• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

Çocuk planınızı kv bakacak diye mi yaptınız?şu şartlar altında pek bakacak gibi gözükmüyor açıkçası.Sizin yerinizde olsam parasını verip heyet raporu alırdım yaşadığınız şehirde muhakkak vardır.Çocuğunuz 9 aylık falan olur zaten sonra da bakıcı ya da kreş.Bence siz şimdiden araştırmalara başlayın.

Hamile kalırken ne düşünüyordunuz?
Ben ananelerin babaannelerin bakıcı gibi kullanilmasindan rahatsızım. Ablamın da bebeği var, tek yegenim- çok seviyorum. Ama bebek bakımı o kadar zor ve o kadar yorucu birşey ki günübirlik onlara gittiğimde bile eve yorgun argın dönüyorum. Ki gencecik kadınım. Oysa yaşlı, orası ağrır,burası ağrır, kafası kaldırmaz...
Yazık değil mi kaynananiza?
Zaten yıllarca bakmış, kötü olmayı göze alıp itiraz etmese ikinciye de bakacakmis... Şimdi de siz hazırda bekliyorsunuz 'kaynanam baksin' diye, belki ikinciyi doguracaksiniz, belki varsa diğer kardeşler bekleyecek...
Azicik rahat bıraksaniz keşke yaşlıları. Tamam torundur, sevilmez mi? Ah nasil sevilir.
Ama sadece sevmek için görse torunu, onun ikinci annesi olmasa, arasıra alıp parka goturse, kıyafetler dikse...
Yani torun sevgisi kadına eziyet olmasa ne iyi olur.
Benim annem de ablamın çocuğuna bakmıyor (ablam da istemezdi zaten)
Kadın 57 yaşında, kurstan kursa geziyor. İlk defa yurtdışına gitti, hatta umreye ve balkanlara gitmeyi düşünüyor... İkinci baharını yaşıyor yani- hazır çocuklarından kurtulmuşken. Oysa etrafında bakıcı olan ananeler babaanneler var, her gün telefonda dert yaniyorlar. Onlara da yazık.
Değil tatile ülke -sehir değiştirmek yan ilçeye hastaneye bile gidemez, bebek arabası , merdivenleri vs vs...

Bence de gorumceninkine bakmasından sonra seninkine bakması uygun olmaz.
Kadın kendisi bakamam yaşlandım demiş çünkü.
Bence şimdiden bir bakıcı olayını düşünün. Hatta kv yanında ya kapıcam bilmiyorum ki falan de. Ben bakarım derse tamam. Ha yok demezse zorla baktiramazsiniz zaten. Bir bakıcıya şimdiden bakarsiniz

onun ilk çocuğuna bakmış ama. ayrıca yaşlı değil. lafın gelişi.

Daha 5 ay var doğuma. Allah büyük, bi hal çaresi bulunur şimdiden kendinizi üzmeyin bunun için, bebeğiniz de etkilenir. Ama biraz alınganlık yapmışsınız bana kalırsa

işyerimdeki çocuklu kadınların halini görünce ister istemez evham yapıyorum.

Bir ihtimal daha vardı o da bebek yapmadan önce gidip bakacak kisiye sormak ona göre karara varmak ama nedense hiç kayınvalidenin annenin fikri sorulmaz, emrivaki yaptım bakacaksın modunda insanlarimız. Bu kadınlar bu dünyaya çile çekmeye mi geldi bilmiyorum. Çocuk doğur çocuk bak büyüt üstune yaslandim kurtuldum de tekrar torun bak büyüt. Bana bu yapilacak olsa direkt kapıyı gösteririm sanırim.

anneme güvenmiştim. annem genç. eğitimli. mesleği zaten okul öncesi.
ama gelin hanımın annesi bütün torun sorumluluğunu anneme yıkınca ortada kaldım.
:))) ayyy çok fena olmuş yaa. Bende bebek planı içine yeni girdim. Eşimin kardeşi 5 ay önce evlendi 5 aylık hamile :)) bana akıl veriyor sen biraz geç yap diye. Benim evlilikte 4. Yılım:))

Kayınvalidemde bebek bakma hakkımı ondan yana kullanırım onun maddi durumu kötü dedi. Bende zaten benim ortada daha bebek yok dedim ama ben baktırmak istemediğim halde gıcık oldum:))

bu sadece bahane kayınvalidem diri. görümcemle bir değiliz. ben kendi tipimden çok çocuklarımın geleceğini düşünüyorum.

görümceye neden bu kadar kinlisiniz?
çalışmış istediği yerine harcamış parasını şartlarınız aynı değil diye mi bu öfke?

onun ilk çocuğuna bakmış ama. ayrıca yaşlı değil. lafın gelişi.
Tamam yaşlı olmayabilir size gore ama sabri yoktur belki?
3 yıl önce çocuğa bakamam yaşlandım diyen insan şuan gençlestim bakarım mi diyecek?

Benim 42 yaşındaki annem ben evlenince haberin olsun çocuğuna bakacak sabrım yok. Bana güvenme dedi. Çok da iyi yaptı. Çünkü çocuk gerçekten sabır işi öyle hatir için katlanilacak bir şey değil.
Ben de ona senin yaşındakiler hala doğuruyor be diyemedim. Çünkü biliyorum cani çocuk istese hakkaten kendine yapardı:KK70:

işyerimdeki çocuklu kadınların halini görünce ister istemez evham yapıyorum.
Aranızda başka bir sorun yoksa kv ile bence torun dünyaya gelince zaten kendi bakmak isteyecektir. Siz Doğuma yakın güvenilir bi bakıcı nerden bulurum diye arayın, o konuda ümitsiz gibi davranın, kv niz kendine güveniyorsa bu konuda, eminim kendi talip olacaktır bakımına

Görümcenizin maaşını ne yaptığının konuyla ne ilgisi var? Siz altı ayda bir kuaföre gidiyor ve ev kredisi ödüyorsunuz diye görümcenizle neden "bir tutulacak gibi değiliz" oluyorsunuz?

Ayrıca madem eşinizin işi çok riskli, çıkarılabilir her an, tüm maaşın krediye gideceği şekilde ev almasaydınız. Daha düşük bir kredi çekseydiniz. Bebek sürpriz olmadı herhalde, istiyormuşsunuz ki olmuş.

Kayınvalideniz bakmak durumunda değil, ücretsiz izin almayacakmışsınız, bakıcı tutarsınız yapacak bir şey yok. Ne olursa olsun öz kızı, ben el kızı demişsiniz de el kızı kısmı olmasa bile evet öz kızı yani, aynı olması mümkün mü gerçekten?

çünkü bütün parasını oraya buraya harcayıp, anneeeğğ baaabam bize ev alsın kiradayıızz diyen bir kadınla bir olacağımı düşünmüyorum. bizde bilirdik yemesini içmesini eşimle tatillerde gezmesini. o evlatsa eşim de evlat.

istanbul şartlarında en düşük kredili eve girdik zaten. bodrum katlar 250 binden başlıyor. kredi oranlarını da biliyorsunuzdur zaten. şimdi almayacağız da ne zaman alacağız. 50mizden sonra mı ?

Bakmak zorunda değil.Anneye ya da kaynanaya güvenerek Bebek yapılmaz .Benim annem de benim bebeğime bakmayıp,gelinin bebeğine baksaydı eğer ben de kırılırdım.Kaynanan da bu riske girmek istemiyor olabilir.Ayrıca görümcenin maaşını nereye harcadığı sizi hiç ilgilendirmez,kendi kazanıyor,kendisi harcıyor

tamam işte o zaman kendi annesine kırılsın :KK66:

Aranızda başka bir sorun yoksa kv ile bence torun dünyaya gelince zaten kendi bakmak isteyecektir. Siz Doğuma yakın güvenilir bi bakıcı nerden bulurum diye arayın, o konuda ümitsiz gibi davranın, kv niz kendine güveniyorsa bu konuda, eminim kendi talip olacaktır bakımına

bilmiyorum. bu son olayda sesini çıkarmamasından ötürü de soğudum. hiç bir şey demem muhtelemen. kendisi gelip gönüllü olursa olsun.

Bakıcı tutacaksınız kv arada gelip bakiciyi kontrol eder bazen başında durur. Bir şekilde yolu bulunur burada kimseye kırılmasınız. Keşke bütün maaşı alacak bir kredi cekmeseydiniz. Hakkınızda hayırlısı.

bu sadece bahane kayınvalidem diri. görümcemle bir değiliz. ben kendi tipimden çok çocuklarımın geleceğini düşünüyorum.

bahane derken? diri olması sizin çocuğunuza bakmak zorunda olduğu anlamına gelmez ki. kadın bakmak istemiyor yani. kendi çocuklarını büyütmüş. sıra torunlara geldi deyip tüm çocukları neden ona atasınız ki? bırakın biraz da o hayatını yaşasın. siz doğurun ben bakarım dememiş size. kendi kendinize plan yapmışsınız. farzedin ki kaynananız öldü. o zaman ne yapacaktınız?

çünkü bütün parasını oraya buraya harcayıp, anneeeğğ baaabam bize ev alsın kiradayıızz diyen bir kadınla bir olacağımı düşünmüyorum. bizde bilirdik yemesini içmesini eşimle tatillerde gezmesini. o evlatsa eşim de evlat.

istanbul şartlarında en düşük kredili eve girdik zaten. bodrum katlar 250 binden başlıyor. kredi oranlarını da biliyorsunuzdur zaten. şimdi almayacağız da ne zaman alacağız. 50mizden sonra mı ?

Bilseydiniz o zaman. Siz de yiyip içip gezseydiniz. Siz hayatı bu şekilde yaşamayı tercih etmişsiniz, o farklı şekilde. Sizi ilgilendirmez de yermenizi haklı çıkarmaz da. Evlat ayrımı yapıyorlarsa o eşinizin ve ailesinin arasındaki problemdir. Eğer bu ayrım sizin bütçenizi etkiliyorsa da konuşup çözüm bulursunuz ama kadını aşağılamazsınız. Maddi durumunuz müsait değilse ya ev ya çocuk seçeneğine yönelebilirdiniz. 50'sinden sonra alamayan insanlar da var, görümceniz ev bekliyorsa siz de bakıcılık bekliyorsunuz. Ne farkı var?

zaten görümcenin ilk bebeğine bakmış... benimde ilkine baksın. ikinciyi emekliliğime denk getircem zaten...

size bakarım diyen kendi annenizmiş.
öyle yazmışsınız kendi anneme güvendim diye.
ama beklentiniz kv .
sizce de öfkenizin yönünde bir terslik yok mu?

bahane derken? diri olması sizin çocuğunuza bakmak zorunda olduğu anlamına gelmez ki. kadın bakmak istemiyor yani. kendi çocuklarını büyütmüş. sıra torunlara geldi deyip tüm çocukları neden ona atasınız ki? bırakın biraz da o hayatını yaşasın. siz doğurun ben bakarım dememiş size. kendi kendinize plan yapmışsınız. farzedin ki kaynananız öldü. o zaman ne yapacaktınız?

annem gönüllüydü benim bebeğime. ki ben bebek tedavisi görüyordum. annem olsun da evi taşırım senin mahallene diyen biri.
ama abimin çok muhterem kayınvalidesi son anda "ay ben gidemem oralara sen git" deyince annem gitmek zorunda kaldı.
çok meraklı değildim kayınvalideme inanın. annem çocuk gelişimci. hep annemi hayal etmiştim.

O zaman annene de artık biraz da benim çocuğuma bakarsın diye. Ya da görümcenin olmadığı bir ortamda kv ne açık açık sor.

5 ay önce yeğenim doğdu. abimle yengem şark görevindeler. annemde bebek bakıcıya verilmesin diye bakmaya gönüllü oldu. evini düzenini kocasını bırakıp doğuya gitti. elbet kolay değil. babam çok şükür idare ediyor ama karısını da özlüyor tabi.

bende 4 aylık gebeyim.
2 hafta önce görümcem ben kayınvalidem görümcemgilde otururken görümcem aynen şöyle bir cümle söyledi
"ay annen kaça bölünecek bir abinin bebek bir senin bebek ne yapacak o kadın hanginizin bebeğine bakacak" laf arasında bunu dedi ve başka konular açtı üzerine. bende güldüm hayırlısı dedim. ama saf ben jeton geç düştü. resmen benim annem senin bebeğine bakmasın demeye getirdi.

bu arada memurum. ücretsiz izin hakkım var fakat alamam. maaşım tamamen ev kredimize gidiyor ve eşim özelde maaşlarımız aynı. yani krediyi eşim ödese bize birşey kalmayacak... bilenler bilir. istanbulda yaşıyoruz ev de istanbulda... ve eşimin özel sektörü hiç iyi değil. her an çıkarabilen bir işyeri.

kayınvalidem muhtemelen polemik olmasın diye yorum yapmadı o esnada. çünkü kayınvalidem görümcemin ilk çocuğuna bakmış ikincisine bakmamış yaşlandım yeter demiş. ikincisi çocuğu şuan 3 yaşında.
yine de ne var ben bakarım demesini beklerdim. yada kendisinin sonradan arayıp korkma kızım ben varım demesini beklerdim. ama ben ağzımla kuş tutsam da el kızıyım. o ise naparsa yapsın öz kızı.

şimdi benim çocuğa baksa "sen benim bebeğime bakmadın onun bebeğine baktın hani yaşlanmıştın" muhabbeti olacak.

ama inanın bir tutulacak gibi değiliz. ben işi bıraksam bir daha asla atanamam. 9 sene önceki kafam yok. kendisi ise birinden çıkıp 1 gün sonra başka bir yere girebilir. canı nasıl isterse öyle çalışır. mesleği zaten yok.
yapı olarak da farklıyız. ben 6 ayda bir kuaföre saç kestirmeye giderim ve düğünlerde bile kendi makyajımı kendim yaparım. görümcem de sağda solda çalışıp maaşını sadece estetiğe botoksa saç boyasına dudak dolgusuna yatırmış bir insan. annesine bile vermemiş. kendi adına hiç birşey almamış.
kayınvalidem bana dert yanarken, çalıştı da ne yaptı otursun çocuğuna baksın, çocuğu bana bırakıp gezmelere gitti dedi... ama ne kadar dert yanarsa yansın ben el kızıyım işte...

ücretsiz izne ayrılırsam evi satmak zorunda kalırız. o zaman ben çok mahvolurum. o evi almak için bekarlıkta binbir çabamla aldığım tek malım olan arabamı sattım. ev kredisi yüzünden bir ton faiz ödedim. şimdi her şey çöp olacak...4 aylık bebeği de bakıcıya bırakmayı gözüm hiç kesmiyor...
kimsem yok gibiyim. şimdiden düşünüyorum üzülüyorum. kendi kızına ayıp olmasın diye benim bebeğime bakmamazlık yapacak sanırım...

ayrıca elbet bakmak zorunda değil. yalnız şartlar böyle iken insan bir öneri bir tavisye bekliyor. bir rahatlatma istiyor. zaman dediğimiz şey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. ben bunları düsünmek zorundayım
Onun çocuğuna yaşlandım deyip bakmadıysa sizinkine bakması zaten olmaz. Sizin istemeniz bile hata olur. Belki de kendi aralarında konuştular ve gorumceniz biliyor kvnin bakmayacağını siz de biliyorsunuz diye düşündü. Bu arada şu anki durumunuz kvyi değil sizi ilgilendirir. Bu durumdaydınız madem erteleyecektiniz çocuğu. Ha o size güven verdiyse, hamile kal ben bakarım dediyse tabi durum farklı. Ama bunun dışında kimseden bir şey istemeye ya da beklemeye hakkınız yok.

Back