- 19 Kasım 2018
- 211
- 603
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dugun gunu geliriz el gibi de gideriz diyor
İşte ben şuna anlam veremiyorum onca sene annelik yapıp kızı evlendirince sen artık çıktın çıkıştın bizim kızımız değilsin.. Sorumluluk mu bitiyor nedir evlendirince?
eşimw hic bir sey demiyor iyi anneyi oynuyor bildigin Onun yaninda neseli sevecen damadini seven kadin var bi yalnız kaliyim hemen beni böyle bunaltıyorBi de bişey daha söylemek istiyorum, burda hep koca kişisinin ailesi biseylere karışınca "senin kocanda iş yok, kocan dengeyi kuramamis" diyoruz ya, işte siz de böyle zayıf karakterli olmaya devam eder annenizin simarikliklarina sürekli tavizler verirseniz, bigun eşiniz de bıkar, anneniz ve sizin dengeyi kuramamaniz yüzünden yuvanız yıkılır. O zaman da ağlarsınız "annem dul kadın olduğum için bana küstü nasıl affettirsem" diye
Sizin saklamaya niyetiniz var mı?Kaynanan ister sakla diyor eşimde sacmalama balayina o sacma bezlemi gidecez atariz onu diyor annem istemez diyor o da
eşimw hic bir sey demiyor iyi anneyi oynuyor bildigin Onun yaninda neseli sevecen damadini seven kadin var bi yalnız kaliyim hemen beni böyle bunaltıyor
Eşimin anneside sizin annenize benzettim. Aynı şekilde banada çok iyi davranıyor gibiydi. Gibiydi diyorum çünkü anlıyodum içten içe ve arkamı döndüğüm an eşime devamlı baskı doldurma. Bunlar bi süre sonra karşıma çıkmaya başladı gördüm. Şu an görüşmüyorum ben. Herneyse egitimciymişsiniz bende eğitimciyim. Siz artık bireysiniz öğrenci yetistiriyosunuz. Psikolojiden anlıyosunuzdur. Kimlerle karsilasiyorum ben. Anne baba olmak çocuğu kukla etmek , istediklerinizi yaptırabileceginiz bi oyuncak değildir. Bu size çok büyük haksızlık. Evlenme kararı aldığınıza göre gayette yetişkinsiniz. Saygı çerçevesi içersinde sizinde fikirleriniz olduğunu artık göstermelisin. Duygu sömürülerine gelmeyin kim olursa. Ve bunları eşinize yansıtmayın evlendiginizin farkına varın ben yaşadım çok zor bi durum.eşimw hic bir sey demiyor iyi anneyi oynuyor bildigin Onun yaninda neseli sevecen damadini seven kadin var bi yalnız kaliyim hemen beni böyle bunaltıyor
Annem de biraz böyleydi, özellikle maddi konularda. Ama ben senin gibi vicdan falan yapmadım. Çok saçma çünkü, kızım mutlu olsun, huzurlu olsun diyeceğine şunu da olsun bunu da olsun diyordu. En iyisini aldırmazsak damat tarafına, nasıl çalım atacak? Yüz vermedik, babam da frenledi onu, şimdi sakin.Kızlar buraya sorunlarim icin daha once de konu açmıştım .Yeni evlenicem ekim sonu .Annem sağolsun yardima geldi ailemden 12 13 saat kadar uzakta yaşayacağım. Evimi topladi etti son gün de küsüp gitti şimdi telefonlarımı dahi açmıyor. Ekim sonu düğünüm var hasta oldum artık. Her seyine karisti hep sustum balayinca giyecegin kıyafetten tutun da evden kullanacagim yağdanligima kadar hic birine ses çıkarmadık.Her şeye laf edip durdu sustum hep.Evdeki eşyaları esimin ailesi aldı. Dogu da memurum 2 senemkz bile kalmadi beyaz esya almadik esimin bekarlik esyalarini kullanicaz. Esimin ailesi de yatak odasi takimi ,yemek takimi,salon takimi aldi 2 tane de halı aldi.Dul kadin gibi evleniyorsun bu ev yeni gelin evi degil diye diye burnumdan getirip durdu.Sagolsun geldi yardim etti temizledi duzenledi kaynanam 70 yasinda onlara daha da uzak yasadigimiz yeronlar gelmedi.Emeklerini göz ardi edemem ama yiprandim gercekten. Ilk gece olunca beni ara diyor mesela,kan bezini sakla her seyine sustum kizlar.Sabah kahvalti yapıyoruzokula gidicem bana diyor ki sen her seyi Ali ye anlatiyorsun evde olan ozel seylerimizi .Anne anlatmıyorum diyorumhayir biliyorum elinde telefon mesaj atiyorsun.Eski sevgilin varken de anlatirdin .Hayir anne diyorum.Anlatiyorsun dedi parmagini felan kaldirdi salladi bana ben de sen kafanda kuruyorsun ne anlatmistim ornek verdedim okula gittim.Okuldan gelince beni arama konusma benimle bizden cıktın zaten dedi.Sildi atti beni kizlar vicdanen rahat edemiyorum ne yapmalıyım nasil davranmaliyim akıl verin bana ben saglikli dusunemiyorum şu süreçte
Zaten senin içine sinmesi gerekiyor, annenin değil. Sen yaşayacaksın o evde. İçine sinmiyormuş hanım sultanın, ne münasebet.Cok konustum cok ozur diledim yuzume dahi bakmadi giderken. Dogudayiz 2 sene olmadan gidecez diye ben dedim beyaz esyalar calisiyorkullanalim.Ceyizlerimi aldi cok zoruna gidiyorsa annem de alabilirdi. Almadi da beyaz esya .Esimle bir avm de renkli esprili mutfak havlulari aldik yeni onlari camasir suyu yapmis hep annem .Anne bunlar yeniydi dedim guldum ona bile kızdı. Sanki yeni gelin evi gibi de içe sinen hic bir sey yok bosver beyazlasin dedi.Ya derdim havlu felan da degil heveslendigim seylere annem deger vermiyor .Her seyim yeni olsun istiyor ama kendi ceyizden baska bisey de almak istemiyor. Sonra da bana laf ediyor dul kadin gibi evleniyorsun bu aile seni istemiyor deger vermiyor diye huzurumu bozuyor
Ama eşim de sabrediuor susuyor dediniz ?eşimw hic bir sey demiyor iyi anneyi oynuyor bildigin Onun yaninda neseli sevecen damadini seven kadin var bi yalnız kaliyim hemen beni böyle bunaltıyor
Annem sırf adettendir diye kocaman çarşaf vermişti, dantelli. Dedim '' Anne, bu ne? ''. Gülümsedim. Bişey demedim, aldım. Kaynanamın umrunda değildi ki çarşaf marşaf. Derdi başkaydı. Gözü kalmıştı altınlarımda.Bir annenin bunu söyleyeceğini kırık yıl düşünsem aklıma gelmez..
Kendi kızım evlenirken bunu söyleseydim sen ne diyorsun anne derdi..
Anneniz anneme çok benziyor. Bazen yürüyen bir kibir dağı görüyorum ona bakınca. Hatırlıyorum da, beni bir kere bile tebrik etmedi, şimdi de benle gurur duyduğunu falan zannetmiyorum. Ha umrumda mı artık, değil.ahaha valla benim annem bu.
harika muazzam fedakar ileri göruşlu bir annedir ama çocukluğumun butun travmalarının başmimarıdır.
konu sahibinin annesi de çok fenaymış ama annem öyle olsa aramazdım.
Anneniz anneme çok benziyor. Bazen yürüyen bir kibir dağı görüyorum ona bakınca. Hatırlıyorum da, beni bir kere bile tebrik etmedi, şimdi de benle gurur duyduğunu falan zannetmiyorum. Ha umrumda mı artık, değil.