Anneler akıl lütfen :(

aramızda her ne sorun olursa olsun asla çocuğumdan ayrı kalmazdım asla.... küs de olsam, nefret de etsem onlardan yine de çocuğumla kalırdım... çocuğum için herşeye katlanırdım... her anne katlanır.. sizde katlanın.. kendi ailevi meseleleriniz yüzünden minicik yavruyu anne şefkatinden uzak büyütüyorsunuz.. yazık yavruya..

İş durumun nasıl.

ozaman siz gidin annenizin evinde kalin koynunuza alin yavrunuzu orda uyuyun ya!
cocuk hasta oldu diye ne demek anneannenin evinde birakmak,ben hayatimda boyle sacma sapan bahane duymadim.
bu nasil is ya..
kusura bakmayin ama kari koca bu durum isinize geliyor.
bu net acik,kabak gibi gun gibi ortada.
ben haftasonu oglumu babaya biraktigimda 3 saat sonra depar atarak geliyorum eve,burnumda tutuyor cocuk.
nasil hasta ettik diye cocuk eve getirmiyorsunuz.
benim yasadigim ulkede sabahlari -20 derece hava ve ben oglumu bebek arabasiyla okula goturuyorum.
cok sukur ne ben hasta oldum ne oglum.
sIki giydirdikten sonra nasil hasta olur bebek,sarin sarmalayin ya!

Butun yorumlarin icerigi ayni..bence siz kendinizi bu sorgulayin kimse kimsenin anneligini yargilayamaz o apayri mi mevzu ama bu iste bi yanlis var ve tum yorumlari okuyup cocugunuz icin en hayirlisina karar verin

Benim cocugum burnumda tütmüyormu sanıyorsun ariyana. ben günlerce iş yerinde kızarmıs gözlerle gezdim. Soranlara bir şey söyleyemedim. Neden işime gelsin cocugumdan ayrı kalmak. Cocugu evden cıkaran mecburen baba oluyor. Cocugu uykudan uyandırıp ben mi götürmeliyim anneme sabah ayazında. O zaman cocuga yazık etmiş olmayacakmıyız.Biz cocugumuzun rahatı için ugrasıp durduk. Ama baba getirip götürdügü için bir erkek ne kadar ilgilenebilirse okadar bakabildi cocuga. Kim ne derse desin ben cocugunu düşünen bir anneyim. Kararlarımız dogru ya da yanlıs, ben herseyi cocugum için yaptım. Yapamadıgım tek şey eşimin düşüncelerini değiştirip cocugun evde bakılması için bir bakıcı tutmak oldu...

Eşimi cok zorladım ama ikna edemiyorum. Naıl ikna edecegimi de bilmiyorum BU konuda kesin kararlı. Çocuk cok kücük zamanı var diyip duruyor.
Anneanne ve babaannenin bakmasiyla bakicinin bakmasi arasinda bir fark yok ki, her durumda cocuk anneden uzak zaten, esinize aynen bunu soyleyin, olmadi bir pedagoga gidin beraber

ahhh imkan varsa çık işten derim, hep acımışımdır annesi çalışıp
özel anları görmeden büyüyen evlatlara, ben sezonluk çalışıyorum ve bu sene nasipse aramıza oğlum da katılacak
her iki tarafa da acil durumda 2-3 saaten fazla size teslim etmem gerekirse işi bırakırım dedim, kreş yaşı gelene kadar böyle

Anneanne ve babaannenin bakmasiyla bakicinin bakmasi arasinda bir fark yok ki, her durumda cocuk anneden uzak zaten, esinize aynen bunu soyleyin, olmadi bir pedagoga gidin beraber

anaanne ve babannenin sevgi ilgisiyle bakıcının bakmasının aynı olmadıgı düşüncesinde eşim. Kimse onlar gibi iyi bakamazmış. Onların verdigi sevgiyi veremezmiş. Cocuk onların yanında mutlu oldugu gibi olamazmıs...

Her ne pahasına olursa olsun yaptığınız çok yanlış.Bızımde durumumuz cok kotu sadece esım asgarı ucretle calısıyor ,kıradayız,mobılya borcu oduyoruz ama ben bırakın bır hafta gormemeyı bır ıkı saatlıgıne bıle ne kendı anneme ne kv.ye bırakmam heryere gotururum yanımda.11aylık bebek artık neyın ne oldugunu takıp edıyor,herseyın farkında.Bu sekılde sıze bagımlılıgı azalır,anneanne babaanne karısımı olur dedıklerı gıbı ama mesela cocuk buyuyor anneanne a babaaanne b derse bı konuya bu cocuk karmasa yasamayacak mı nasıl buyuyecek.Bıde soyle dusunun babaannesı alttan alttan sızı sevmıyor dıye bebegınızı de ıslerse ne yapacaksanız sonra cocuk sızı sevmezse.Arkanızdan bak senı bırakıp gıdıyo annen gormeye gelmıyo vb dıye.

Annesiz babasız büyüyor

Bakıcı olmuyorsa işi bırak. İş bulunur. Bebek bu günlerine geri dönemez.

Neden eşiniz bakıcı istemiyorum deyip kenara çekiliyor ve sizi bir ikilem içinde bırakıyor?

Ya siz onu ikileme soksaydınız o ne yapardı?
Annemde veya senin annende gece kalmasını istemiyorum ama çalışmak da istiyorum. Bu soruna çözüm bul deseydiniz ne yapardı?

Şu an eşiniz sizi çok saçma bir duruma sokmuş. Hem çocuk sahibi olalım, hem bakıcı istemem.

Konu sahibi kusura bakmayın ama bir çocuktan en sorumlu olması gereken kişi annesidir. Anne ile diğer kişilerin (baba, büyükanne, öğretmen vs vs) fikirleri uymazsa her zaman annenin dediği olmalıdır. İpleri kocanızın eline vermişsiniz. Neden? Mühendisim diyorsunuz, eğitimli bir kadınsınız. Eşiniz sizi SİNDİRMİŞ, farkında değil misiniz?

Lütfen bir an önce eşinizle ciddi bir konuşma yapın.
Öncelikle işinizi bırakmayacağınızı, çalışan milyonlarca anneden biri olmaya devam edeceğinizi söyleyin. Sonra da çocuğum geceleri benimle olacak, haftanın 7 gecesi deyin.

Ne çözüm bulursan bul deyin, kenara çekilin..

Sen bulamazsan ben bakıcı tutacağım deyin.

Eğer ki bakıcı istemiyorum diyorsanız (siz diyorsanız) o zaman çocuğunuzu sabah bırakıp akşam alacaksınız, bu kadar basit. Sabah uyandırıyorum, yok hava soğuk yok hasta oldu bahaneleri çıkarın kafanızdan. Çocuğunuzun psikolojisi HASTA oluyor, siz nezle, grip, bronşit düşünüyorsunuz hala.

Çocuk anneden ayrı olur mu yaaaaa

Silkinin azıcık. Kendinize gelin. Eşinizle konuşun. O çocuğun annesi sizsiniz. Bir erkek hiç anne kadar hassas, ince, duyarlı düşünebilir mi hiç? Neden karar verme işini eşinize bırakıyorsunuz..

Lütfen yapmayın böyle,

Çocuğunuz için.

Son düzenleme:

ciddi bir pisikolojik ve pisikiyatrik destek alinmali.cocugada sizede yazik.

bende hatanın en büyüğünü sizde görüyorum..biz onlar için çalışıyoruz diyosunda aldıgın hangi pahalı oyuncak senin yerini doldurabilir..? Mutsuz anneden mahrum büyümüş bi çocuk kolejde okusa ne yazar..? İşimi kaybetmek istemiyorum diyosun ama evladın kayıp gidecek farkında değilsin..uzmanlar bırak bir hafta görüşmemeyi 2 yaşına kadar ayrı yatırmayın kokunuzu alarak uyusunlar ki güvenli bi şekilde hayata bağlansınlar diyor(bknz adem güneş) çünkü bebek dogdugu andan itibaren önce anneye sonra aileye baglanır sonra güvenli bi şekilde hayata tutunur..bebekliğinde güvenli baglanma gercekleşmeyen bireyler ileri ki zamanlarda yanlış şeylere baglanirlar( sigara alkol madde bağımlılığı vs) ileride yaşayacagı ve yaşatacagı herşeyden siz sorumlu olacaksınız bence bir yanı en dogal en masum yanı eksik yaralı bi çocuk olacak..bunu şuan ki davranışlarıyla ölçerek basitleştirilmeyin şimdi belli etmese bile yıllar ona içinde kalanları hatırlatacaktır..
İlla ve yine çalışmam lazım diyorsanız da eşinizle aynı yatagı paylaşmak yerine bebeğiniz nerdeyse orda kalmanızı tavsiye ederim..iş ugruna bebekten ayrı bir hafta gecirmek makul karşılanıyorsa bebek için eşten bi hafta ayrı kalmak hayli hayli makul karşılanır bence..

Adam kafası annem den iyi kim bakarki hem bakıcısı niye para verelim.tamam çalışan çok anne var anneleri bakıyo ama her sabah bırakıp is cikisi alacaksın Sibirya damisin sanki sıkı giydir evinize gelin akşam oynayın vakit geçirin çekirdek aile olun beraber yatın size doysun anne işe gidiyor diye zamanla anlar.kötü anne degildin anladım ama içine sinmeyeni yapma ben kızimdan ayrı yatamam şahsen bu günler gelmez yemisim mühendisliği parayi .hangi zenginlik cocugumun ruhundaki yarayı kapatabilir ki?

Iyi de bunu Kv neden desin sen diyeceksin.

Kv ye sözün geçmiyorsa annene geçsin bakıcı tutun
ANNEN de başında gelip otursun

Çocuk evinde olmalı

Eşim götürdü hasta oldu vs diyorsun da bu daha bebek ne giydirirseniz giyer nereye oturtursan öyle kalır

Giydirir koyarsın oto koltuğuna biner arabaya inince de koltuğu ile iner

Ev uzaksa taşınılır vs vs çocuk evini bilir

Büyüyünce her kafadan bir ses çıkacak

Bir de gece oraya bırakınca neden orada kalmıyorsunuz kavga öncesini soruyorum

Insan kucağından kokusundan mahrum etmemeli çocuğunu

Eşiniz çok biliyormuş.
Ya siz annesiniz o ise babası
Bir çocuğu en iyi kim düşünür? Anne mi baba mı?

Çocuk ziyan olacak bu hasta düşüncelerle. Eşiniz yanlış yolda. Ona dur demesi gereken de sizsiniz.

Eşimi cok zorladım ama ikna edemiyorum. Naıl ikna edecegimi de bilmiyorum BU konuda kesin kararlı. Çocuk cok kücük zamanı var diyip duruyor.

Eşinin eğitimi ne

Okuma yazması varsa açıp bir kaç kişi okusun ikna olur

Olmazsa da işi bırakıp o baksın

Bakıcıya zaman var diyor da çocuk elden gidiyorrr

Bebek kalsın orda biz karı koca eve gelelim zihniyetini anlayamıyorum bile

Ya da annem bir süre Kv bir süre baksın tutumunuzu da anlayamıyorum tek kişi bakmalı diye olan çarşaf çarşaf yazıları siz de okumuşsunuzdur herhalde

eşiniz de okusun

Bir de herkes farklı pişiyor farklı yedirir hayatta her şey sevgi değildir eğitim var düzen var güven var aidiyet var

Bakıcı sevmezse sevmesin sen seversin şimdi babaanne sevse kaç yazar sen sevgini gösteremiyorsun ki aile olamıyorsunuz şu an

ya evini isinin yanina tasiyip bir bakici tutsana. oglen gelirsin evden gec cikar erken donersin. k.validenin elesinin agiz kokusunu cekmezsin. benim wvim isimin dibinde iki cocugumda yoklugumu farketmeden büyüdü.

Kendi annenle konuş anlat halini sen gel bak evimizde akşam donersin de .sen çocuğuna fedekarlik yapamıyosan belki annen sana yapar .günlerini harcama babane kimmiş ya annenin yanında en uyuz olduğum şey kendine gel bilmiş kocanla ciddi bi konuşma yap

Ben evde inanılmaz bunaldım iki sene ücretsiz izin aldım ama işe tekrar başlayacaktım eşim aldı karşısına beni güzelce anlattı eğer başlarsan ki durumumuz müsait bebeğe yazık olur şimdi olmasa bile ilerde çok sorun yaşarız çocukla bağın kuvvetli olması adına kendin bak dedi mantıklı geldi bana bunu eşinin düşünmesi lazkm ben millet büyütsün diye doğurmadım de

Tavrınız net olsun, düzgün bir bakıcı bulun. İçim acıdı, 11 aylık bebekten bir hafta ayrı kalmak çok zor. Bakıcı istemiyorsa gündüz bakım evi olsun ama mutlaka hergün o bebeği görün. 3 çocuklu ,çalışan ve aileden yardım edecek kimsesi olmayan birisiyim. Çocuklarım bu şekilde büyüdü. Üzülürdüm ama bu konuyu okuyunca insan yardım edeni olmadığına seviniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…