annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Canım benim inan senin yaşadıklarının aynısını belki fazlasını yaşadım. Öncelikle Sakin olmaya çalış bebeğin senin gerginliğini hissediyordur. Ona sevdiğini hissettir. Emziririken başını okşa bebekler başlarının okşanmasını severler benim kızım böyle uykuya dalıyor. Gazını çıkartmadan uyutmaya çalışma doktor gaz damlası vermişti çok işimize yaradı. Kundak demişler ama kundak bebeklerde kalça çıkıklığına neden oluyormuş doktorlar önermiyor. Annelik emek ister gaz sancısı biter diş çıkarma dönemine girersin yine uykusuz geceler... Alışmaya çalış inan bana herkes senin gibi.

Bız artık bazen mecburı durumlarda agrı kesıcı verıyorduk , damlası bılmem nesı masajı ( gaz ıcın kolık bebek masajına bıle gıttık ) kalmayınca artık gunu kurtarmak amaclıydı ancak sızın arkadasınkını okuyunca guldum ya ALLAH esırgesın kolık cok yıpratıcı bı sürec.

Buarada pembesuya doktorun damla vermemesı ılgınc bana kalırsa hıc kalıcı cozumler degıller ama gaz damlası genede olaydı en azından anlık rahatlatırdı

Sosyal medyadaki pembiş anneleri dikkate almayın siz. Hepsi yalan dolan resimden videodan ibaret.
Arkadaşlara katılıyorum lohusa depresyonudur..
Kolay mı ben bi regl oluyorum dünyam kararıyor hiç bir şeye tahammülüm kalmıyor resmen depresyona giriyorum.
Sen şimdi lohusasın bir kaç ay sonra mutlaka geçer. Çevrendekilerin de saçma sapan bilmiş yorumlarını dikkate almayın. Anneliğin bir kitabı yoktur. Kalıplara sokmasınlar

Canım o dünyaya adapte olmaya çalışıyor şu anda. Anne karnında sıcacık, ne acikir ne de gazı olurdu. Emzirirken de ağlıyorsa sık sık gazını çıkar öyle emzirmeyi dene. Sık sık kucağına al onu sevdigini, güvende olduğunu hissettir.ben de sık sık kucağıma aldığımda herkes aman alisir alma derdi ama oglum şu anda 4 aylık ve hiç kucak istemiyor. Uyuma saati geldiğinde kundak yap ve bebekleri rahatlatan aspiratör, elektrik süpürgesi sesi, yani white noise denen seslerden ac.baştan evet çok ağlar ama 5 dk sonra sakinlesecektir. Benim oğlan da baştan kundagi hiç sevmez deli gibi ağlardi ama kundak yapıp elektrik süpürgesi sesi açtığımda 2 dk sonra mucize şekilde susardi. Lütfen bu kadar olumsuz olma,senin negatif enerjin ona da geçiyor. Ve o uyudugunda bırak bütün işleri mutlaka sen de onunla uyu.

Merhabalar;
Öncelikle sakin olmanızı öneririm.
Gün aşırı banyo ,banyo sonrası masaj ve kundak (hafif sarma).Banyoyu mümkün olursa aynı saatlerde yaptırın.
Ben her akşam 20:00 yada 21:00 da banyo yaptırıp masaj yapıp yatırıyordum ve çok iyi geliyordu.
İnşallah çabucak atlatırsınız .

Canim hic birimiz anne olarak dogmadik.Ogreniyoruz gun gectikcd.Ben de senin yasadigin surecleri yasadim.Yalniz degilsin yani.Hatta bu donemde elif safak'in siyah sut kitabini okumustum.Lohusaligindan bahsediyor hem de ne lohusalik.Ama alisacaksin bu döneme bebegin de sana... sabirli ol

Bakın daha bebeğinizin 40 ı çıkmamış o da uyum sağlamaya çalışıyor dünyaya ve en zor döneni gazı oluyor sıkıntısı oluyor. O yüzden ağlıyor ama sizde durmaması ağlaması çoğunlukla sizin sinirinizin gerginliğinizin ona yansımasından çünkü bebekler hissederler. O kadarcık bebeği göğüslerim acıyor diye emzirmekten vazgeçmeye bile kalkmışsınız çareler aramak yerine. Şu an onun sevgiye ihtiyacı var ve bebeğinizin derdini böyle anlayamazsınız. Ben tüp tedavisi görüyorum kaç denemem oldu olmadı. Keşke olsa uykusuz da kalsam göğüslerimde acısa razıyım bir kokusu bana yeter bunları sadece siz değil herkes yaşıyor. Artık havalar güzel koyun bebeği arabasına sizde hava alın bebekte hava alsın.

Çok zor bebek ağladığında sakin kalmak. Ama sen ne kadar sakin olursan süreç o kadar kısalır. Yuksek ses duyuyorsa korkuyordur iyice. Şimdi öncelikle bir sling edin bebeğini giy. Işlerini rahatca yaparsın bebek ağlamaz kolayca uyur. Uykusu çok geç kalan bebek çok huzursuz olur. Akşam 7 gibi karanlık bir odaya geç evire çevire emzir uyutmaya çalış. Odadan çıkmak konuşmak yok. Sabah da erken kalkın. 2 3 günde düzene girer.

Oldu yine kolik saati geldi. Harvey karp 5s yöntemi ile kısa sürede sakinleşir. Fön makinesi sesi dinleyebilirsin. Baby sleep sound uygulaması var. Uçak modunda da çalışıyor. Biz 3 ay bu sesle uyuduk. Şimdi de orhan buzuki kolik bebek dinliyoruz.

Bu arada lütfen ben dünyanın en iyi annesiyim yalanını sallayan insanları kale almayın..
Full yalan dolan...
Her insan Zaman zaman düşünür bunları
Acizlik değil yani...
+1000
Zaten herkese kalsa 3 gün uyumasa çocuğunun gulucugune degermis yok tuvalete bile gidemiyormus anne olmak böyle bir şeymiş

Benim komşum boyle bizim yanımız da böyle konusur eve gidince kavga seslerini bebege bağırıp çağırmasını duyorum ama sor kendine
Dünyanın en sabırlı annesi

Sen neden milletin mutlu anne pozlarina bakip kendini kotu hissediyorsun ki? Yakin arkadasim dogum yapti, cocuk degil canavar dogurdum diye agliyordu. Ama internette gorsen sanki cocuk tuvalet egitimiyle dogmus, kendi yemegini kendi yapiyor gibi :) uzulme, yasadiklarin cok agir cok zor ama gececek. Kendine zaman ayirmaya calis, gunde 1 saat babasina birak spora git mesela. Senin gerginligini o da hissediyordur. Ilk 3 ay gaz olayindan da sikinti oluyor biliyorsun.

Harvey karp mahallenin en mutlu bebeği kitabını da eşiniz ya da siz okuyun. Ne gaz damlası ne masaj bu şekilde kurtulduk kolikten

Çocuğum yok anne değilim maalesef ama size tavsiyem bebeğinize sevgi gösterin
o sizin negatif durumunuzu hissediyor o yüzden huzursuz oluyor olabilir
dediniz ya yüzüne bakıyorum ben çok mutsuzum diyrm üzüldüm yapmayın bunu
onunla konuşun belki bir yeri ağrıyor ona şefkatle yaklaşın şikayet etmeyin ne güzel
evdesiniz onunla daha çok vakit geçirebilirsiniz çalışsaydınız bu kadar ağlayan bebeğe
nasıl yardım edecektiniz olumlu taraflarını düşünün çocuk allahın mucizesi

mutlu bebek yapmak sizin elinizde onunla ağlamayın o ağladığında asla asla oflamayın
lütfen yapmayın

Seni o kadar iyi anlıyorum ki benim bebeğim de suan 4 aylık çok sorguladim kendimi neden yaptım bakamiyorum olmuyo diye sütüm bile çok geç geldi o yüzden bi müddet yetmedi ama gerçekten alisiyosun suan çok yeni insan birden farklı bi hayata geçiyo ona göre sekillendiriyosun herseyi seninki kolikmis allah sabır versin yigenimden biliyorum çok zor evet bi hastalık değil ama çok yipratici bi süreç zor biliyorum ama sakın olup bu günlerin geçeceğine kendini inandirmalisin

Bebekler annenin gerginligini hisseder diyorlar, inaniyorum. İlk oglumda hemen hemen sizin gibiydim, üstelik kolik filan da degil oldukca sakin bi bebekti. Ama biraz aglasa sinirleniyodum. Alti temiz karni tok ne istiyo bu cocuk niye anlamiyorum derdini diye kendime kiziyodum. Esim com sakin bi insan, cocugu kucagina alir iki tur atardi evde cocuk hemen uyurdu. Simdi ikinci oglumu büyütüyorum o eski sinirlerimden eser yok. Çünkü sinirlenmekle hicbiseyin çözülmedigini gördüm.
Emerken sıkıntı yasiyorsaniz bebegin burnu tikali olabilir acik oldugundan emin olun, emzirirken ara ara gaz cikarmayi deneyin. Biz gazinin ciktigini düsünsek de bi o kadar cikaramadiklari oluyomus.
Lütfen üzülmeyin sakin olmaya calisin hepsi gececek siz cok güzel bi anne olacaksiniz.

Lütfen lütfen ona böyle davranma sabret canım benim en fazla bir kaç ay sürecek ama lütfen ona böyle davranma onun tek tanıdığı bildiği güvendiği sevdiği insan sensin o şuan bunları bilmeden yapıyor bilse hiç güzel annesini üzer mi ? Benim kızım da ilk 2 ay zorladı benim ve eşim yardimci olmuyordu bir gece bile benimle kimse kalmadı ve uykuyu çok seven biriyim ama o agladkca bir kere cidden derin nefes al onun bunu bilmeden yaptgni öncelik onun için aglamk oldgunu hatırla sabret geçecek kızım şuan 4 aylık bana kahkaha atıyor bilincsiz şekilde agzndan annn ne ann me kelimeleri çıkıyor beni gördüğünde heycandan yerinde duramıyor ben gülsem hemen gülüyor birde artık gülerken çığlık atmaya başladı onu boynundan öpüyorum o da sevincten çığlık atıyor odadan çıkarsam aglyor artık beni tanıyor düşün daha 4 aylık ve düzene girmeye 2 nci ayin sonlarnda başladı emin olll seni cooooook seviyor çokta sevecek sende onu çok seviyorsun ama nolur sinirlenme bu bir gerçek sen ne kadar gergin olursan bebekte öyle oluyor buna eminim çünkü bende ilk aylar hic bitmeyecek sandm 2 sene böyle gecicek dedim hayatım bitti dedim ama yok o benim evimin güneşi ben mutlu olunca gözlerinin içi gülüyor hepsini senn bebegnde yapacak sabret güzel anne brde hemen uyusun diye zorlaynca uyumuyorlar aksna bırak birde tavsiyem hergün banyo yaptır göğüsleri süt toplar acıtır göğüslerini ov bebeğinin cok az ama canni yakmadan sık ordan süt cktgni grceksin bu da rhatlata bilir araba içi sesi süpürge sesi fön makinesi sesi annenin karnndaki ses internetten bu sesleri ac dinlettir muhtemelen sakinlesir banyoyu unutma ama onu cok rahatlatr uzun oldu ama seni çok iyi anlyrum ilk aylar zor sen dünyanın en iyi annesisin buna göre davran lütfen melegine misafirine emanetine en güzel şekilde yaklas...

Kucagnda uyuyo madem yavaşca yanına yatr uyu.kolik olablr gazı vardr fön makinası sesi ac netten yda dandini nennisini bunlar sakinlestreblr.bnim ilk kzımda ybancı bn hariç brini grünce aglrdı hastaneye ble gtrmüştk çatlarcasna aglardı kimseyi grmesin bi dönem.belki üstünü sıkı gydirıosndr bnm kız ondanda çok aglardı sıcaktan.sütün yetmiodr aptamil dene bn vriorum tok tutuyo ve hep sevgyle yaklaş.bnm kzımda hç babada drmuodu bigün dedim sen zorla alıosun sinirli sinirli o anlıyo şevkatle al şimdi babada druo çok şkür.bebişin herseyi anlıo bakma parmak kdar oldguna.ve gndüzde uyusa işi gücü koy uyuu

Kolik bebek annesi değildim ama çok huzursuz, gazlı ve uykusu az bir bebek annesiy(d)im.
O gece uykusu var ya, o bir şekilde olacak, en kötü gündüz kestirilecek, yoksa idare etmek mümkün değil.

Moral mi olur, moral bozmak mı olur bilmiyorum ama oğlum 9 aylık, eşimle yeni yeni beraber sıcak çay içebiliyoruz akşamları.
Birbirimizle tekrar ilgilenebilmeye başladık yeni yeni, iki arada derede değil de yanyana oturup konuşmaya başladık.
Kısıtlı süreler tabii bunlar.

Uykusunda ağlıyor dediğin ne tam olarak?
Oğlum ilk aylar 1-2 gibi uyur, 5 gibi de uyur halde mızıldanmaya başlardı, sabaha kadar.
Uyur ama uyutmazdı.
Tam bilmiyorum 2-3 ayda geçmiş olmalı.

Bu çocuk neden böyle diyenlere aldırış etme.
Daha buna çok yüz vermissiniz, kucakçı olmuş bu, ben hic öyle yapmadım bıdı bıdı konuşanlar olacak.
Allah sakin bebek vermiş, kendi eseri sanıyor.

Benim bebeğim de kolik.. altı aylık olduk hala gaz sancıları geçmedi.. esimle bebeğimizi ince bir battaniye veya carsaf alıp içine koyup elimizde sallayinca susardi (aynı hamakta sallanır gibi ) böyle sallayinca kendini anne karnındaki gibi hissediyomus.. başta sallamaya karşıydım ama bebek sussun diye çaresiz karşı olduğum çoğu şeyi yaptım.. çok faydasını gördüm sana da tavsiye ederim.. bide kundak yapmakta çok işe yarıyor.. aynı süreçten geçtim çok iyi anlıyorum.. bide benim bebeğim ameliyat oldu günlerce hastanede perişan olduk elinden kolundan damar bulamadılar delik deşik ettiler ağlaya ağlaya neler çekti bebeğim beterin beteri var haline şükret bugünlerde geçecek inşallah sabret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…