Merhaba arkadaşlar, beni hatırlayan olur belki. 1 seneden fazladır annemle ilgileniyorum. Goturmedigim Dr bölüm kalmadi. Psikolog bakamadi psikiyatriste yonlendirdi. Psikaytri , annem duzelmeyince bunamis heralde dedi. Artık dayanamadım buraya yazdım , çünkü annemin bunamadiginin farkındaydım ama başka biseyler vardı. Burdan bir arkadaş bir prof tavsiye etti. Şimdi kendisinde gidiyoruz. Parkinson dedi. Ancak bu ilaçların verdiği bir Parkinson da olabilir bunu zamanla anlicaz dedi. Annemi İstanbul'un bı ucundan bir ucuna hastalığı nedeniyle götürmek zor olduğu için uzadı biraz seanslar. TMS seanslari. Bu süre zarfında annemler benim yakınlarimda bir yere taşındılar. Eski muhitlerine yani.
Şimdi 2 seans kaldı. De kesin bişi söylemedi ancak sanırım sinirsel yani psikolojik olduğunu düşünüyor. Yani sinirsel ağır ankisiyete bozukluğu var bakışları bile öyle dedi ancak Parkinson da yok demedi. Son seanslar sonrası görüşmede soracağım kendisine . Kendisi de uzun uzadıya konuşan bir Dr değil .
Burdan çok fikir almıştım. Hatta annemi alzhemir zannedip buraya yazdığımda bazı işinde uzman arkadaşların tavsiyeleri teshisleri.birebir çıktı.
Şimdi şunu sormak istiyorum.
Annemin aklı çok başında. Ancak böyle insanın tansiyonu düşer de ay bana bişi oluyor der ya , onun gibi her saniye her salise. Ankisiyete önleyici bir dil altı var. Onu alınca biraz sakinlesiyordu ,hatta ilk başlarda normale dönüyordu , o da şimdi ilk zaman ki gibi etkili değil. Pazar günü hava gunesliyken sahile çıkardık. Yüzü gulumsuyor gayetiyi. Ama konusturamiyorum. Yani konusabiliyor normalde orda sıkıntı yok ama hep sakin dingin durgun, sersem gibi . Sahilde de sersem.gibi gülümseme vardı yüzünde. Mutlu ama dile getiremiyor sanki kafasını toplayamiyor. İletişim yok. Tek iletişime geçtiği zaman (ben buna kriz diyorum) ankisiyetesi geldiği zaman ya da ne geliyorsa artık.
Sürekli misal adımı Ayşe düşünün.
Ayşe Ayşe Ayşe Ayşe ayyyy ayhhhhhhh ayseee aysee yok yok yok yok.
---
Ve ayrıca herşeye yok diyor. Yani yemek yicek., Yemicem diyip başlıyor , meyve ister misin istemem diyip başlıyor yemeye. Ya da biseyi istiyor ya da istemiyor ona da karar veremiyor. Tmm o zaman ver meyveyi madem yemicen diyorum mahsustan. Bakıyorum tabağı bırakmıyor. Bakiyor yesem mi yemesem mi. Bana bakıyor. Kafayı mı yedi diyorum bazen.
Bir çaresi olmali , bu nedir
Ne yaşıyor annem
Çaresi nedir.
Yine tecrübeleri olan hemşireler , başından böyle şeyler geçirenler , Dr lar vs. Bana yardımcı olun. Bilgilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum tesekkurederim.