Hamile kalırken ne düşünüyordunuz?
Ben ananelerin babaannelerin bakıcı gibi kullanilmasindan rahatsızım. Ablamın da bebeği var, tek yegenim- çok seviyorum. Ama bebek bakımı o kadar zor ve o kadar yorucu birşey ki günübirlik onlara gittiğimde bile eve yorgun argın dönüyorum. Ki gencecik kadınım. Oysa yaşlı, orası ağrır,burası ağrır, kafası kaldırmaz...
Yazık değil mi kaynananiza?
Zaten yıllarca bakmış, kötü olmayı göze alıp itiraz etmese ikinciye de bakacakmis... Şimdi de siz hazırda bekliyorsunuz 'kaynanam baksin' diye, belki ikinciyi doguracaksiniz, belki varsa diğer kardeşler bekleyecek...
Azicik rahat bıraksaniz keşke yaşlıları. Tamam torundur, sevilmez mi? Ah nasil sevilir.
Ama sadece sevmek için görse torunu, onun ikinci annesi olmasa, arasıra alıp parka goturse, kıyafetler dikse...
Yani torun sevgisi kadına eziyet olmasa ne iyi olur.
Benim annem de ablamın çocuğuna bakmıyor (ablam da istemezdi zaten)
Kadın 57 yaşında, kurstan kursa geziyor. İlk defa yurtdışına gitti, hatta umreye ve balkanlara gitmeyi düşünüyor... İkinci baharını yaşıyor yani- hazır çocuklarından kurtulmuşken. Oysa etrafında bakıcı olan ananeler babaanneler var, her gün telefonda dert yaniyorlar. Onlara da yazık.
Değil tatile ülke -sehir değiştirmek yan ilçeye hastaneye bile gidemez, bebek arabası , merdivenleri vs vs...