• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Herkes aynı şeyleri yaşıyor.
1. Benimki de hep kucağımda uyurdu. Baktım olmuyor kurdum düzeneği gece yastiklari hazırladım yarı oturur vaziyette kafami yaslayarak kucağımda uyuttum. Böylece ben de uyuyabiliyordum az da olsa. Guzduz de sallanan sandalyede otururdum o uyyrdu ben otururdum. Sanmayın ki sallanan sandalye sallandığı için uyudu. Hayır ben belime rahat geldiği için öyle yaptım. 3 ay boyunca öyle uydu. Gündüzleri istisnasız 1 saat uyanık ve ayakta 2 saat uyuyup uyanma şeklinde uykudaydi ve ben sandalyedeydim ne yemek ne uyku. Geceleri de zaten az emer sonra mama alır az uyurdu.
2. Evet sihirli değnek yok ama bebek büyüyor. 3 ay olunca gündüz yatağa koydum ve uyudu. Önceleri de koyardım aslında ama kıyamet kopardı. Gece de yanımda reflu yatagına koyarak uyuttum. Elbette yatirinca uyandı ağladı vs ama uyutup tekrar yatırdım çünkü başka çare yoktu. Yatacakti mecbur Kı ben biberon yıkayıp bir sonraki beslenmeye hazırlanayım. Sanmayın ki yattı uyudu surekli huzursuzDu elimi gogsüne koyar pispislardim.
E
3. Sütum azdı gazı çoktu. Uzerine anal fissur oldüğün için kendini parçalardi kaka yaparken falan çok ağlardı. Çok sonra anladı doktorlar.
4. Eşim bebek nedir bilmezdi. Hiç faydasi yoktu. Eşinizin sabırlı olması normal 20 saat uyumayan o değil. Enerjisi var.
5. Özetledim sadece yoksa saç yolmalar kendimi tokatlamalar arabayı yatagi pisti sevmemesi aylarca evden dışarı atamamak vs hepsi var.
6. Geçiyor çünkü büyüyor kendinize yüklenmeyin ama özellikle uyku konusunda onlemlerinizi alın. Siz de o kucaginizdayken uyuyacak gibi. O zaman huzursuzlugunuz azalır. Havalar güzel mutlaka dışarı çıkarın hiç degilse kapının onüne indirin. Sling kullanabilirsiniz kolik bebeklere iyi gelir.
7. Yardım alın benim kimsem yoktu zordu yemek yer duşa girer tuvalete gidersiniz en azından birinin kucağına 5 dk verin cama çıkın hava alın. Siz iyi olmazsanız o da olmaz. Hepsi geçecek. Sihirli değnek olmasa bile varmış gibi hergün bir farklılık olacak göreceksiniz. Sabir.

Uzuldum bebegin senin sinirini gerginligini haketmiyor..bizlerde yasadik bu durumu sabirli bir insanda degilim ama bebegime boyle tepkiler vermedik bebegin kendini guvende hissetmiyor ve oldugu gibi kabullenilmedigini sevilmedigini dusunuyor el kadar bebek ne anlar deme.hisleriyle sezgileriyle anlar..lutfen sakin ol sabirli ol bebegine iyi ve mutlu yaklas..anne olunca uykusuzluk olacak eskisi gibi rahatlik olmayacak wc ye girmeye bile zamanimiz olmayacak.size kim dedi sorun olmayacak rahat olacaksin diye.

Valla o kadar iyi geldiniz ki...
acaba kimliklerimiz açık değil birbirimizi tanımıyoruz diye mi söylemek kolay geliyor?

Neden bunları yüzyüze konuştuğum kimseden duyamıyorum insanlar bana vicdansızmısım gibi davranıyor

hamileliginiz nasıl geçti?

ben 15. haftadayım. 15 haftada 2 hafta mutlu olmuşumdur, gerisi sinir stres üzüntü.
Ne dogurcam merak ediyorum.. :(

sizin nasıldı?

Birincisi bebeğiniz kolik, akşam hep aynı saatte ağlamaya başlarlar ve asla susturamazsınız, tabi ki çözümsüz değil. Araba ile gezdirmek, saç kurutma makinesi sesi, nette beyaz gürültü diye bir ses var onun sesi sakinleştirir, biri mutlaka, sallamak kolik bebeklere iyi gelir bize doktorumuz demişti. Gaz ilaçları var bitkisel.
İkincisi arkadaşlarınız dürüst olmamış, öyle her an sevgi pıtırcığı olunmuyor hele hele uykusuz bir anne asla olamaz , insanız ya hu robot değil. Anneysen mükemmel olmalısın dayatması kadınları böyle yıpratıyor işte.
Üçüncüsü siz gergin oldukça daha çok ağlar, başkasında susar, hep böyle kalmayacak bende bebektim büyüdüm o da büyüyecek deyin.
Dördüncüsü kendinize bu kadar yüklenmeyin, suçluluk hissetmeyin, bu süreçte psikolojik destek mutlaka alın.

pembesu :)

her anne ve her bebek biriciktir.

herkesin anlattıklarına değil ikinizin nasıl uyum sağladığına odaklan.

bazı bebekler zordur, bazı annelerin de loğusalık evresi zor geçer.

ama ona olan sevgine odaklan. sevgiyle büyüttüğün, sevgiyle beslediğin bebeğinin sevgi dolu bir birey olacağını unutma.

gerginlikle büyüyen bebekler agresif oluyorlar.

Evet doktor kolik dedi ne demek o ne yani noluyor diyorum bizde bilmiyoruz sabredeceksin nedem olduğunu bilmiyoruz çözümü yok diyor.

İnternetten bakıyorum elini yumruk yapıyor kafasını arkaya atıyor nefesi kesiliyor ağlarken sebep yok..
Gazını çıkarıyorum altı temiz karnı tok sebep ne bilmiyorum..

O müziği bulup dinleyelim bakalım belki işe yarar :KK43:

benim bebeğim şu an 2.5 aylık ve o da kolik,senin yaşadıklarını ben de yaşadım yalnız değilsin...kolik sancısı geldiğinde dikkatini dağıtmaya çalış..ve bu günlerin geçeceğini unutma,uykusuzluk benim için de çok zor oluyor ama dayanmaya çalışıyorum,isyan etmemeye çalışıyorum...bebeğime hiç bağırmadım,çığlıklarımı içime atıyorum çünkü onlar da bir birey herşeyi anlıyorlar emin ol..

Canım öncelikle güle güle büyüt. Tavsiyem en dayanılmayacak gibi olduğu zamanlar da, ya olmasaydı de.
Hastane de hasta bebekleri, onların annelerini düşün.
Onların tek dertlerinin seninki gibi ağlayan uyumayan bir bebekle baş etmek olduğunu istediklerini düşün..
O zaman binlerce kez şükredersin bebeğine ağlamalarına varlığına..
Sabır çek. Kabullen.
Gaz bitse, dişi başlıcak, diş bitçek, 2 yaş inadı olucak..
Bizde sağlıklı olsunlar yeter diyeceğiz..
Geçicek bı günler canım. Unutacaksın :)

Emzik kullanın derim, büyük oğlum kullandı , küçük önce tuttu sonra emzirme telaşı ile bıraktırdım bin pişman oldum.
Maddi imkanınız varsa otomatik sallanan beşik alın, bir sürü model var iyice araştırın. Çok faydası olur.

Hepsini okuyanadım, çok uzun olmuş.
Bebeğini emzirirken doğru tutuyormusun?
Göğsün acıyor diye sütten kesmeyi düşünmüşsün, bence anne olmaya hazır olmadan anne oldun. Bebeğin senin kucağından başka kucak arıyorsa kendini sorgulamalısın. Üzüldüm bebek için. O sana muhtaç. Aranızda sağlıklı bir iletişim yok. Bebek büyütmek zordur. Herkes yaşar bunları, ama kimsenin gözüne gelmez, sadece tatlı tarafları ağır basar. Hiç bir anne bebeği emzirme döneminde derin bir uyku çekemez. Tuvalet ihtiyacını bile doğru düzgün görmez, yemeğini yiyemez, ama şikayet etmezler. Annelik duyguları ağır basar. Sende farklı olmuş. Bebek içinde senin içinde eziyete dönmüş bu süreç.
Çok yardımcı olmuşsunuz tebrikler!

benim bebeğim şu an 2.5 aylık ve o da kolik,senin yaşadıklarını ben de yaşadım yalnız değilsin...kolik sancısı geldiğinde dikkatini dağıtmaya çalış..ve bu günlerin geçeceğini unutma,uykusuzluk benim için de çok zor oluyor ama dayanmaya çalışıyorum,isyan etmemeye çalışıyorum...bebeğime hiç bağırmadım,çığlıklarımı içime atıyorum çünkü onlar da bir birey herşeyi anlıyorlar emin ol..

Maflor öneririm bağırsak düzenleyici ben kollikken kullandım 2 gun sonra tamamen kesildi şuan 3 aylik

Ayni seyleri 7 ay yasadim .Durmadan agladı o agladi ben ağladım .Sizi anlıyorum .Gözum doldu şu an.Bir yardimcı tutun yada komsuya filan para verin biriki saatlik o ilgilensin .
Aynı anda görumceminde cocugu oldu o durmadan uyuyordu .Bana gelip herkesin kalbine göre veriyor Allah dedi .:deli:2 gunlükken dr çok çekeceksiniz dedi.Oğlum su an 10 yaşinda ,2 yaşında psikoloğa götürdük neden böyle diye .Hiç korkusu yok dedi .Biz her haftasonu acildeydik .Yara bere kaza .Üstün zekalı olduğu anlaşıldı .Üzulmeyin .Geçecek .Şimdi beni hiç üzmuyor ,duyarlı ,merhametli ,çalıskan,sorumluluk duygusu gelismis ..
Sizin de o günleriniz gelecek .Sakin olun zor biliyorum ama sizin stresiniz ona geciyor .Rezene filan için .:KK19:
Kıyaslamalar,kıyaslamalar,kalbinize göre öyle mi?Şindi de gururla söyle bu cümleyi yüzüne.Benim ilk oğlumla akran oğlu olmuştu görümcemin sizin gibi.Benim oğlum sessiz sakin,söz dinleyen bir çocuktu.Görümceminki birazda büyükler arasında büyümenin etkisiyle konuşkan,fakat herkese manyak salak deyiveren bir çocuktu.Kayınvalidem övünüyordu,bizimkisi çokk akıllı.Geçen filancaya hadi be ordan dedi,adam şaştı kaldı:KK57:Çocuklar okul lise çağlarına geldi,kuzum maşallah beni hep sevindirdi başarılarıyla,öğretmenleri bizim efendi oğlumuz diye bahsetti.Kayınvalidemin tek diyebildiği,ya bizimkini çok şımarttılar.Bu kadar..Sanki benimki marketten...Neyse...Pembesu herkes,herşeyi der,kulağını tıka,zor olacak,ama geçtiğinde dayandıkların için kendini tebrik edeceksin..:KK200:.

Bebeğinin sürekli ağlamasının çözümü sadece sende emin ol. Adem Güneş'in guvenli bağlanma adlı kitabını mutlaka okumalısın.. Cok yanlış hareket ediyorsun ve ilerde faturasi ağır olabilir bebeğine psikolojik anlamda. Bu kitabi lütfen oku lütfen

Bebeğinin sürekli ağlamasının çözümü sadece sende emin ol. Adem Güneş'in guvenli bağlanma adlı kitabını mutlaka okumalısın.. Cok yanlış hareket ediyorsun ve ilerde faturasi ağır olabilir bebeğine psikolojik anlamda. Bu kitabi lütfen oku lütfen

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
Çocuğun muhtemelen kolik doğmuş. Koliği çeken bilir. Sebepsiz ağlamalar , uyku problemi huysuzluk..... 3 ay içinde azalarak bitiyor ama merak etme. Durumu kabullenmekle başla işe. O çocuk senin olduğu gibi kabul edip sabretmek zorundasın. Sabretmeyip kendini ve bebeğini yıpratmak inan işe yaramıyor. Sana muhtaç o. Durumu kabul et eğer kolikse zamandan başka çaresi yok zaten. Bizde o meşhur damlalarda işe yaramamıştı mesela.

Pembesu hayırlı olsun bebeğin güle güle büyüt öncelikle
Bende ilk aylar annelik bana göre değil demiştim. Bir daha doğurmam demiştim. Şimdi ikinciyi istiyorum.
Çok zor ama geçici bi süreç
Sağlığınız yerinde olsun
Çok güzel çok tatlı günleriniz olcak
Gazı varsa sabsimplex var doktorunuza sor istersen
Emziğe alıştırmaya çalış
Biraz büyüdüğünde gece gündüz farkını anlayacak çok rahatlayacaksınız
İki üç ay sabır

Lohusa depresyonu yaşıyorsun, üstüne uykusuzluk, huysuz bebek derken iş sarpa sarıyor. Ama geçecek herşey yoluna girecek buna emin ol.
Sana tavsiyem bebeğe gaz ilaçları kullan, yediklerine dikkat et, bebeği sıcak tut. Gaz 3 ayda yavaş yavaş azalıyor. bebek uyuyunca sende uyu mutlaka. Uyuturken ayağında salla o arada kitap oku telefonunla ilgilen kafan dağılır. Hem hafif sallamanın gaz çıkarımına da olumlu etkisi olduğunu söyleyen uzman görüşleri var.

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
Hissetiklerin için kendini kötü hissetme. Bu zor zamanların geçtiğinde sen de diğer annelerin anlattığı gibi o yüce duygulardan falan bahsediceksin.

Emin'im her anne ilk başta senin gibi hissetti üzüldü kızdı şaşırdı uğraştı ağlaması kesilmeyince hayal kırıklığına uğradı öfkelendi...

Bebek Yen'i sen Yen'i bi annesin. Duruma alışkın olmadığın için ilk defa böyle bi şeyle karşılaştığın için böyle hissediyorsun

Sadece biraz daha büyüdüğünde bu durumun geçeceğini her şeyin yoluna gireceğini düşün pozitif olmaya çalış :KK200:

Emzirmeyi bir de hemşire yanında yapsan? Belki emerken hava yutuyordur. Memenin kahverengi bölümünü tamamen bebeğin ağzına vereceksin yani sadece ucunu değil. Ucu bebeğin damağına gelecek. Burnundan nefes alacak emerken , ağzından alınca hava yutuyor bebekler.

Onun dışında annen veya güvendiğin birine 5-6 saat bırak bebeğini. Sütünü sağ , kaşıkla içirsinler acıktığında , sen de bir güzel kendinle ilgilen. Uyu dinlen yada ne yapmak istiyorsan onu yap enerji depola. Yardıma ihtiyacın var bu çok açık görünüyor. Kendini daha fazla zorlama

Evet doktor kolik dedi ne demek o ne yani noluyor diyorum bizde bilmiyoruz sabredeceksin nedem olduğunu bilmiyoruz çözümü yok diyor.

İnternetten bakıyorum elini yumruk yapıyor kafasını arkaya atıyor nefesi kesiliyor ağlarken sebep yok..
Gazını çıkarıyorum altı temiz karnı tok sebep ne bilmiyorum..

O müziği bulup dinleyelim bakalım belki işe yarar :KK43:
Hamileyken sıkıntılı sitresli zamanlar mı geçirdin. Annem son kardeşime hamileyken çpk sıkıntılı zamanlar geçirmişti o da aglardı vara, yoga, gece, gündüz ne yapacagımızı şaşırırdık.

Back