne bakılmayacak biri değil, fakat ben beğenmişim değer verip değer görüyorum tabii ki el yüz düzgünlüğü önemli ama bunlar fiziki şeyler, önemli olan ruh ve kalp bütünlüğü bana göre. Yani en azından ben böyle düşünüyorum. Sevdikten bir müddet sonra saçı olmaması, göbeği olması vs batmıyor. Çok yakışıklı, çok sevdiğiniz iyi bir eşiniz olsa ve trafik kazası sonucu yüzünün bir bölümü hasar görse onu sevmeye devam etmez misiniz? O hesap

Merhaba kızlar,
Üniversitede başlayan, hiç ayrılmadan birbirimize hiçbir saygısızlık yapmadan geçirdiğimiz 7 yıllık bir ilişkim var. Bu süreçte neden evlenmediniz derseniz, hayat koşturmacası diyebilirim. O birkaç sene önce işe girdi, sonrasında yapılması gerekenler birikim vs derken bu zaman oldu. Artık evlenmek istediğini her fırsatta dile getiriyor. Ben ailemden bu ilişkimi uzun süre sakladım, anneme geçen sene itiraf edebildim (ne kötü dimi) annem feminist, hiçbir şeyi kolay beğenmeyen bir insan malesef.. Bir defasında fotoğrafını bulmuştu "bula bula bu keli mi buldun" demişti bana. Çok kırılmış çok üzülmüştüm..

Ablamla tanıştırdım sevgilimi, ona karşı hiçbir kötü şeyi olmamasına rağmen ablam devamlı mırın kırın etti. Hangi kötü özelliği var neyini beğenmedin niye böyle yapıyorsun lütfen söyle dediğimde "varlığı yeter" gibi cümleler kuruyordu. Başta beni sevdiği için başkasıyla paylaşamadığını düşündüm ama olayı iyice abarttı. Sevgilim de olayları farkında ama olsun sever ablan da beni, biraz uyuz ama onu da böyle kabul edicez gibi söylemlerde bulunuyor..

Sevgilim askeri personel, anneme bunu söyleyip evlilik muhabbetini açmak istediğimde tepkisi " sen şehir şehir mi gezeceksin? Bir kişi uğruna tüm aileni mi terk edeceksin? Sana kızsın da silahıyla vursun da seni gör, yapamaz geri gelirsen görürsün" gibi gibi bir sürü her defasında bir sürü olumsuz tepkiler gösteriyor.

Kızlar o kadar yoruldum ki, o kadar mutsuzum ki.. Gerçekten söylediği şeyler saçma sapan. Şehir şehir gezecek olan benim, kendime güveniyorum nolur destek olsan sevgime değer versen aşık olmaya inansan?

Ben ara ara anneme yine alıştırmaya çalışıp konusunu açıyorum.. Memleketlerimizin farklı olduğu için uyuşmayacağımızı söylüyor yapamayız biz onlarla diyor. Onlar akraba evliliği yapıyor bize ters diyo,işte benimle evlenmek istiyor diyorum ne akrabası. Annesi şalvar giyer şalvarlılara mı gideceksin onlarla nasıl yapacaksın diyo. Sevgilimin 3 tane kız kardeşi var, görümcelerle nasıl anlaşacaksın bilmem ne diyo. Hepsi okumuş etmiş insanlar, görgülü kültürlü insanlar neden anlaşmayayım diyorum, "sen karış da görürsün" diyo. Ablandan önce mi evleneceksin diyor, ablam 30, ben de 30a yakınım çocuk değilim. Ne desem istemiyor ne desem beğenmiyor. (ablamın uzun süreli bi ilişkisi vardı anlaşamadılar ayrıldılar başka biri de girmedi hayatına ondan sonra)

Annem bunları söylerken ablam da annemi dolduruyor. Doğru anne, ooo ne kadar da benimsemiş anne, biz yapamayız doğru diyosun vs vs. Çıldırıcam! Sanki evlenecek olan onlar. Annem bir de saçları olmamasına da laf ediyor tabi kusur kalmaz. Bula bula o keli bulmuş diyor.. Sen o insanlarla nasıl yapacaksın diyor, ki o insanlar dediği de aşiret değil sadece bizim memleketten değil Kastamonulu, ben trakyalıyım. "önemli olan iyi insan olsun bunların ne önemi var" diyorum. Nerden biliyorsun iyi olduklarını diyor. Kötü bişeylerini görmedim birlikte tanıyalım diyorum, diyorum. Tanımaya da yanaşmıyor... O kadar üzülüyorum ki. Çok kötü işi gücü yok dersin, davranışlarını beğenmedim dersin, saygısız orda nasıl öyle konuştu dersin, sorumsuz dersin her şeyi dersin hepsi kabulüm ama daha tanımadan görmeden konuşmadan bunları nasıl diyebiliyorlar aklım almıyor.

Babamın haberi yok, onun isteyeceğini düşünüyorum ama virüs olayları yüzünden tanışma olayını erteliyorum. Gelmelerine yakın zamanda söylemek istiyorum babama. Annemin bu dediklerinin çoğunu sevgilime söylemiyorum tabii ki. Sadece diyorum ki, uzak memleketlerde yapamazsın diyor kültürümüz uyar mı birbirine diye çekiniyor. O da hiçbir şeyden habersiz diyor ki "memleketimi değiştiremem ki.. Yine de tanıyınca annen beni sever diye düşünüyorum üzülme sen" falan. Ama annem tanımak dahi istemiyor... Evlensem de seni özledim diyemem anneme. Der ki gitmeseydin.. Aslında bizim için fedakarlıklar yapan bir kadın ama söz konusu evlilik olunca böyle.. Anlayamıyorum ve çok üzülüyorum napacağımı bilmiyorum. Siz benim yerimde olsanız napardınız? ( çok uzatmış ve karışık yazmış olabilirim kusuruma bakmayın)
Üzerinde gerçekten kontrol sahibi olabildiğimiz tek şey kendi hayatımız değil mi? Kim olursa olsun,anneniz babanız bile olsa,hayatınıza bu kadar müdahil olmalarına izin vermeyin. Bu hayat sizin ve siz yaşayacaksınız,sizi dünyaya getirdiler diye hayatınızın sonuna kadar ne yapacağınızı söyleyemezler ha fikir verebilirler,nasihat edebilirler tabi ki ama siz seviyorum diyorsunuz,annenizin,ablanızın söylediği onca şeye rağmen etkilenmeyip hala istiyorum seviyorum diyorsunuz.Sevginizin arkasında durun her zaman. Belki evlenip mutlu olamayacaksınız,belki boşanacaksınız,anlaşamayacaksınız ama en azından 7 yıldır tanıdığınız,sevdiğiniz adamla aileniz yüzünden evlenemeyip yıllar sonra keşkelerle dolu bir hayatınız olmayacak. Bu hayat sizin ve siz yetişkin bir kadın olarak istediğiniz şeye sonuna kadar sarılın. 7 yıllık ilişkinizi,emeğinizi çöpe atmayın! Sizin kararlı olduğunuzu gördükten sonra onlar da kabulleneceklerdir diye düşünüyorum. Daha çok şey yazmak istiyorum ama uzadı :) Umarım her şey gönlünüzce olur

Korkunçluk bir yana moral bozukluğu. İnsanın arkasında yanında anne desteği olmaması çok zoruma gidiyor
Sizi kırmak için yazmamistim, tabiki de bir anne olarak o da sizin mutluluğunuzu istiyordur ama bu kadar katı olmak bilemedim. Umarim sizin icin sonuç en güzel şekilde olur..

Sizi kırmak için yazmamistim, tabiki de bir anne olarak o da sizin mutluluğunuzu istiyordur ama bu kadar katı olmak bilemedim. Umarim sizin icin sonuç en güzel şekilde olur..

Yok yok kırılmak olarak anlamadım zaten :) şüphesiz mutluluğumu istiyor ama bu şekilde davranınca yol katedemeyiz ki.. Haklısınız.. çok teşekkür ederim güzel dileklerinize, amiiin🙏🏻

İnanılmaz acı bir bakış açınız var, kendinize vasat altı demeniz bile çok üzücü ama kendinizi sevmediğiniz için etrafı da sevmeniz çok zor. Hayatınız boyunca başkaları için boyu kısa, kafası kel, göbeği var, kendim de vasatım zaten gibi şeylere takılmamak icin acilen bakış açınızı değiştirmeyi deneyin. Allah tarafından verilen veya verilmeyen kıl bütününe göre insanları nasıl kategorize ediyorsunuz inanın aklım almıyor. 2 gündür birkaç üye ( ema1 ema1 @DRNNFRYSMN) bu fikirde olunca inanın şok oldum. Bugün sırma saçlı olan biri 5 sene sonra kel kalabilir bu erkeklerde yaş ilerledikçe sıkça görülen bir durum. O zaman boşanacak mısınız?
Tüm bunlara rağmen asla kel biri olmaz diyorsanız da saç ekimi, protez saç ve PRP konusunda da ülkemiz oldukça deneyimli. Bir tek insanlık konusunda estetik işlem yapılamıyor.
Gerçekten hiç sevmemiş olduğunuza eminim umarım en kısa sürede aşkı tadar bu yazdıklarınız için ah ben ne dedim dersiniz.
Siz kel veya şu bu özelliklerde bir eş istemiyor olabilirsiniz ama konu sahibi bunu sorun etmiyor buna annesi dahil karışamaz. Siz de aynı şekilde babanızın göbekli olmasını beğenmemek yerine sadece sağlığı için endişe edebilirsiniz. Kendinizi de insanları da salın ve en önce içten gelen özellikleri sevin, o zaman fiziksel kalıplar gram umrunuzda olmayacak.

Son düzenleme:
Bu arada geçenki konunuzu hatırladım baktım siz misiniz diye evet sizmişsiniz. Çıplak video izleyen sorulunca ıyy iğrenç ben öyle şeyler yapmam diyen biriyle evlilik kararınızı annenizden bağımsız bi daha düşünün derim ben.

Tüm detayları yazmamışsınız o yüzden konu biraz eksik kalıyor.Annenizin şehir farkına takılmasına hak verdim çünkü farklı kültürlere sahip kişilerin evliliği oldukça zor oluyor maalesef bu dönemde sevgi karın doyurmuyor ayrıca annenizin tüm aileyi terk mi edeceksin sözüne katılmadığımı belirtmeliyim sanki anneniz size fazla bağlı gibi.Annem feminist demişsiniz feminist olması sorun değil yeter ki feminazi olmasın.Ben sizin yerinizde olsam annemi karşıma alır güzelce konuşurdum olmasa diğer aile büyüklerinden fikir alırdım.Ben büyüklerimin bu konudaki fikirlerine değer veririm çünkü onlar bizden daha tecrübeli.

Merhaba kızlar,
Üniversitede başlayan, hiç ayrılmadan birbirimize hiçbir saygısızlık yapmadan geçirdiğimiz 7 yıllık bir ilişkim var. Bu süreçte neden evlenmediniz derseniz, hayat koşturmacası diyebilirim. O birkaç sene önce işe girdi, sonrasında yapılması gerekenler birikim vs derken bu zaman oldu. Artık evlenmek istediğini her fırsatta dile getiriyor. Ben ailemden bu ilişkimi uzun süre sakladım, anneme geçen sene itiraf edebildim (ne kötü dimi) annem feminist, hiçbir şeyi kolay beğenmeyen bir insan malesef.. Bir defasında fotoğrafını bulmuştu "bula bula bu keli mi buldun" demişti bana. Çok kırılmış çok üzülmüştüm..

Ablamla tanıştırdım sevgilimi, ona karşı hiçbir kötü şeyi olmamasına rağmen ablam devamlı mırın kırın etti. Hangi kötü özelliği var neyini beğenmedin niye böyle yapıyorsun lütfen söyle dediğimde "varlığı yeter" gibi cümleler kuruyordu. Başta beni sevdiği için başkasıyla paylaşamadığını düşündüm ama olayı iyice abarttı. Sevgilim de olayları farkında ama olsun sever ablan da beni, biraz uyuz ama onu da böyle kabul edicez gibi söylemlerde bulunuyor..

Sevgilim askeri personel, anneme bunu söyleyip evlilik muhabbetini açmak istediğimde tepkisi " sen şehir şehir mi gezeceksin? Bir kişi uğruna tüm aileni mi terk edeceksin? Sana kızsın da silahıyla vursun da seni gör, yapamaz geri gelirsen görürsün" gibi gibi bir sürü her defasında bir sürü olumsuz tepkiler gösteriyor.

Kızlar o kadar yoruldum ki, o kadar mutsuzum ki.. Gerçekten söylediği şeyler saçma sapan. Şehir şehir gezecek olan benim, kendime güveniyorum nolur destek olsan sevgime değer versen aşık olmaya inansan?

Ben ara ara anneme yine alıştırmaya çalışıp konusunu açıyorum.. Memleketlerimizin farklı olduğu için uyuşmayacağımızı söylüyor yapamayız biz onlarla diyor. Onlar akraba evliliği yapıyor bize ters diyo,işte benimle evlenmek istiyor diyorum ne akrabası. Annesi şalvar giyer şalvarlılara mı gideceksin onlarla nasıl yapacaksın diyo. Sevgilimin 3 tane kız kardeşi var, görümcelerle nasıl anlaşacaksın bilmem ne diyo. Hepsi okumuş etmiş insanlar, görgülü kültürlü insanlar neden anlaşmayayım diyorum, "sen karış da görürsün" diyo. Ablandan önce mi evleneceksin diyor, ablam 30, ben de 30a yakınım çocuk değilim. Ne desem istemiyor ne desem beğenmiyor. (ablamın uzun süreli bi ilişkisi vardı anlaşamadılar ayrıldılar başka biri de girmedi hayatına ondan sonra)

Annem bunları söylerken ablam da annemi dolduruyor. Doğru anne, ooo ne kadar da benimsemiş anne, biz yapamayız doğru diyosun vs vs. Çıldırıcam! Sanki evlenecek olan onlar. Annem bir de saçları olmamasına da laf ediyor tabi kusur kalmaz. Bula bula o keli bulmuş diyor.. Sen o insanlarla nasıl yapacaksın diyor, ki o insanlar dediği de aşiret değil sadece bizim memleketten değil Kastamonulu, ben trakyalıyım. "önemli olan iyi insan olsun bunların ne önemi var" diyorum. Nerden biliyorsun iyi olduklarını diyor. Kötü bişeylerini görmedim birlikte tanıyalım diyorum, diyorum. Tanımaya da yanaşmıyor... O kadar üzülüyorum ki. Çok kötü işi gücü yok dersin, davranışlarını beğenmedim dersin, saygısız orda nasıl öyle konuştu dersin, sorumsuz dersin her şeyi dersin hepsi kabulüm ama daha tanımadan görmeden konuşmadan bunları nasıl diyebiliyorlar aklım almıyor.

Babamın haberi yok, onun isteyeceğini düşünüyorum ama virüs olayları yüzünden tanışma olayını erteliyorum. Gelmelerine yakın zamanda söylemek istiyorum babama. Annemin bu dediklerinin çoğunu sevgilime söylemiyorum tabii ki. Sadece diyorum ki, uzak memleketlerde yapamazsın diyor kültürümüz uyar mı birbirine diye çekiniyor. O da hiçbir şeyden habersiz diyor ki "memleketimi değiştiremem ki.. Yine de tanıyınca annen beni sever diye düşünüyorum üzülme sen" falan. Ama annem tanımak dahi istemiyor... Evlensem de seni özledim diyemem anneme. Der ki gitmeseydin.. Aslında bizim için fedakarlıklar yapan bir kadın ama söz konusu evlilik olunca böyle.. Anlayamıyorum ve çok üzülüyorum napacağımı bilmiyorum. Siz benim yerimde olsanız napardınız? ( çok uzatmış ve karışık yazmış olabilirim kusuruma bakmayın)

Tam size hak veriyordum ki Kastamonu kısmına gelince , kesinlikle annenizi dinlemenizi tavsiye ediyorum.

Bütün Kastamonulular akraba evliliği yapmıyor, şalvarla gezmiyor vs. Bir yerde çok farklı karakterlerde, fikirlerde insanlar yaşarlar. Sadece kültür farkı dese anlarım da böyle eleştirmek için eleştirmek komik olmuş biraz.

İlişkinizle ilgili bir şey diyemem, anneler hisseder belki içine sinmeyen bir şey var. Video izleme konusu doğruysa belki de haklılardır. Yüz yüze görüştüler mi hiç?

Bütün kel eşi olanlar beğenmiyor😁😁
Bu zihniyetiniz komik mi sizce gülüyorsunuz? Beğenmeyen biri olarak yazayım. Başka bir mesajda açıklama yapmıştım niye beğenmediğimi, sizin gibi dış görünüşle muamele yapan insanların düşüncelerini değil beğenmemek iğreniyorum.
Eşim kel değil, 10 sene sonra olabilir hatta belki saçını değil kolunu bacağını da kaybedebilir. Diğer beğenmeyenlerin kocası kel mi bilmem ama sizin saçı olmayan biriyle bir sıkıntı yaşadığınız aşikar. Yazık.

X