Anneler akıl lütfen :(

Esin o kadar dusunuyosa 6 aylik bi bebegin en cok sana ihtiyaci oldugunuda bilir durmadan yorum yazdim cunku konu beni cok etkiledi o bebegin 1 hafta orda kalmis olmasi bi basli basina bi sorun o herseyin farkinda cunku ve bana gore bir hafta annesinden uzak kalmasiyla bir hafta ac kalmasi es deger

Bence kv nizi suclayacaginiza kendizi sorgulayin.o bebegin annesi sizsiniz.siz dusunmezsenz kv denzden beklemeyin
11 aylik bir bebek.bir hafta gorememek ne demek.nasil katlandginizi gectim o bebege acidim.annesine en cok ihtyac duyduğu zamanda annesi var ama yok.evet bu bir careszlk degil tamamen bir tercih
Siz bugun bu bebegi boyle yalnz birakrsanz ilerde de onun tarafindan ayni muameleyi gormenz kacinilmaz.
Bebeginiz ve psikolojisi dünyadaki en guzel en vazgeclmez işinden daha kiymetlidr.iş her zaman olur ama bebeginzn bugunleri ve onda actigi yaralar geri gelmeyebilir

Devlette mi calisiyorsunuz ? ucretsiz izinle cocuk kres yasina gelene kadar idare edebilirsiniz, esiniz abartiyor cocugun o sekilde yetismesi cocugun psikolojisini cok kotu etkiler o yastaki bebek annesinden uzakta gunlerce nasil yasar hem ona hem size eziyet, yokmu tanidik guvenilir bir bakici kadin, tanidigin tanidigi uzaktan akraba, bir arkadasin akrabasi vs vs
Bu yaptiginiz cocuga cok buyuk zarar verir yani, herkesin cocugu bakicida bir sizinki degil ya esiniz iyilik ettiginiz dusunerek cok buyuk zarar veriyor hem iliskinize hem cocugunuzun hem sizin psikolojinize. Cocugun ne uyku ne yemek duzeni olur o sekilde.
Bu sekilde kadinlara iskence etmek hakkini kim veriyor bu ailelere rsmen sizi isten cikmaniz icin zorluyorlar bu ne bicim bir muameledir ya cidde. Guvenmiyorsa ilk 10-15 gun bakiciyla birlikte kalirsiniz eve kamera sistemi yerlestirirsiniz, bakici cocuga bakarken gunduz gerekirse annane yaninda kalir bir sureligine guveninizi kazanana kadar. Kv ve anane cat kapi ziyaretler yapar bakiciya bu sekilde kontrol altinda tutabilirsiniz.

benim oglum 2,5 yasinda,2,5 senedir ogluma ben bakiyorum tek basima..
esimle 1 hafta biyerlere gidip kafa dinleyelim dedik,kv ben bakarim dedi,isten izin aldi sagolsun ve biz toplamda 6 gunlugune tatile gittik oglumsuz.
kv bizim evimizde bakti buarada ogluma.
eve geri dondugumde oglum sinir krizi gecirdi resmen.
1 hafta ayrilikta cocuk serseme donmus,kesinlikle yanina yaklastirmadi beni.
sonra kv evine dondu,mecbur iletisim kurmak zorunda kaldi benimle.
sonra noldu mu..
oglumu 3 yarim gun gonderdigim krese oglumu almaya gittigim zaman oglum ogretmeninin arkasina saklandi ve onu almak istedigimde yine sinir krizi gecirdi.
cok sukur 1 ay oldu astik bu durumu,eski kivamina geldi,hatta tepemden inmiyor suan ama ben cok cok buyuk acil bisey cikmadikca birdaha oglumu kimseye birakamam.
kiziniz simdi kucuk anlamiyor herseyden.
bikac sene sonra sizi dusman ilan eder,demedi demeyin.
elinizi ona surmek istediginizde kendini nasil yerlere attigini gordukce kahrolursunuz.
boyle cocuk anne iliskisi zaten kuramazsiniz.
isiniz suan iyi,guzel kazaniyorsunuz belki ama esas yatirimi evladiniza yapmaniz gerek,ilk 3 yas cok onemli,kisiliginin temelini atiyorsunuz.
haftalarca anneanne babaannede kalan cocugun kisiliginden bi haber yasayacaksiniz,yavrucak anneye guvenle baglanmadigi icin ona ilgi gosteren herkese baglanma potansiyeline sahip olabilir,buna coklu baglanma denir.
cocuk ilk 3 sene sadece bi kisiye guvenle baglanmali,o da anne..hadi anne calismak zorunda ama en azindan aksamlari anneyi kesinlikle gormeli..
esinizin buna nasil vicdani elveriyor?
kusura bakmayin ama kari koca kolayiniza geliyor gibi bu anneanne babaanneye baktirmak..
aksamlari kokusunu icinize cekmeden nasil uyuyorsunuz,eziyet degil mi bu

Cidden benimde aklim almadi okuyunca esinin kafasi basmiyor bence cocugu bakicidan koruyacam diye hem annesinin hem cocugunu psikolojisini bozacak

Bunu ne kendinize ne yavrunuza yapmayin
Kimse kusura bakmasin bi annenin ilk soeumlulugu yavrusudur. Bende ev hanimi degilim ama madem calisiyorsunuz cocugun bakimini en uygun sekilde ayarlamalisiniz.Esiniz bakiciya sicak bakmiyorsa, baska hic bi cozum.yok.mu.gunlerce ayri kaliyorsunuz?
Esiniz buldugunuz cozumleri degerlendirmeden kestirip atiyorsa sizde.cikin isten.
Ayrica.bebegin bakimini verem bir kisi olmalidir.Bir pedagoga, hatta anaokulu ogretmenine bile sorsaniz size bunu.soyler.Bir hafta anneanne bir hafta babaanne bakmasi hic uygun degil.

sadece yazılanları okuyarak yorumladıgınızda haklısınız ama benim işimden vazgecmememdeki sebeplerden biri de evliliğimden emin olmamam farrahdiba. Evlendigimden beri eşimin ailesiyle ilgili sorun yasıorum. Evliliğim ailesi yüzünden saglam bir temele oturmadı. Ben bugün işimi bırakıp eşime muhtac hale düşersem ilerde sıkıntı yasayabilirim. Eşim de bana işi istedigim zaman bırakabilecegimi söylüyor ama ben kendisine de söylüorm, ben sana güvenip işi bırakmam diye.

e$in madem kesin ve net konusyor
sana tek yol i$den ayrilmak oluyor
ya bakici ya isi birakirim diyeceksin konu kapanacak oyle yada boyle
illaki okdun emek verdin isin için ama
evladin daha degeerli olmali
demekki çocuk da yaprim kariyerde lafina kocam izin verirse yide eklemek lazim
sen birini yapacaksin gibi duryor

him butun yollar kapali duryor
ucretisz izin imkaniniz olmazmi

Söylediklerinizin hepsi cok dogru. bunların hepsini defalarca anlattım belki ona ama kabul ettiremedim malesef. Evet psikolojim bozuluyor, mutsuz oluyorum, sürekli cocugumu düşünüyorum. İnsanı çaresiz bırakıp işten cıkmayı tek çözüme getiriyorlar. Ama daha farklı çözümler varken son çözümü ilk çözüm olarak kullanmak zorunda kalmak gerçekten kötü bir durum. Ben de günlerdir işten dahi sogudum. Sürekli bunu düşünüyorum.

Sorun esinizde eşiniz getirebilir akşamları orda bırakmak niye bebeginiz daha sana muhtaç orda olmasi yanlis.

Kariyer odakli kadinlari her zaman takdir etmisimdir sonucta kim icin calisiyoruz cocuklarimiz icin..ama sende biraz hirs gordum iş iş iş bu kadar 1 seneni bile ayririp ilgilenip bakamican is herseyden once geliyor o yavrucagin sucu ne..kayinvalde gelmis sizde kalip cocuga bakiyim demis hic ses etmicektin yaptigini duyma gorme..en azindan cocugun icin kadin gelip senin evinde kaliyor kendi duzenini hayatini isini gucunu birakip senin evinde senin bebegin icin duruyor e sende alttan alcan o zaman..ne ise ara verip cocuguma bakiyim o kadar yorum herkes ayni fikirde diyosun ne kayinvaldeye ses etmeyim evimde gelsin baksin bende he hos deyim diyosun bence burda ki temel yanlis senin bakis acin

acikcasi hem kadinla gecinemiyor hem de cocugunuzu baktiriyorsunuz....
biraz ilimli olsaydiniz sizdelerken alttan alsaydiniz.adamlar duzen bozup size geliyorlar ve mecbur olmadiklari halde cocugunuza bakiyorlar.sanki mecburlar da bakmaya ,sanki kendileri zorla size gelip rahatinizi bozmuslar gibi davraniyorsunuz ve bence bunun nedeni de onlari sevmemeniz.
kucucuk yavruyu 1 hafta gormemek ne ya!!!siz onda actiginiz yarayi dusunebiliyormudunuz.isim de isim.ne isi ya ...annenin ilk isi evladidir.ayrica anneniz niye devamli bakmiyor?o baksin

Ay ne sacma bisey ya isten cik kendin buyut bendr katiliyorum arkadaslara cocugu doldurabilirler olmadi iki gun sonrabcocuk sana sen beni biraktin bir hafta gelmedin dese vicdanini dusunemiyorum ben subatta sinava gircem esimle simdiden konusuyorum kizimda gelecek sinav cikisi bekleyecek ben 3 saat ayri kalamam diye bence birakma cocugunu yazik ona anne sevgisiyle babanne sevgisi bir degilki eksikligini hisseder birda sarilip uyumak var napiyo diye hayaliyle uyumak var

İşi bıraksan rahatlıkla iş bulamaz mısın. Mesleğin iyi ama iş imkanı nasıl.

Devlette olsaydın ücretsiz izin al derdim.

Bebeğin istense K. Valide le aranızdaki çekişmeden de daha önemli. Annenin evi çok mu uzak alıp gelmiyorsunuz. 1 hafta bir burda bir orada kalması zor ya.

Aklin yolu bir..yorumlar hep bu yonde gerisi annemize kalmis..hakkinda hayirlisi bebegin..

Annemin evi yakın ama cocugu getir götürde hasta ettik. Ben işe giderken cocugum uyuyor. Uyanmasın diye babası benden sonra cıktıgı için o getirip götürüyordu. Ama cocuk soğuklarda getir götürle hasta oldu. Bunun için annemde de mecburen kalıyor. Annemin durumu da bizde gelip bakmaya müsait değil, mecburen bırakıyoruz.

Ben hatanın büyüğünü sende görüyorum. O bir bebek ve sen annesisin. Onunla ilgili kararları önce sen vereceksin. Kocana güvenmiyorsan ona göre yol çiz.ama bakıcı elinde çocuk sefil etmeyip annesine hasret yarım bir çocuk yetiştiriyorsun. Pardon sen yetiştirmiyorsun. Sert yapmak istemiyorum ama gerçekler acı ve sen bunun farkına varmalısın. Çocukta açtığınız yaraları gelecekte acı tecrübelerle göreceksiniz. Kv ile anlaşamıyorsan bebeğine baktırmayıp evine çağırmasaydın. Nasıl bir huyda olduğunu az çok biliyordun. Tek çalışan sen değilsin emin ol senden çok daha zor durumda olup bebeğine kendi bakan insanlar var. 2 yıl ücretsiz izin alıp ellerine kalan 3500 lira maaşla 2 bin lira ev parası ödeyip 600-700 kira verip kalan ile geçinmeye çalışan arkadaşım var sebep ben büyüteyim.
İşe başlayana kadar kimin bakacağını düşünmemiştim yazmıştın sanırım. Bu cümlen ozetliyor aslında. Normal şartlarda uykuları yitirip ne yapsak diye eşinle fikir alışverişi yapıp en mantıklı yolu bulmalıydıb.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…