Anneler gününde kayınvalide

Aynen, çiçek yolladım bir siteden, anneme o kadar büyük yollamadım hiç, oğluna diyor ki telefonda; bütün ev mis gibi çiçek koktu. Beni arayıp teşekkür yok. Oğlu adresi bilemedi, hiç bir şey yollamamış ki, kızları da bilemedi, babasını aradık düşün. İlk kez ben çiçek aldım buna.

1 keresinde de teşekkür etseydi yine yollardım, ama bayramda elim boş gitmiyorum. Ben de en çok annemi ağlattığı için yanıyorum. En güzel günlerinde annemi hep ağlattı. Hep egoları yüzünden. Anlatsan roman olur. Annemi arayıp, kızlarına aratıp azarlattı. Şu an yazarken ağlıyorum, Benim annem öksüz, üvey anne baba elinde büyüdü, sonra hep kv çilesi çekti beraber oturdu, şimdi de dünür çilesi. Anneler gününü bile kutlayamadı, deliricem artık.

Şimdiye kadar her yıl aradım, kandiller özel günler v.s. , eşime sürekli sordum söyledim anneni aradınmı? Ara ihmal etme! Sonuç: duyduğum temel cümle oldu artık: elkızı!! Sen elkızısın, sen elsin! Anne diyorum, ama gerekmedikçe muhatap olmuyorum.

20 yıllık evliliğimde anladımki kv-kp den anne-baba olmuyormuş.

Henüz çok baştasın, kendini ezdirme, hizmetini yap saygını esirgeme ama kendini kullandırtma. Eğer işleri sen yap derse kızların gelsinler yapalım beraber de. Bencede x-anne demek en iyisi.
Mesafe candır!!

Peki suratıma telefon kapatması. Ben ona sinirlendim zaten, ne haddine!? Bayramda da elini uzatacak burdan atlayıp yanına gidip 9 gün kalacağız yüzüme kapatan insanda. Eşşek gibi geldin diyecek o da bana. Ben nasıl çocuk yapacağım ya, torunum allah torunum diye delirir bu!

Evet oğlu da dul kalsın yanına gelsin istiyor. Allahtan çocuğum yok da öksüz kalmayacak. İki dul otursunlar.
Bir yıllık evlısın canım ne bu hıddet. Bizde evlenırken sorunlar yasadık bır sekılde haloldu. Bence sızde bı kendınıze bakın karsı taraf hakısız olabılır ama sızde sutten cıkma degılsınızdır. Annenı aglatan kadın dıyorsunuz anneper gununu kutluyorsunuz anne dıyorsunuz vazgecıyorsunuz basta rengın neyse bello etseydın. Kac anneler gunu kutladın da bu kadar herseyı sen yapmıssın etmıssın Allah rızası ıcın mı yaptın yoksa yerı gelınce ben yaptım demek ıcın mı benve kv olan ego fazlaca var sızde. Basta buyum der koseye cekılın sonuclarına katlanamıyorsanz yapmayın.

Neden yaptım iki tane koruması gibi görümcem, onların ağzına bakan eşim var ondan yaptım. Huzurum bozulmasın diye. 4 yıl çıktık, o yıllar içinde oldu bunlar. Kadın 3 aylık evliyken eşi öldü, bana doğurmadın göremedi torununu diye bağırdı. 5 tane torunu var bu arada. 3 ayda nasıl doğurayım, Mantık?? Kaza geçirdik eşime bir şey oldu mu diye sordu, karnında bebek var mıydı diye sordu, beni sormadı bile ki benim omzun çıkmıştı başka kimsede bir şey yoktu. Ben de anne demeyi bıraktım artık.

Insanlar sevgılılık donemınde ıyı gorunmek tatlı gorunmek ıcın elınden gelen cıcılıgı yapıyor ıkı tarafta kv gelın evlenınce ıkı tarafında rollerı degısıyor ya bıraz mert olun ısınıze gelınce ınsanlar ıyı olmasın. Bır seyı soyledıysenız arkasında durun dılın kemıgı yok sınırlıyken sus derler. Herkes surda anlatsa kv görümcesıyle yasadıgını destan olur. Ama bır durusun olmalı. Zamanla takdır toplarsın kotuye kotuluk etmek kolaydır. Onemlı olan kotuye ıyılık etmek. Insanları yaptırdıklarından utandrmak lazm bırak vıcdan azabından o uyuyamasın. Ben kv sorun yasadm kp hastalandı kızlarından once yanındaydm kv o kadar pısman oldu kı yaptıgına bır daha tekrarlamadı bırak sen ıyı ol. Valla ınsanlar artk cıkarları ıcın yasıyor göz boyuyor. Kımsenın kımseye ne sevgısı ne guvenı nede ıtımatı kalmıs.

Kp haftalarca bende kaldı en kötü döneminde 1 aylık evliydim, biliyor musun cenazede herkes tek tek sayıldı, dua edildi, adım bile geçmedi. Benim yanımda tedavi oldu. Vicdan azabı çekmek için de iyi olmak lazım yani, ben yapsam da yapmasam da kötüyüm.

Yoo ben sizi anlıyorum. “Değer bilene” dedim dikkat ederseniz. Eşimin annesi özene bezene aldığım hediyeye hoş olmayan bir karşılık verdi, bir kaç yıl önce. O günden beri ne anneler günü hediyesi alırım, ne kutlarım. Kendi annemi düşünürüm sadece. Eşim de kendi annesine istediğini alabilir, asla karışmam. Ama o da yapmıyor. Onun annesini de zamanında düşünen bendim çünkü. Her konuda ailelere eşit davranmaya çok özen gösterirdim, o şanslarını kaybettiler.

Eşinizle ne kadardır birliktesiniz veya ailesine girdiniz her anneler günü hediye yollarım diyip bir yıllık evliyim demişsiniz
Eşiniz sizin annenizi yemege götürürken kadında demekki ufakta olsa bişey beklemiş veya eşiniz en azından anneme anneler günü hatırına teyze demeseydin demiş haklı olarak
Eşinizde annenize anne diyemedigine göre annelere herşeyi eşit yapmanız lazım diye düşünüyorum

Yaranılmaz dün bir de o kadın diyor ki oğluma söyleme aramızda kalsın anladığım kadarıyla oğlu aramamış bile ee oğluna bir laf ettin mi herkesin annesi kendine

Biz evlenmeden önce de uzun yıllardır tanisiyorduk aileler olarak da o yüzden hep teyze derdim .bir buçuk yıllık evliyim hala teyze diyorum eşimde aynı şekilde. Hiç sorun yaşamadık anneler gününde arayıp kutladım .bence bırakın uzak dursun bırakın aramasın bosverin mesafeyi o koymuş olur .

Kocan neden babasıyla gorusememıs senın yanındaydı da. Daha gazla gorebılırmıs ya babasını zaten yanındaymıs. O zaman esınde sıkıntı var

4 yıl çıktık 1 yıldır evliyiz. Ben iki anneye de eşit davrandım, ona da hediye aldım ama arama zahmetini gösterip teşekkür bile etmedi. Benim annem bize kıyamadı yine dünkü hesabı zorla o ödedi. İki anne asla kıyaslanamaz. Kendi oğlu bile böyle söylüyor. Ama annem napayım atsan atılmaz diyor. Sonra birden değişiyor(annesi doldurunca) babamı sen öldürdün diyor, annem ölsün kurtul diyor. Kadın benim huzursuzluğumla besleniyor. Keşke böyleleri yerine hakedenler anne olsa

Yoo eşim bişey diyemez dese cevabı açık işte o benım annem değil ki ?
Annelik görmedim ben ondan .
7 yıllık evliyim 5 yılımız zehır zıkkım etti .
Birde benım şöyle bir avantajım var ailesi böyle günleri pek umursamaz .
Kutlasam hoşuna giderdi ama oğlunun bile aradığını sanmıyorum ..

Mesela bende eşime annemi ara kutla demedim .
Araları iyi olduğu halde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…