annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Çocuğunuz var mı?
Bende erkek yazdı galiba bu yorumu dedim.dediğiniz gibi çocuğu olmayadabilir.Genellikle erkekler bu tarz yorumlar yapıyor ve insanın anneliğini sorguluyorlar.Çok yoruldum, yemek yiyemiyor tuvalete gidemiyorum banyo yapamıyorum filan der ve bir parça bunalım olursanız " onun eziyeti bile tatlı gelmesi gerekiyor sana, sen nasıl annesin" olayına giriyorlar hemen. Hatta ben işte elin yanında çalışıyorum, sen çocuğuna bakıyorsun ben yorulabilirim bunalıma girebilirim ama sen fiziksel ihtiyaçlarını karşılayamasan bile gülümseyen bir suratla "olsun, her şeye değer" ruh halinde gezmelisin diyorlar. Hayret ediyorum böyle dünyaya toz pembe bakanlara.gerçi toz pembelikte değil bu empati yoksunluğu.

Merhaba pembesu
Bebişini kucağına almışsın,Allah uzun ömürler versin.
Benim kızımda 6 ay boyunca bu şekilde ağlıyordu sonunda dr bitkisel olan
Bay Bay şurubunu verdi.
Ben memnun kalmıştım,denemeni tavsiye ederim hiçbir yan etkisini görmemiştim.

Gercekten 40 i gecince duzeldi bizimki.40ina kadar sabaha kadar uyumazdik.hem sac kurutma makinesi acardik hem kolik muzikleri.okadar gurultu olurduki bi yarim saat falan idare eder uyurdu.o gurultude uyku ne tatli gelirdi 5 dk bile olsa .buarada es faktoru cok onemli uykusuzluk gercekten sinir bozan bisey.esim uyuturdu cogu zaman dayanamazdim.bikere 40 ina yakin bi muzik vardi onunla uyumustu 1 saat falan ama nasil guzel geldi o uyku ruya bile gormustum.ne o ruyayi unuturum ne o muzigi.hala duyunca huzur buluyorum.sonra ne oldu buyudukce ben ona alistim onu cozdum.mesela anladimki ne yaparsam yapayim 1 den once uyumuyor.bende kendimi yormadan hic uyutmadim tam 1 olunca uyutuyordum.simdilerde saat 10 oldumu kendi uyumak istiyor.dunyaya alismaya calisiyor annesi

Sonra agucuklar gulucukler basladimi hersey bitiyor iste.bizimki 40 gun catik kasli gezdi.ah diyodum anan guler yuzlu baban guler yuzlu kizim bu yuzun hic gulmeyecekmi kime cektin diyordum.simdi hep gulec yuzludur yavrum.hep kendimi telkin etmeye calistim.oda bana bize dunyaya alisiyor.konusamiyor .tek caresi aglamak .onun yerine koy kendini.ama lohusalik cok zor gercekten hergun aglamistim.nedersek diyelim bos.sadece sunu bil gececek bu gunler.senden baskasina gitmek istemeyecek yabanci gorunce aglayacak

Seni cok iyi anlıyorum simdi herkes bilincli anne kesilip şöyle olur böyle olur bir ton laf kalabalığı yapacaklar dedikleri olmayinca sende kusur arayacaklar insanlar en az cocuk kadar yipratiyor.Bebegim şuan 8 aylik ve babasina bile zor gidiyor sevgisi tabiki deger biçilemez ama cok yorucu ve zorlayici bir durum ve sagolsun anneler ogullarini paşam die buyuttukleri için eşlerde pek yardimci olmuyor lohusayken bebegi ben degilde emanet verilmiş gibi hissediyordum yeni yeni aliştim desem yeridir cok seviyor olmak bu durumun kolay oldugunu gostermiyor ama alışıyorsun zamanla eskisi gibi degil eve kapanmak 4 duvar arasi cocuk buyutmek cok zorlaşti eve kapanma kenndini dinlemek daha zorlastiriyor isleri .

İıhhhh tamamen yanılıyorsunuz hakkımda ve düşüncelerimde maalesef.asla sen nasıl annesin tarzı serzenişlerin insanı olmadım.aksine sonuna kadar destek olurum.yorumumu okuyabilirsiniz konu sahibine.dünyaya pos pembe hiç bakamadım.kocişim bebişim tarzı hele hiç degilim mesela.sizinle aynı düşünce yapısına sahibiz hatta.yanlış anlamışsınız sorumu?:)

Lohusaliktan 3 yılda çıktım diyebilirim :)) Çocuk büyütmek çok zor, eş çok destek olsa bile. İlk 3 ay en zoruydu. Kolikti, sadece kucakta uyurdu. Sabahlara kadar ayaktaydik. Her 3 ayda bir daha iyiye gitti. Buyudukce sorunlar azaldı. Gececek zor günler. Azıcık sabır.

Bebeğimi kapinin önüne koymus yani endi evde bebegi disari mi koymuş illaki zordur buda fazla geldi bana
Evet kadın sinir krizi geçirmiş galiba. Komşusu yeminler filan ettirmiş bi daha yapmayacaksın diye, bebeği vermiş annesine. Bu normal bir hareket değil tabiki, Allah kolik annelerine sabır versin

Ben ne maksatla sorduğunuzu anladım.Hatlar süper karıştı aslında :) siz soru sormuşsunuz yorum yapan bayana, ben de sizi destekler nitelikte yorum yazdım.Biliyorum aynı düşünceleri paylaştığımızı.Size bir iç dökmeydi aslında yaptığım. yorumu yapan üye içindi söylediğim toz pembe tanımı. Çünkü eşim de çevresinde ki kadınlardan duyduklarıyla hareket ediyordu ilk bebeğimiz doğduğunda ve yorum sahibinin kurduğu cümlelerin aynısını bana kurmuştu.Hatta üstüne birde normal doğumu doğumdan sayıyor sezeryanı küçümsüyordu. Bunun böyle olmadığını anlatana kadar, kadının da bir insan olduğunu anlatana kadar epey zorluk çektim. aynı fikirdeyiz yani sadece hatlar biraz karışmış :)

BENİM DE BEBEĞİM ÖYLEY Dİ PSİKOLOJİM BOZULMUŞTU ARTIK HİÇ UYUMUYORDU SUSMUYORDU GİTMEDİĞİMİZ DOKTOR KALMADI NE SÜT ALIYORDU NE MAMA 4.AYDA ANLAŞILDIKİ SÜT ALERJİSİ VARMIŞ HER DOKTOR BİLMİYOR BUNU ZATEN EMMEDEN HEMEN KESİLDİ MAMA VEREMİYORDUM.AMA ÇOK ŞÜKÜR 2.YAŞINA DOĞRU GİDİYOR SÜT ALERJİSİ ÖNEMLİ VE TEHLİKELİ ....

Kadin depresyonda oldugunu soyluyor , oturdugunuz yerden ahkam kesmeyin
Allah dusmanimin basina bile kolik.bebek vermesin
Biraz anlayis !!

arkadas cocug7nun sesinden deliricem dayanamiyorum.noktasina gelmis kaynanasi yada annesi baksa fena olmaz kotu bir sey demedim.konu sahibini ve bebegi dusunerekten dedim..cunku gercekten iyi geliyor bende kizimi gonderiyorum.bazen kafamu tooarliyorum bikac saat icinde ve güç depoluyorum..yafta yapistirmadim..

Kesinlikle lohusa depresyonu yasiyorsun, yardim almalisin bu donemi en iyi sekilde atlatmalisin. Benim iki bebegimde 4-5 at kolikti. Oyle ki resmen gogsumde uyuyorlardi ve sabahtan aksama kadar agliyorlardi. Mizikliyorsa ve kendini iyi hissetmiyorsan cocugu guvenli bi yere yatir ve biraz baska odaya veya balkona gir 10-15 dk nefes al. Bu gunlerin tadini cikar zaten annelik kolay bisey degilki hic kimse kolaylikla buyutmuyor.

Kolik olmasinin sebebi ise daha bagirsaklari tam gelismedigi icin anne sutu mama vs etkiliyor ve agri yapiyor genellikle 12-16. haftalar arasi duzelme basliyor. Bebek daha anne karnindan yeni ciktigi icin senden kopukluk yasadigi icin ve artik karninda olmadigini farkettigi icinde hep kucak istiyor. savunmasiz bebek annesi alip onu bol bol sarip sarmalayacaksin. bi insan omrunu dusunursen bu 3-4 at uykusuzluk cok onemli degil inan bana. Bu sekilde bakarsan inan daha kolay gecer gunler. Bi kac ay sonra bebeginden tepkiler almaya baslayinca daha bi eglenceli olmaya baslar annelik merak etme.

Senin durumunda olmak icin canini verecek olan kisiler taniyorum, sabir et ve bebeginden ilgini eksik etme sonucunda o savunmasiz bir bebek

Büyük ihtimalle kolik bebektir. O size derdini anlatamaz siz anlamaya çalışacaksınız. O size ayak uyduramayacak kadar kucuk. Çok ağladığı zamanlarda fon makinesini acin. Iki cocugumu da fonle ve gaz ilaclariyla buyuttum. Ona mutsuzum demeyin gerginliğinizi hissettirmeyin. Bunlar daha cok aglamasina neden olur.
Birkac ay icinde sizde o bahsettiğiniz annelerden olacaksınız. Bazı insanların ozumsemesi biraz daha zaman alabiliyor. Ama evlat sevgisi başka hiçbirşeye benzemez.

Mrb yazının hepsini okumadım ama zaten hepsini bende yaşadım evet 40ını beklemek çare değil ama inanın düzeliyo benim kızım 2 aylık aynılarını yaşadım başkaları alınca susan bende ağlayan bir kızım var millet bana sen bu çocuğa bişey mi yaptın diyordu resmen sende niye ağlıyo diyordu ama bebek işte bi anı bi anını tutmuyor ve hep ağlıyo özellikle geceleri bu çok normal gece ağlar genelde bebekler asla stres yapma panik yapma bebek hisseder sakin olmaya çalış ve sabırlı ol. Gerekirse o anda eşine ver çocuğu sen ona odaklan mutlu ol mutlu et. Ben 30 gün çektim 40ını beklemeden düzeldi ama emme sorunumuz var hâlâ zaten mama da veriyorum.. Yetersiz Sütüm. Bebeğine sevgini hissettir, sorun yapma kafana takma hiç bişeyi lohusalıkta bu psikoloji çok normal.

Bazi yorumlari okuyorum da "sen bi annesin nasil boyle soylersin o bir bebek vs" diye hemen cikismislar. Bunu diyenlerin ya gecelerce aglayip susmayan bebegi olmadi ya da hic annelik tecrubesini yasamadi. O bebek aglayinca insan o kadar caresiz kaliyor ki.. yigenimden biliyorum. Ablamin bebegi de uyumadigi zamanlarda hep agliyor. O da bir aylik. Bebek ancak battaniyeye koyup iki kisi sallayinca susuyor. Internetten tuhaf gurultulu bir muzik bulup uyutuyor. Emerken aglayinca da hemen ayagina masaj yapiyor. Ayaklarina masaj yapinca susuyor birazcik. Allah yardimciniz olsun ins

Çocuğun gazlı bir kolik aynısını bende yaşadım hemde 4 ay boyunca ama asla isyan etmedim ve Allah'a şükür geçti artık normal bir bebek benim oğlum sende sabret illaki gecicek, cevremde de hiç kimsem yoktu her zorluğa eşimle göğüs gerdim senin ise annen var kaynanan vs var insanlardan yardım al sinir yapma Allah yardımcın olsun kolik bebekle uğraşmak zordur bebeğini sıcak tut karnına çörekotu yağı ile masaj yap doktor onerirse gaz damlaları kullan çünkü gazlı olduğu bariz belli

Merhaba tüm sayfaları okudum..

Görüyorum ki yine vicdan yoksunu bi dolu insan hakaretler yağdırmış şikayet etmeye hiç uğraşmıcam onlar için tek dileğim aralıksız sadece 3 gün bu sıkıtıyı yaşamaları ve sonucunda gelip tekrar aynı cümleleri kurabiliyolar mı ona bakmalı..

Allaha havale ediyorum çeken bilir.

Merak edenler için sihirli bi değenek değmediyse bile nispeten biraz daha sakinleşti en azından kucakta ağlamadan 15 dk falan duruyor yemek yiyip tuvalete gidebiliyorum.

Tavsiyeleriniz üzerine bi daha bebeğime asla mutsuzum vs gibi cümleler kurmayacağım ben sakin olunca onunda sakinleştiğini farkettim.

Herkese teşekkürler sadece bunları yaşayan ben değilmişm bunu bilmek bile iyi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…