annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Evet bu durum 2. çocuk korkusuna ve kardeşsiz bırakma düşüncesine sebep oluyor. Benim de ikinci çocuk düşüncem hiç yok.
Benim lohusalığım çok uzun sürdü. Kızımı 8. ayda ancak benimsedim Senin bebeğin daha çok küçükmüş. Benim kızım 19 aylık oldu.
Ama o sıkıntıyı dibine kadar yaşayanın tamamen iyi olacağına inanmıyorum ben o hüzün bir yerlerde kalıyor.

Bende bebekken çok ağlarmışım hatta bir gün arabaya halam binmiş ona bakıp bakıp ağlamışım, annemin sütünü içer içmez kusarmışım ve sürekli gazım olurmuş, emzik verildimi fırlatır sadece parmak emermişim. Annem diyorki birgün seni resmen boğasım gelmişti ama annemle aram güzel açıkçası bebekken niye böyle davrandığımı bende bilmiyorum ama bu ilerde çocuğunun seni sevmeyeceği anlamına gelmez, bebek olmayı sevmiyordur belkide. Vardır onunda kendine göre sıkıntısı.

Ben durumu erken toprladım belki alıp başını giden yaşımdan bilmiyorum. Benim oğlan da şükür pek aksi değil. Seninki bayağı uzun sürmüş. Ama beni de nasıl günler bekliyor bilemem. Başındayım daha. Diş çıkarma evreleri, ateşlenmeler... çoook işimiz var.

Çok güzel günler seni beklesin:)
O evreleri atlatacak gücün var o konuda şüphen olmasın.
Sağlıkla büyüsün bebeğin

Canim emin ol ilk başta oluyor bana da hiç gecmeyecekmis gibi geliyordu çok şükür allah yardım ediyor bibakmissin geçmiş annelik çok guzel bir duygu her anının değerini bil bide hiç öyle düşünme çok guzel bir anne olduğuna inanıyorum

Kolik=lohusa depresyonu Geciyor merak etmeyin anne karni seslerini indirin tele acin sakinlesir bide gaz damlasi alin duzenli kullanin ama

Herkese teşekkürler sadece bunları yaşayan ben değilmişm bunu bilmek bile iyi geldi.

Çoğu anne geçti bu yoldan. Lohusalıkta seni bu kadar gergin yapıyor tabi haliyle. Bebekler müzik dinlemeyi severler, google bebek sakinleştiren şarkı yaz ilk çıkan lullaby müziği var bitane, onu açtığımda mutlaka sakinleşiyordu, daha kolay uyuyordu. Ben birde bebek hamağı almıştım, onda sallayıp uyutuyordum, ondan sonra iyice rahatlamıştık biz. İnşallah rahatlıkla atlatırsın bu dönemi, ama merak etme geçecek düzelecek, küçükken gündüz hiç uyutamadığım günler bile oluyordu oğlumu ama şimdi gündüz 2 buçuk 3 saate kadar uyuyor, hepsi geçiyor, rahat ol sabırlı ol

Arkadaşlar iyiyim Şükürler olsun her geçen gün daha da iyi oluyorum çünkü artık sakinleştirebiliyorum ne istediğini anlıyorum.

Uyuduğunda özlemeye başladım hatta.
Hala zor hala zaman zaman delirecek givi oluyorum ama kendimi durdurmayı öğrendim.

Önce. Kendimi sakinleştirp sonra kıcagıma alıyorum konuşuyorum öpüyorum ve beni dinliyor hatta gülüyor memeden çıkıp yüzüme bakıp gülüyor geri emiyor işte o an deliriryorum mutluluktan.

Hiç bişey dört dörtlük değil hala çok zor ama iyiyim inşallah daha da iyi olcam herkese sevgiler

Ay pembe sana bakınca 2. çocuğa dair nedense olmayan hevesim yine öldü.
Hafta sonu iş arkadaşımın bebegini görmeye gittik, kucagımda bile susmadı ayol.
Nefesim daraldı.
Suan evladım 9 yasında inan bana düzelecek.
Senin gibiydim ben de.

Bebek deyip.geçme canım senin stresin bebegime yansıyor ne kadar streslisin biraz rahat bırak kendini bebeğini sev konuş onunla.sakinlestir bebeğini. Belkide senin bilmediğin bir rahatsızlığı vardır olamaz mi bebek sonuçta dile de getiremiyorsa sürekli huzursuz oluyordur

Yaşadıkları, hissettiklerini öyle iyi anlıyorum ki..2 yılllik tedaviden sonra ikiz bebek..ve ben anne olmaya hazır değilmişim dedim..onlar ağladı ben ağladım.biri hiç uyumaz.o uyusa öteki kalkıyor..kv yok.annem aynı şehirde umru olmadı..ağladım..hep ağladım..

Kv kaybetmenin problemlerini hmgormezden gelen eşimle büyük kavgalar,afra tafta yapan görümce in a.s....tim.annem bana mı sordun iki tane koydurmasaydin dedi..akşam 5 oluyordu bir dilim ekmek yiyemezken, anne olmuşum ya yemiyecek uyumayacsk mişim.ve bunları söyleyen annem..

Psikolog a gittim,devam etmedim.cevrenden yardım almalidin dedi..annem paran var tut bskiciyi baktır derken ben 12 kişiyle görüşmüştü m.yanima yardımcı ..ikiz diye kabul edilmedi..
Ve boşanma eşiği..

Çocukla beraber herşey patlıyor.. eşler anlayışlı olmalı..gün geçtikçe zorlaşacak yalanlarina İnanma..herşey iyiye gidiyor..

Ve koptugum,artık sevgi duymadığım adamdan ayrılmak istiyorum..bu iki bebeğin suçu yoktu..ama öncesinde defalarca bağırdım çağırdım adam " işime öyle geliyordu" dediği günden beri nefretim geçmiyor kimseye..

Kolaylıklar diliyorum..

İkiz annesi olmak gerçekten zor
Bende ikizlerime yalnız bakıyorum
Bı haftadır eşimle küsüz
Önceden hep yardım ederdi
Ama artık etmiyor
Bı tane peçete getirir mısın desem kavga ediyoruz...
Allah bizlere güç versin
Kimseden fayda yok

Anne olmak coook zor..ama en acısı etrafında olup yeni tanıdığın insanlar..en çok zoruma bu gidiyor..

Neden kötü oldunuz bilmiyorum..ama küs olabilmekte bı aşama..biz hiç ama hiç ne kavga eder ne ses yükseltirdik..

Kimseden fayda yok ve aptal yerine konduğumu yıllar sonra anlıyorum..

Rabbim güç versin..ne kadarlık kuzuların

Seni o kadar iyi anlıyorum ki...
Geçmiyor azalıyor zamanla alışıyorsun ama kesinlikle eş desteği şart.
Benim bebeğim gazlıydı ve omzum dışında bir yerde uyumuyordu.
3 aylıkken gazı bitti uyumaya başladı çok şükür.
Şuan bir buçuk yaşında hala geceleri uyanıyor bizde babada yok yardımcı.
Bazen kafamı duvarlara vurmak geliyor içimden.
Gerçekten bunları yaşayan anlar.
Sabah olunca unutuyorum...
Gülüşü dünyalara bedel çünkü.

40 tan sonra düzelmeye inanmıyorum. 5-6 aylıkken bebek kendine gelmeye başlıyo bence. Hem daha bir ele geliyo. Yemesi uykusu daha düzenli oluyor. İlk bebeklik zamanları zor gerçekten.

Anne de uykusuz aç olunca hayat gerçekten çekilmez oluyor ama GEÇECEK.

benimde bebeğim 2 aylık bende relactaz damlaya başladım ve çok rahatladım fakat bebeğim kakasını yapamıyor artık ve uyku düzeni bozuldu aceba bu damla dan olabilir mi diye düşünüyorum sizde de buna benzer yan etkiler oldu mu?

Gözüm korktu acaba bende böyle şeyler yaşar mıyım diye...Yazıdan çıkardığım sonuç sanırım bebeğiniz gerginliğinizi hissedip huzursuz oluyor.

Bizim başından beri mamaya bağlı kabızlık sorunumuz vardı ama değiştirince bitti. Damlayı kullanırken hiç kabızlık yaşamadık. Siz yine de dr.nuza bir sorun ama damlayla alakası olduğunu sanmıyorum.

Ah şu yazıda kendi lohusalığımı gördüm ! Bakın size diyeceğim tek şey emin olun çoğu anne bunları yaşıyor he kimisi dışa vurur kimisi vurmaz. Sürekli Benim gibi hisseden birileri var mı diye internette araştırma yapıyordum sırf vicdanımı rahatlatmak için. Sonradan her şey daha kolay oldu. Bebeğim artık beni tanıyor, bana gülücükler atıyor. Yani o ilk zamanlar sosyal olmayan anneye muhtaç varlık sosyalleltikçe her şey güzelleşiyor. Çok KLASİK olacak ama zaman ve sabır her şeyin ilacı. Zaman geçtikçe sizde alışacaksınız oda alışacak. Bu Arada gerçekten bir derdi olabilir. Gazı olabilir mesela, karnı doymuyor olabilir bunları tespit edip ona göre bir yol izlemenizi öneririm lohuslaık içinde psikolojik destek alabilirsiniz. Ben o zamanlar kendimi tanıyanıyordum resmen. Hala bazen sinirlendiğim zamanlar oluyor bebeğime kızdığım zamanlar. Fakat hatırlatmak istiyorum, hepimiz İNSANIZ. Anne olmak doğa üstü güçlere sahip olmak değil. Zamanla her şey güzel olacak inşAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…