• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler akıl lütfen :(

Söylediklerinizin hepsi cok dogru. bunların hepsini defalarca anlattım belki ona ama kabul ettiremedim malesef. Evet psikolojim bozuluyor, mutsuz oluyorum, sürekli cocugumu düşünüyorum. İnsanı çaresiz bırakıp işten cıkmayı tek çözüme getiriyorlar. Ama daha farklı çözümler varken son çözümü ilk çözüm olarak kullanmak zorunda kalmak gerçekten kötü bir durum. Ben de günlerdir işten dahi sogudum. Sürekli bunu düşünüyorum.
Bilerek yapıyolar diyosun bunu düşünmemte haklısın bak bide küçük bebeklee içinde kreşler vr oraya ver 10 aylık bile alıyolar

İşinizden değil, eşinizden soğuyun bence. Bugün keyfi için işi bıraktırır. Yarın farklı dayatmalarla gelir. Eşiniz durumdan rahatsız değil. Kimse anneleriniz gibi iyi bakamaz ama annesi sizin yerinizi dolduramaz. Çok ciddi bir savaş açın, canınız yansada uzun vadede karlı çıkarsınız.

Benim anlayamadigim, neden atiyorum sabah anneannede birakip, aksam evinize getirmiyorsunuz? Benim etrafindaki herkes bu sekilde yapiyor, sadece anneanne kelimesi, kres kelimesi ile degistiriliyor.

Evet, o sekilde cok yorucu oluyor, evet daha erken kalkilmasi lazim fakat anne baba olmak bu'dur zaten. Fedakar olmaktir, yorulmaktir,cocugun icin en iyisini istemektir. Beraber cocugu büyütmektir. Birgün sen, diger gün esin mesela erken kalkip bebegi hazirlayabilir, yada anneanneden alabilir.

Yani 1 hafta bir annenin bebegi görmemesi kadar aci birsey yok. Bunu nasil onayladin? Ben surda yegenimi 1 hafta göremedigimde icim gidiyor, yani birak öz evlat.

Kusura bakmada seni biraz vurdumduymaz buldum. Ilk basta nasil aklina gelmez bu cocugun nerede kalacagini?? Ben hamile bile degilim fakat simdiden bile bunu düsünüp, etraftaki kresleri arastiriyorum. Biraz kendinize ceki düzen verin o bebek icin. Onun annesine ihtiyaci var, düzene ihtiyaci var.

Bir arkadaşım yaptı aynı şeyi. Kayınvalidesi bakıyordu ve Anadolu yakasında oturduğu için çocuk hafta içi babaannede kalıyordu. Yazları babaanneyle birlikte 3 ay yazlığa gidiyordu.

Şimdi 4 yaşında kreşe gidiyor ve anne babasının yanına döndü ama babaanne diyor başka bir şey demiyor.

İşten çıkın kesinlikle bakıcı mümkün değilse. Onun şu anda size ihtiyacı var.

Ayy canım yaa çok üzüldüm:((( bnde hemşireyim oğlum 6 aylkken işe başlamıştm tekrar ve kv bırakıyodum ve bekar görümcem vardı çok güzel bakıyodu ama biraz büyüyünce oğlum istemedi ağladı hepp :(( bi gün uyuturken anne nolur sabah gitme dedi 2.5 yasındaydı ve bn sabah mecburen gittimm uyanmış ağlamış tüm kün kapının yanında oturup bni beklemiş orada zorla yemk yemiş orada uyuya kalmş yatağında uyanınca tekrar oraya gitmişş ; ((( bn akşam 6 da geldim hala kağının yanında oturuyor sarıldı ağladı bunları öğrenince bnde çok ağladım veeeee işteki son günüm oldu

Ilk sayfada yazdım ama arada kaynamış olabilir

Sabah Kv ya da anneni size getirin akşam da götürün

Onlar da hasta olmaz herhalde

Bir de onların evine gelene gidene müdahale edemezsin yine iş yapmalarına vs karışamazsın vs vs

Çocuk yürüdüğünde ev ona göre ayarlanmalı güvende hissetmeli

Hayretle okudum bazi yorumlarinizi. Bir hafta görmemek ne demek. Kaynana kimki???ne yasarsam yasiyayim ben her gün gider görürdüm 1saat bile olsa.sizin bu yaptiginizin aciklamasi bence yok. İşiniz için cocugunuzdan vazgecmissiniz. Gerçi ben o işide birakirdim onun simdi anne kokusuna ihtiyacı var ve siz yaninda yoksunuz.ilerde bu kazandiginiz paralari çocuğunuzun psikolojisini düzeltmek için yada sorumsuzluklarina harcamak zorunda kalmazsiniz ve inşallah calistiginiza değer.kocanizda size ve çocuğuna bakamiyosa o kocayada dicek söz yok.

Benim cocugum burnumda tütmüyormu sanıyorsun ariyana. ben günlerce iş yerinde kızarmıs gözlerle gezdim. Soranlara bir şey söyleyemedim. Neden işime gelsin cocugumdan ayrı kalmak. Cocugu evden cıkaran mecburen baba oluyor. Cocugu uykudan uyandırıp ben mi götürmeliyim anneme sabah ayazında. O zaman cocuga yazık etmiş olmayacakmıyız.Biz cocugumuzun rahatı için ugrasıp durduk. Ama baba getirip götürdügü için bir erkek ne kadar ilgilenebilirse okadar bakabildi cocuga. Kim ne derse desin ben cocugunu düşünen bir anneyim. Kararlarımız dogru ya da yanlıs, ben herseyi cocugum için yaptım. Yapamadıgım tek şey eşimin düşüncelerini değiştirip cocugun evde bakılması için bir bakıcı tutmak oldu...

Saka gibisin.allah o yavruya acisin . siz ise devam edin sakin birakmayin.kayinvalidenizede konuşmayin.kizinizda göçebeler uç ev arasında pardon iki ev arasında gezsin dursun sizi 1hafta görmese de olur.eşine güvenmeyen biri neden çocuk yapar oda ayri bi konu. Sizin burda çocuğumu özlüyorum burnunda tutuyo yalanlariniz sadece vizcdaninizi rahatlatmak için. Çocuğunuz babanede siz görmeye bile gitmiyosunuz.insan hatir için çiğ tavuk yer diye atasözü var siz kiziniz içim yapmiyosaniz anneliginiz tartisilir zaten. Allah o yavrucaga acisin.

Nasıl yani ya ne kadar saçma,o çocuğa yazık değil mi bir hf seni göremiyor.size de çok kızdım ya ne demek çocuğun bir hf uzak kalması.hiç bu çocuğun paikolojisini düşünmüyorsunuz.bakıcıdan daha büyük bir zarar veriyorsunuz şu an.allah size akıl fikir versin.

Böyle anne babaların çocuğu olmamalı ya allahım günah yazma ama olmamalı.iki kızım var o çocuğu düşününce gözlerim doldu.sizin göz yaşlarınıza da inanmadım offf çok canım acıdı ya.çık işten,o para boğanızdan nasıl geçiyorki bir hf çocuğunu görmüyorsun

anaanne ve babannenin sevgi ilgisiyle bakıcının bakmasının aynı olmadıgı düşüncesinde eşim. Kimse onlar gibi iyi bakamazmış. Onların verdigi sevgiyi veremezmiş. Cocuk onların yanında mutlu oldugu gibi olamazmıs...
Oyle olmuyor iste canim
Bakici hatta daha saglikli, ben kendim hem bakiciyla buyudum hem babaanneyle
Babaannemin salak sacma aliskanliklarini aldim kabul gunlerine gitmek gibi
Bakiciyla hic degilse oyle seyler edinmiyorsun aynen kres ortami gibi etkinlikler yapiliyor,ama
Anneanne ve babaanne oyle degil

Eleştiriken acımasız olmasak. Konu sahibi durumu göremiyor, neyseki konu açmış. Anneliğe saydırmadan doğru yol gösterebiliriz değil mi? Konu sahibi bir şekilde hergün bebeğini gör, her akşam aynı evde kal. Hatta eş değişilir çocuk değişilmez dicem ama siz ciddiye almayın. Aklınızın bir köşesinde dursun.

11 aylik bebeginizi bir hafta görmeden nasil duruyorsunuz Allah askina? Yemisim iletisimi, kavgayi, gürültüyü... Tamam calismaya mecbursunuz ama aksamlari alin bebeginizi, merak etmeyin götürüp getirmekte , annesiz kalmaktan daha fazla yipranmaz.... Esinizde maden düzgün bi cözüm bulamiyor, cikin isten bakin cocugunuza... Yaziktir yaaa onun suan anneye babaya ihtiyaci var... Yapmayin gözünüzü seveyim, cok cooook zor durumda degilseniz kendiniz bakin... Parayla cocugunuzun kaybolan yillari vede aranizdaki bag, sevgi geri gelmez alinmaz...:ssz:

Ben kizimi mutfaktayken ozluyorum yada uyurken gidip gidip bakiyorum opuyorum siz gercekten kahrolsaydiniz kizinizdan ayri kalmak istemezdiniz

Kadınların hep çalışmasından yanayım fakat sizin işten ayrılmaniz gerek. 11 aylık bebeğin anneye,annenin ona ihtiyacı vardır. Aranıza kopukluk girer,sizi benimseyemez. Bakıcı olayina bende sıcak bakmıyorum. Azıcık aşım ağrısız başım diyerek çocuğunuzun yanında olun.

Isden cikardim cocuga kendim bakardim. 1hafta nasil dayanir insan cocugunu görmeden. Madem esin bakiciya sicak bakmiyor gitsin kendisi calissin. Sende otur cocuguna bak evde.

Bu gece eşimle yine bu konuda kavga ettik. Olanların tüm sorumlusu olarak beni görüyor sizler gibi. O annesini babasını getirmiş ben hır gür çıkarmışım. Yasananlar benim yüzündenmiş. Bunun sonuçlarına katlancakmışım. Bunun sonucu bu olamaz. Bakıcı tutabiliriz çocugumdan ayrı kalmak istemiorm dedim ama yine bildiğini okuyor. Tartışıp sonuca baglamadan yine kapattı konuyu

Back