annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Hamileyim ve bu yazdığına okadar duygulandım ki ağlıyorum resmen okudukça. Bende goreblrm inşallah

5 aylık bebeğim var ilk 40 gün her gün ağladım. 40.gun mutlu uyandım bugün tüm dertlerim bitecek diye. Akşam oldu hala ağlıyo bebek. Ben daha çok ağladım.koligimiz 3.5 ayda bitti maalesef annem kv hiç kimse yoktu eşimle ben.hergun kavga o dışarı cikabiliyodu ben çıkamıyordum.gaz ilaçları var onlar biraz faydalı ama asıl tavsiyem dışarı çıkın bebekle.hem sen rahatlarsın hem bebek uyur

Konu sahibi seni cok iyi anliyorum. Oglum 19 aylik ve ben hala sikayetciyim ondan dusun zamanla bunye alisiyor ama asla normal bir insan olmuyorsun. Eskisi gibi olmak icin neler vermezdim ama malesef. Hayat degisti sartlar degisti. Asla bir instagram annesi olamadim olamam da. Ben o hayatim cocukla anlam kazandi diyen kadinlardan olamadim. Olmak da istemedim sanirim. Annelik dunyanin en guzel seyi ,emzirmek de dunya uzerindeki en buyuk nimet falan degil bence. Uyduruyorlar mi bilemem.tek bildigim ben de oyle hissetmiyorum yani. Ben normal bir kadinim,siradan,herkes gibi. Hic bir zaman cocugumla anlam kazanmadi hayatim. Tam tersine cocugumdan once hayatim cok daha anlamliydi, kariyerim,param,ozguvenim cok cok cok daha fazlaydi. Su anda sadece kendi ruh sagligimi koruyarak oglumu en iyi sekilde buyutmeye calisiyorum. Calissana artik kocaman olmus diye akil veren sivri zekali arkadaslara da cevap bile vermiyorum. İcimden diyorum ki sana ne ekmegimi senden mi aliyorum? Hala memeye cok asiri bagimli ve benden baslasiyla asla durmayan bir cocugum var. Adam gibi bir is bulursam calismama degerse elbette calisacagim. Ama artik secici olmak zorundayim is ararken. Eskiden oldugu gibi uzaklarda calisamam. Evime yakin olmali,arabam olmali,ctesi calismamaliyim ki cocuguma gereken yasam sartlarini sunayim.
Sadece birazcik zamana ihtiyacin var. İlk 2 yili atlatinca azcik ferahlarsin. Unutma para ve araba cok onemli bu surecte. Cebin dolu olsun ne psikolojik sorunun kaliyor ne bisey. Alirsin cocugu binersin arabana her gun bir yerde gezersin. Oyle annelik kolay oluyor. Ama dort duvarin icinde cocukla cildiriyor insan. Hep elestirildim burada he anneannelerimiz de arabasiz cocuk yapmamislardi diyen bir akilli arkadas vardi neredeyse gelse keske yasayipgorunce anliyor insan. Ben artik hicbir kadina cebinde en az 15-20 bin liran,altinda da sana ait bir araban yoksa sakin cocuk yapma diyorum. O eve hapsolunan 2yilda insan bunlarla hayatta kaliyor cunku,benim gibi gebermiyor.

Yok söylemedim söylemem de .O seviye de biri degilim .Durmadan yarıstıriyor cocukları sinavlar kurslar falan filan .Büyük konusmamak lazım .Allah herkesin yolunu açık etsin .Allah en güzel cevabı veriyor herzaman ama anlayana .

Kendin rezene cayi ic ictigin caydan da bi cay kasigi bebegine ver gaz problemi varsa bu sanave bebegine iyi gelecektir. Bi de kolik sesler var telefonuna indir kesinlikle ise yariyor cok farkli sesler var birinden birinde mutlaka sakinlesir. Bir de bi muzik veya sarkiya alistir hergun bazi zamanlar o sarkiyi dinlet o zaman da susuyor.

Bir de sutunuz fiskiriyorsa bu bebegini cok zorlar kendini geri atar aglar 5 dk sonra yine emmek ister falan filan fiskiran sute alismasi icin1-2 aya ihtiyaciniz var. Eger sutunuz fiskiriyorsa ayni memeyi 3-4 defa verin sonra oburune gecin.

Ve burda sizi elestirenleri de kafaniza takmayin kimse kimsenin psikolojinizi anlayamaz siz sadece sakinlesin siz sakinlestikce bebeginiz de sakinlesecek.

MİLUPA NİN REZENE CAYİNİ HER GUN BİR BARDAK İC SUTTEN BEBEGİNE GECER GAZ SANCİLARİNA İYİ GELİR (normal rezene değil ozellikle MİLUPA nin rezene cayi)

Şu anda yaşadıklarınız çok normal. Bebeğinizin size ihtiyacı var. Daha kırklı bebek oyun oynamayı bilmediği gibi, şımarıklık yapmayı da bilmez.

Sizin sorununuz bebeğin şımarıklığı değil, kolik. Çok zor bir durum. Ve pek çok bebekte görülebilen bir durum. Bu konuda okuyun, bilinçlenin. Doktora sorun, belki vereceği rahatlatıcı damlalar olacaktır ama bir müddet bu bebek ağlayacak. O da belki onun rahatlama çeşididir. Her ağladığında sizin onun yardımına koşmanız, onu rahatlatıyor belki. Sebebi bilinmiyor sanırım koliğin.

Sabırlı olun. Kafanızı bir yerlere vuracak duruma gelmeyin.

Annenin gerginliği direk çocuğa geçer. Çocuk grip olsa, anne sütü kendini onu iyileştirecek şekilde değiştiriyor. Anne çocuk arasındaki bağ bu kadar kuvvetliylen, tabi ki sizin gerginliğiniz de geçiyor.

İnsanın tek kendinden sorumlu olduğu hayattan, artık bir çocuğun sorumluluğunu taşımak aşamasına geçtiniz. Bocalamanız çok normal. Ama bu sinir krizlerine girmek boyutuna gelmemeli. Etrafınızdakilerin size yardımcı olmak istediğini tahmin ediyorum. Her laflarına takılıp, itmeyin insanları. Size yardımcı olurlar. Onlar bir saat bebeği tutsa, uyursunuz biraz.ya da bir yürüyüşe çıkarsınız. Her laflarını müdahale olarak algılamayın, bildiklerini yapmaya çalışır onlar da.

Önce siz rahatlayın. Bebeğiniz de eninde sonunda rahatlayacak. Bir kaç ay işiniz gücünüz bebek. Çok normal bu, durumu abartmayın.

Bu arada oğlum 1 yaşına gelene kadar kesintisiz 2 saat hiç uyumadım. 4 saatlik uyku bana cennette verilecek bir nimet gibi geliyordu. Her çocukta bir şeyler olur yani. Durumu yöenetebilmek senin elinde.

bana da boyle komsu olsa... kapimi bile calmiyorlar. bir de ustune sabahin korunde bagir cagir biyerlere gidiyorlar. bebegim uayniyor nen zaten uykusuz. bir de uzerine hamileyim... ah ah anlayisli insan ne kadar az..
Hayır damla vermedi bi tane devit damlası var o mu acaba?
hic arastirmiyor musun? cahil degilsin, internet elinin altinda devit 3 damlasinin ne ise yaradigini hic sorgulamadin mi? bak sen gercekten agir bir lohisa depresyonu yasiyorsun biran once yardim almalisin.

Bende bebeğimi kucağıma aldım kokusunu içime çektim her şey düzeldi gibi laflara pek inanamıyorum. Bir ihtimal doğuştan anaç ruhlu olmaları.

S
hamileliginiz nasıl geçti?

ben 15. haftadayım. 15 haftada 2 hafta mutlu olmuşumdur, gerisi sinir stres üzüntü.
Ne dogurcam merak ediyorum..

sizin nasıldı?
sttesli sinirli gergin mutsuz ne ararsan vardı

Çocuk çok gereksiz bir şey ya. Durduk yere hayatını alt üst ediyorsun. Çocuk yapmadan önce milyon kez düşünün , pişman olmayın.

Sen kötü bir anne değilsin. Normal bu.

uykusuz kalıcan ac kalıcan aclık ve yorgunluktan yemek de pısıremıycen kımse gelmeyecek eşin de al şunu dıyecek bunlar normal seyler.

Hamileyim ve bu yazdığına okadar duygulandım ki ağlıyorum resmen okudukça. Bende goreblrm inşallah
:)Göreceksin inşallah,ilk bebeğimde,yengem çok güzel bir kıyafet getirmişti bebeğime.Ah yengeciğim,benim oğlum bunu acaba ne zaman giyer,o kadar küçükki demiştim,büyür,büyür 1 gün gibi gelir demişti.Zaman su gibi geçti,onları da giydi,okul başladı bitecek,lisede şimdi...Zaman dediğin su gibi,ne olduğunu anlamadan okula bile başlayacak bebeğin:)

Keşke tavsiye verebilseydim ama maalesef,Beni anlatmişsin stresli bir hamilelikten sonra doğursam herşey bitecek derken 72 günlük olduk saçlarim bembeyaz kuaföre gidemiyorum,babam bu süreçte 2.kez kalp krizi geçirdi kaynanamgiller berbatlar falan filan.
Ve kolik bir kız bebeği,birde her gelen nesi var niye ağlıyor demezmi ölsüresim geliyor.en son geçen acile götürdük taksi çağirip gece yarısı,doktor nesi var dediğinde ağlamaya başladim. O derece sinirlerim yipranmiş,ki uzun bir bekleme ve tedaviyle oldu bebeğim. Bende burdaki yazıları okuyorum umarim biraz rahatlarız

Sanıyorum ki Lohusa Depresyonu dedikleri şeyi yaşıyorsunuz. Buradaki hiç kimse bu düşüncelerinizden dolayı sizi suçlayamaz çünkü sizde bunları istekli olarak yapmıyorsunuz. Tavsiyem bir uzman desteği. Ayrıca aile bireylerinizden yardım isteyin. Onlara sakin olduğunuz bir anda durumunuzdan bahsedin sizi yargılamamalarını isteyin. Ki tekrar geldikleri zaman her ağlamanın ardında bahane aramasınlar. geldikleri sürede 1 saat en azından dışarı çıkın markete bile olsa gidin amaç hava almak olsun sizin için yada yatıp uyuyun en ihtiyacınız olan şey. Eşinizede bu durumdan burdaki gibi tüm açık yürekliliğinizle bahsedin. Uzman desteği almak istediğinizi söyleyin yanınızda olduğunu bilmek size de iyi gelecektir. Üzmeyin kendinizi zaman geçer herşey akar yolunu bulur. SİZ ÇOK İYİ BİR ANNESİNİZ ben eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…