• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem delirdi mi

daha onceki durumu nasildi? ciddi depresyon gecirdi mi? katotoni olabilir mi? bir de hangi ilaclari kullaniyor simdi?
noroloji konusunda da iyi bilgisi olan bir psikiyatriste goturmeniz lazim...
Geçen sene Kasım da.bir deri bir kemik geldi. İlk belirtisi kalp krizi geçirdiğini sanıp acillerde ve kalp Dr larinda zaman gcirdik.35 yıl sonra birden sigarayı birakti. Hangi kalp Dr na gitsek psikolojik dediler. Sonrası ağır majör depresyon dendi. Kullandığı ilaclaro burdan yazmam doğru olmayabilir belki ancak psikiyatrinin verdiği bir çok ilacı şimdi gittigimiz noropsikoloji prof. Olan Dr muz kaldırdı. Ayrıca son doktorunuzdan önce 4 nörolog ve 5 gün Erenköy nöroloji bölümünde yattı.ancak.ne Parkinson ne alzhemir demans hiç biri çıkmadı. Hepsi psikolojik dedi. Hatta erenkoyde psikiyatri de lari gelmeye başladı 5. Güne doğru.
Bu Dr da parkinsona ilaçlar neden olmuş olabilir çünkü beyindeki hareket merkezini bloke eden ilaçlar vermiş doktorunuz dedi. Kesti onları.
Ayrıca bir ara altına isiyordu. Sürekli alez yıkıyordum. Kendi evine geçince isemesi durdu. Yani böyle enteresan şeyler yaşıyoruz.

Öncelikle Allah anneciğinize şifa size de kolaylık ve ferahlık versin.
Annenizin geçmişi nasıldı; mutlu muydu? Ciddi bir depresyon vs geçirmiş miydi?
Evet
Aslında annem , iki kızı bekar dükkanı olan dükkanında eşiyle çalışan. Güzel bir muhitte oturuyordu. Ben ve ablam birer ay arayla evlendik ve ablam yurtdisina gitti. Annem babamla sahil kasabasına yerleşti. Komşu yok insan yok , tanımadıkları bı yer vs. Orda çok içine kapandı. Aynı zamanda 1 sene boyunca.lahana kuru yaptı sekerimi düşürüyor diye. Sonra yavaş yavaş biseyler olmaya başladı annemde. Önce durgunluk daha çok durgunluk derken kalp krizi geçiriyorum la patlak verdi.
Bunun öncesinde de hayatımız hep inişli çıkışlıydi. Annem çok yıprandı ama evlatları neseleri yanindaydi

Evet ben de onu merak ettim, bu durumlar baslamadan once, gencliginde orta yasinda, evliliğinde mutlu muydu? Daha önce majör depresyon falan gecirdi mi, ne bileyim siddete vd maruz kalmis mi hayatinin herhangi bir döneminde?

Evet ben de onu merak ettim, bu durumlar baslamadan once, gencliginde orta yasinda, evliliğinde mutlu muydu? Daha önce majör depresyon falan gecirdi mi, ne bileyim siddete vd maruz kalmis mi hayatinin herhangi bir döneminde?
Kaldı. Cook eskiden ben küçükken. Ama böyle bı iki defa. Aldatıldı , aldatılmış yani. Ayrıca bide kardeşim sıkıntılı onun için çok uğraştı. Ayrıca babamla mutluydu yani ya da ben mi öyle saniyordum bilemiyorum ama babam stresliydi ve bu onu baskıcı yapıyordu. Yaşadıklarımız daha çok tüm aile için zordu. Ama üstesinden gelmiştik. Son oraya gitmesi o sahil kasabasına yalnız mutsuz ağlayarak gitti. Ve orda kötü oldu

Evet
Aslında annem , iki kızı bekar dükkanı olan dükkanında eşiyle çalışan. Güzel bir muhitte oturuyordu. Ben ve ablam birer ay arayla evlendik ve ablam yurtdisina gitti. Annem babamla sahil kasabasına yerleşti. Komşu yok insan yok , tanımadıkları bı yer vs. Orda çok içine kapandı. Aynı zamanda 1 sene boyunca.lahana kuru yaptı sekerimi düşürüyor diye. Sonra yavaş yavaş biseyler olmaya başladı annemde. Önce durgunluk daha çok durgunluk derken kalp krizi geçiriyorum la patlak verdi.
Bunun öncesinde de hayatımız hep inişli çıkışlıydi. Annem çok yıprandı ama evlatları neseleri yanindaydi
Tıbbi olarak neler yapılır bilmiyorum ama eskiden neler onu mutlu ettiyse aynı şeyleri tekrar yapsanız belki iyi gelir. Mutlu olduğu anları tekrar yaşatmak belki unuttuğu hisleri hatırlatır.
Inşaallah bu durum daha fazla zarar vermeden bir an önce biter. Anneniz yine evlatlarıyla bir arada mutlu ve sağlıklı olur.

Tıbbi olarak neler yapılır bilmiyorum ama eskiden neler onu mutlu ettiyse aynı şeyleri tekrar yapsanız belki iyi gelir. Mutlu olduğu anları tekrar yaşatmak belki unuttuğu hisleri hatırlatır.
Inşaallah bu durum daha fazla zarar vermeden bir an önce biter. Anneniz yine evlatlarıyla bir arada mutlu ve sağlıklı olur.
Ahh tek istediğimiz o. Zaten şimdi tam zamanı. Ahhhh

Evet
Halam bipolar duygu bozukluğu hastası aktif olanından,k.valide de aynı teşhis ama pasif olanından,duygu durum bozukluğu çok oluyor onlarda,bazen çok iğneleyici konuşuyor bazen o kadar bezmiş umursamaz ki,bazen kirli olduğu halde banyo yapmayı bile erteliyor canı yapmak istemiyor, kayınvalidem yükselişe geçtiğinde hep alışveriş yapmak ister ama gerekli gereksiz herşey, iğneleyici konuşur karşısındakini önemsemez,inişe geçince de yattığı yerden üç gün kalkmaz öyle bir hal alır,halam yükselişe geçince bilinçaltında ne varsa o kisiye pat pat söyler kırıldı mı üzüldü mü umrunda olmaz,böyle durumlar da var mı

Halam bipolar duygu bozukluğu hastası aktif olanından,k.valide de aynı teşhis ama pasif olanından,duygu durum bozukluğu çok oluyor onlarda,bazen çok iğneleyici konuşuyor bazen o kadar bezmiş umursamaz ki,bazen kirli olduğu halde banyo yapmayı bile erteliyor canı yapmak istemiyor, kayınvalidem yükselişe geçtiğinde hep alışveriş yapmak ister ama gerekli gereksiz herşey, iğneleyici konuşur karşısındakini önemsemez,inişe geçince de yattığı yerden üç gün kalkmaz öyle bir hal alır,halam yükselişe geçince bilinçaltında ne varsa o kisiye pat pat söyler kırıldı mı üzüldü mü umrunda olmaz,böyle durumlar da var mı
Benimkisi ne yükselişte ne inişte. Keşke konuşsa dökülse

Benimkisi ne yükselişte ne inişte. Keşke konuşsa dökülse
İşte k.valide inişte olduğunda hiç konusasi olmuyor diyorumya banyosunu dahi yapmıyor,siz birdaha deneyimli bir psikiyatra götürün bence,illaki vardır bir yolu teşhisi en azından,ona göre yol alırsınız,çok geçmiş olsun inşallah toparlar eski haline döner

Herkese çok teşekkür ediyorum. Şimdi yatayım.yarin yine geleceğim , size bişey söylemek istiyorum , anneninizjn ölümünden daha ağır ne var biliyor musunuz annenizle ilgili. Yaşarken ölmesi. Bu çok çok daha zor. Herkes annesini öpsün. Ben yarın bakicam . Çok anlamlı ve cidden yardımcı olacak tavsiyeler geldi. Hepsini yarın ayık kafayla inceleyeceğim yeniden not alıp yol çözeceğim. Sagolun

Kaldı. Cook eskiden ben küçükken. Ama böyle bı iki defa. Aldatıldı , aldatılmış yani. Ayrıca bide kardeşim sıkıntılı onun için çok uğraştı. Ayrıca babamla mutluydu yani ya da ben mi öyle saniyordum bilemiyorum ama babam stresliydi ve bu onu baskıcı yapıyordu. Yaşadıklarımız daha çok tüm aile için zordu. Ama üstesinden gelmiştik. Son oraya gitmesi o sahil kasabasına yalnız mutsuz ağlayarak gitti. Ve orda kötü oldu
Yani siddeti ve aldatilmayi babanızdan gördüğünü varsayıyorum, bence babayla hele ki stresli ve baski kuran bi adamla mutlu olduğunu sanmıyorum 😐 cok geçmiş olsun, gerçekten cok üzüldüm annenize

Geçen sene Kasım da.bir deri bir kemik geldi. İlk belirtisi kalp krizi geçirdiğini sanıp acillerde ve kalp Dr larinda zaman gcirdik.35 yıl sonra birden sigarayı birakti. Hangi kalp Dr na gitsek psikolojik dediler. Sonrası ağır majör depresyon dendi. Kullandığı ilaclaro burdan yazmam doğru olmayabilir belki ancak psikiyatrinin verdiği bir çok ilacı şimdi gittigimiz noropsikoloji prof. Olan Dr muz kaldırdı. Ayrıca son doktorunuzdan önce 4 nörolog ve 5 gün Erenköy nöroloji bölümünde yattı.ancak.ne Parkinson ne alzhemir demans hiç biri çıkmadı. Hepsi psikolojik dedi. Hatta erenkoyde psikiyatri de lari gelmeye başladı 5. Güne doğru.
Bu Dr da parkinsona ilaçlar neden olmuş olabilir çünkü beyindeki hareket merkezini bloke eden ilaçlar vermiş doktorunuz dedi. Kesti onları.
Ayrıca bir ara altına isiyordu. Sürekli alez yıkıyordum. Kendi evine geçince isemesi durdu. Yani böyle enteresan şeyler yaşıyoruz.
ana problemi nedir peki? depresyon mu? erenkoy de ne dediler? agir depresyon hastalarinda bir sure sonra yemek yememe, kafa karisikligi, hareket etmeme vs gibi durumlar olabilir.

Merhaba arkadaşlar, beni hatırlayan olur belki. 1 seneden fazladır annemle ilgileniyorum. Goturmedigim Dr bölüm kalmadi. Psikolog bakamadi psikiyatriste yonlendirdi. Psikaytri , annem duzelmeyince bunamis heralde dedi. Artık dayanamadım buraya yazdım , çünkü annemin bunamadiginin farkındaydım ama başka biseyler vardı. Burdan bir arkadaş bir prof tavsiye etti. Şimdi kendisinde gidiyoruz. Parkinson dedi. Ancak bu ilaçların verdiği bir Parkinson da olabilir bunu zamanla anlicaz dedi. Annemi İstanbul'un bı ucundan bir ucuna hastalığı nedeniyle götürmek zor olduğu için uzadı biraz seanslar. TMS seanslari. Bu süre zarfında annemler benim yakınlarimda bir yere taşındılar. Eski muhitlerine yani.
Şimdi 2 seans kaldı. De kesin bişi söylemedi ancak sanırım sinirsel yani psikolojik olduğunu düşünüyor. Yani sinirsel ağır ankisiyete bozukluğu var bakışları bile öyle dedi ancak Parkinson da yok demedi. Son seanslar sonrası görüşmede soracağım kendisine . Kendisi de uzun uzadıya konuşan bir Dr değil .
Burdan çok fikir almıştım. Hatta annemi alzhemir zannedip buraya yazdığımda bazı işinde uzman arkadaşların tavsiyeleri teshisleri.birebir çıktı.
Şimdi şunu sormak istiyorum.
Annemin aklı çok başında. Ancak böyle insanın tansiyonu düşer de ay bana bişi oluyor der ya , onun gibi her saniye her salise. Ankisiyete önleyici bir dil altı var. Onu alınca biraz sakinlesiyordu ,hatta ilk başlarda normale dönüyordu , o da şimdi ilk zaman ki gibi etkili değil. Pazar günü hava gunesliyken sahile çıkardık. Yüzü gulumsuyor gayetiyi. Ama konusturamiyorum. Yani konusabiliyor normalde orda sıkıntı yok ama hep sakin dingin durgun, sersem gibi . Sahilde de sersem.gibi gülümseme vardı yüzünde. Mutlu ama dile getiremiyor sanki kafasını toplayamiyor. İletişim yok. Tek iletişime geçtiği zaman (ben buna kriz diyorum) ankisiyetesi geldiği zaman ya da ne geliyorsa artık.
Sürekli misal adımı Ayşe düşünün.
Ayşe Ayşe Ayşe Ayşe ayyyy ayhhhhhhh ayseee aysee yok yok yok yok.
---
Ve ayrıca herşeye yok diyor. Yani yemek yicek., Yemicem diyip başlıyor , meyve ister misin istemem diyip başlıyor yemeye. Ya da biseyi istiyor ya da istemiyor ona da karar veremiyor. Tmm o zaman ver meyveyi madem yemicen diyorum mahsustan. Bakıyorum tabağı bırakmıyor. Bakiyor yesem mi yemesem mi. Bana bakıyor. Kafayı mı yedi diyorum bazen.
Bir çaresi olmali , bu nedir
Ne yaşıyor annem
Çaresi nedir.
Yine tecrübeleri olan hemşireler , başından böyle şeyler geçirenler , Dr lar vs. Bana yardımcı olun. Bilgilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum tesekkurederim.
Parkinson da alzheimer gibi bir hastalık dedemde parkinson vardı dedem psikolojik olarak öyle oldu bazı kötü şeyler yaşadı bir kaç yıl sonra bu hastalık çıktı annenizin ne belirtileri var

Parkinson da alzheimer gibi bir hastalık dedemde parkinson vardı dedem psikolojik olarak öyle oldu bazı kötü şeyler yaşadı bir kaç yıl sonra bu hastalık çıktı annenizin ne belirtileri var

Ama Parkinson hareket bozukluğu değil mi ? Ben 80 yaşında kadın gördüm gayet tatlı bakımlı konuşuyor muhabbeti güzel aklı başında gülüyor sizin benim gibi. Sadece dudakları titriyor ve elleri tittriyor

Back