- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.570
- 238
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
5 aylık bebek bakan annem ile balkonda sigara içen kv.
bence çok farklılar.
sevgili kv. daha ben nişanlı iken bebeğinize ben bakıcam demeseydi madem millete övüne övüne. hep ben sucluyum demi.
geri kalan 3 evladının çocuklarına bakıp da benimkini sadece sevmeye gelecekse gelmesin de zaten...
annen de evlat ayırın o zaman. demek ki erkek evladı daha kıymetli ki onu tercih ediyor. ben hepsinden çok buna kırılırdım.
diyebilirdi ben nurcuk a söz verdim onun çocuğuna bakacağım. ha o bebek doğana kadar sizi idare ederim. bence tek problem annen.
O nasıl oluyor? Heyet raporu parayla mı alınıyor ço cahilim :)))Çocuk planınızı kv bakacak diye mi yaptınız?şu şartlar altında pek bakacak gibi gözükmüyor açıkçası.Sizin yerinizde olsam parasını verip heyet raporu alırdım yaşadığınız şehirde muhakkak vardır.Çocuğunuz 9 aylık falan olur zaten sonra da bakıcı ya da kreş.Bence siz şimdiden araştırmalara başlayın.
E anneniz de yarı yolda bırakıyor sizi o zaman o da mı evlat ayırıyor ona niye kizmiyorsunuz.
Hamilesiniz de sağa sola kizacaginiza şimdiden referanslı çocuğunuza güzel bakabilecek birini bulsanız . Bosver in o öyle bu böyle başınızın çaresine bakın . Bu şekilde sadece içinizi karartirsiniz .
keşke canım. birbirine çok bağlı 4 kişicik aile iken böyle dağılmak çok koydu.
ben hiç bir zaman anneme veya kv.ye çocuk yapıcam siz bakıcaksınız demedim. annem benim gençkızlıktan kadınsal sorunlarım olduğunu bildiği için hep kendisi konuyu açtı
korkma tedavi ol. korkma çocuk yap. gerekirse evimi taşırım gelir bakarım diyen bir kadındı. ki çocuk gelişimci benim annem. deli olur çocuklara. ayrıca 48 yaşında senden benden cıvıl.
son anda işler bozuldu annem gitmek zorunda kaldı. o ay ben öğrendim ki hamileyim. inanın onca tedaviden sonra doya doya sevinemedim havalara uçamadım.
kayınvalidemin yaşlandım demesi görümcemin sadece kendini düşünmesinden bir bahane. ayrıca kimse 3 senede yaşlanmıyor. görumcemın ilk çocuğuna bakmış. görümcem çocuğuna baktırırken hep gezmiş. gezmek derken tatiller sehir dışlarından bahsediyorum... kayınvalidem de kendini kullanılmış hissetti muhtemelen. ve benım kv. biraz beklentili bir insan. para vermek gerekir ona. bende vereceğim zaten bir bütçe ayırabilirim. ama görümcem vermemiş. kendisi bana bu konuda hayıflandı. o kadar cocuguna baktım bez parası bile koymadı cuzdanıma dedi...
Bebegime annem bakacakti. Son anda ellerinde olmayan aksilikler cikti gelemedi. Ise baslamama 2 hafta var bu arada. Ben kendimce cok onceden kv lafina alindim o nedenle baktirmak istemuyorum. Esimle paylastim tamam o zaman iyi bir bakici bulacagiz dedik. Ben bebegim dogdu haftasina bakici aramaya basladim:) hic haber yok. Nereye haber biraktiysam cevap gelmiyor. Seminer doneminde borclarla ucretsiz izne ayrilacagim diyip agladim arkadaslarin mudurun yaninda. Herkes cok uzuldu. Hocam hallederiz falan derken calistigim koyden bir veli calismak istiyormus. Temizlik isi icin basvurmus baskasini bulmuslar. Ihtiyaci var belki bakar dedi arkadas. Gorustuk kari koca daha evine gitmeden tamam dedik:)) tabi sonra cocugu olan bir arkadasla evine gittik duzenine bebege bakimina baktik. Icime sindi iki bucuk aylik bebeyi biraktim. Emzirme saatinde de kolaylik sagladilar sag olsunlar. Bugun 11 aylik oldu. Bakicimiza kocasi fabrikaya gir demis. Ben bu cocugu baskasina birakamam dedi. En azindan kres yasina kadar bak demistim. Kizim bakicisinda iken benim kucagima gelmez. 1 haftadir annem burda goturmedim. Bakicimiz ozledim be zaman gelecek Bilge diye arar. Rabbim hayitli insanlarla karsilastirsin. Insallah kimseye minnet etmeden sizde iyi bir bakici bulursunuz. Cok zor bir surec ama rabbim darda insana yardim ediyor gercekten. Birde sunu ekleyecegim hamilelikte ufak tefek seyler buyutuluyor elde olmadan. Sana tavsiyem huzurlu bir bebek istiyorsan stres ve ofkeden uzak dur.benim herşeyim hazırdı. annem bakacaktı. babam mahallemden ev bile bakıyordu. son anda bozuldu işler. ve o ay ben hamile olduğumu öğrendim. kv. meraklısı değilim inan.
ayrıca ne yapar ne eder istediğini aldırır görümce. onda o potansiyel var.
siz kendinizi verdiyseniz ,alan adam istediğini yapar hamileliktendir inşaallah bu garip üslubunuzdaha nişanlı iken söyluyordu ben bakıcam diye. ama beni alana kadardı sanırım.
aynı anda doğmuş olsalardı ve aynı şehirde olsaydık onu tercih etseydi kırılırdım. ama doğunun ücra yerinde 2 karı koca özel harekatçının çocuğunun bakıcıya verileceğini duysaydım (ki bakıcı da bulunursa) herkesten önce ben anneme anne git lütfen derdim. yeğen de evlattır. zaten oralarda polisler askerler sevilmiyor. bebeğe birşey yaparlar ALLAH korusun.
Siz dogum yapip izinden donene kadar yegeniniz 9 aylik olur saniyorum? Ayrica anneniz ne kadar daha babanizi birakip bakabilecek? Geri donup cocugunuza baksin, gelininizin annesini de arayip ben artik bakamam hem esim yalniz hem diger torun geliyor bakici tutsunlar desin. O zmaan tutusup gider veya abiniz bakici tutar.
Soz veren anneniz butun ofke kv ve gorumceye. Hesaplar elbette degisebilir ancak her zaman bir b planiniz olmali soz konusu cocuk oldugunda.
Kayınvalide bakmazsa mecbur bakıcı tutacaksınız.Hiç kayınvalideyle konuştunuz mu kadın belki bakmayı düşünüyodur.5 ay önce yeğenim doğdu. abimle yengem şark görevindeler. annemde bebek bakıcıya verilmesin diye bakmaya gönüllü oldu. evini düzenini kocasını bırakıp doğuya gitti. elbet kolay değil. babam çok şükür idare ediyor ama karısını da özlüyor tabi.
bende 4 aylık gebeyim.
2 hafta önce görümcem ben kayınvalidem görümcemgilde otururken görümcem aynen şöyle bir cümle söyledi
"ay annen kaça bölünecek bir abinin bebek bir senin bebek ne yapacak o kadın hanginizin bebeğine bakacak" laf arasında bunu dedi ve başka konular açtı üzerine. bende güldüm hayırlısı dedim. ama saf ben jeton geç düştü. resmen benim annem senin bebeğine bakmasın demeye getirdi.
bu arada memurum. ücretsiz izin hakkım var fakat alamam. maaşım tamamen ev kredimize gidiyor ve eşim özelde maaşlarımız aynı. yani krediyi eşim ödese bize birşey kalmayacak... bilenler bilir. istanbulda yaşıyoruz ev de istanbulda... ve eşimin özel sektörü hiç iyi değil. her an çıkarabilen bir işyeri.
kayınvalidem muhtemelen polemik olmasın diye yorum yapmadı o esnada. çünkü kayınvalidem görümcemin ilk çocuğuna bakmış ikincisine bakmamış yaşlandım yeter demiş. ikincisi çocuğu şuan 3 yaşında.
yine de ne var ben bakarım demesini beklerdim. yada kendisinin sonradan arayıp korkma kızım ben varım demesini beklerdim. ama ben ağzımla kuş tutsam da el kızıyım. o ise naparsa yapsın öz kızı.
şimdi benim çocuğa baksa "sen benim bebeğime bakmadın onun bebeğine baktın hani yaşlanmıştın" muhabbeti olacak.
ama inanın bir tutulacak gibi değiliz. ben işi bıraksam bir daha asla atanamam. 9 sene önceki kafam yok. kendisi ise birinden çıkıp 1 gün sonra başka bir yere girebilir. canı nasıl isterse öyle çalışır. mesleği zaten yok.
yapı olarak da farklıyız. ben 6 ayda bir kuaföre saç kestirmeye giderim ve düğünlerde bile kendi makyajımı kendim yaparım. görümcem de sağda solda çalışıp maaşını sadece estetiğe botoksa saç boyasına dudak dolgusuna yatırmış bir insan. annesine bile vermemiş. kendi adına hiç birşey almamış.
kayınvalidem bana dert yanarken, çalıştı da ne yaptı otursun çocuğuna baksın, çocuğu bana bırakıp gezmelere gitti dedi... ama ne kadar dert yanarsa yansın ben el kızıyım işte...
ücretsiz izne ayrılırsam evi satmak zorunda kalırız. o zaman ben çok mahvolurum. o evi almak için bekarlıkta binbir çabamla aldığım tek malım olan arabamı sattım. ev kredisi yüzünden bir ton faiz ödedim. şimdi her şey çöp olacak...4 aylık bebeği de bakıcıya bırakmayı gözüm hiç kesmiyor...
kimsem yok gibiyim. şimdiden düşünüyorum üzülüyorum. kendi kızına ayıp olmasın diye benim bebeğime bakmamazlık yapacak sanırım...
ayrıca elbet bakmak zorunda değil. yalnız şartlar böyle iken insan bir öneri bir tavisye bekliyor. bir rahatlatma istiyor. zaman dediğimiz şey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. ben bunları düsünmek zorundayım
Bebegime annem bakacakti. Son anda ellerinde olmayan aksilikler cikti gelemedi. Ise baslamama 2 hafta var bu arada. Ben kendimce cok onceden kv lafina alindim o nedenle baktirmak istemuyorum. Esimle paylastim tamam o zaman iyi bir bakici bulacagiz dedik. Ben bebegim dogdu haftasina bakici aramaya basladim:) hic haber yok. Nereye haber biraktiysam cevap gelmiyor. Seminer doneminde borclarla ucretsiz izne ayrilacagim diyip agladim arkadaslarin mudurun yaninda. Herkes cok uzuldu. Hocam hallederiz falan derken calistigim koyden bir veli calismak istiyormus. Temizlik isi icin basvurmus baskasini bulmuslar. Ihtiyaci var belki bakar dedi arkadas. Gorustuk kari koca daha evine gitmeden tamam dedik:)) tabi sonra cocugu olan bir arkadasla evine gittik duzenine bebege bakimina baktik. Icime sindi iki bucuk aylik bebeyi biraktim. Emzirme saatinde de kolaylik sagladilar sag olsunlar. Bugun 11 aylik oldu. Bakicimiza kocasi fabrikaya gir demis. Ben bu cocugu baskasina birakamam dedi. En azindan kres yasina kadar bak demistim. Kizim bakicisinda iken benim kucagima gelmez. 1 haftadir annem burda goturmedim. Bakicimiz ozledim be zaman gelecek Bilge diye arar. Rabbim hayitli insanlarla karsilastirsin. Insallah kimseye minnet etmeden sizde iyi bir bakici bulursunuz. Cok zor bir surec ama rabbim darda insana yardim ediyor gercekten. Birde sunu ekleyecegim hamilelikte ufak tefek seyler buyutuluyor elde olmadan. Sana tavsiyem huzurlu bir bebek istiyorsan stres ve ofkeden uzak dur.
B plani derken baskasinin bakmasini kastetmedim. Farz edin ki kimse yok ne yapardiniz kendi cabanizla?b planım kv di malesef
çünkü daha nişanlı iken kendisi demişti bebeğinize ben bakıcam diye.
annemlerle aynı şehirdeyim. babam benim mahallemden ev bakıyor. ya sabah bebeği anneme bırakıp giderim yada annem gelir alır evine geçer.
babamdan ayrılmasını asla istemeyiz. olanlar bu yöndeydi.
gelin hanımın da annesi gidicekti yeğenime bakmaya. son anda gitmeyeceğim dedi. belki de korktu doğudan bilmiyorum.
Kayınvalide bakmazsa mecbur bakıcı tutacaksınız.Hiç kayınvalideyle konuştunuz mu kadın belki bakmayı düşünüyodur.