annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

Siz dogum yapip izinden donene kadar yegeniniz 9 aylik olur saniyorum? Ayrica anneniz ne kadar daha babanizi birakip bakabilecek? Geri donup cocugunuza baksin, gelininizin annesini de arayip ben artik bakamam hem esim yalniz hem diger torun geliyor bakici tutsunlar desin. O zmaan tutusup gider veya abiniz bakici tutar.
Soz veren anneniz butun ofke kv ve gorumceye. Hesaplar elbette degisebilir ancak her zaman bir b planiniz olmali soz konusu cocuk oldugunda.

E anneniz de yarı yolda bırakıyor sizi o zaman o da mı evlat ayırıyor ona niye kizmiyorsunuz.

Hamilesiniz de sağa sola kizacaginiza şimdiden referanslı çocuğunuza güzel bakabilecek birini bulsanız . Bosver in o öyle bu böyle başınızın çaresine bakın . Bu şekilde sadece içinizi karartirsiniz .

Bizim de yüklü kredimiz var. Üç yıl daha bebek düşünmüyoruz. Anneme kayınvalideme emrivaki yapmak istemiyorum.

Konunuza gelecek olursak görümce bence boşboğazlık etmiş sanane kime ne yani. Gereksiz konuşmuş.

aynı anda doğmuş olsalardı ve aynı şehirde olsaydık onu tercih etseydi kırılırdım. ama doğunun ücra yerinde 2 karı koca özel harekatçının çocuğunun bakıcıya verileceğini duysaydım (ki bakıcı da bulunursa) herkesten önce ben anneme anne git lütfen derdim. yeğen de evlattır. zaten oralarda polisler askerler sevilmiyor. bebeğe birşey yaparlar ALLAH korusun.

O nasıl oluyor? Heyet raporu parayla mı alınıyor ço cahilim :)))

aynı anda doğmuş olsalardı ve aynı şehirde olsaydık onu tercih etseydi kırılırdım. ama doğunun ücra yerinde 2 karı koca özel harekatçının çocuğunun bakıcıya verileceğini duysaydım (ki bakıcı da bulunursa) herkesten önce ben anneme anne git lütfen derdim. yeğen de evlattır. zaten oralarda polisler askerler sevilmiyor. bebeğe birşey yaparlar ALLAH korusun.

Bebegime annem bakacakti. Son anda ellerinde olmayan aksilikler cikti gelemedi. Ise baslamama 2 hafta var bu arada. Ben kendimce cok onceden kv lafina alindim o nedenle baktirmak istemuyorum. Esimle paylastim tamam o zaman iyi bir bakici bulacagiz dedik. Ben bebegim dogdu haftasina bakici aramaya basladim:) hic haber yok. Nereye haber biraktiysam cevap gelmiyor. Seminer doneminde borclarla ucretsiz izne ayrilacagim diyip agladim arkadaslarin mudurun yaninda. Herkes cok uzuldu. Hocam hallederiz falan derken calistigim koyden bir veli calismak istiyormus. Temizlik isi icin basvurmus baskasini bulmuslar. Ihtiyaci var belki bakar dedi arkadas. Gorustuk kari koca daha evine gitmeden tamam dedik:)) tabi sonra cocugu olan bir arkadasla evine gittik duzenine bebege bakimina baktik. Icime sindi iki bucuk aylik bebeyi biraktim. Emzirme saatinde de kolaylik sagladilar sag olsunlar. Bugun 11 aylik oldu. Bakicimiza kocasi fabrikaya gir demis. Ben bu cocugu baskasina birakamam dedi. En azindan kres yasina kadar bak demistim. Kizim bakicisinda iken benim kucagima gelmez. 1 haftadir annem burda goturmedim. Bakicimiz ozledim be zaman gelecek Bilge diye arar. Rabbim hayitli insanlarla karsilastirsin. Insallah kimseye minnet etmeden sizde iyi bir bakici bulursunuz. Cok zor bir surec ama rabbim darda insana yardim ediyor gercekten. Birde sunu ekleyecegim hamilelikte ufak tefek seyler buyutuluyor elde olmadan. Sana tavsiyem huzurlu bir bebek istiyorsan stres ve ofkeden uzak dur.

Ya ben atanir atanmak boyunu asan kredilere girip ev alan memur kafasini hic anlamiyorum. Kardesim etin ne butun ne aldgn uc kurus onu da krediye yatirip ayin sonunu zor getirmek ordan burdan kismak mi hayat? he illa catladin benim evim olacak dedin o zaman planli yasa bak isten cikma ihtimalin yok kimse senin cocuguna dadilik yapmak zorunda da deil. O zaman cocuk yapmicaksin. 50 60 yasina gelen emeklilik keyfi yasayacak buyuklrrinize atiyosunuz bebeklerinizi kimse kimseyi duusnmuyo ama benm kredim var ama senin kredinden kime ne yani

yengende mi özel harekatçı?? kaldı ki ücretsiz izin alabilir özel harekatçı olsa bile. hatta abinde izin alabilir ücretsiz. benim eşimde polis memuru. ha hakkari de görev yaptık. bakıcı da vardı oralarda. bence tercih yapılmış net

b planım kv di malesef
çünkü daha nişanlı iken kendisi demişti bebeğinize ben bakıcam diye.
annemlerle aynı şehirdeyim. babam benim mahallemden ev bakıyor. ya sabah bebeği anneme bırakıp giderim yada annem gelir alır evine geçer.
babamdan ayrılmasını asla istemeyiz. olanlar bu yöndeydi.
gelin hanımın da annesi gidicekti yeğenime bakmaya. son anda gitmeyeceğim dedi. belki de korktu doğudan bilmiyorum.

Bunun planını hamile kalmadan önce yapmalıydınız.
Kimse mecbur değil.
Ev almış olamanız araba satmış olmanız sizin probleminiz.
Her şeyim dört dörtlük olsun demeyin yaw demeyin...
Yazık bu ana babalara bırakın kendi hayatlarını yaşasınlar.
Gönüllü bakmak isterse ne alaa
Bakmıyor diye sevmeyede mi gelemeyecek sizin eve.. allah akıl versin
BEKLENTİ.. BEKLENTİ... BEKLENTİ... = MUTSUZLUKTUR.

görümcenize ve kvnize neden doldunuz bu kadar anlayamadım. daha bebeğiniz 4 aylık zamanı gelince eşinizle bir gidersiniz kv'nize bakar mısın dersiniz bakamam derse ki (bence bakmayabilir illa bakmak zorunda değil.) bakıcı tutarsınız ya da annenizle konuşursunuz. ben de bir görümceyim annem baştan beri yeğenime bakmayacağını söyledi gelinin annesi de bakmayacağını söyledi. gelin işten çıktı bebeğine kendi bakıyor biz elimizden geldiğince maddi yardım yapıyoruz. bakınca da bu sefer kv bebeğe şunu verdi şöyle yaptı böyle yaptı oluyor.

Kayınvalide bakmazsa mecbur bakıcı tutacaksınız.Hiç kayınvalideyle konuştunuz mu kadın belki bakmayı düşünüyodur.

çok sevindim sizin adınıza. çok güzel bir abla-teyze olmuş. bu arada bende uzun bir süre Bilge düşünüyordum kızımın adını ama dün değiştirdik :)
amin inşallah. Allah size de kolaylıklar versin. insan daha hamileyken düşünüyormuş bunları. teşekkür ederim.

B plani derken baskasinin bakmasini kastetmedim. Farz edin ki kimse yok ne yapardiniz kendi cabanizla?

Kayınvalide bakmazsa mecbur bakıcı tutacaksınız.Hiç kayınvalideyle konuştunuz mu kadın belki bakmayı düşünüyodur.

konusu açıldığında kendisi ben bakarım diye atlamadığı için sessiz kaldım.
zaten işten güçten çok fazla gidip gelemiyoruz. bende işitme engelliyim. normalde konuşurum ama telefonda biraz zorlanıyorum (şiveli de konuşuyor). ararsa eşimi arar eşim bana tek tek tercüme eder.

Doğumdan sonra bir süre rapor alabilirsin, varsa yıllık izinlerini kullanabilirsin. İlk 2 ay yarım gün çalışma tam maaş alma var, onu yapabilirsin. Hatta çalıştığın yer iyi ve anlayışlı bir yerse 3 saatlik süt iznini öğleden sonra kullanır, kalan saate de idari izin alabilirsin. Yani yarım gün çalışmış olursun gene.

Benim 40 gün yıllık iznim vardı doğurduğumda, 3 gün kaldı şu anda. :) oğlum da haziran 15te yaşına giriyor inşallah. Benim amirlerim anlayışlılardı, 14 hafta kadar yarım gün çalıştım. (Öğleden sonra 3.5 saat çalışıyorduk zaten, yarım saat saatlik izin aldım.) arada yıllık izinlerimi de kullandım. Öyle böyle geçti zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…