• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem delirdi mi

Ama Parkinson hareket bozukluğu değil mi ? Ben 80 yaşında kadın gördüm gayet tatlı bakımlı konuşuyor muhabbeti güzel aklı başında gülüyor sizin benim gibi. Sadece dudakları titriyor ve elleri tittriyor
İlk belirtisi titreme zaten yavaş yavaş ilerliyor dedem el titremesinden yemek yiyemezdi son aylarda unutkanlık da başladı bizi tanımamaya başladı

Evet
Aslında annem , iki kızı bekar dükkanı olan dükkanında eşiyle çalışan. Güzel bir muhitte oturuyordu. Ben ve ablam birer ay arayla evlendik ve ablam yurtdisina gitti. Annem babamla sahil kasabasına yerleşti. Komşu yok insan yok , tanımadıkları bı yer vs. Orda çok içine kapandı. Aynı zamanda 1 sene boyunca.lahana kuru yaptı sekerimi düşürüyor diye. Sonra yavaş yavaş biseyler olmaya başladı annemde. Önce durgunluk daha çok durgunluk derken kalp krizi geçiriyorum la patlak verdi.
Bunun öncesinde de hayatımız hep inişli çıkışlıydi. Annem çok yıprandı ama evlatları neseleri yanindaydi
Oncelikle gecmis olsun, umarim en kisa zamanda sagligina kavusur anneciginiz.
Ben saglikci degilim ama cevremde bircok rahatsizlik gordum maalesef ve cogunda refakatci bendim. Bu mesajinizda annenizin lahana kuru yaptiginizi yazmissiniz. Yanlis hatirlamiyorsam lahananin hipofiz beziyle alakali bir seyi olacakti, detayini hatirlamiyorum.

Beyinde hipofiz bezine bir baktirin bence, oradaki iyi huylu tumorler bile bu soylediklerinize sebep olabilir. Umarim kisa zamanda tedavisi bulunur, acil sifalar diliyorum 🙏🏻🌺 size de bolca sabir 🙏🏻🌺

Merhaba arkadaşlar, beni hatırlayan olur belki. 1 seneden fazladır annemle ilgileniyorum. Goturmedigim Dr bölüm kalmadi. Psikolog bakamadi psikiyatriste yonlendirdi. Psikaytri , annem duzelmeyince bunamis heralde dedi. Artık dayanamadım buraya yazdım , çünkü annemin bunamadiginin farkındaydım ama başka biseyler vardı. Burdan bir arkadaş bir prof tavsiye etti. Şimdi kendisinde gidiyoruz. Parkinson dedi. Ancak bu ilaçların verdiği bir Parkinson da olabilir bunu zamanla anlicaz dedi. Annemi İstanbul'un bı ucundan bir ucuna hastalığı nedeniyle götürmek zor olduğu için uzadı biraz seanslar. TMS seanslari. Bu süre zarfında annemler benim yakınlarimda bir yere taşındılar. Eski muhitlerine yani.
Şimdi 2 seans kaldı. De kesin bişi söylemedi ancak sanırım sinirsel yani psikolojik olduğunu düşünüyor. Yani sinirsel ağır ankisiyete bozukluğu var bakışları bile öyle dedi ancak Parkinson da yok demedi. Son seanslar sonrası görüşmede soracağım kendisine . Kendisi de uzun uzadıya konuşan bir Dr değil .
Burdan çok fikir almıştım. Hatta annemi alzhemir zannedip buraya yazdığımda bazı işinde uzman arkadaşların tavsiyeleri teshisleri.birebir çıktı.
Şimdi şunu sormak istiyorum.
Annemin aklı çok başında. Ancak böyle insanın tansiyonu düşer de ay bana bişi oluyor der ya , onun gibi her saniye her salise. Ankisiyete önleyici bir dil altı var. Onu alınca biraz sakinlesiyordu ,hatta ilk başlarda normale dönüyordu , o da şimdi ilk zaman ki gibi etkili değil. Pazar günü hava gunesliyken sahile çıkardık. Yüzü gulumsuyor gayetiyi. Ama konusturamiyorum. Yani konusabiliyor normalde orda sıkıntı yok ama hep sakin dingin durgun, sersem gibi . Sahilde de sersem.gibi gülümseme vardı yüzünde. Mutlu ama dile getiremiyor sanki kafasını toplayamiyor. İletişim yok. Tek iletişime geçtiği zaman (ben buna kriz diyorum) ankisiyetesi geldiği zaman ya da ne geliyorsa artık.
Sürekli misal adımı Ayşe düşünün.
Ayşe Ayşe Ayşe Ayşe ayyyy ayhhhhhhh ayseee aysee yok yok yok yok.
---
Ve ayrıca herşeye yok diyor. Yani yemek yicek., Yemicem diyip başlıyor , meyve ister misin istemem diyip başlıyor yemeye. Ya da biseyi istiyor ya da istemiyor ona da karar veremiyor. Tmm o zaman ver meyveyi madem yemicen diyorum mahsustan. Bakıyorum tabağı bırakmıyor. Bakiyor yesem mi yemesem mi. Bana bakıyor. Kafayı mı yedi diyorum bazen.
Bir çaresi olmali , bu nedir
Ne yaşıyor annem
Çaresi nedir.
Yine tecrübeleri olan hemşireler , başından böyle şeyler geçirenler , Dr lar vs. Bana yardımcı olun. Bilgilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum tesekkurederim.

BU konuya yazdığınız diğer şeyleri okudum ama annenizin durumu ilaçlarla,,hastanelerle geçecek bir şey değil. Belli bir yaştan sonra kadınlarda özellikle evlilik süreci yorucu olanlarda böyle durumlar çok görülüyor. Kendi annemden ve arkadaşlarımın annelerinden biliyorum. Bu şekilde devam ederse hangi ilacı içerse içsin faydası olmaz, zamanla daha da körelir hayata karşı.

Bir kursa gitmesini sağlayın, artık kafelerde iki üç saatlik resim atölyesi, heykel gibi çalışmaların etkinliklerin yapıldığı atölyelere gitsin. Bir uğraş bulmak lazım.

Benim annem böyle stresten kendi kendisini kalp hastası yaptı. Sülalesinde sadece kendisi kalp hastası. O kadar zorladı ki kendisini hasta hale getirmek için. İstanbul'daki devlet özel tüm hastanelere girdik. Acile bile gittiğimiz oldu kaç kere gece yarısı. Şimdi de kemik erimesi başlangıcı var diye ortalığı ayağa kaldırdı, doktor doktor gezdik. Ama bir şeyi yokmuş çok şükür. Bir arkadaşımın annesi de böyle emekli olduktan sonra hastalık hastası gibi doktor doktor dolaşmaya başladı. En son gittiği doktor onu da psikiyatriye yönlendirdi.

BU konuya yazdığınız diğer şeyleri okudum ama annenizin durumu ilaçlarla,,hastanelerle geçecek bir şey değil. Belli bir yaştan sonra kadınlarda özellikle evlilik süreci yorucu olanlarda böyle durumlar çok görülüyor. Kendi annemden ve arkadaşlarımın annelerinden biliyorum. Bu şekilde devam ederse hangi ilacı içerse içsin faydası olmaz, zamanla daha da körelir hayata karşı.

Bir kursa gitmesini sağlayın, artık kafelerde iki üç saatlik resim atölyesi, heykel gibi çalışmaların etkinliklerin yapıldığı atölyelere gitsin. Bir uğraş bulmak lazım.

Benim annem böyle stresten kendi kendisini kalp hastası yaptı. Sülalesinde sadece kendisi kalp hastası. O kadar zorladı ki kendisini hasta hale getirmek için. İstanbul'daki devlet özel tüm hastanelere girdik. Acile bile gittiğimiz oldu kaç kere gece yarısı. Şimdi de kemik erimesi başlangıcı var diye ortalığı ayağa kaldırdı, doktor doktor gezdik. Ama bir şeyi yokmuş çok şükür. Bir arkadaşımın annesi de böyle emekli olduktan sonra hastalık hastası gibi doktor doktor dolaşmaya başladı. En son gittiği doktor onu da psikiyatriye yönlendirdi.
Annem de iletisim yok. Arka sokaktaki evime gelirken bile fenalasiyor. Kelimeleri tekrar ediyor dönük bicimde

Oncelikle gecmis olsun, umarim en kisa zamanda sagligina kavusur anneciginiz.
Ben saglikci degilim ama cevremde bircok rahatsizlik gordum maalesef ve cogunda refakatci bendim. Bu mesajinizda annenizin lahana kuru yaptiginizi yazmissiniz. Yanlis hatirlamiyorsam lahananin hipofiz beziyle alakali bir seyi olacakti, detayini hatirlamiyorum.

Beyinde hipofiz bezine bir baktirin bence, oradaki iyi huylu tumorler bile bu soylediklerinize sebep olabilir. Umarim kisa zamanda tedavisi bulunur, acil sifalar diliyorum 🙏🏻🌺 size de bolca sabir 🙏🏻🌺
Hipofiz bezini bir arkadaş daha söyledi. Araştırdım. Hakikatten çok benziyor belirtileri. Özellikle vücuttaki su kybi ve idrarda protein kaçırması , bu beni çok etkiledi. Diğer herşey de çok uyumlu hemen dahiliye (endokrin için). Ve beyin sinir cerrahisine de randevu aldım. Ayrıca kendi Dr muzu da bunu sorcam. Kafam tamamen buna yönlendi simdilik

Hipofiz bezini bir arkadaş daha söyledi. Araştırdım. Hakikatten çok benziyor belirtileri. Özellikle vücuttaki su kybi ve idrarda protein kaçırması , bu beni çok etkiledi. Diğer herşey de çok uyumlu hemen dahiliye (endokrin için). Ve beyin sinir cerrahisine de randevu aldım. Ayrıca kendi Dr muzu da bunu sorcam. Kafam tamamen buna yönlendi simdilik
Bunu iyi bir endokrinolog siz soylemeden anlamaliydi ce kontrol etmeliydi zaten :(

Geçmiş olsun parkinson vücuda da vuruyor böyle el de ayakta titreme diz kapaklarını kıramama gibi olaylar oluşuyor annenizde de var mı bu tarz şeyler . İyi bir nörolog ve akabinde tüm vücut check up yaptırsanız bir

Tmm o zaman ver meyveyi madem yemicen diyorum mahsustan. Bakıyorum tabağı bırakmıyor. Bakiyor yesem mi yemesem mi. Bana bakıyor.
Şuraya kadar yazdıklarınız anksiyete/depresyon belirtisi olabilir ama burası işleri değiştiriyor bence. Annenizi bilişsel olarak etkileyen bir rahatsızlığı olabilir. Umarım yakın zamanda çözüm bulursunuz. Geçmiş olsun.

Geçen sene Kasım da.bir deri bir kemik geldi. İlk belirtisi kalp krizi geçirdiğini sanıp acillerde ve kalp Dr larinda zaman gcirdik.35 yıl sonra birden sigarayı birakti. Hangi kalp Dr na gitsek psikolojik dediler. Sonrası ağır majör depresyon dendi. Kullandığı ilaclaro burdan yazmam doğru olmayabilir belki ancak psikiyatrinin verdiği bir çok ilacı şimdi gittigimiz noropsikoloji prof. Olan Dr muz kaldırdı. Ayrıca son doktorunuzdan önce 4 nörolog ve 5 gün Erenköy nöroloji bölümünde yattı.ancak.ne Parkinson ne alzhemir demans hiç biri çıkmadı. Hepsi psikolojik dedi. Hatta erenkoyde psikiyatri de lari gelmeye başladı 5. Güne doğru.
Bu Dr da parkinsona ilaçlar neden olmuş olabilir çünkü beyindeki hareket merkezini bloke eden ilaçlar vermiş doktorunuz dedi. Kesti onları.
Ayrıca bir ara altına isiyordu. Sürekli alez yıkıyordum. Kendi evine geçince isemesi durdu. Yani böyle enteresan şeyler yaşıyoruz.
Tiroit problemi olabilir mi?
Annem benzerini yaşadı,acayip kilo verdi ,aşırı terlemesi vardı,ani tepkiler veriyordu,cabuk sinirlenme,çabuk neşelenme vb ani değişimler oluyordu. Panik atak geçirir gibi nefes nefese kalma,kalp çarpıntısı vs
Uzun bir süre tedavi gördü üniversite hastanesinde. Şu an hala takipli hastalığı ama belirtiler yok artık,tedavisi devam ediyor.
Yerinizde olsam bir üniversite hastanesine götürür,dahiliye de dahil olmak üzere farklı doktor görüşleri almaya çalışırdim.
Psikolojik olmayabilir hastalığı. Altında yatan sebepler(varsa)bulunmalı.

Beyin küçülmesi olabilir mi acaba?
Dayımda da benzer belirtiler vardı .
Ama bazen felç gibi olur.
Doyma hissini unuttu adam .titreme ,aynı şeyleri tekrar etme , ek olarak konuşmaları anlaşılmamaya başladı artık. Başta parkinson dediler . Uzun süre sebebi bulunamadı . En son beyin küçülmesi dendi .

Anneniz dinine çok bağlı bir kadın mı? Okb benzeri semptomlar daha önceden oldu mu? Sık el yıkama, düzen vb.

Bir de kaç yaşında daha önceden olduğu ciddi ameliyat, hastalık, travma var mı?

Beyin küçülmesi olabilir mi acaba?
Dayımda da benzer belirtiler vardı .
Ama bazen felç gibi olur.
Doyma hissini unuttu adam .titreme ,aynı şeyleri tekrar etme , ek olarak konuşmaları anlaşılmamaya başladı artık. Başta parkinson dediler . Uzun süre sebebi bulunamadı . En son beyin küçülmesi dendi .
Hayır beyin emarinda yaşına gire küçülme çok normal. Herhangi sıkıntı yok demişlerdi.

Anneniz dinine çok bağlı bir kadın mı? Okb benzeri semptomlar daha önceden oldu mu? Sık el yıkama, düzen vb.
Hayır bende var. Yani teşhis yok ama bence var. Ama annemde yok. Bildim bileli beş vakit namazını kılardı. Ama hastalığından beri kilamiyor. Ssimdi ben hipofiz bezini odaklandım . Bundan bişi çıkmazsa toksikoloji sanırım notlarimda yazıyor. Ona yogunlascam

Merhaba arkadaşlar hipofiz bezi için randevum henüz gelmedi. Ancak şöyle bir gelişme oldu. Annemle arada sırada konuşup dökülmesini istiyorum. Bugün yemeğe çağırdım ve babamla eşim maç izlerken onunla biraz sohbet ettik. Bana özetle şunları dedi

Yapamıyorum , herkes iyi ben niye bu haldeyim. Sen beni üzer misin hiç yavrum yoook yookk . (Anne ben mi uzdum seni demiştim konuşmada)
Sonra şey dedi , kafam.bombos , herşeyi hatırlıyorum ama bomboş kafam var. (Gerçekten herşeyin farkında ve hatırlıyor çok şükür tek tesellim ) . Kullandığın ilaclardandir anne dedim. Bı tanesiyle bile insanın kafası duruluyor. Çok normal düşünme üzülme diye dedim
Ağladı , tutmaya çalıştıkça ağla anne dedim açılsın diye . Çok fedakardin , çok içine kapaniktin. İçine attın deddim. Rahatla , sen çok sevilen kadınsın dedim. Üzülme dedim.

Gelişme olarak yazdım belki bu gelişmeye de yorum yazan olur tekrar tekrar konu açmak yerine burdan bilgilendirme yapmak istiyorum çünkü burası benim ufkumu çok acıyor .. doktora gidince de ayrıca yazicam

Evet
Aslında annem , iki kızı bekar dükkanı olan dükkanında eşiyle çalışan. Güzel bir muhitte oturuyordu. Ben ve ablam birer ay arayla evlendik ve ablam yurtdisina gitti. Annem babamla sahil kasabasına yerleşti. Komşu yok insan yok , tanımadıkları bı yer vs. Orda çok içine kapandı. Aynı zamanda 1 sene boyunca.lahana kuru yaptı sekerimi düşürüyor diye. Sonra yavaş yavaş biseyler olmaya başladı annemde. Önce durgunluk daha çok durgunluk derken kalp krizi geçiriyorum la patlak verdi.
Bunun öncesinde de hayatımız hep inişli çıkışlıydi. Annem çok yıprandı ama evlatları neseleri yanindaydi

Bence araştırmanın gereken şeylerden birisi lahana kürü, diğeride anneniz orada kaldığı süre boyunca neler yaşadı. Bilmediğiniz şeyler olabilir. Bunları öğrenmeye çalışın. Büyük bir olay yaşandı mı? Ya da orada babanızla iletişimi nasıldı? Orda yaşamaktan neden vazgeçip döndü? Bunlar önemli bence.

Bence araştırmanın gereken şeylerden birisi lahana kürü, diğeride anneniz orada kaldığı süre boyunca neler yaşadı. Bilmediğiniz şeyler olabilir. Bunları öğrenmeye çalışın. Büyük bir olay yaşandı mı? Ya da orada babanızla iletişimi nasıldı? Orda yaşamaktan neden vazgeçip döndü? Bunlar önemli bence.
İstanbul'da kiralar yükseldiği için gittiler. Babamla iletişimi kötü degildi ama ayrı odalarda TV izliyor takiliyolarlardi. Çünkü biri haber izler sabah akşam biri dizi izler. Yıllardır bu böyleydi ama , . Ama konu komşu çocuk kimse yoktu. Bu annemi koreltmis olabilir. Yazın gezerler denize köylere kasabalara giderlerdi. Ancak kışın sikilirlardi. Annemle babamı ben bu tarafa getirmeye ikna ettim. Annemin yıllardır oturduğu ve benim de şuan oturduğum semte. İyi gelir diye. Kira ödeme de şuan sıkıntı yok çok şükür. Çünkü küçücük miras kaldı. Onunla ödüyorlar. Ben de evlerine yemek temizlik sohbet muhabbet doktor vs islerine kosturuyorum.

Back