Merhaba arkadaslar,
Yaklaşık 1 yıllık evliyim ve bu sürede acıkcası kayınvalidemle aram hep limoni oldu. Kendileri bize uzak bir şehirde oturdukları için genelde ayda bir gelip bikaç gün kalırlar fakat gecen ay esım çok yogun çalışıyoruz dıye kabul etmedi bu ziyareti ve olan oldu. Sanırım benim kabul etmediğimi düsünerek bana karşı cephe aldılar ve bize küstüler. Bu arada çalışan bir bayanım ve açıkcası devamlı misafir ağırlamak da çok kolay olmuyor hem de yere saç düşmüş diye sofradan kalkabilen bir kayınvalide söz konusu olunca :) yine de eşime ailesi için gelmesinler demedim hiç elimden geleni yaptım.
Neyse uzatmıyım gecen hafta kayınvalidemin doğumgünüydü aradım ve buz gibi bir sesle karşılaştım ben anne anne diyip konuşmaya çalıştım fakat kesinlikle bana kızım demedi hep ismimle seslendi. ( eskiden kızım derdi) bozuldum tabi duruma ama yine de gönlünü alalım diye esimi ikna edip beraber çiçek gönderdik. 2 gün sonra kayınvalidem whatsapptan çiçekle beraber fotosunu oğluna gönderdi ve sadece ona teşekkür etti, eşime de bana whatsapptan yazamadığını için tşk edemediğini söylemiş(!). Eşim bu olaydan sonra annesine sinirlendiğini özellikle belli etti bana fakat tlfnunu alıp msjları okuduğumda gülücükler annecimler dolup taşıyodu yani eşim ne şiş yansın ne kebap derdindeona da ayrı uyuz oldum.
Şimdi doğal olarak bana özellikle kızım demeyen birine tekrar çiçek yollamak arayıp anne demek içimden gelmiyor. Esime söylesem istemiyosan yapma dicek biliyorum ama yine de aile huzurumu kaçırmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım kızlar?
Şimdiden tşk ederim cvplarınıza :)
Elbette iletişim en güzeli fakat açıp anlatsam bu sefer de eşimi zor durumda bırakıcam, kayınvalidem eşime küsecek yine eşimle aram gerilecekKayınvalideniz belli ki yanlış anlamış. Siz de yanlış anladığının farkındasınız. Neden arayıp açık açık konuşmak yerine kendinizi dolduruyorsunuz? Arayıp annecim diye konuşmak o kadıncağızın yanlış anladığı durumu düzeltmez. Aksine daha kötü hale getirir. İletişim kurmak bu kadar zor olmamalı.
Anneler gününde arayıp kutlamazsanız, bir çiçek dahi göndermezseniz kayınvalidenizle aranızdaki ilişki ne hale gelecek farkında mısınız? Ve buna bağlı olarak eşinizle aranızdaki şlişki de bozulacak gibi görünüyor.
çok basit seni sevmeyeni sende sevmeyeceksin kaynanana anne deme sende o sana nasıl davranıyosa sende ona öyle davranMerhaba arkadaslar,
Yaklaşık 1 yıllık evliyim ve bu sürede acıkcası kayınvalidemle aram hep limoni oldu. Kendileri bize uzak bir şehirde oturdukları için genelde ayda bir gelip bikaç gün kalırlar fakat gecen ay esım çok yogun çalışıyoruz dıye kabul etmedi bu ziyareti ve olan oldu. Sanırım benim kabul etmediğimi düsünerek bana karşı cephe aldılar ve bize küstüler. Bu arada çalışan bir bayanım ve açıkcası devamlı misafir ağırlamak da çok kolay olmuyor hem de yere saç düşmüş diye sofradan kalkabilen bir kayınvalide söz konusu olunca :) yine de eşime ailesi için gelmesinler demedim hiç elimden geleni yaptım.
Neyse uzatmıyım gecen hafta kayınvalidemin doğumgünüydü aradım ve buz gibi bir sesle karşılaştım ben anne anne diyip konuşmaya çalıştım fakat kesinlikle bana kızım demedi hep ismimle seslendi. ( eskiden kızım derdi) bozuldum tabi duruma ama yine de gönlünü alalım diye esimi ikna edip beraber çiçek gönderdik. 2 gün sonra kayınvalidem whatsapptan çiçekle beraber fotosunu oğluna gönderdi ve sadece ona teşekkür etti, eşime de bana whatsapptan yazamadığını için tşk edemediğini söylemiş(!). Eşim bu olaydan sonra annesine sinirlendiğini özellikle belli etti bana fakat tlfnunu alıp msjları okuduğumda gülücükler annecimler dolup taşıyodu yani eşim ne şiş yansın ne kebap derdindeona da ayrı uyuz oldum.
Şimdi doğal olarak bana özellikle kızım demeyen birine tekrar çiçek yollamak arayıp anne demek içimden gelmiyor. Esime söylesem istemiyosan yapma dicek biliyorum ama yine de aile huzurumu kaçırmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım kızlar?
ama eşiniz sizi zor durumda bırakmayı ve kayınvalidenizin size küsmesini pek önemsememişe benziyor..Elbette iletişim en güzeli fakat açıp anlatsam bu sefer de eşimi zor durumda bırakıcam, kayınvalidem eşime küsecek yine eşimle aram gerilecekben açıkça durumu anlatsam bile zaten bana inanacağını da sanmıyorum.
Elbette iletişim en güzeli fakat açıp anlatsam bu sefer de eşimi zor durumda bırakıcam, kayınvalidem eşime küsecek yine eşimle aram gerilecekben açıkça durumu anlatsam bile zaten bana inanacağını da sanmıyorum.
annen seni gerçekten sevse sana böyle küsmezdi tavır yapmazdı diyemiyomusun iyilik meleği rolünü bırak bacımElbette iletişim en güzeli fakat açıp anlatsam bu sefer de eşimi zor durumda bırakıcam, kayınvalidem eşime küsecek yine eşimle aram gerilecekben açıkça durumu anlatsam bile zaten bana inanacağını da sanmıyorum.
Evet ne yazıkkiama eşiniz sizi zor durumda bırakmayı ve kayınvalidenizin size küsmesini pek önemsememişe benziyor..
Haklısın canım, ben genelde içime atıp güleryüzlü davranmaya gayret ediyorum fakat artık kendi tutumum beni rahatsız ediyor kendi kendimi samimi bulmaz oldum. Bu kadar içim doluyken artık laf sokulduğunda susmama kararı aldım. Eşimin de beni savunmasını beklemicem artık kendim kendimi en güzel şekilde müdafa ederim.7 yillik evliligimde kaynana gelin konusunda kitap yazsam yazarim oyle cok sey yasadim oyle aci tecrubem olduki basta aman kirilmasinlar ama evimin huzuru kacmasin dedim cunku fettan bi yapim yok gicik olsamda belli edemem saygida kusur etmem benim nacizane tavsiyem basta hep idare eden anlayisli her isteklerine tamam deyin gelin olursan bir omur her olayda evet demeye mecbur sayarlar bu istisnasiz boyle bi kere hayir desen senden kotusu olmaz onun icin madem tavir yapiyo sende mesafeni koru ustune dusup gonul almaya calisma tabiki geldiklerinde saygini koru ama ustunede dusme heleki kendini hic ezdirme bastan nasil tavir sergilersen bir omur onu beklerler
Merhaba arkadaslar,