Bilseydiniz o zaman. Siz de yiyip içip gezseydiniz. Siz hayatı bu şekilde yaşamayı tercih etmişsiniz, o farklı şekilde. Sizi ilgilendirmez de yermenizi haklı çıkarmaz da. Evlat ayrımı yapıyorlarsa o eşinizin ve ailesinin arasındaki problemdir. Eğer bu ayrım sizin bütçenizi etkiliyorsa da konuşup çözüm bulursunuz ama kadını aşağılamazsınız. Maddi durumunuz müsait değilse ya ev ya çocuk seçeneğine yönelebilirdiniz. 50'sinden sonra alamayan insanlar da var, görümceniz ev bekliyorsa siz de bakıcılık bekliyorsunuz. Ne farkı var?
Yanı bu durumda sana güvence veren annen. O zaman abine kusura bakma diyecek ve sana gelecek.annem gönüllüydü benim bebeğime. ki ben bebek tedavisi görüyordum. annem olsun da evi taşırım senin mahallene diyen biri.
ama abimin çok muhterem kayınvalidesi son anda "ay ben gidemem oralara sen git" deyince annem gitmek zorunda kaldı.
çok meraklı değildim kayınvalideme inanın. annem çocuk gelişimci. hep annemi hayal etmiştim.
size bakarım diyen kendi annenizmiş.
öyle yazmışsınız kendi anneme güvendim diye.
ama beklentiniz kv .
sizce de öfkenizin yönünde bir terslik yok mu?
Su anda bunları dusunmek icin cok erken. Hamileliginizin tadini cikarin5 ay önce yeğenim doğdu. abimle yengem şark görevindeler. annemde bebek bakıcıya verilmesin diye bakmaya gönüllü oldu. evini düzenini kocasını bırakıp doğuya gitti. elbet kolay değil. babam çok şükür idare ediyor ama karısını da özlüyor tabi.
bende 4 aylık gebeyim.
2 hafta önce görümcem ben kayınvalidem görümcemgilde otururken görümcem aynen şöyle bir cümle söyledi
"ay annen kaça bölünecek bir abinin bebek bir senin bebek ne yapacak o kadın hanginizin bebeğine bakacak" laf arasında bunu dedi ve başka konular açtı üzerine. bende güldüm hayırlısı dedim. ama saf ben jeton geç düştü. resmen benim annem senin bebeğine bakmasın demeye getirdi.
bu arada memurum. ücretsiz izin hakkım var fakat alamam. maaşım tamamen ev kredimize gidiyor ve eşim özelde maaşlarımız aynı. yani krediyi eşim ödese bize birşey kalmayacak... bilenler bilir. istanbulda yaşıyoruz ev de istanbulda... ve eşimin özel sektörü hiç iyi değil. her an çıkarabilen bir işyeri.
kayınvalidem muhtemelen polemik olmasın diye yorum yapmadı o esnada. çünkü kayınvalidem görümcemin ilk çocuğuna bakmış ikincisine bakmamış yaşlandım yeter demiş. ikincisi çocuğu şuan 3 yaşında.
yine de ne var ben bakarım demesini beklerdim. yada kendisinin sonradan arayıp korkma kızım ben varım demesini beklerdim. ama ben ağzımla kuş tutsam da el kızıyım. o ise naparsa yapsın öz kızı.
şimdi benim çocuğa baksa "sen benim bebeğime bakmadın onun bebeğine baktın hani yaşlanmıştın" muhabbeti olacak.
ama inanın bir tutulacak gibi değiliz. ben işi bıraksam bir daha asla atanamam. 9 sene önceki kafam yok. kendisi ise birinden çıkıp 1 gün sonra başka bir yere girebilir. canı nasıl isterse öyle çalışır. mesleği zaten yok.
yapı olarak da farklıyız. ben 6 ayda bir kuaföre saç kestirmeye giderim ve düğünlerde bile kendi makyajımı kendim yaparım. görümcem de sağda solda çalışıp maaşını sadece estetiğe botoksa saç boyasına dudak dolgusuna yatırmış bir insan. annesine bile vermemiş. kendi adına hiç birşey almamış.
kayınvalidem bana dert yanarken, çalıştı da ne yaptı otursun çocuğuna baksın, çocuğu bana bırakıp gezmelere gitti dedi... ama ne kadar dert yanarsa yansın ben el kızıyım işte...
ücretsiz izne ayrılırsam evi satmak zorunda kalırız. o zaman ben çok mahvolurum. o evi almak için bekarlıkta binbir çabamla aldığım tek malım olan arabamı sattım. ev kredisi yüzünden bir ton faiz ödedim. şimdi her şey çöp olacak...4 aylık bebeği de bakıcıya bırakmayı gözüm hiç kesmiyor...
kimsem yok gibiyim. şimdiden düşünüyorum üzülüyorum. kendi kızına ayıp olmasın diye benim bebeğime bakmamazlık yapacak sanırım...
ayrıca elbet bakmak zorunda değil. yalnız şartlar böyle iken insan bir öneri bir tavisye bekliyor. bir rahatlatma istiyor. zaman dediğimiz şey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. ben bunları düsünmek zorundayım
Kul sıkışmadan hızır yetişmezmiş. Kisaca kendi yaşadıklarımı anlatayim. Benzer durumdayiz. Rabbim darda kalanin yardimcisidir. Hem hamilesiniz hem ramazan mubarek gun bol bol dua edinkimse kimseye guvenıp çocuk yapmasın kayınvalıdeye guvenp cocuk yapmayın sözlerine istinaden yazdım onu.
benim annem gönüllüydü. son anda işler bozuldu. kayınvalidem gönüllü olur sandım. o da işe yaramaz kızını dinliyor
Abiniz bir bakıcı baksın sizin doğumunuza kadar annenizde bebeğiniz yaşına girene kadar sizde kalsın.bence birilerine güvenip çocuk yapmak çok mantıksız.maddi manevi çocuğunuza kendiniz yetemeyecekseniz çocuk yapmayın.görümceniz de haklı kadın yaşlandım artık demiş onun çocuğunu reddetmiş şimdi sizinkine bakacağını pek sanmıyorum.bakmasında zaten annelerde biraz hayatlarını yaşasınlar.anneniz ve babanız için üzüldüm.yaşlıları ayırmışlar çocuk baktırmak için resmen düzenleri bozulmuş.aymı şehirde olsalar neyse.
annem gönüllüydü benim bebeğime. ki ben bebek tedavisi görüyordum. annem olsun da evi taşırım senin mahallene diyen biri.
ama abimin çok muhterem kayınvalidesi son anda "ay ben gidemem oralara sen git" deyince annem gitmek zorunda kaldı.
çok meraklı değildim kayınvalideme inanın. annem çocuk gelişimci. hep annemi hayal etmiştim.
kimse kimseye guvenıp çocuk yapmasın kayınvalıdeye guvenp cocuk yapmayın sözlerine istinaden yazdım onu.
benim annem gönüllüydü. son anda işler bozuldu. kayınvalidem gönüllü olur sandım. o da işe yaramaz kızını dinliyor
Bakmak zorunda değil kayınvalideniz ama siz bebek planlarken düşünmek zorundasınız. Kredi çekerken biraz fazla ama daha uzun vadede ödeyebileceğiniz şekilde kendinizi ayarlamalıydınız. En azından ücretsiz izin kullanabilmeli,kalan dönemde de bakıcı ayarlayabilmeliydiniz. Minicik bebeğin sorumluluğunu almak kolay değil yani. Kızım 1 aylıkken anneme bırakıp markete gittim,geldiğimde kızım ağlamış susmaksızın,annemde sırtından ter boşalmış,eli ayağı titrer halde dönmemi bekliyordu,bana dediği ilk şey "kızım asla bırakma bir daha,ben mahvoldum,çok üzüldüm ağlamasına,bir yerine birşey oldu sandım" ne diyebilirim ki ben şimdi anneme. Bakmayabilir. 3 cocuk büyütmüş ama hala elinde minicik bebek ağlarken ne yapacağını bilememiş,demekki olmuyor belli bir yaştan sonra. Yoruldum,bakamam diyen insana ısrar edemem,hak veririm.
Görümcenize kızmaya hakkınız yok,ev istiyor demişsiniz ama anladığım kadarıyla almıyorlar zaten,kendi parasını istediği gibi harcayabilir,bu kimseyi ilgilendirmez.
annem gönüllüydü benim bebeğime. ki ben bebek tedavisi görüyordum. annem olsun da evi taşırım senin mahallene diyen biri.
Mübarek gün hamilesiniz bende hamileyim sizi kırmak istemem ama çok bencilsiniz. İstedikleriniz olmuyor diye insanlara neden öfkeleniyorsunuz mecbur değiller ki .
Hem kv ye meraklı değilsiniz hem bakmıyor diye söyleniyor hem kendinizi el kızı muamelesi gördugunuze inandirmissiniz. Birde kv nin kızına hiç hakkınız olmayan gereksiz yorumlar . İçinizi karatmayin lütfen .
Anneniz gelebilecek olsa kv yi kapıdan içeri sokmayacaksiniz belli ki . El kızı olmayı bırakıp annenize kızın o zaman . Biraz da gelip sizinkini baksın . Yapmayın Allah aşkına bu kadar kendi tarafınızdan nasıl bakabiliyorsunuz anlayamıyorum .
o zaman bakıcı tutacaksınız. meraklı değilim diyorsunuz ama bakmasını bekliyorsunuz. bu da ilginç. kayınvalide de meraklı değil zaten farkındaysanız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?