Anneden ayrı çocuk sorunu lütfen yardim

Barcia

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2022
53
-3
32
Arkadaşlar 9 senelik evliyim ve bu süreçte eşimin ailesi 4 defa ayrılık aşamasına getirdi(eşimle aramizdaki ufak sorunları büyütüp araya girerek) sorunum şu: en son ayrılık mevzumuzdan sonra görüşmüyorum kayınvalide ve gorumcemle. Eşim bize geri döndükten sonra sindiremediler normalde bu eşimle aramizda problem olurdu ama şimdi olmuyor yani sorun etmiyor görüşmeme konusunu.onlardan kaynaklı olduğu için. Cocuğumu ilk zamanlarda inat olarak her zaman istiyorlardı babası götürüyordu ben de sorun etmiyordum 2 yaşında bunu pek anlamıyordu çocuk cunku ama şimdi 3 yaşında ve gidip geldikten sonra bana tavrı değişiyor annemi sevmiyorlar vs diye konuşmaya başlıyor siz olsaydınız ne yapardınız ? Ayrıca bu insanlar çocuğumu yolda görse yüzüne bakmıyorlar ama arada bir eşime yaranmislik olsun diye getir ama annesi gelmesin diyorlar siz gonderir miydiniz?

Çocuğumu Dolduruyorlar diyemem gözümle görmedim ama eşimi doldurduklarına şahit oldum.Evet eğer eşim aklını başına toplamasaydi şuanda boşanmıştık. Çocuğuma anlatiyorum sadece çocuklar annelerinden ayrı gitmez bir yere anneleri varsa gider diye ama babasıyla hiç konusmadim bu konuyu göndermek istemiyorum demedim

Siz cocuga ne konusuldugunu sormuyorsunuz degil mi?
Kendiliginden söylüyorsa annemi sevmiyorlar demesine cok uzuldum, kucucuk dunyasini nasil ve ne hakla kirletiyorlar
Cunku su an onun dunyasi siz ve babasindan ibaret

Bunları duyuyor ya da tembihleniyor belli ki
Bu sirada baba nerede
O duymuyor mu cocugun soylediklerini
Cocuk ne kadar kaliyor orada

Esimle oturur adam akilli konusurum ya cocugun yaninda konusulmayacak, babanin gozu kulagi hep cocukta olacak ya da bu cocuk gitmeyecek.
Dusmansalar size dusmanlar, kimsenin cocugumu uzmeye hakki yok.
Dusmanligin bile bir adabi vardir.

Eşiniz çocuğunuzdaki bu değişimin farkında mı? Ben olsam öncelikle eşimin de bu durumdan rahatsız olmasını sağlarım ki, daha sonra alacağım kararın sebebini anlayabilip, hak versin.
Eşim ne yaptıklarını bilse de ailesine pek toz kondurmaz zaten teraziyi dengede tutmayı da yeni yeni öğreniyor. Mesela çocuğum onun yanında babannem annemi istemiyor sevmiyor dediğinde bana diyor ki sen öğretiyorsun bunları

Normal sartlarda benım kavgam cocugumu baglamaz derim ama is doldurmaya gelıyorsa hayır.Bıde bu tarzda ınsanların cocukla ılgıleneceklerıne ınanmıyorm.Tehlıkelı bulurum.Yanı orda dedıkodu yaparken cocuga bakamazlar.Esınız yanında değil mi?Nasıl konusabılıyorlar yanında öyle?

Çocuğumun kişiliğine laf taşıyan biri olmayı normallestiren bir tuğla koymak istemediğim için geldiğinde hiç yorum yapmam ne konuşuldu diye de sormam.baba yanında oluyor babayla gidiyor ama orda yalniz bırakıp bırakmadığını bilemiyorum. Babannesi cocugumun yanında beni hirpalamisti çocuğum buna şahit oldu ondan sevmiyorlar diyebilir ya da her seferinde benden ayrı gittiği için olabilir normalde her yere benimle gider cunku

Toz kondurmuyorsa onlarla yasasin
Ne demek sen ogretiyorsun, kaniti nerede?
Sizin esinizden baska dusmana ihtiyaciniz yokmus ki
Cok ofkelendim
Ne olursa olsun ortada duygusal anlamda cocugum zarar goruyorsa ne babanne ne gorumce ne koca gormez gozum
Her seyi anliyor cocuklar, yazik degil mi?

Bende öyle dusunurum çocuğumun nefretle büyümesini istemediğim için şimdiye kadar ses etmedim gitmesine ama şuan çocuğum istediği biseyi yapmadığım da o zaman bende babannem giderim diye beni tehdit ediyor Eşim yanında olsa da ailesine beni hiçbir zaman savunmaz savunmadi da ayrılığa tamam dediğimde de kendisi vazgeçti

Şuanda aklımı karıştıran tek şey de bu . Çocuğuma nasıl zarar vermem bilemiyorum akraba bağlarını kesersem ki (bu bı tek görümcem ve kayinvalidemler diğer bütün akrabalarıyla gider gelirim) çocuğa zarar verir miyim diye düşünüyorum çıkamıyorum icinden

Eşiniz çocukta ki bu değişimi fark etmiyor mu? Nasıl yorumluyor?
Gelenekçi bir insanım ben,aile büyükleriyle ilişkiler sevgi olmasa dahi saygı sınırları içerisinde yürütülmeli hergün olmasa da bayramda seyranda bir araya gelinmeli diye düşünüyorum ama belli ki kayınvalideniz ile bu şekilde yol almak mümkün olmayacak.
'Annesi gelmesin' ne kadar çirkin ,belirli bir yaş almış gün görmüş olduğu varsayılan bir insana yakısmayacak bir tavır.
Küçük bir çocuğun aklının bu şekilde bulandırılmaması lazım,buna sebebiyet veriliyorsa yerinizde olsam görüştürmem.
Sizi sevmeyebilir ama bu saygısızlık yapmak hakkını vermez

Ozman gondermeyın.Sahıp cıkamıyorsn derım .Annenın dısıplını kalmıyor,onlar orda 1 saat kakarakıkırı dedıkodu yapcak dıye.

Çocuğunuzu gerçekten görmek istedikleri için görmüyorlarsa göndermeyin o zaman.Çocuğunuz birilerinin şov aracı değil.3 yaşındaki çocuk sizi sevmediklerini nasıl anlıyor,ben de ona şaşırdım.Özellikle öğretmeleri lazım ki çocuk bilsin?

Size tavrı değişiyor ise göndermeyin hatta deyim ki: Görmek istiyorlarsa buraya gelsinler ben göndermiyorum artık.. Kısasa kısas onlar mecbur kalsın..
Bir defa sadece çocuğun benden ayrı gitmesi çocuğa iyi gelmiyor dedim ama işte çocuk bu o da sırf babasıyla dışarı çıkmak için babaanneme gitmek istiyorum diyor

Ozman gondermeyın.Sahıp cıkamıyorsn derım .Annenın dısıplını kalmıyor,onlar orda 1 saat kakarakıkırı dedıkodu yapcak dıye.
Eşimde bu son ayrılıktan sonra bir tek çocuğu götürünce uzun oturuyor onun dışında gitmiyor onlar da bu yüzden biraz çocuğu kullanıyor gibime geliyor çünkü görümcemin mesajlarını da görüyorum çocuğumun videolarını istiyor. Bir de algilayamiyorum ben annesini istemedigim bir çocuğu da sevemem kafalarını anlayamıyorum

Onlarla yaşamayı denedi 2 ay kaldı ve evdeki ilgiyi bakımı temizliği bulamayınca gerisin geri döndü. Hiç bişey konuşmadan herşeyin üstünü kapatarak hataliyim çünkü cocugum o dönemde rahatsızdı sesimi cikarmadim sonra da sorunlar halı altına supuruldu

Eşinize çocuğunuzun psikolojik olarak çok etkilendiğini anlatın ve siz olmadan çocuğu oraya göndermeyin derim , ayda yılda bir çocuğunuzu görsünler diye gidin ama muhatap olmayın ve eşinizle gidip dönün hemen ..

Bana nankörlük yapmadan önce haftanin 3-4 günü ordaydim ve olmadığım zamanlarda da hep görüntülü aratirdim çocuğu görsünler diye çünkü kendimi o evin kızı zannediyordum öyle olmadığını gördüğümde herşey değişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…