bebegimi de kaybetmek istemiyorum, işimi de. İyi bir işim var ve ben mühendisim. İş hayatına ara vermek nasıl olur bilmiyorum. Ama dediginiz gibi ilerde cocugumda bunun eksikligini hissetmesi beni cok korkutuyor. Kaldı ki cocugum beni unutuyormus gibi geliyor. Annesi olarak beni görmeyecek, beni sevmeyecek ve belki beni suclayacak bile diye cok korkuyorum.
benim oglum 2,5 yasinda,2,5 senedir ogluma ben bakiyorum tek basima..
esimle 1 hafta biyerlere gidip kafa dinleyelim dedik,kv ben bakarim dedi,isten izin aldi sagolsun ve biz toplamda 6 gunlugune tatile gittik oglumsuz.
kv bizim evimizde bakti buarada ogluma.
eve geri dondugumde oglum sinir krizi gecirdi resmen.
1 hafta ayrilikta cocuk serseme donmus,kesinlikle yanina yaklastirmadi beni.
sonra kv evine dondu,mecbur iletisim kurmak zorunda kaldi benimle.
sonra noldu mu..
oglumu 3 yarim gun gonderdigim krese oglumu almaya gittigim zaman oglum ogretmeninin arkasina saklandi ve onu almak istedigimde yine sinir krizi gecirdi.
cok sukur 1 ay oldu astik bu durumu,eski kivamina geldi,hatta tepemden inmiyor suan ama ben cok cok buyuk acil bisey cikmadikca birdaha oglumu kimseye birakamam.
kiziniz simdi kucuk anlamiyor herseyden.
bikac sene sonra sizi dusman ilan eder,demedi demeyin.
elinizi ona surmek istediginizde kendini nasil yerlere attigini gordukce kahrolursunuz.
boyle cocuk anne iliskisi zaten kuramazsiniz.
isiniz suan iyi,guzel kazaniyorsunuz belki ama esas yatirimi evladiniza yapmaniz gerek,ilk 3 yas cok onemli,kisiliginin temelini atiyorsunuz.
haftalarca anneanne babaannede kalan cocugun kisiliginden bi haber yasayacaksiniz,yavrucak anneye guvenle baglanmadigi icin ona ilgi gosteren herkese baglanma potansiyeline sahip olabilir,buna coklu baglanma denir.
cocuk ilk 3 sene sadece bi kisiye guvenle baglanmali,o da anne..hadi anne calismak zorunda ama en azindan aksamlari anneyi kesinlikle gormeli..
esinizin buna nasil vicdani elveriyor?
kusura bakmayin ama kari koca kolayiniza geliyor gibi bu anneanne babaanneye baktirmak..
aksamlari kokusunu icinize cekmeden nasil uyuyorsunuz,eziyet degil mi bu