Anneden ayrı çocuk sorunu lütfen yardim

kayınvalidem onun yanında seni istemiyoruz boşanin çocuk da benim oğlan da benim çocuğu bize vereceksin dedi ama çocuk ozaman 2 yaşındaydı aklında kalmış mıdır bilemedim. Geri kalan zamanlarda gözümle gormedigim için bişey diyemiyorum sadece çocuk bayramda yada normal zamanlarda bazen ağlayarak gidiyordu annemde gelsin diye babası Kandırak götürüyordu kendisi öyle bir cikarimda bulunmuş olabilir gözlem gücü çok yüksek bir çocuk cunku

Bence cocuga ufaktan isleyin , gitmek istemesin esinizde zorla götürmez. Annesinin yuvasını yıkmak isteyenlerden çocukta hayır görmez zaten

Eşiniz çocukta ki bu değişimi fark etmiyor mu? Nasıl yorumluyor?
Gelenekçi bir insanım ben,aile büyükleriyle ilişkiler sevgi olmasa dahi saygı sınırları içerisinde yürütülmeli hergün olmasa da bayramda seyranda bir araya gelinmeli diye düşünüyorum ama belli ki kayınvalideniz ile bu şekilde yol almak mümkün olmayacak.
'Annesi gelmesin' ne kadar çirkin ,belirli bir yaş almış gün görmüş olduğu varsayılan bir insana yakısmayacak bir tavır.
Küçük bir çocuğun aklının bu şekilde bulandırılmaması lazım,buna sebebiyet veriliyorsa yerinizde olsam görüştürmem.
Sizi sevmeyebilir ama bu saygısızlık yapmak hakkını vermez
Ne kadar güzel yorumlamışsiniz bende büyüklerle ilişkilerin kesilmemesi taraftarıyım ki tamamen haklı olduğum halde eşime çocuğum yalnız gitmesin diye annenlerin bana yaptıklarını sineye çekip büyüğüm diyip gelebilirim dediğimde seni istemiyorlar dedi ama şu bir kaç gündür de çocuğum her seffrinde birşey söylediğimde ben de seni bırakıp babaanneme gidicem diyor bu da hoşuma gitmiyor

Bence cocuga ufaktan isleyin , gitmek istemesin esinizde zorla götürmez. Annesinin yuvasını yıkmak isteyenlerden çocukta hayır görmez zaten
Çocuğum büyüyünce aklı yetse anlayacak zaten ama hala küçük:KK43: çocuğumu da annelerden ayrı bir yere gidilmez diye işliyorum sadece isim kullanmadan ama ne yalan söyleyim ben gözümün önünden normalde de ayırmam hergun okuyoruz görüyoruz çocuklar yalnız birakilmamali tezini savunanlardanim ben

Onlarla yaşamayı denedi 2 ay kaldı ve evdeki ilgiyi bakımı temizliği bulamayınca gerisin geri döndü. Hiç bişey konuşmadan herşeyin üstünü kapatarak hataliyim çünkü cocugum o dönemde rahatsızdı sesimi cikarmadim sonra da sorunlar halı altına supuruldu
Gelin kv anlaşamayabilir
Gorusmeyebilir
Anne baba ayrilabilir anlasamayabilir
Ama bunlara yetiskin olmus insanlar karar verir
Karar verme yetisi bile henuz gelismemis bir cocuk hicbir olaya dahil edilemez, edilmemeli.
Su an bu sizin icin bir sorun ve hali altina supurdugunuz her seyi acik acik konusabilmeniz icin bir firsat.

Bana nankörlük yapmadan önce haftanin 3-4 günü ordaydim ve olmadığım zamanlarda da hep görüntülü aratirdim çocuğu görsünler diye çünkü kendimi o evin kızı zannediyordum öyle olmadığını gördüğümde herşey değişti
Uzak durmak en iyisi..

Gün geçmeden şurada erkek ailelerinin yanlışları hakkında sürekli konu açılıyor. Biri şunları durdursun.

Eşinizi etkileyememişler şimdi de 3 yaşındaki çocuğunuza mı göz dikmişler.

Aklım almıyor, çocuk eşinize yapılan baskıları mı anladı da annemi istemiyorlar diyor acaba?

Ne kadar güzel yorumlamışsiniz bende büyüklerle ilişkilerin kesilmemesi taraftarıyım ki tamamen haklı olduğum halde eşime çocuğum yalnız gitmesin diye annenlerin bana yaptıklarını sineye çekip büyüğüm diyip gelebilirim dediğimde seni istemiyorlar dedi ama şu bir kaç gündür de çocuğum her seffrinde birşey söylediğimde ben de seni bırakıp babaanneme gidicem diyor bu da hoşuma gitmiyor
Neden bunu yaptiniz kendinize
Sizi hirpalamis bir kadinin evine yine de buyugumdur diye gitmek zorunda hissetmemeliydiniz
Esinizden seni istemiyorlar cevabini aldiginizda hissettiginiz seyi dusunemiyorum bile
Hic mi caninizin, onurunuzun bir kiymeti yok

Hadi siz bunu tercih ediyorsunuz ama cocugunuz henuz tercih edebilir kivamda degil
Onu korumakla gorevlisiniz duygusal olarak da fiziksel olarak da.

Valla kocanıza iyi tahammül ediyorsunuz ben çekmez anasının evine postalardım. Ben de erkek annesiyim ama ana kuzusu erkeklerden nefret ederim. Saygı sevgi başka bir şey sözünden çıkamamak hala ona bağımlı olmak başka bir şey. Çocuğu da zor alırlar sizden. 3 yaşındaki çocuğu siz istemediğiniz sürece hiç bir hakim babaya vermez. Yine de siz alttan alta adamı da çocuğu da işleyin ve oraya girmesinler. Sevimli ve güler yüzlü olun ve kötünün onlar olduğunu gösterin belki biraz olsun işe yarar da eşiniz de sadece kendi gidip gelir en azından

Gelin kv anlaşamayabilir
Gorusmeyebilir
Anne baba ayrilabilir anlasamayabilir
Ama bunlara yetiskin olmus insanlar karar verir
Karar verme yetisi bile henuz gelismemis bir cocuk hicbir olaya dahil edilemez, edilmemeli.
Su an bu sizin icin bir sorun ve hali altina supurdugunuz her seyi acik acik konusabilmeniz icin bir firsat.
Aynen böyle düşünüyorum çocuklar masum geliyor dünyaya böyle kalsınlar istiyorum en azından kendi çocuğumu öyle yetiştirmek istiyorum ama karşımdaki insanlar yozlaşmış insanlar tek bir saygısızlığım olmadığı halde beni farklı yansıtıp asıl ayırma sebeplerini gizlemeye çalışan ama çevresindeki herkesin farkında olduğu insanlar. Akrabaları da diyor sana yapılan bize yapılsaydı göndermezdim diye . Ancak benim önceliğim ne bana yapılanlar ne onlar ne kendim. Çocuğum bu durumdan zarar görmeden insanı ve vicdani olarak aynı zamanda eşimi de kırmadan halletmek

Neden bunu yaptiniz kendinize
Sizi hirpalamis bir kadinin evine yine de buyugumdur diye gitmek zorunda hissetmemeliydiniz
Esinizden seni istemiyorlar cevabini aldiginizda hissettiginiz seyi dusunemiyorum bile
Hic mi caninizin, onurunuzun bir kiymeti yok

Hadi siz bunu tercih ediyorsunuz ama cocugunuz henuz tercih edebilir kivamda degil
Onu korumakla gorevlisiniz duygusal olarak da fiziksel olarak da.
Bunu dedim Çocuğumun yalnız gitmesini istemiyordum çünkü. Bir de inancım var tabi Allah a havale ederk yaptıklarının hepsini sineye çektim 9 yılda daha birçok şeyi olduğu gibi. Eşimle severek evlendik daha nisanlanmadan önce de kayinvaldem oğluyla konusurken istemiyorum demişti ama çok emek verdim o kadına hastalığında çok baktım insanlığa inanırım insansa artık değişmiştir diye kendimi avuttum hep.
Haklısınız çocuğum bu kararı veremiyor ben de sizlerin fikirleriyle çocuğum için insallah en iyi kararı veririm

Gün geçmeden şurada erkek ailelerinin yanlışları hakkında sürekli konu açılıyor. Biri şunları durdursun.

Eşinizi etkileyememişler şimdi de 3 yaşındaki çocuğunuza mı göz dikmişler.

Aklım almıyor, çocuk eşinize yapılan baskıları mı anladı da annemi istemiyorlar diyor acaba?
Onları durduracak kişiler bizler yeni anneler. Ama buna da izin vermiyorlar bende erkek annesiyim ve önce çocuğumu düşünüyorum diyorum ki çocuğum aile bağları zarar görmeden kendisi zarar görmeden nasıl ? Ama bunu yapanlar şunu düşünmüyor 3 yaşındaki bir çocuk annesine yapılanı gördüğünde bunu normalleştirip evet babam annemi savunmuyor demekki kopuk yaşamak normal bişey diye düşünmesini algılamasını istemiyorum.

Valla kocanıza iyi tahammül ediyorsunuz ben çekmez anasının evine postalardım. Ben de erkek annesiyim ama ana kuzusu erkeklerden nefret ederim. Saygı sevgi başka bir şey sözünden çıkamamak hala ona bağımlı olmak başka bir şey. Çocuğu da zor alırlar sizden. 3 yaşındaki çocuğu siz istemediğiniz sürece hiç bir hakim babaya vermez. Yine de siz alttan alta adamı da çocuğu da işleyin ve oraya girmesinler. Sevimli ve güler yüzlü olun ve kötünün onlar olduğunu gösterin belki biraz olsun işe yarar da eşiniz de sadece kendi gidip gelir en azından
Onları anladı bence toz kondurmasa da . Eşime tahammül etmek zorundayım yetiştirme yurdunda büyüdüm ben gidecek bir baba kapım yok hayat zor ve ben bu zorluğu çok küçük yaşlardan beri yasiyorum belki de çocuğuma bu kadar odaklı olmam bu yüzden . Tahammül etmek zorundayım çünkü bu çocuğu bu dünyaya getirdiysem bir aile ortami borçluyum ona :KK43: babası araya kimse girmese gerçekten merhametli ve iyi bir insan . Herşeyden önce çok iyi bir baba bazen kendimi avutmak zorundayım malesef

Arkadaşlar 9 senelik evliyim ve bu süreçte eşimin ailesi 4 defa ayrılık aşamasına getirdi(eşimle aramizdaki ufak sorunları büyütüp araya girerek) sorunum şu: en son ayrılık mevzumuzdan sonra görüşmüyorum kayınvalide ve gorumcemle. Eşim bize geri döndükten sonra sindiremediler normalde bu eşimle aramizda problem olurdu ama şimdi olmuyor yani sorun etmiyor görüşmeme konusunu.onlardan kaynaklı olduğu için. Cocuğumu ilk zamanlarda inat olarak her zaman istiyorlardı babası götürüyordu ben de sorun etmiyordum 2 yaşında bunu pek anlamıyordu çocuk cunku ama şimdi 3 yaşında ve gidip geldikten sonra bana tavrı değişiyor annemi sevmiyorlar vs diye konuşmaya başlıyor siz olsaydınız ne yapardınız ? Ayrıca bu insanlar çocuğumu yolda görse yüzüne bakmıyorlar ama arada bir eşime yaranmislik olsun diye getir ama annesi gelmesin diyorlar siz gonderir miydiniz?
Eşinizle konuşup çocuğunuzun ailesinin yanından döndükten sonraki durumununu çok net ortaya koyarsınız.Bu şekilde olumsuz konuşmalar çocuğu psikolojik olarak etkileyeceği için eşinizinde bir baba olarak endişelenmesi gerekir.Ailesi ile konunun hassasiyetini konuşması gerekir.Çocuk için doğru olan ne ise onu yapmalı.Aranızda bir inatlaşma gelişebilir ve çocuk buna alet edilmemeli diye düşünüyorum

En büyük problem kocan malesef. Seni istemiyorlar çocuğu istiyorlar diyip alıp götürüyor. Bu onların davranışlarını onaylamak oluyor. Başlarım akraba ilişkilerine. Beni sevmeyen çocucuğumu da sevmesin, beni görmek istemeyen çocuğumu da göremez. Bu resti çekebilecek misin eşine?

Onları anladı bence toz kondurmasa da . Eşime tahammül etmek zorundayım yetiştirme yurdunda büyüdüm ben gidecek bir baba kapım yok hayat zor ve ben bu zorluğu çok küçük yaşlardan beri yasiyorum belki de çocuğuma bu kadar odaklı olmam bu yüzden . Tahammül etmek zorundayım çünkü bu çocuğu bu dünyaya getirdiysem bir aile ortami borçluyum ona :KK43: babası araya kimse girmese gerçekten merhametli ve iyi bir insan . Herşeyden önce çok iyi bir baba bazen kendimi avutmak zorundayım malesef
Sizin adınıza çok üzüldüm Allah sabır versin. O kayınları da bildiği gibi yapsın. Yetim bir kızı sahiplenip bağırlarına basacaklarına yaptıklarına bakın. Rabbim bir şekilde çıkarsın böyle kötü niyetli insanlardan yaptıkları kötülükleri inşallah. Eşiniz de madem iyi birisi normalde o zaman çocuğu geri tutun göndermeyin o illaki gitmek isterse gitsin. Yukarıda biri daha yazmıştı görmek isteyen sizin evinize gelip görsün. İnsan yemiyorum ben madem o kadar kıymetli buraya gelebilirler ben gitmediğim için çok üzülüyor. Sen giderken de sadece seninle olmak istediği için gitmek istiyor yoksa mutsuz ağlıyor falan deyin oğlunuzu normalde araya sokmayın karıştırmayın derdim ama alttan alta siz de mecbursanız onun o eve gitmek istememesi için işlemeniz lazım ama onları kötülemeyin çocuğa. Ben seni çok özlüyorum aklım hep sende kalıyor. Baban gitsin biz parka gidelim gibi gibi konuşabilir. Oyun ve kitaplardan yardım alabilirsiniz. Mesela bir hikaye uydurun ve o kahramanların üzerinden olanları basitçe anlatın. Hikayenin iyisi sizin karakteriniz olsun. Kötü taraf avcı, cadı vs onu korkutmayacak ama sevmeyeceği bir karakter olsun o da onları betimlesin. O yaştaki çocuklar anlatma ile anlamazlar oyun ve hikayelerle anlatabilirsiniz. Bu her konu için geçerli bu arada aklınızda olsun 😊

En büyük problem kocan malesef. Seni istemiyorlar çocuğu istiyorlar diyip alıp götürüyor. Bu onların davranışlarını onaylamak oluyor. Başlarım akraba ilişkilerine. Beni sevmeyen çocucuğumu da sevmesin, beni görmek istemeyen çocuğumu da göremez. Bu resti çekebilecek misin eşine?
Rest çekebilmekte sknti yok evet bunu derim ama çocuğum ilerde bana der mi anne sen beni ayrı düşürdün koklerimden diye korkuyorum hakliyken haksız duruma düşmekten korkuyorum biraz da

Sizin adınıza çok üzüldüm Allah sabır versin. O kayınları da bildiği gibi yapsın. Yetim bir kızı sahiplenip bağırlarına basacaklarına yaptıklarına bakın. Rabbim bir şekilde çıkarsın böyle kötü niyetli insanlardan yaptıkları kötülükleri inşallah. Eşiniz de madem iyi birisi normalde o zaman çocuğu geri tutun göndermeyin o illaki gitmek isterse gitsin. Yukarıda biri daha yazmıştı görmek isteyen sizin evinize gelip görsün. İnsan yemiyorum ben madem o kadar kıymetli buraya gelebilirler ben gitmediğim için çok üzülüyor. Sen giderken de sadece seninle olmak istediği için gitmek istiyor yoksa mutsuz ağlıyor falan deyin oğlunuzu normalde araya sokmayın karıştırmayın derdim ama alttan alta siz de mecbursanız onun o eve gitmek istememesi için işlemeniz lazım ama onları kötülemeyin çocuğa. Ben seni çok özlüyorum aklım hep sende kalıyor. Baban gitsin biz parka gidelim gibi gibi konuşabilir. Oyun ve kitaplardan yardım alabilirsiniz. Mesela bir hikaye uydurun ve o kahramanların üzerinden olanları basitçe anlatın. Hikayenin iyisi sizin karakteriniz olsun. Kötü taraf avcı, cadı vs onu korkutmayacak ama sevmeyeceği bir karakter olsun o da onları betimlesin. O yaştaki çocuklar anlatma ile anlamazlar oyun ve hikayelerle anlatabilirsiniz. Bu her konu için geçerli bu arada aklınızda olsun 😊
Amin inşallah canım Bu önerinizi hemen dikkate alacağım.🤗

Rest çekebilmekte sknti yok evet bunu derim ama çocuğum ilerde bana der mi anne sen beni ayrı düşürdün koklerimden diye korkuyorum hakliyken haksız duruma düşmekten korkuyorum biraz da
Öyle köklerinin kökü kurusun be.

Asıl suçlu eşiniz. Sizi kötülerken duymuyor mu sanki?

X