Annem bana hiç çocuk olduğumu hissettirmedi

lanetliliris

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
24
10
86
32
Merhaba;
Kafamdakilere yanıt bulamadığım için size danışmak istedim. 28 yaşındayım. Benim dünyaya geliş amacım babam askere gidicek yalnız kalmiyim diye amaçlanan bir çocuk olmam. Doğduktan sonra verem gelişmiş zaten rutubetli sigara içilen 15 kişilik bi gecekondunun karanlık bi odasında ölmeyi bekleyen bi çocuk.Her zaman itilen arka planda tutulan biriydim. 2 kardeşim daha vardı okula götüren uğraşan bendim.7 yaşından beri ev temizlemek kardeşlerime bakmak zorundaydim. Annem hep uyurdu. Hiç bir zaman kahvaltı hazırlayıp saçlarımı tarayıp okula götürmedi beni. Eve geldiğimde uyuyor olurdu 2 saat kapıda aç bi aç oturup beklerdim kalkmasını.1 zayıfım gelse döverdi vururdu.Lisede çok başarılıydım ünv kazandım göndermediler maddi açıdan diye. Sonra kardeşimi özele yazdırdılar. Kız kardesim okumak istemedi okusun diye ugrastilar didindiler bende okumak için 3 ay ağladım.18 yasindan beri calistim.öyle boyle bi calismak degil sabah 8 gece 11 ordada zulmettiler anneme bigun bana destek olsaniza dedim parami istiyorsun dedi hayir dedim manevi destek yaparsin kizim diyin sadece asla görmedim cunku bunu yuksek notlarima ragmen bigun taktir edilmedim ben sopayla şiddet gördüm kolumu çıkardı saclarimi tutup duvarlara vurdu bayildim uysal bi cocuktum markete gec gittim diye bile bayiltana kadar döverdi 2 sene önceye kadar yine yeltendi ama karşı ciktim. Kiz kardeşim evli hala aman kizim iyi ol aman kizim sunu yapim soyle yapim der ona bense hic evden cikmam butun gun temizlik yaparim yine beni hor görür bağrır azarlar ikisininde arkasini toplarim hani şu külkedisi masalı var ya aklima hep o gelir arkadaslarimi goruyorum anneleriyle agladigim cok oldu annesi kahvalti hazirlamis cnm kizim diye karsiladi cok zoruma gitmisti hic gormemistim cunku oyle seler sevgilim olsa aglasam uzulup biseye yattinmi sen onla der asla yapmadigim ve yapmicagim seylerin hesabini sordu hep askili giysem senin utanma duygun yok der yerin dibine sokar beni bigün kendi arkadaşlarida farketmiş olacakki kizini kiskaniomusun cok kiyasliosun kendinle dediler ama ben hala neden boyle davrandigi konusunda anlam veremiyorum varligimdan rahatsiz oldugunu soyler biseyde basarisiz olsa suclusu sensin der ben hizmet etmekten baska napiyorum anneme dua et namaz kil diyen benim ben hic onun evladi gibi hissetmedim kendimi o bisey istese mutlu olsun diye yapiyorum basarabilirsin ben gösteririm diyorum ama o sadece beni ezmek hic bi konuda destek vermemekle yetiniyor kiz kardesimde asiri bencil ve simarik bana bakin beni toplayin der ben bise desem hakaretler havada ucusuyor ve annemde ona destek veriyor bazen nefes alamadigimi hissedoyorum böyle bi anne olmak istemiyorum evladimi hor gorup sevgisiz yetistirmek gelecegini kisitlamak istemiyorum onu hayasizca suclamak istemiyorum ne yapmaliyim hic bilmiyorum

Üzülerek okudum aklıma kırmızı odadaki Alya geldi. Bazı anneler evlat ayırır derler demek ki doğruymuş.
Geçmiş icin değil ama gelecek icin neler yapablrz onu konuşmak ister msnz? Bir ıste calsyr msnz

Benim de aklıma Masumlar apartmanı ve Safiye geldi..Bir annenin kişinin psikolojisi üzerinde ki etkileri ne kadar acı olabiliyor maalesef..

Üzülerek okudum aklıma kırmızı odadaki Alya geldi. Bazı anneler evlat ayırır derler demek ki doğruymuş.
Geçmiş icin değil ama gelecek icin neler yapablrz onu konuşmak ister msnz? Bir ıste calsyr msnz
Bana da kırmızı odada ki hediye'yi andirdi

Pandemi dolayısiyla suan is durumu sıkıntılı home ofis çalışıyorum sabah temizlik akşam iş ama hep bi eksikliğim vardı beni dövdügünde babam kizinca kocamla aramı bozdun derdi çocuk olmak nasıl birşey gerçekten

Bu konuyu açalı epey zaman geçmiş ama hayatımda hic bir degisiklik olmadı. Nefes alamıyor gibi hissediyorum hala. Evimize gelen insanlar bile bana olan davranışlarına anlam veremiyor. Her istediğini yaptırıyor ben taragi verir misin desem kalk kendin al diyor bakısları düşmaniymisim gibi babamla aram bozulsun istiyor ve bunun icin caba sarfediyor. Anne olmaya hazır hissetmiyorsanız gercekten cocuk yapmayın o cocuk için sadece yıkımdan ibaret. Rabbim herkesin yardimcisi olsun.

Konu açıldığı zaman 28 yaşındaymisin şimdi 30 peki siz hayatınızı değiştirdiniz mi
Anneniz belliki değişmemiş siz kendi hayatınızı değiştiricek ne yaptınız

Son düzenleme:
Anneniz hem psikolojik olarak sıkıntılı hem de kötü biriymiş. yazdıklarınızı üzülerek okudum. iki seçenek geldi aklıma. biri bir işte çalışıp biraz birikim yaptıktan sonra kendi evinize çıkmak. diğeri ise severseniz birini evlenmek. bana kalırsa ilki çok daha iyi belki sonradan üniversiteye falan da gidersiniz. onun dışında bence psikolojik destek alın ve çok iyi bir anne olup o zinciri kırın. ben size inanıyorum. ne zaman dertleşmek isterseniz yazabilirsiniz.

Peki siz kendinize bir hayat hala kurmadınız mı?

Peki ne zamana kadar böyle yaşamaya devam etmeyi düşünüyorsun? 30 yaşındasın 2 sene geçmiş hiçbir şey değişmemiş kendi kendinin kurdu oluyorsun hayatında annen gibi biri varken bir de sen kendine zulüm ediyorsun.

Kaç yaşındasın ? Başka eve çıkman mümkün mü ? Hayatta şöyle bir gerçek var ki sen ne kadar taviz verir hizmet edersen hep daha fazlasını beklerler, bu yaştan sonra sizi dovemez siz sesisinizi çıkarın, cevap verin kavga edilecekse edilecek başka yolu yok...çok üzgünüm bir anneye karşı bunu yazmak istemezdim ama bazı insanlar sessiz kalanın daha çok üstüne gidiyor

çemberi kırın , annenizinde bir fırsatı olsa yazsa yaşadıklarını annesiyle olab ilişkisini. anneniz o hale zevk sefa içinde gelmemiştir. ilk başta bunu kabul edin . Sonrada kendinizi kurtarın , ayrı eve çıkın . kendi yaşamınızı kendiniz planlayın kimsenin külkedisi olmayın .

benimde eşimin babası onu çok kıskanır. evini eşini yedigini giydigini. bir gün bana neden sen bu kadar çok iyi davranıyorsun eşine diye kızmıştı. Sırf adam mutlu olsun diye bir kaç kez yanında eşime kızmışlığım bile var . ama elimizden geldiği kadar uzak durmak tek çözüm . sizde mesafeleri uzatın imkanınız yoksa duygusal mesafenizi uzak tutun çok düşünmeyin üzülmeyin . üzülmek çözüm değil çünkü

30 yaşındasın evde ev işleri ve anneyi memnun etmek için halen uğraşıyorsun ve değişmeyen annen var
Iyide senin annenden ne farkın var sen neden değişmiyorsun bırak anneni gir üniversite sınavına çik o evden bir iş bul
Annen sana ne yaparsa kabullenmişin
Sineye çekmişin annen de nasilsa yapıyor diye sana yüklemiş herşeyi
Annene karşı gel anne baba herkesin de bir sınırı bir haddi olmamalı bu kadar müdahale doğru değil sense bunları kabullenmişin
O evden çik arkadaş edin çalışma ortamına gir karşına iyi biri çıkar ve kendi yuvan olur..

Niye hala aynı durumdasın, 30 yaşına gelmissin bütün hayatını bu şekilde mi gecireceksin, 1 kerecik geliyorsun bu dünyaya. Senin yerinde olsam gerekirse gece gündüz çalışır ayrı eve çıkar kendimi kurtarır ve onlarla da bir daha iletisime gecmezdim. 30 yaşındasın 30, kendi hayatını kurmalisin artık, sen kendini kurtarmadigin surece kimse seni oradan kurtarmayacak. Gencligine yazık. Biraz cabala kendin için, artık küçük bir kiz çocuğu değilsin.

Size sıkı sıkı sarıldım hissedin onu. Yaşadıklarınız çok üzücü ama siz degersiz değilsiniz bunu aşılamaya çalışın kendinize. Bazı anneler büyükler malesef böyle . Kısmanma kıyaslama düşüncesizlik. Bir de küçücük çocuga abla yükü. Anneniz hazır olmadan evlenmiş çocuk sahibi olmuş. Ama geleceege dair nasıl umutlar yeşertelim onlara bakın bence. Şimdi çalışıyor musunuz ? Evde misiniz ? Liseyi bitirdiniz mi hayallerniz var mı. Kendinizi keşfe çıkın hem yaraları sararak hem gelecekteki bahçenizi yeşerterek uzaktan söylemesi kolay gibi belki ama bambaşka süreçlerden geçen biri olarak yazıyorum

Teşekkür ederim. İşe başlıyorum Allahın izniyle. Ayrı eve çıkmak gibi bir luksum yok söylediğimde cok büyük tepki aldim evdekilerden ama sonuc ne olursa olsun gücüm yettiğinde bunu deniycem. Babamla muthis bi uyumumuz var asiri duskunuz birbirimize onuda yıkmak için yalan söylemeye basladigimi ima ediyor yanında bense yalan söyleme konusunda aşırı başarısızım hep bana herkes seni neden seviyor bu kadar gicik oldugun halde anlam veremiyorum der bende onun bana karsi bu tavirlarina anlam veremiyorum oturup anlatmak istedim kendimi bagirdi cagirdi konusamadik anne kız gibi. Sadece senin bana hiç ihtiyacin olmadi hep kendin hallettin biseye tutmadin der ben senden daha güzelim vs vs diye bana karşi konuşan bi anneye asagilayan bi anneye her defasinda tersleyen bi anneye ne kadar ihtiyacim olabilirdiki zaten. Geç oldu ama inanıyorum bundan sonra güzel olucak herşey. Sadece eğer anneyseniz nolur çocugunuzu yalnızlastirmayin. Kendim için annemden artık bi beklentim yok ama hic bi çocugun annesi hayattayken annesizligi hissetmesini istemiyorum yazdigim seyler sadece farkindalik yaratir belki cocugunuza her zaman özel ve onemli oldugunu hissettirin ben her gece yaradanla konuştum yalnizligimdan çocuklariniz sizinlede konuşabilsin o sıcakligi hissettirmeyi asla ihmal etmeyin herkese cok cok tesekkurederim

Cok tatlısınız tesekkurederim

Daha önce okumamıştım konuyu yeni gördüm. Şu hayatta, değer verip, iyilik yaparsan değerin bilinmiyor bunu öğrendim. Anneni bir sal, seni hiçbir zaman anlamayacak, değerini bilmeyecek. O yüzden kendine değer ver, kendini sev, kimseyi memnun etmeye çalışma. Umarım yaralarını sarabilirsin, bundan sonra çok güzel bir hayatın olur.

Bazı evler çocuklara yuva olmuyor malesef.Dilerim kendi kuracağınız yuva tüm yaralarınızı sarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…