- 5 Mayıs 2015
- 5.011
- 6.602
-
- Konu Sahibi notdefteri2_
Aynen, çiçek yolladım bir siteden, anneme o kadar büyük yollamadım hiç, oğluna diyor ki telefonda; bütün ev mis gibi çiçek koktu. Beni arayıp teşekkür yok. Oğlu adresi bilemedi, hiç bir şey yollamamış ki, kızları da bilemedi, babasını aradık düşün. İlk kez ben çiçek aldım buna.Bu kvlere yaranılmaz dün toplu taşımada yanımda oturan teyze yanımda yarım saat telde konuştu tabi herşeyi duydum gelinin anneler günü için aramış kadının ağzına etti resmen bir hediye bir çiçek almak çok mu zormuş o gelinini çok seviyormuş o neden sadece aramış falan filan ardından birini aradı gelinini çekiştirdi kadının arkasından b.k hayvan dedi içimden dedimki sendeki samimiyetsizliği sezmiş demekki ondan almamış bişey bende dün ne aradım nede sordum bende kaç senedir anneyim Bi tatlı söz duymadım bundan öncesinde kendi anneme ne alırsak onada aldık ettik bir kere giydiğini görmedim kıymet verse böyle olmazdı bu senede almadım insanlık anlayana yapılır
Evet oğlu da dul kalsın yanına gelsin istiyor. Allahtan çocuğum yok da öksüz kalmayacak. İki dul otursunlar.Kadının kocası yokmus dul kadın ne kadar zordur bılırım babamı erken yasta kaybettık. Herseye cok algıngan oluyorlar. Allah kımsenın basına vermesın.
1 keresinde de teşekkür etseydi yine yollardım, ama bayramda elim boş gitmiyorum. Ben de en çok annemi ağlattığı için yanıyorum. En güzel günlerinde annemi hep ağlattı. Hep egoları yüzünden. Anlatsan roman olur. Annemi arayıp, kızlarına aratıp azarlattı. Şu an yazarken ağlıyorum, Benim annem öksüz, üvey anne baba elinde büyüdü, sonra hep kv çilesi çekti beraber oturdu, şimdi de dünür çilesi. Anneler gününü bile kutlayamadı, deliricem artık.Annenize çok üzüldüm. Keşke kadına başka bir bahane uydurup çaktırmamaya çalışsaydınız.
Kayınvalideniz iyi niyetli birine benzemiyor. Eşiniz anne demezken ve arada samimiyet yokken sizi anne demeniz için zorlayamazlar. Çok ayıp davranışlar gerçekten. Kutlamak için aramışsınız sonuçta.
Ben normalde anneler arasında ayrım yapılmasına karşıyım. Kendi annenizi yemeğe çıkardıysanız, diğer anneye de hediye göndermelisiniz diye düşünürüm. Ama değer vermeyen birine hediye göndermeye devam etmek zorunda da değilsiniz. O kısmı da eşiniz düşünseydi.
Peki suratıma telefon kapatması. Ben ona sinirlendim zaten, ne haddine!? Bayramda da elini uzatacak burdan atlayıp yanına gidip 9 gün kalacağız yüzüme kapatan insanda. Eşşek gibi geldin diyecek o da bana. Ben nasıl çocuk yapacağım ya, torunum allah torunum diye delirir bu!Sen de eşini gözlemle, annenle bir aradayken nasıl hitap ediyorsa sen de kayınvalidene öyle hitap et.
Ha bir de "teyze dedi diye kızdım" dediğinde uzatma konuyu, bırak kendi kendine sinirlensin, eşin sana birşey demediğine göre huzursuz olacak birşey yok ortada.
Kendi kızına iş yaptırmayıp da gelinine evini yerleştirtecek kayınvalide de bir zahmet el kızının kendisine anne demesini beklemesin.
Bir yıllık evlısın canım ne bu hıddet. Bizde evlenırken sorunlar yasadık bır sekılde haloldu. Bence sızde bı kendınıze bakın karsı taraf hakısız olabılır ama sızde sutten cıkma degılsınızdır. Annenı aglatan kadın dıyorsunuz anneper gununu kutluyorsunuz anne dıyorsunuz vazgecıyorsunuz basta rengın neyse bello etseydın. Kac anneler gunu kutladın da bu kadar herseyı sen yapmıssın etmıssın Allah rızası ıcın mı yaptın yoksa yerı gelınce ben yaptım demek ıcın mı benve kv olan ego fazlaca var sızde. Basta buyum der koseye cekılın sonuclarına katlanamıyorsanz yapmayın.Evet oğlu da dul kalsın yanına gelsin istiyor. Allahtan çocuğum yok da öksüz kalmayacak. İki dul otursunlar.
Neden yaptım iki tane koruması gibi görümcem, onların ağzına bakan eşim var ondan yaptım. Huzurum bozulmasın diye. 4 yıl çıktık, o yıllar içinde oldu bunlar. Kadın 3 aylık evliyken eşi öldü, bana doğurmadın göremedi torununu diye bağırdı. 5 tane torunu var bu arada. 3 ayda nasıl doğurayım, Mantık?? Kaza geçirdik eşime bir şey oldu mu diye sordu, karnında bebek var mıydı diye sordu, beni sormadı bile ki benim omzun çıkmıştı başka kimsede bir şey yoktu. Ben de anne demeyi bıraktım artık.Bir yıllık evlısın canım ne bu hıddet. Bizde evlenırken sorunlar yasadık bır sekılde haloldu. Bence sızde bı kendınıze bakın karsı taraf hakısız olabılır ama sızde sutten cıkma degılsınızdır. Annenı aglatan kadın dıyorsunuz anneper gununu kutluyorsunuz anne dıyorsunuz vazgecıyorsunuz basta rengın neyse bello etseydın. Kac anneler gunu kutladın da bu kadar herseyı sen yapmıssın etmıssın Allah rızası ıcın mı yaptın yoksa yerı gelınce ben yaptım demek ıcın mı benve kv olan ego fazlaca var sızde
Ben bunu da sorun yapardım mesela. Anneniz babaniz kusur mu etti de icinden gelmiyormuş anne baba demek.1) Eşim de anneme ve babama asla anne bana demez, içimden gelmiyor diyor.
Kp haftalarca bende kaldı en kötü döneminde 1 aylık evliydim, biliyor musun cenazede herkes tek tek sayıldı, dua edildi, adım bile geçmedi. Benim yanımda tedavi oldu. Vicdan azabı çekmek için de iyi olmak lazım yani, ben yapsam da yapmasam da kötüyüm.Insanlar sevgılılık donemınde ıyı gorunmek tatlı gorunmek ıcın elınden gelen cıcılıgı yapıyor ıkı tarafta kv gelın evlenınce ıkı tarafında rollerı degısıyor ya bıraz mert olun ısınıze gelınce ınsanlar ıyı olmasın. Bır seyı soyledıysenız arkasında durun dılın kemıgı yok sınırlıyken sus derler. Herkes surda anlatsa kv görümcesıyle yasadıgını destan olur. Ama bır durusun olmalı. Zamanla takdır toplarsın kotuye kotuluk etmek kolaydır. Onemlı olan kotuye ıyılık etmek. Insanları yaptırdıklarından utandrmak lazm bırak vıcdan azabından o uyuyamasın. Ben kv sorun yasadm kp hastalandı kızlarından once yanındaydm kv o kadar pısman oldu kı yaptıgına bır daha tekrarlamadı bırak sen ıyı ol. Valla ınsanlar artk cıkarları ıcın yasıyor göz boyuyor. Kımsenın kımseye ne sevgısı ne guvenı nede ıtımatı kalmıs.
Hayır hep der bize en çok onlar destek oldu diye, ama ben demediğim için onun da içinden gelmiyormuş.Ben bunu da sorun yapardım mesela. Anneniz babaniz kusur mu etti de icinden gelmiyormuş anne baba demek.
Teyzeye bunu yapan hanıma dövdürmeye çalışır beni kesin :)))Gorusmeyin. Teyze diyeceginize de x hanim deyin,hem daha resmi olur hem de daha guzel olur bence
1 keresinde de teşekkür etseydi yine yollardım, ama bayramda elim boş gitmiyorum. Ben de en çok annemi ağlattığı için yanıyorum. En güzel günlerinde annemi hep ağlattı. Hep egoları yüzünden. Anlatsan roman olur. Annemi arayıp, kızlarına aratıp azarlattı. Şu an yazarken ağlıyorum, Benim annem öksüz, üvey anne baba elinde büyüdü, sonra hep kv çilesi çekti beraber oturdu, şimdi de dünür çilesi. Anneler gününü bile kutlayamadı, deliricem artık.
Yaranılmaz dün bir de o kadın diyor ki oğluma söyleme aramızda kalsın anladığım kadarıyla oğlu aramamış bile ee oğluna bir laf ettin mi herkesin annesi kendineAynen, çiçek yolladım bir siteden, anneme o kadar büyük yollamadım hiç, oğluna diyor ki telefonda; bütün ev mis gibi çiçek koktu. Beni arayıp teşekkür yok. Oğlu adresi bilemedi, hiç bir şey yollamamış ki, kızları da bilemedi, babasını aradık düşün. İlk kez ben çiçek aldım buna.
Biz evlenmeden önce de uzun yıllardır tanisiyorduk aileler olarak da o yüzden hep teyze derdim .bir buçuk yıllık evliyim hala teyze diyorum eşimde aynı şekilde. Hiç sorun yaşamadık anneler gününde arayıp kutladım .bence bırakın uzak dursun bırakın aramasın bosverin mesafeyi o koymuş olur .Dün eşim ve ben annemi yemeğe çıkarttık anneler günü için. Eşimin annesi başka şehirde. İftardan önce aradık, önce o konuştu sonra ben, ben ....... teyze anneler günün kutlu olsun dedim. Nasılsın dedim, iyi akşamlar dedi suratıma kapattı. Eşime arattım tekrar, teyze dediğin için sinirlenmiş dedi. Şimdi:
1) Eşim de anneme ve babama asla anne bana demez, içimden gelmiyor diyor.
2)Sözümde, nişanımda, düğünümde eşimle bizi boşanma noktası getiren bir kadın. Eşim her zaman haklısın der bana, ama ben yine de görüşürüm.
3) Her anneler gününde hediye gönderirdim, 1 kere bile teşekkür etmek için aramadı, bu sene yollamadım.
4)Ben yanyanayken hep anne derim eşim hayatta anneme demez, oruç ağız teyze çıktı ağzımdan ki 1 yıllık evliyim daha alışamadım, zaten içim anne demeyi de asla almıyor!
5) kandilde anne diye aradım, bayramda taşınacam sen gelince evi yerleştir, ben kızlarıma hiç iş yaptırmadım sen yaparsın diyen kadın. Kızları benden büyük, ben gece gündüz çalışıyorum, bayramda evini taşıyacakmışım.Anne diyince de böyle oldu.
Eşim de teyze deme hiç bişey deme benim gibi yap diyor ama kadın telefonda bile 1 saat konuşuyor ben nasıl hitap etmeden durayım? Dün annem de ağladı bizim tartışmamıza, anneler gününde yapılacak şey mi kendi egosu için. Zaten eşimle tek kavgamız görümce ve kaynana yüzünden oluyor. Değdi mi mübarek günde? Artık anne diyeceğim varsa da demem, eşim de ölsün de kurtul diyor daha çok sinirleniyorum. Eşimin beni anlaması için ne yapabilirim? Gerçekten bu kadının evladının huzurundan çok kendi egosunu düşünmesi beni delirtiyor!
Kocan neden babasıyla gorusememıs senın yanındaydı da. Daha gazla gorebılırmıs ya babasını zaten yanındaymıs. O zaman esınde sıkıntı varKp haftalarca bende kaldı en kötü döneminde 1 aylık evliydim, biliyor musun cenazede herkes tek tek sayıldı, dua edildi, adım bile geçmedi. Benim yanımda tedavi oldu. Vicdan azabı çekmek için de iyi olmak lazım yani, ben yapsam da yapmasam da kötüyüm.
4 yıl çıktık 1 yıldır evliyiz. Ben iki anneye de eşit davrandım, ona da hediye aldım ama arama zahmetini gösterip teşekkür bile etmedi. Benim annem bize kıyamadı yine dünkü hesabı zorla o ödedi. İki anne asla kıyaslanamaz. Kendi oğlu bile böyle söylüyor. Ama annem napayım atsan atılmaz diyor. Sonra birden değişiyor(annesi doldurunca) babamı sen öldürdün diyor, annem ölsün kurtul diyor. Kadın benim huzursuzluğumla besleniyor. Keşke böyleleri yerine hakedenler anne olsaEşinizle ne kadardır birliktesiniz veya ailesine girdiniz her anneler günü hediye yollarım diyip bir yıllık evliyim demişsiniz
Eşiniz sizin annenizi yemege götürürken kadında demekki ufakta olsa bişey beklemiş veya eşiniz en azından anneme anneler günü hatırına teyze demeseydin demiş haklı olarak
Eşinizde annenize anne diyemedigine göre annelere herşeyi eşit yapmanız lazım diye düşünüyorum
Yoo eşim bişey diyemez dese cevabı açık işte o benım annem değil ki ?Allah kahretsin ki yemeğe çıkarken patlak verdi olay. O da şahit oldu yani. Yediği yemeği boğazına dizdiler.
Peki eşiniz bir şey demiyor mu bu duruma? Eşim bana iftardan sonra arayalım dedi bir de, ben geç olur dedim aptal gibi. Benim eşim de bir şey demez ama kavga anında yüzüme vurur. Sizde de oluyor mu