Annem bana küstü artik konuşmuyor

Tesekkur ederim ama çok zorboyle anneyle başa cikmak .hic yemek yapmaui bilmiyor diyor mesela .4 senedir dogunun kucuk bir ilcesinde yalniz yasadim her seyimi dr yaptim .Anneme gore beceriksizimve bunu surekli kaynanamin esimin yaninda dile getiriyor

Annesi düğüne gelecek zaten sadece bir gün önceden hazırlığa gelmem diyor ki çok daha hayırlı.

Konu sahibinin annesinin egosu yıllarca alttan alına alına şişmiş, şimdi özür dilese bile düğünden önce illa ki kavga çıkartacak. Kavga çıkartacak çünkü anne kızının gitmesinden endişeli ama duygularını ifade edemiyor bunca yıl da kimse de yanlış yapıyorsun bu kızı kırma dememiş. Bu sorunları da düğün öncesi çözecek halleri de yok.

Konu sahibi anneye yaklaştıkça gerilim yaşanıyor bu durumda zorla geçinmeye çalışmak yerine biraz mesafe koyup özel günlerini kaliteli olarak geçirseler daha iyi bence. Zaten şehir dışına çıkacak.

Öbür türlü konu sahibi dayanamayıp patlarsa ilişkiler iyice kopacak.

Ciddi hasta anneniz. Bence babanız alsın doktora götürsün onu.

Ayrıca memur insanlarsınız eşinizin tarafı herşeyi aldıysa öpün de başınıza koyun o insanları yazık kendiniz yapmasanız bile yatak odası mutfak vs senin ailenin alması gerekiyordu yapmamış birde kalkıp eleştiriyor hayret bişey. Kalkıp taa oralardan annenizi çağırana kadar verseydiniz parasını temizlikçi temizlerdi evinizi

annemde isine gelmeyince kuser huyumu bildiginden beni meletirdi
hatta yillardir her yerde anlatir mesela
ay bu cok saf bir kuserdim bana yalakalik olsun diye evi dip kose temizlerdi bende temizlik yapilmasi gerekince hep tartisma cikarir kuserdim evi temizlerdi hehehe diye.
dusundum evet oyleydi gercekten.
benim ona verdigim yetkiye dayanarak bunu kullaniyormus demek ki son kustugunde 1 ay konusmadim bu 1 ayin 10.gununde kendisi mesaj atmaya falan basladi alakasiz biseyler soruyor falan hiic orali olmadim.
sonra birakti o huyunu bakti artik islemiyor.
sizede tavsiye ederim

Senin bu annenden cekecegin var okyete. Evlenene kadar idare et, sonra 180 derece donecek emin ol

Annenız egıtımlı bır kadın olsa da bu cumlelerı kurardı.
Kanlı carsafı sadece cahıl ınsanlar gormek istemiyor malesef gunumuzde.kız annesinin kanlı carsafı gormek istemesi nasıl cırkın bir durum cumle bulamadım.

Dul kadın etiketini de sadece cahil ve donanımsız insanlar kullanmıyor.
Gayet okumus egıtımlı kariyer yapmis hatta yaslı değil, genc insanlarda kullanıyor malesef.

Bilseler o dul kadın dedikleri, dublex evlere evlenip en guzel gelinligi giyiyorlar emınım cıldırırlar.

Ikısı bana cok cırkın geldı.
Bu kafa yapısı, cehalet degıl.

Suan da sızın telefonunuzu da cahıllıgınden degıl sızı mutsuz etmek ıcın acmıyor.
Biliyor takip uzuldugunuzu.
Bu onun uzucu ama, hosuna gıdıyor.

Kendısı bilir dugune gelme konusunu da.
Mutluluk dilerim size esınızle.

Burcun balık yada yengeç mi?

Malesef gördüklerini uyguluyorlar olan hep bizlere oluyor..Bu arada lutfen yanlis anlasilmasin evlenip bosanmis insanlara benim lafim yok ,dul kadin benzetmesi de cok cirkin malesef

Biz dedik anne gelme temizlickci cagircaz.Dinlemedi ki hep kendi dedigi oluyorben gelicem dedi çeyizlerini yerlestircem evini temizlicemEvi temizledi beni dagitti

Özür diledim yine degisen bir sey olmadi.Annem bir kendi 2 kardesleriyle küs degil, kendi annesi kuzenleri komsulari dahil herkese küs .Bu huyu adet edinmis hosuna gitmeyen en ufak bir sey olsun siler atar.Soran olursa niye küssün diye benim icim temiz ben dobrayım lafimi esirgemem icim temiz arkadan konuşmam der hep

Annen hakkındaki yorumları söylemiştim.Şimdi de küserek güç geçirmeye çalışıyor.Aldırma ve üzülme.Problem sende değil.

Kabul etmez tedaviyi de guzel gunlerimi burnumdan getirmese
Sen istersen güzel günler yaşarsın istemezsen yaşamassın kendine biçtiğin değerle alakalı. Annedir emeği büyüktür baş tacıdır. Ama görmeyecen duymayacan bazen ise bilmeyecek bu kadar. Kendi kendine küssün barışsın gelsin gitsin taviz verme sakın.

Valla anlattığınız ve cizdiğiniz profil üzerinden yorum yapacağım. Sonuçta annenizle ilişkinizin tamamını bilemem. Anneniz çok eski topraklardan herşeyi erkek tarafı yapar kız mutfak eşyası, dantel, havlu, nevresim götürür diyen gruptan. Böyle pek ebeveyn kalmadı sayılı valla. Anneniz Namuslu, çalışan hatta memur bir kız veriyorum size; ben göremedim sen hayrını gör diyorum, mantığıyla hareket ediyor gibi görünüyor. Bu şartlarda kocanın ve ailesinin gerekli değeri göstermediğini düşünüyor hatta pek içine sinmedi eşin ve eşinin ailesi muhtemelen. Annen eski kuşaktan biliyor ki eğer şimdi borca girip en güzel eşyaları aldırtamazsan hep eski eşyaların içinde oturacaksın. Bugün kıymetli para eden bir şeyler takmazlarsa ileri de hiçbir maddi destek göremeyeceksin. Yani annenizin ölçütü mantık evliliği yapan ve fazla yaşanmışlıktan gelen doğruluk payı içersede bu şekilde asıp keserek ya da kızını, damadını afaroz ederek çözüme ulaştıracağı bir mesele değil. Hatta şu an sizin mağduriyetinizden dolayı sorunlu kaynanalığa terfi etmiş durumda ve siz eşinizle her sıkıntı yaşadığınızda ben demiştim onlar senin kıymetini bilmeyecek evlenmeden önce belliydi iki dökük eşya vs diye konuşacaktır. Yani size tek önerim özür dilediyseniz daha fazla aramayın konuşacaksanız babanızla konuşun. Düğünü atlatın ve o günden sonra bir hayat arkadaşınız var ona yaslanın ama unutmayın her olumsuz aile manzarası bi kavgada dönüp dolaşır sizi bulur. Ailenizi de atmayın. Bir de naçizane her evli kadına tavsiyemdir: eşinizden ayrı ufak bir hesap açın ve ne olursa olsun her ne olursa dünya yıkılda dahi göstermeyin bu parayı. Hayat süprizlerle dolu. Allah utandırmasın tabi. Çok iyi niyetli duygular içinde gördüm sizi Allah aileden yana yüzünüzü güldürsün inşallah

Malesef evlendikten sonrada sızın görüş ve tutumlarınızla çokta ılgılenmeden bir konuya dahil olmak istiyorlarsa olurlar anne yada baba olsun yaptıklarının sonuçlarınıda çok düşünüyorlarmıs gibi hareket ederler, tam tersine hiç düşünmeden yine ummadık bır anda ortaya bombayı bırakırlar ve hayatınızın derin yaralar açarak ilerlemenize neden olur.Aile bıreyleri onu ole kabul etmıstır ama size ızdırap verir söyleyenlere değil....
sıkıştıkça sıkısıyorsunuz artık ne annemdir babamdır demek istiyorsunuz Nede silebiliyorsunuz öyle yada böyle kabullenmek zorunda kalıyorsunuz.Ben babamla 3 aydır konusmuyorum tamda bahsettıgim gibi yıllarca psikolojımızın içine etti ama biz sorunluyduk o mükemmeldi.Bahsetmek bile tazeliyor....

Tahmin ettim, bu durumlarda özür dilemek mevcut sorunu devam ettirmekten başka bir işe yaramıyor.

“Dobra konuşmak” aslında lafı ölçmeden karşıdakinin duygularını düşünmeden kaba saba konuşmak demek, insanlar kendisiyle öyle konuşsa aman arkamdan konuşmuyorlar ne güzel diye düşünmez.

Tek diyeceğim ondan beklentiniz yüksek olmasın. Aman çocuğuma baksın aman evimi toplasın aman yemeğimi hazır etsin diye pek düşünmeyin kendi işinizi kendiniz görün zaten uzağa gideceksiniz.
Özel günlerde canım cicim yüzeysel konuşur idare edersiniz.

Size özel bir durum değil, herkesle sorun yaşıyor insan ailesinin karakterini seçemiyor ki.
Küstü diye üzerine aman aman düşmeyin, arada yoklarsınız.

Kesinlikle böyle düşünüyorum bende. Anne sonuçta.
O muhtemelen gördüğü örnekler sonucu o beyaz eşyaların asla yenilenmeyecegini biliyordur. Çünkü evlilikte basta alınmayan şeylere sonra sıra gelmiyor. Anneniz sizi korumaya çalışıyor. Tamamen haklı demiyorum Ama evlendikten sonra sizde haklı tarafları varmış diyeceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…